Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 14, 2008

Happy birthday from Virginia Tech!



Dat "Katjatje" is Ricks interpretatie

En zo ben ik dan de moeder van een achttienjarige (haar levensverhaal tot haar vijftiende (de rest is in dit blog te lezen) kun je hier lezen)! En wat een roller coaster dag was het!

Hier in de VS ben je met achttien op vrijwel alle fronten volwassen (behalve het drinken van alcohol en gokken in casino's). Je mag stemmen, loten kopen, credit cards verkrijgen (al heb ik daar Katja ernstig voor gewaarschuwd) en officiele handtekeningen zetten.

We zijn allemaal al heel vroeg uit de veren. Hier volgen we mijn Nederlandse gewoonte van het openmaken van de cadeaus bij het opstaan. Rick is gewend aan 's middags cadeaus openen.

Katja krijgt hele lieve kaarten van haar broer en zus, waarin Kai haar onder anderen bedankt voor de vele ritjes naar school, die zij hem dit jaar heeft gegeven. Kai geeft de dvd van Michael Clayton en Saskia een cadeaubon voor FYE.

En dan is de beurt aan ons grote cadeau. Wij wilden Katja iets geven, wat ze ook goed kan gebruiken volgend jaar in college. En dat is dan wel een televisie met een dvd speler. Wij hebben de kinderen nooit toegestaan een televisie op hun kamer te hebben, dus we hebben een heel blije tiener, als ze haar cadeau opent!

Rick heeft een ontbijtje van wafels met aardbeien en slagroom voor haar gemaakt. En als Katja naar buiten loopt staat daar een enorme hartvormige Happy Birthday ballon met daaronder een lieve brief en cake van Raffi. Leah is vanochtend heel vroeg op reis gegaan naar Miami en de Keys (wie weet ontmoeten we ze volgende week in de Keys) en heeft gisteren al haar cadeautjes (waaronder een bezoek aan het circus in april) gegeven.

Als iedereen naar school is komt Mary Ellen om te gaan lopen. Ook zij gaan morgen naar Florida. Vrijwel iedereen, die wij kennen gaat de komende week naar Florida. De meesten naar de westkust, dus hopelijk is de oostkust wat rustiger (zoals we hier zeggen "One can hope").

Cosmo en ik lopen naderhand nog wat verder, want het is alweer super lekker weer. De snoepjes als afleiding als we langs een huis met een andere hond lopen werken perfekt! Alleen heeft Cosmo iets nieuws: hij staat stokstijf stil, als hij niet verder wil. Kennelijk heeft hij genoeg van het hardlopen, dus als ik begin te joggen zet hij zijn poten stram! Ik trek hem wel mee, maar maak me dan direct zorgen, want waarom wil hij, van een ras, waarvan iedereen zegt, dat ze eindeloos energie hebben, niet verder draven? Ik laat ze volgende week toch maar een test voor Lyme doen.

Thuis pak ik mijn spullen alvast in en haal dan een snelle lunch bij McDonald's. Daar ben ik niet de enige, want er staat een ware file bij de drive thru! Maar mijn Asian salad met gegrilde kip is zo klaar en binnen een paar minuten rijd ik weer weg.

Katja komt vroeg uit school, maar helaas voelt ze zich niet lekker op haar verjaardag! Een maandelijks probleempje, maar natuurlijk zeker niet welkom als je lekker wilt vieren, dat je nu van alles mag!

Met wat Saridon gaat het gelukkig snel beter en we vertrekken naar Tysons Corner. Nadat Katja haar ex-collega's bij Old Navy heeft begroet gaan we naar American Eagle.

Dit vind ik altijd een leuke zaak en Katja mag van ons een topje en broek/short/rok uitkiezen. Zij vindt twee leuke shorts en die zijn afgeprijsd, dus vooruit (ze heeft me al helemaal door: "Zeg maar "Vooruit dan maar", Mammie!" in haar Amerikaanse accent). Ook scoort ze een paar leuke teenslippers en een riem.

