Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 31, 2008

Miezerige maandag

Gisteren en eergisteren, toen ik de kans had lekker uit te slapen, werd ik om kwart over zeven wakker en doezelde wel, maar had ook zo op kunnen staan. Waarom herhaalt zich dat dan niet op deze maandagochtend? Het bed voelt zo lekker en met heel veel moeite onttrek ik me aan de warmte ervan.

Saskia en Laura vertrekken in de motregen en ik wacht op de komst van Mary Ellen. Die laat op zich wachten, dus Cosmo en ik gaan vast haar kant op. Het blijkt, dat Mary Ellen al bijna bij ons was en toen besloot, dat ze toch handschoenen nodig had. Het is dat soort koude vochtigheid, dat ik haat, dat de boventoon voert vandaag.

We lopen twee mijl hard en Cosmo doet goed mee. Het lijkt erop, dat de antibiotica nu echt goed hun werk doen. Maar Mary Ellen krijgt pijn aan haar voet en we lopen de tweede anderhalve mijl.

Nog nat gaan we daarna op weg naar Petsmart voor de hondentraining. Er wordt vandaag hard gewerkt aan gehoorzaamheid. Er zijn nog twee weken en dan beginnen we aan de "advanced" training. Aan het einde daarvan doen de honden een examen en als ze dat goed volbrengen krijgen ze een certificaat: "Canine good citizen".

Vandaag doet Cosmo het wel goed, al is hij te geinteresseerd in zijn "vriendin" vanaf het begin, de bulldog Zoe. Ook Zoe vindt hem wel leuk, dus moeten we de honden een eind uit elkaar halen.

Het uur is zo voorbij, want het is intensief voor zowel Cosmo als mij. Leuk vind ik dit wel, van mij mag het iedere week zo zijn. We kopen nog wat hamstervoer voor Snrnp en een paar botjes (die zo duur zijn!) voor Cosmo en gaan dan richting Whole Foods.

Daar haal ik de benodigdheden voor de salade, die ik beloofd heb voor vanavond te maken. Het is de maandelijkse "potluck" met de zeven Nederlandse dames, dit keer bij Lilian in Reston. Mijn salade is op aanraden van Mary Ellen: gemengde bladeren (geen idee, hoe je die in het Nederlands noemt, hier heet het "Mesclun" of "Spring Mix"), druiven, gorgonzola, pistachenoten en vinaigrette. Bij thuiskomst maak ik het allemaal klaar en zet het in de ijskast.

Omdat ik vanavond dus "uit ga" doe ik het vanmiddag rustig aan. Ik lees wat, typ wat en ga, tot vermaak van Leah en Katja (die een avond met alleen Nederlandse vrouwen toch al heel grappig vinden) ook nog een half uurtje liggen. Uit ervaring weet ik, dat als ik dat niet doe, ik morgen een wrak ben. En daar heb ik geen zin in. Dus ik trotseer de lacherige blikken en gedraag me als een bejaarde vrouw.

Rick komt op tijd thuis en biedt aan mij naar Karins huis te brengen. Als ik de salade uit de ijskast haal zie ik, dat ik de vinaigrette er te vroeg op heb gedaan en het groen is helemaal verlept. Enfin, het moet maar, het smaakt nog wel heel lekker.

Met het gourmet stel, een stokbrood en de verlepte salade neem ik plaats in Karins minivan. Sylvia rijdt ook mee en we komen als eerste aan bij Lilian. De bedoeling is, dat we gaan gourmetten (vandaar mijn gourmet stel), maar dat ene stel is niet genoeg voor iedereen. Dus wordt er besloten er een fonduepan met olie naast te zetten.

Dat werkt en iedereen smult van het vlees en de vis, of gefondued of gegrild. Ook mijn salade wordt (tot mijn verbazing) met heel veel enthousiasme ontvangen. Het is in ieder geval allemaal heerlijk eten!

Ook het dessert is lekker. Er zijn balletjes met kokosnoot en abrikoos en diverse chocolaatjes. De conversatie is ook geanimeerd en komt op produkten, die we wel uit Nederland zouden willen hebben. Sjaloom, die ook al 21 jaar uit Nederland weg is, noemt Bebogeen. En dat herinner ik me nog goed, die lekkere caramel smaak daarvan!

