Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 03, 2008

Lente voorproefje

Om kwart over zes gaat Ricks wekker altijd, maar hij blijft dan gewoon liggen. Daar moeten we het toch eens over hebben, want ik ben dan prompt klaar wakker. Meestal hoor ik Katja en Kai al aan de gang, maar vandaag niet.

Via de intercom vraag ik ze, of ze wakker en op zijn. Katja wel, maar Kai niet, die heeft erge keelpijn en vraagt of hij thuis mag blijven. Dat is heel ongewoon voor hem, dus ik sta dat natuurlijk toe. Ik doe het alarm af en ga dan terug naar bed.

De zon schijnt echter enthousiast door de lamellen en dat maakt opstaan toch een stuk makkelijker! Ik bel de school om Kai ziek te melden en hoor dan van Rick, dat hij dat ook al gedaan heeft. Nou ja, in ieder geval weten ze nu zeker, dat ze hem niet hoeven te verwachten vandaag.

Als Mary Ellen komt is het al warmer, ik kan in ieder geval zonder handschoenen lopen. We lopen zo'n twee mijl hard, maar dan krijgt Mary Ellen last van haar teen en we wandelen terug naar huis. Soms lijken we echt de blinde en de dove, die elkaar leiden! Al die pijntjes zijn wel ergerlijk, maar ja, de ouderdom komt met gebreken.

Nadat ik me ervan heb verzekerd, dat Kai genoeg eten en drinken heeft, ga ik met Cosmo naar Petsmart. Iedereen komt vandaag wat laat en het wordt een beetje een kletsklasje. Ik vind dat wel prima, het is leuk de honden zo bij elkaar te zien en Carol, de trainer, heeft prachtige verhalen.

Leuk is, dat ze zegt, dat Cosmo op het moment haar liefste Aussie is. De andere twee, die ze les geeft, zijn agressief naar andere honden. Cosmo gedraagt zich weer voorbeeldig, vooral als er heel lange "stays" zijn (blijf?) luistert hij goed en blijft lief liggen. Ik ben toch echt wel trots als mijn hond het beste jongetje in de klas is, hoor!

Na de les koop ik een enorme zak met voedsel voor Cosmo. Die is zo zwaar, dat ik van verschillende mensen aanbiedingen om te helpen met dragen krijg. Maar dat is mijn eer te na! Daarvoor sport ik nu zoveel!

Christine wacht al op ons en we gaan erop uit voor een lange wandeling! In het bos zien we een mannetjeshert met zijn vrouwtje op veilige afstand van ons liggen. Zij kijkt wel naar ons, maar verder blijven ze rustig liggen. Een mooi gezicht is het, ik dacht altijd, dat de mannetjes hun geweien verloren, maar deze heeft nog een vol gewei!

We lopen verder en zien dan een tapijt van krokusjes midden in het bos! Heerlijk, eindelijk weer wat kleur in de natuur, ze zijn allemaal paars en een streling voor het oog tussen al het grijs.


Echt goed komt het op de foto niet uit, maar de krokusjes zijn mooi!

Nog weer verder vliegt er opeens een prachtige havik vlak voor ons op. Hij landt in een boom boven ons hoofd en blijft netjes zitten, zodat ik foto's kan maken. Dit is een heel mooi stukje natuur hier in een toch vrij stedelijk gebied.


Een mooie Cooper's Hawk!

Al lopend wordt het zo warm, dat we zonder jas kunnen gaan. Ook hier zijn weer heel veel tekenen van zeer actieve bevers. Hele bomen worden omgeknaagd en er zijn diverse burchten, maar helaas zien we ze weer niet wakker. Dat gaat mijn doel worden, want er zijn er zoveel, eens moeten we er toch een bezig zien. Aan de boomstammen te zien is de uitspraak "busy beaver" niet onterecht!


Overal tekens van drukke bevers, maar waar zijn de beestjes zelf???