Bij Limited Too koop ik broodnodige sokken voor Saskia. Soms voel ik me een heel slechte moeder, want Saskia loopt al een paar weken op hetzelfde paar sokken. De anderen zijn weg of kapot en ik heb geen kans gezien nieuwe te kopen.

We lopen verder en ik probeer nog een bermuda short aan bij New York and Company, maar het staat me niet. Om de een of andere reden past hun kleding mij nooit goed.

Bij Express overhandigt Katja de assistant manager haar sollicitatie brief. Er staat groot op hun ruit, dat ze personeel nodig hebben, dus wie weet. Ik hoop, dat ze daar gaat werken, want ik vind hun kleding altijd erg leuk.

Op de terugweg stoppen we bij de Gap, want daar heeft Katja een leuk jurkje zien hangen. Het is felblauw en staat haar inderdaad prima. De shopping trip is wat haar betreft helemaal geslaagd.

Voor we naar de auto terugkeren wil ik nog naar Barnes and Noble. Het boek, dat ik online heb besteld als vervolg op mijn indianen boek is nog niet aangekomen en ik wil wel iets te lezen hebben volgende week. De keuze valt op het nieuwe boek van Sophie Kinsella "Remember me?". Ik vind haar boeken ontzettend leuk!

Thuis ga ik meteen buiten voor het huis lezen in dat boek. Het is super lekker weer en ik moet daar even van profiteren, terwijl de rest van het gezin inpakt. Voor ik het weet heb ik honderd bladzijden gelezen! Gauw ga ik dan maar naar binnen, waar totale chaos heerst. Maar we zullen morgenochtend hopelijk vroeg op weg gaan.

Voor het avondeten gaan we met zijn vijven naar Sweet Ginger. Sushi is Katja's favoriete eten en onze tafel staat al klaar.

Het wordt een lekkere maaltijd, ik bestel voornamelijk sashimi (zonder rijst) en Rick en Katja veel te veel sushi! Katja is een beetje in mineur, want ze wilde vanavond eigenlijk naar Georgetown met een college student, die ze kent. Maar die jongen is nogal dim, want hij heeft niet door, dat Katja hem leuk vindt en ze voelt zich niet lekker. Ze besluit dat uitje dus af te zeggen.

We rekenen af en bij het naar buiten lopen krijgt Katja een SMS van Leah, dat die is aangenomen bij Virginia Tech. En dan zien we pas goed, hoe graag Katja naar deze school wil! Op de weg naar huis is er geen land met haar te bezeilen. Ik mag zelfs haar hand niet vasthouden en ze kan haar tranen nauwelijks bedwingen. Zo zeker is ze ervan, dat er voor haar thuis slecht nieuws te wachten staat.

Bibberend (en dat zie ik aan haar) loopt ze naar binnen en gaat online. Rick en ik willen over haar schouder mee kijken, maar krijgen een snauw, dat dat niet mag. Ik respecteer dat, maar Rick totaal niet, wat bijna een flinke ruzie tot gevolg heeft. Maar de nieuwsgierigheid wint en ze gaat kijken, ondanks Ricks aanwezigheid. Het eerste woord zegt alles: "Congratulations..."

Zelden heb ik Katja zo vrolijk emotioneel gezien! Ze is in tranen en wij dansen om haar heen. Dit is het beste achttiende verjaarscadeau, dat ze had kunnen krijgen! Ze grapt altijd, dat 3,14 (pi en de Amerikaanse schrijfwijze van haar geboortedag) haar geluksgetal is en vandaag blijkt dat zo te zijn.

Gauw belt Katja om zich heen om het goede nieuws te verspreiden en ik bel familie en vrienden, die er ook in geinteresseerd zouden zijn. Bijkomend goed nieuws is, dat Jeroen, de zoon van mijn vriendin Karin, die hier pas iets meer dan twee jaar geleden heen is verhuisd, ook is aangenomen! Dat is echt fantastisch nieuws voor hun familie en Karin en ik kletsen even enthousiast aan de telefoon (even, want zij gaan morgen om half zes naar Las Vegas en wij willen ook vroeg weg). Wat een opluchting wordt er overal gevoeld!


