Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 25, 2008

Een dag vol van alles

Helaas is Katja nog steeds niet beter en komt melden, dat ze erge keelpijn heeft en thuis wil blijven. Tegen mijn suggestie, om dan eens een dokter te gaan bezoeken, protesteert ze hevig. Ik vind een en ander nogal lang duren en laat het nu nog even gaan, maar als het vrijdag nog niet beter is gaan we wel!

Van Rick nemen we vanochtend vroeg alweer afscheid. Hij heeft eerst een belangrijke vergadering en vliegt dan vanavond naar Seattle. Daar moet hij aanwezig zijn bij het Air Force Symposium en zal vrijdagavond weer thuiskomen.

Marceleus vindt, dat we na onze vakantie er flink tegenaan moeten en het halve uur vliegt voorbij. Ik heb het ook wel nodig, want ik heb enorme last van mijn nek en schouders en zijn oefeningen helpen daarbij.

Thuis ga ik verder met de letterlijke berg was, die er nog ligt van de vakantie! Gisteren was ik te moe en heeft Rick onze was voor me opgevouwen. En eigenlijk is de was van de kinderen Katja's taak, want zeker de helft is van haar. Maar a. er is superveel en b. zij is ziek, dus ik offer me maar op. Ik grapte gisteren nog met Rick, dat als zij volgend jaar naar college is, we de helft minder was zullen hebben! En het is nog waar ook, getuige wat ik allemaal opvouw hier vanochtend!

Christine komt voor een lange wandeling door Vienna. De bomen staan prachtig in bloei. Overal zie je rode, gele, witte en roze bloesem. Wel betekent het ook weer heel wat pollen en dus flink niezen voor veel mensen. Maar oh, wat is het weer mooi!


Overal bloeiende bomen, Park Street doet zijn naam eer aan

Cosmo gaat mee, maar na zo'n anderhalve mijl wil hij toch weer niet verder. Misschien heeft hij toch nog last van de Lyme en ik besluit geen risico te nemen en hem terug naar huis te brengen. Verder merk ik echter niets aan hem. Hij rent net zo hard met de hond van de buren langs het hek en heeft er helemaal geen moeite mee de trap op en af te rennen. Je zou denken, dat dat hem ook pijn zou doen, dan.

Christine en ik lopen verder en bij elkaar ongemerkt zo'n tien kilometer! Wat zal ik deze wandelingen over een paar maanden missen! Ik dwing mezelf echter om van het nu te genieten en niet aan het afscheid te denken, dat er deze zomer aan zit te komen. Volgend jaar zal ik wel wat meer reizen om haar en Katja op te zoeken!

Als ik thuiskom staat onze "tuinman" Fidel me op te wachten. Hij komt iedere lente om onze tuin op te ruimen (met zijn ploeg). Ik vind het wel netjes, dat hij zo op eigen gelegenheid komt. En hij is super aardig, maar ik kan de man van geen kanten verstaan!

Meestal draag ik Rick daarom op met hem te praten, maar die luxe heb ik vandaag niet. Hij spreekt vast heel goed Engels, maar spreekt het zo op zijn Spaans uit, dat ik me heel erg moet concentreren om het een beetje te volgen.

Maar hij komt binnenkort dus onze tuin opschonen en dat is hard nodig. Ik zou wel willen, dat we hem maandelijks konden veroorloven, want onkruid heeft schoon schip, vooral hierachter en in de zomer word ik lekgeprikt, als ik in de tuin ga werken. Daar werkt geen Off! tegenaan!

De rest van de middag werk ik aan mijn Florida foto's, waarvoor ik hopelijk later vanavond de link in dit blog kan plaatsen. Het is altijd weer leuk om de foto's te bewerken, want ik beleef dan vakantie dan weer een beetje opnieuw.

Als avondeten bestellen we makkelijk pizza van Vocelli. Ze zijn het duurste, maar ook het lekkerste pizzarestaurant, dat bezorgt hier. De pizza's komen al na twintig minuten, vers uit de oven. Op mijn favoriet (die ik vanavond ook heb) zit spinazie, champignons, tomaat, uien, knoflook en mozzarella met rode saus.