Als we weer terug zijn bij Christine's huis heb ik er zeker 7,5 mijl op zitten (en Cosmo ook, natuurlijk). Op de terugweg haal ik het avondeten (lasagne) bij Safeway en zie, dat ze nu ook eindelijk Self Checkouts hebben. Voor Kai en mezelf haal ik een McDonald's lunch (Asian salad voor mij en twee snack wraps voor Kai).

Het is inmiddels 21 graden en na de lunch ga ik buiten voor het huis in het zonnetje lezen. De kinderen spelen ook allemaal buiten. De buurman komt op de motor thuis en Jeanne en Lorraine en ik kletsen, zoals we zo vaak op lente of zomer middagen doen. Lang zal deze warmte niet duren, dus we nemen het er helemaal van!

De lasagne uit de oven smaakt heerlijk. Rick maakt er een lekkere salade bij. Op de computer kijk ik de achterstallige episodes van Celebrity Apprentice en dan Deal or no Deal, waar de speler $107.000 aanneemt, maar in zijn koffertje zit 1.000.000. Dan baal je!

12 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk toch, dat lenteweertje! Ook wij hebben er zo van genoten, dit weekend. Vandaag was het al heel wat kouder en vannacht sneeuwt het weer (zucht).

Goh, die boom werd helemaal kapot gevreten door de bevers! Eigenaardig dat je ze nooit te zien krijgt.

Groetjes,

Anja zei

Wat jammer dat je de Bevers nooit bezig ziet. Zo te zien zijn ze heel druk.
Bterschap voor Kai!

Jasmino zei

Ik wil ook lente..... zaaaaaalig lijkt me dat, weer naar buiten om lange wandelingen te maken. Van mij mag het beginnen!

Beterschap gewenst voor Kai!

Anoniem zei

Heerlijk zo'n zonnige dagje. Beterschap voor Kai, vervelend zo'n pijnlijke keel.

Anoniem zei

21 graden!! Wat heerlijk. Geniet er maar met volle teugen van. Hier schijnt het zonnetje ook wel, maar echt warm is het niet.

Is Kai alweer wat opgeknapt?

Annemiek zei

Heerlijk dat weertje!
Als je die bevers wilt zien moet je er 's nachts op uit of voor dag en dauw, dan heb je de meeste kans :)

Anoniem zei

Zo, dat was een heerlijk temperatuurtje zeg!! 21 graden, ik hoop dat we dit weerbeeld in Ned. ook snel krijgen, ik heb er zin in!
Dat van die wekker komt me bekend voor.... wij moeten tegelijk opstaan, maar als de wekker om 10 voor half 7 gaat is het al heel wat als we om kwart voor 7 naast ons bedje staan, haha! Maar ik kan me voorstellen dat jij er niets aan hebt, als de wekker gaat en je bent klaarwakker en Rick knort dan nog even door!

Anoniem zei

Geweldig die bevers ! Er schijnt hier in de buurt ook een enorme beverdam te zitten dus daar gaan we ook eens kijken. Ben wel blij dat we ze zelf niet hebben als ik zo die boomstammen zie ;-)

Anoniem zei

Zieiig voor Kai dat hij nou net ziek moet zijn als het een keer lenteweer is. Hopelijk is hij snel weer beter.
Mooie havik zeg, ik ben hier nog nooit een grote vogel tegengekomen :(
Fijne dag nog, Manon

Anoniem zei

Je moet er dus 's nachts op uit om de bevers te zien, maar dan is het donker en zie je ze nog steeds niet....
Heerlijk een lentedag! Van mij mag het hier ook beginnen.
Beterschap voor Kai!

ilse zei

Geniet van de zon. Wij doen dat hier ook.
Groetjes

Anoniem zei

Vandaag weer zo'n heerlijke dag en weer genieten? Wat een temperatuurverschillen toch!
Beterschap voor Kai!