Als dessert is er een Mrs. Fields chocolate chip cookie "cake" voor Katja, helaas de laatste, want die winkel ging woensdag dicht in Tysons Corner



Van een wat matte tiener, die zich niet zo goed voelde, is onze jarige veranderd in een heel blij persoon. Dank je wel, Virginia Tech, we kunnen aan een vrolijke vakantie beginnen!

Tot slot: iedere dag heb ik tegen de 250 unieke bezoekers op dit blog en als ik zo kijk van alle hoeken van de wereld. Ik heb het al vaker gezegd, maar een berichtje hier wordt zeer op prijs gesteld. Wie ben je en waar woon je, want er zijn duidelijk Nederlanders in plaatsen, waarvan ik het nooit gedacht had (en nee, ik ben niet specifiek, want ik wil graag van hun allen lezen, hoe ze hier terecht zijn gekomen). Natuurlijk is een reactie altijd vrijblijvend, maar leuk is het ook!

45 reacties:

Annemiek zei

Dubbel proficiat aan Katja, happy 18 en aanstaand Hokie!

Anja zei

Wat fijn dat katja is aangenomen bij Virginia Tech, dat is een geweldig verjaardagscadeau!!
Fijne vakantie en veel plezier in Florida!

Anoniem zei

Inderdaad een fantastische verjaardags cadeau voor Katja. gefeliciteerd!

Fijne vakantie..

gr petra

oneduts zei

Congratulations to Katja on her 18th birthday and her acceptance to Virginia Tech.
Wat leuk dat ze ook NL spreekt.
My hats off to you as parents for not allowing a tv in the kids' bedroom.
Enjoy your vacation.
Yvonne

Anoniem zei

Gefeliciteerd !!! Met haar verjaardag natuurlijk maar zeker ook dat ze naar Virginia Tech kan.

Rita Meyer zei

Gefeliciteerd met de 18e verjaardag van Katja. Wat fijn dat ze naar de school van haar keuze kan.
Veel plezier in Florida!

Kristel Holsbeek zei

Proficiat met je verjaardag!!!
Een beter cadeau kon je je niet wensen;-) Have fun in Florida!!!!

Jasmino zei

Proficiat met de verjaardag van Katja en proficiat met de toelating tot Virginia Tech! Hoera!

Anoniem zei

Inderdaad dubbel gefeliciteerd Katja!
Niet drinken tot je 18e? wij hebben hier al moeite onze kinderen tot hun 16e van de drank te houden...Onze Koen van 15 vindt dat ie officieel een "drankprobleem" heeft: hij is de enige in de klas die niet mag drinken!!Helaas voor hem, geloof ik hem niet en geven we niet toe.
Prettige vakantie!

Anoniem zei

Hallo Petra,

Naar aanleiding van je tot slot hierbij een reactie van mij! Ik ben Nancy, 31 jaar, woonachtig in Rotterdam, Nederland!

Via het Alles Amerika forum ben ik op je blog terechtgekomen en ik lees het al enige tijd. Eigenlijk best ongepast om te lezen, maar nooit een berichtje te plaatsen. Mijn excuses.

Vind het heel leuk om een kijkje in jullie leven te mogen nemen via je blog. Ik kom zelf al enige jaren in Amerika, omdat ik in 1993 een meisje heb leren kennen via mijn sport softbal. Al jaren zijn we dikke vriendinnen en Amerika heeft mijn hart ook gestolen, net als Washington DC trouwens.

Nog heel erg gefeliciteerd met de 18e verjaardag van Katja. Super, dat ze ook aangenomen is op Virgina Tech. Een hele fijne vakantie!