Mijn manier van pizza eten is wat ongewoon, want ik eet alle toppings en de saus en maar een heel klein beetje van het deeg gedeelte. Ik heb dus heel wat brood over en Cosmo weet dat. Hij mag van mij een stukje, wat ik in zijn etensbak leg en hij moet wachten, tot ik hem het ok geef het te eten.

Dat doet hij braaf, maar Cosmo is niet gek, want hij ziet ook, hoe ik de rest van dat lekkers weggooi. Ik ga weer zitten en zie hem opeens met nog een stuk pizza in zijn bek rondlopen! Eerst denk ik, dat een van de kinderen het hem gevoerd heeft, maar het blijkt, dat meneer eigenneuzig de vuilnisbak heeft geopend! En schuldig, dat hij kijkt! Daar kun je toch niet boos op worden?


Hoe schuldig kun je kijken?



Als ik haar niet aankijk valt het misschien mee



Ze staat daar maar met dat ding voor haar ogen, ik sluip gauw weg!

Dit jaar zal niet alleen Katja een Relay for Life team hebben, maar ook Saskia is hard bezig met het hare. Ze heeft al een heel aantal kinderen geinteresseerd gekregen en de naam van hun team is "Tasmanian Devils". Zo zuster, zo zus! Alleen Rick is er niet super-enthousiast over, want nu zal hij alweer een hele nacht chaperone moeten zijn. Maar ach, het is voor een heel goed doel!

PS: Het gros van de Floridiaanse foto's staat nu online, de eerste vijf albums (beginnend met Floridian Wildlife) hier. Ik hoop Ricks foto's er later bij te voegen.

PSPS: Nederlandse Amerikanen, meldt u! Ik kijk op het moment (nacht in Nederland) naar mijn statistieken en met een heel stel ben ik bekend. Maar ik zie ook mensen uit staten, waar ik nooit een reactie van heb gekregen (wie weet hebben jullie een weblog, dat leuk is voor mij om te lezen?). Ik zie mensen uit Illinois, verschillende gedeeltes van Texas, Iowa, Colorado, andere delen van Virginia, Connecticut, eigenlijk bijna elke staat wel. En allemaal niet hier door een of andere zoektocht, maar gewoon hup naar mijn weblog. Natuurlijk vind ik alle bezoekers leuk, maar het is extra speciaal, om er ook een persoon bij te weten. Zoals altijd, met meer dan 250 unieke bezoekers per dag op dit weblog zou ik het super die doeper (om met Barney (jee, dat is lang geleden!) te spreken) vinden, als meer mensen lieten weten, wie ze zijn. En als jij ook een weblog bijhoudt hoor ik daar graag over!

18 reacties:

Anja zei

Vervelend dat Katja nog ziek is, gelijk heb je om langs de dokter te gaan als het vrijdag niet beter gaat.
Tja die was na de vakantie is altijd een hele klus, zeker als je met zn vijven weg bent geweest.
Die Cosmo, wat een boef is het ook!
Straks even je foto’s kijken.

Jasmino zei

Dat blijft wel lang aanhouden bij Katja, het ziek-zijn. Vervelend voor haar, ik hoop dat ze er snel weer bovenop is!

Saskia wens ik heel veel succes met haar RFL team, ik hoop dat ze net zo goed wordt als haar grote zus. En ik vind het geweldig dat jullie kinderen zoveel energie stoppen in goede doelen, daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen!

Leuke foto's van Cosmo, trouwens! Wat een boef is het!

Kristel Holsbeek zei

Dat van Katja duurt idd wel lang ja. Katja ik denk dat je beter naar je mama luistert en ermee naar de dokter gaat;-). Verzorg je goed hé.

Hihi jullie hebben er een leuke vakantie opzitten alleen spijtig dat Rick al weer zo snel ervandoor moet.

Leuke fotos van cosmo;-) hihi
En ik volg je blog vanuit Tahiti;-)

An zei

Ik volg jullie verhalen vanuit België. Moet bekennen dat ik heel zelden reageer (maar wel elke dag lees!). Ik vind jullie een leuk gezin en met onze 2 kinderen in zowat dezelfde leeftijden (13 en 16) is het altijd fijn te zien hoe het er bij anderen aan toe gaat.

An
http://anvds.blogspot.com

Anoniem zei

Hoi hoi,

Wat een geweldige foto's van een duidelijk schuldige Cosmo! Het is en blijft een mooie boef.