Heel grappig is, dat niemand van de andere aanwezigen weet, wat het is. Zelfs de zus van Marie Jose, die net uit Nederland over is, denkt, dat het iets met abrikozen is. Maar Sjaloom en ik herinneren ons caramel en een zoektocht op het internet bevestigt dat. Gek, hoor, hoe je echt decennia niet aan een produkt denkt en dan noemt iemand het en het brengt zulke sterke herinneringen naar voren! Het lijkt me heerlijk Bebogeen nog eens te proeven!

Om tien uur precies staat Rick voor de deur om mij op te halen. Deze avonden gaan vaak lang door en, al ben ik 's avonds nog monter genoeg, ik weet, dat ik me daar de volgende dag geradbraakt door voel. Thuis klets ik met Rick nog even na en dan is deze druilerige maandag ook weer "history"!

PS: Heel, heel hartelijk dank voor de bijdragen aan de Relay for Life teams van Katja en Saskia! Helaas is het vanuit het buitenland moeilijk om bij te dragen, als er geen credit card is. iDeal of Paypal werken niet, maar Katja gaat daar ook aan werken als deel van de organisatie. In ieder geval waarderen de meisjes alle steun enorm. Dus namens hen: BEDANKT!

12 reacties:

Jasmino zei

Nog nooit van gehoord, bebogeen... Van voor mijn tijd waarschijnlijk?

Wat heeft jullie hamster aen aparte naam: Snrnp .... Hoe spreek je dat uit?

En gaan liggen als het nodig is: gewoon doen! Ik heb geleerd dat je moet luisteren naar je lichaam, oud of jong, gezond of niet gezond. Die signalen zijn er niet voor niets. Goed dat je het gewoon gedaan hebt!

Ineke zei

Bebogeen....ook ik heb er nog nooit van gehoord, haha en ik ben toch van een "iets" oudere generatie :-))

gr, Ineke

Anoniem zei

Bebogeen heb ik weleens van gehoord. Zal straks eens bij AH kijken of ze het hebben!

Anoniem zei

Er staat hier een potje bebogeen in de kast. Dat gebruik ik om tussen de taarten te smeren :P

Anoniem zei

Ja hoor, Bebogeen kun je nog steeds kopen. Ik heb het 1 x gegeten en vond het vies...
Smaken verschillen!!

Anoniem zei

Als ik het potje zie dan herken ik het wel, maar ik heb het nooit gegeten, lijkt me veels te zoet.

Anoniem zei

ja hoor bebogeen kan ik zelfs hier op Bonaire kopen,en het staat ook in mijn koelkast,herlijk!!niet dat ik het elke dag eet hoor,maar zo nu en dan een witte boterham met boter en bebogeen,om je vingers bij af te likken,echt heel lekker!!
zo vind ik ook een witte boterham met boter en gestampte muisjes zo lekker.....
groetjes uit Bonaire,Karin

DixieChick zei

Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt nu Christine's vertrek zo dichtbij komt. Ik heb hier twee goede vriendinnen, en eentje vertelde Zaterdag dat haar man orders heeft om in Oktober te verhuizen...ik kan me dus levendig voorstellen hoe het is nu Christine's vertrek zo dichtbij komt. Misschien moeten jullie nu alvast een weekend afspreken dat je langsgaat in Alabama?

Anoniem zei

Weet je wat mijn vriendin Caroline vertelde over fondue....zij doet het in pindaolie/arageneolie. Dat schijnt veel en veel minder vet te zijn dan andere olie.

Anoniem zei

Hoi!
Wat een leuke blogs hier! Ik lees ze altijd met plezier!!

En Bebogeen; ja dat ken ik! Wij hebben het zelfs hier in de kast staan en ik smeer het nog regelmatig op mijn brood. Net als met pindakaas, is het best een lekkere combinatie!

En Virginia ligt toch dichtbij Washington DC/Maryland? Misschien komen we elkaar nog wel tegen tussen September en December van dit jaar, haha...

Groeten uit het oosten van NL!
Ryanne

Dizzymisslizzy zei

Oh lekker Bebogeen! Wij aten het eigenlijk alleen in vakanties als we in Nederland bleven, dus het herinnert me altijd aan die vakanties in Drenthe als ik zo'n pot zie staan.
Leuk zo'n fondue/gourmet met zijn allen. Wij hebben hier dit jaar een nieuwe traditie ingevoerd en we gaan ook elke eerste zondag van de maand gourmetten en dan nodigen we mensen uit. Het blijft toch een gezellige bezigheid.

Febe Anouk zei

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com