Veel groeten,

Nancy

Anoniem zei

Tjonge dit was een dag met een heel mooi lintje voor julllie, met name voor Katja natuurlijk, 18 jaar, aangenomen op Virginia Tech, mooier kun je het niet hebben als 18-jarige!! Dubbel gefeliciteerd hoor. Wat je schrijft, een mooier begin van een vakantie kun je niet hebben met dit goede nieuws. Heel veel plezier in Fla en een goede reis!

kastelke zei

Wat een superdag zeg!!!
Ik kreeg de tranen in m'n ogen van blijdschap!

Dus:
Katja, van harte proficiat met je 18de verjaardag,
en nog meer proficiat met je toelating op Virginia Tech!

Anoniem zei

Katja....van harte dubbel gefeliciteerd! Wat een fijn extra verjaardagscadeau! Zo te lezen was het een leuke dag, behalve dan die mislukte date(wat een sukkels kunnen knullen toch zijn he :-)), maar goed....een oud nederlandse gezegde...er zijn meer mannen dan kerken hoor!
Heerlijk dat jullie naar Florida gaan, wij moeten nog even wachten (eind mei), maar ik verheug me op jullie vakantieverslag...dat verhoogt de voorpret!

Goede reis en een hele fijne vakantie gewenst.

Karin (dh)

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Katja's verjaardag! Èn de acceptatie voor Virginia Tech! Super!

Dan zal ik ook even wat over mijzelf vertellen; volgens mij ben ik hier via een Amerika-prikbord terecht gekomen. Heb bijna een half jaar in Idaho gestudeerd voor mijn thesis, ben dus student.
Hester

TOG zei

Met zulke grote blijdschap en Leah die er ook is aangenomen, neem ik dus aan dat ze voor Virginia Tech kiest? Hebben ze ook samen een kamer aangevraagd? Ik ben ook met m'n beste vriendin naar LSU gegaan en was fijn samen te zijn op dat grote avontuur. Veel plezier in Florida!

Anoniem zei

Gefeliciteerd, Katja, zowel met je verjaardag als met je plaatsje in Virginia Tech!
Leuk om met zo'n leuk nieuws de vakantie te kunnen beginnen!
Liefs,
Marsha

Petra zei

Wauw wat een prachtig kado!
Dat dit nu net op haar verjaardag bekend wordt. Super!
Dubbel gefeliciteerd dan ook.

Anoniem zei

Hey Petra (en nu ook Katja natuurlijk...)

Ook vanuit Bergen op Zoom dubbel gefeliciteerd! En over dat laatste...(ook) ik probeer steeds regelmatig het blog bij te houden, benieuwd naar hoe het gaat met jullie. Geniet van de vakantie!

groeten,
Martijn

Karin zei

hi Petra,
Gefeliciteerd met je 18 jarige dochter. En natuurlijk dubbel gefeliciteerd met Katja dat ze nu aangenomen is op Virginia Tech!!! Fijne vakantie!!
Wij wonen sinds 3 weken in NYC! Manlief is overgeplaatst, Na 5,5 jaar in Ierland zijn we dus nu in Amerika. Gisteren de closing gehad van ons huis in New Jersey dus zodra de container er is gaan we naar NJ.

groetjes,
Karin

Anoniem zei

Hoeraaaaaaa! Wat een geweldig nieuws! Helemaal superduper.
Een prachtig cadeau op een hele speciale dag.
Jullie kunnen nu op en top genieten in Florida. Zwaai je even richting Clearwater?

Anoniem zei

Sorry Katja, ik bedoelde gisteren natuurlijk gefeliciteerd met je 18de verjaardag!!!!!!!!!
Wat fijn dat je bent aangenomen op Virginia Tech. Dat is nog eens een leuk kado.

Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Katja, alsnog gefeliciteerd met je verjaardag, en natuurlijk ook met het feit dat je geaccepteerd bent op Virginia Tech! Wat een mooi nieuws op je verjaardag!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Hartelijk gefelicteerd voor Katja en wat fijn dat ze is aangenomen bij Virg. Tech.
Ik heb wel eens vaker gereageerd, lees dagelijks je blog. Gewoon, gezellig meelezen.
Wij (man en 4 kids, 6, 9, 11 en 15) hebben 12 jaar in Marin County, CA gewoond en wonen nu sinds vorig jaar iets ten zuiden van Denver. Ook onze kids zeggen "vooruit dan maar mammie" als ze graag iets willen en ja hoor... het werkt meestal! Ze spreken Engels met NL als 2e taal.
Zal proberen vaker een reactie achter te laten!
Margreet

Anoniem zei

Hoi Petra,

Hartelijk gefelicteerd voor Katja en wat fijn dat ze is aangenomen bij Virg. Tech.
Ik heb wel eens vaker gereageerd, lees dagelijks je blog. Gewoon, gezellig meelezen.
Wij (man en 4 kids, 6, 9, 11 en 15) hebben 12 jaar in Marin County, CA gewoond en wonen nu sinds vorig jaar iets ten zuiden van Denver. Ook onze kids zeggen "vooruit dan maar mammie" als ze graag iets willen en ja hoor... het werkt meestal! Ze spreken Engels met NL als 2e taal.
Zal proberen vaker een reactie achter te laten!
Margreet

M@riet zei

katja`s dag kan niet meer stuk!Hartelijk gefeliciteerd met Katja d`r verjaardag en het feit dat ze is aangenomen op haar favoriete universiteit!Helemaal top, zeker ook voor jullie!

groetjes Mariet

USA2007 zei

Ik vind het altijd leuk om je blog te lezen. Bijna een dagelijks ritueel.

Katja gefeliciteerd met je verjaardag en geweldig dat je op Virginia Tech bent aangenomen. Dat is nog eens een super verjaardagskado.

Sue in Orlando, FL

Nynke zei

Hi.. even een berichtje uit Pennsylvania! Ik post idd weinig "comments" maar voelde me nu wel aangesproken! :) Ik denk dat je wel weet wie ik ben maar ik heb je nooit ontmoet.. wel vlakbij je in de buurt gewoond (we woonden in 2001 in Gaithersburg, MD)..anyway, ik ben Nynke, getrouwd met Steve en we hebben drie zoons: Wytse (net 6!), Daniel (net 6!) en Arwin (net 4!).. we wonen in het hartje van Pennsylvania, vlakbij State College. Erg leuk wonen hier, maar vanaf augustus verhuizen we weer (nog niet zeker waarnaar toe).. Ik vind het altijd leuk om je blog te lezen!! Het is altijd leuk om te lezen hoe andere Nederlanders het hier in de VS ervaren vind ik.. mijn blog (vnl foto's) kun je vinden op www.nynkethuis.blogspot.com
groetjes en gefeliciteerd met je dochter!!
Nynke

Anoniem zei

Gefeliciteerd Katja. Hele prettige vakantie allemaal!!
Ga weer met jullie reisje meegenieten hoor.

Anoniem zei

Een zeer verdiende dubbele felicitatie voor jullie en natuurlijk ook voor Katja !

Wat gaat ze nu studeren op Virginia Tech ? Ik kan mij herinneren dat je weleens biologie had genoemd maar ook pre-med en pre-vet.Heb in ieder geval genoten van de (zeer uitgebreide!) website van deze universtiteit. Echt heel anders dan de nederlandse universiteiten en hogescholen.

Carola zei

Sorry, een beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd Katja! Ook met het feit dat je bent aangenomen op je favo uni.
Fijne vakantie allemaal!
PS wij zijn aan het aftellen want wij vertrekken 25 april naar Florida.

Anoniem zei

Nog later *schaam*, maar als nog van harte, dubbel, gefeliciteerd, Katja. En nog een fijne vakantie. Ben helemaal niet jaloers hoor :-D.

Oja, ik laat niet altijd een reactie achter, maar ik lees je blog iedere dag.