Spannend is dat he, wie nou eigenlijk allemaal zo'n weblog leest. Ik heb geen statistieken achter mijn blog zitten, maar zit na ruim een jaar bloggen op dik 30.000 hits en op onze website zitten we op meer dan 10.000 bezoekers per maand. Zo hebben wij in de paasdagen ineens een gigantische stijging gezien, meer dan 500 mensen elke dag. Reden??? Wisten we het maar;-)

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Wat kunnen beesten toch schuldig kijken hè! Ze weten zo goed wanneer ze iets doen wat niet mag.

Wat goed van Saskia dat ze ook zo'n team op de been gaat brengen.

Anja L.

Anoniem zei

Hoi, Ik wil me even voorstellen:
mijn naam is Jeanny Liebregts, getrouwd en 3 zonen, 23, 21 en 15 jaar oud.
Ik woon (helaas) in Nederland, Oisterwijk in Noord-Brabant. 3 jaar geleden zijn we op vakantie geweest in Florida en sindsdien ben ik een grote fan van Amerika.
En zo ben ik natuurlijk op je blog gekomen. Regelmatig lees ik je verhaal, maar vooral van je schitterende foto's geniet ik.
Groetjes!!!!!

Anoniem zei

Hèhè, daar ben ik weer.... Wat een ondeugd is Cosmo toch, moet je zien hoe hij kijkt!
Bij jullie een echte lentedag, bij ons was het winter gister..sneeuw! Ik heb er strompelend door het bos foto's van gemaakt.

Maak maar vast een afspraak bij de huisarts voor Katja, straks wordt het nog chronisch!

BultmanJorna.com zei

En ik kwam via Sylvia's blog op jouw blog terecht. Ik vind het ontzettend leuk om te lezen hoe andere Nederlanders zich vermaken 'in den vreemde'. Wij (ik+man+3 dochters van 10,7 en 3) wonen alweer bijna 3 jaar in 'upstate' New York, vlakbij de Hudson River. Het is hier prachtig en wij vermaken ons prima. Van onze belevenissen houd ik ook een blog bij, eerst begonnen als soort online fotoboek voor de familie in NL, maar uitgegroeid tot een regelrechte hobby... Groetjes, Margo

Anoniem zei

Ha ha, geweldig die schuldige snuit van Cosmo ! Daar kun je inderdaad niet boos op worden. Het zat vast erg lekker geweest zijn ;-)

Anoniem zei

Ik ben op je blog terecht gekomen via het forum, en lees het, met heel veel plezier, elke dag ("stiekem") op mijn werk. Ik vind het echt heel erg leuk om de belevenissen van een andere Nederlandse Amerikaan te lezen; toch Nederlands, maar toch met een Amerikaanse touch!

Groetjes uit een warm en zonnig Georgia,

Judith

Glenn zei

Waar kan je trouwens die gegevens zien? Ik heb net een nieuwe blog gemaakt (beetje om mee te spelen) maar kan er nog niet veel wijs uit :)

Anoniem zei

Leuke foto's!
Ik heb een vraagje over de foto bovenaan je blog:
Welk huis dat je daar ziet is van jullie of is dat van waaruit de camera foto's maakt?

Anoniem zei

De foto van Cosmo liet me spontaan in de lach schieten, geweldig wat een stouterd!! Hij moet het wel erg lekker vinden.

groet,
Ingrid

Petra zei

@Glenn -- Ik krijg gratis statistieken via Statcounter.com

@Marc -- De camera zit in het dak van onze garage, dus ons huis zie je niet. Je ziet drie huizen op het plaatje en het middelste is hetzelfde model als het onze.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weer al bij jullie. Ik hoop dat het in Nederland nu ook eens een beetje voorjaar gaat worden:(
Die Cosmo, wat een "rakker" volgens mij vind hij het wel erg lekker een "pizza" op z'n tijd:)
Ga zo je foto's eerst nog even bekijken.

Anoniem zei

Die Cosmo, wat een heerlijk beest is het toch, geweldig!! Ik hoop voor Katja dat ze zich snel weer wat beter voelt, 't blijft een beetje tobben zolang ze niet naar de arts gaat. Ik heb net de vakantiefoto's bekeken, erg leuk hoor, ik krijg een beetje heimweegevoel naar Florida als ik de foto's zie!

Febe Anouk zei

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com