Anoniem zei

Van harte!!!
Wat een geweldige dag hadden jullie vrijdag! Echt om nooit te vergeten.
Dit geeft zeker een extra glans aan jullie vakantie.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd nog met Katja's verjaardag en acceptatie en natuurlijk een fijne vakantie!
Groetjes, Marieke

Anoniem zei

Van harte proficiat Katja! Eind goed, al goed.

Petra, geniet van Florida!

Groeten van Ronald, Edith, Michelle en Edward.

Petra zei

Bedankt,allemaal, voor de felicitaties! We hebben een heel vrolijke dochter mee, dat is zeker!
Ze wil inderdaad biologie studeren met de benodigde vakken voor pre-Med.
Leuk ook om reacties van een paar mensen, die ik nog niet "kende" te krijgen! Bedankt!

Anoniem zei

Ook vanuit Harmelen van harte gefeliciteerd! Dat de studie ook helemaal leuk mag zijn.
Petra, ik 'ken' je van het Alles Amerika forum. Mijn oom en tante wonen in Scottsville, VA en vandaar mijn belangstelling voor je blog. Het brengt mij vaak even terug in het mooie Virginia.
Hopelijk kan ik een volgende keer wat meer van 'jouw kant' zien.
Groetjes
Liliane

Anoniem zei

Wauw, wat fantastisch zeg, dat ze is aangenomen bij Virginia Tech!! Van harte gefeliciteerd Katja! En ook nog van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag natuurlijk! En Petra natuurlijk ook gefeliciteerd met de verjaardag van je oudste dochter, en dat ze is toegelaten op de universiteit waar ze graag heen wil. Een fantastische dag voor jullie allemaal!

Heel veel plezier in Florida!

Ps: Ik ben gestopt met mijn blog en heb hem ook van Internet gehaald. Van de zomer zal ik uiteraard wel een verslag maken van mijn reis naar o.a. NYC, Washington DC en Boston.

Satin13 zei

Een beetje laat, maar toch een fijne verjaardag voor Katja en een dikke proficiat voor de toelating op de unief!!! Spannende tijden voor een bezorgde moeder! By the way, geniet van jullie florida tripje.
Groetjes,
Sarah

Anoniem zei

Ook van ons nog een late verjaardagsgroet aan Katja! Waw, kan me voorstellen dat je heel blij was! Je 18de zal je hoogstwaarschijnlijk nog lang herinneren!

Geniet maar van je vakantie!

Groetjes,

Anoniem zei

Hallo

Ook van mij bij deze een
meelees bekentenis. Via allesamerika ben ik hier een keer terecht gekomen en na een verslag van kerstmis al een paar jaar geleden niet meer weg te slaan! Vooral de links naar restaurants en winkeltjes vind ik helemaal super en zijn prima om een zekere mate van Amerika-heimwee mee te stillen.

Overigens was het me eerst niet opgevallen, maar katja is op dezelfde dag jarig als mijn zoon (die afgelopen vrijdag 1 jaar is geworden) grappig!

Fijne vakantie!

groetjes, Martine

Anoniem zei

Katja, wat goed dat je bent aangenomen op Virginia Tech! En ook nog tegelijk met je vrienden! Supergoed gedaan, meid!!

Anoniem zei

Ik ben hier gekomen via Petra,uit Driebergen. Ik lees al een tijdje mee. Ik vind het ontzettend leuk voor Katja dat ze is aangenomen, ik weet uit ervaring dat afgewezen worden geen pretje is!

Anoniem zei

Katja,

Gefeliciteerd!!!!!!!!

Groet,

Marcel(jesse)

Anoniem zei

Wat een megagoed verjaardagscadeau! Gefeliciteerd Katja.

Groetjes, Manon

Anoniem zei

Ik ben hier gekomen door 'amerika' in te typen op google (en dan weer via allesamerika).

Familie van mij wilt misschien naar Utah verhuizen (zijn mormonen), vandaar de interesse :)