Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 04, 2008

Raar weer

Het waait heel hard, hoor ik bij het wakker worden. En het is bewolkt, dus het gevoel zegt, dat we weer de winter in zijn gegaan, zoals de kalender tenslotte nog altijd aangeeft. Niets is minder waar! Als ik Cosmo laat plassen voelt het of ik een sauna binnenloop: warm en vochtig (en heel winderig, dat is dan weer niet sauna-achtig, hoop je althans).

Rick vertrekt met de van, die al weken smeekt (letterlijk: eerst staat er "change oil soon" en daarna zeer dringend "oil change required") om nieuwe olie. Ik heb een grote hekel aan Jiffy Lube, dus ben Rick dankbaar, dat hij dat over wil nemen.

Marceleus komt erg laat, er was een ongeluk gebeurd op de interstate (wanneer is dat eens niet het geval?). Hij vraagt of Mary Ellen en ik tegelijk onze workout willen doen. Ik vind dat altijd eigenlijk leuker. We werken net zo hard, maar het halve uur gaat om de een of andere reden sneller (niet dat we veel kletsen, want daarvoor moeten we ons teveel op onze balans concentreren).

Het is vreemd om op 4 maart in een mouwloos t-shirt terug naar huis te lopen, maar na de inspanning heb ik het zo warm, dat dat het lekkerst voelt. Cosmo wacht op zijn wandeling en ik heb ook zin om lekker buiten te zijn, terwijl het nog zo warm is.

Enthousiast loop ik heuvel op, heuvel af, maar Cosmo lijkt minder happy. Na een tijdje loopt hij achter me en na een mijl en een kwart weigert hij verder te gaan. Hij zet zich gewoon schrap! Ik hoop maar, dat hij het gewoon te warm had, want hij hijgt erg en heeft natuurlijk nog zijn wintervacht. Maar ik maak me dan meteen duizend zorgen, want gewoonlijk heeft hij eindeloos veel energie.

Na de lunch haal ik Kai en Saskia op van school. Die hebben allebei een afspraak bij de oogarts. Omdat de schoonmaaksters in ons huis bezig zijn nemen we Cosmo mee. Die geniet van de airco, die ik aan heb staan, en steekt daar telkens zijn snuit in tot groot vermaak van de kinderen.

Bij de oogarts zijn we al gauw aan de beurt. Als ik aan de assistente (die niet veel ouder is dan Katja) vraag of het mogelijk is beide kinderen tegelijk de druppels, die hun pupillen vergroten, te geven, krijg ik een hele preek. Ik heb geen zin om twee keer een kwartier te moeten wachten, maar kennelijk denk ik helemaal verkeerd. Er is namelijk een patient tussen de kinderen in, want ze doen in deze praktijk niet aan twee afspraken achter elkaar voor een familie.

Huh?? Niemand, die mij dat heeft verteld, anders had ik gewoon twee aparte afspraken gemaakt. Zitten in die donkere wachtkamer is nogal deprimerend, zeker als het buiten 21 graden is! Maar ik houd me in en uiteindelijk valt het allemaal mee, want de dokter zelf heeft kinderen en realiseert zich ook, dat er geen lol is in uren dokterswachtkamer.

Kai's ogen zijn achteruit gegaan in de afgelopen vijf jaar (wat vliegt de tijd toch, het voelt zeker geen vijf jaar geleden, dat we hier voor hem voor het laatst waren!). Maar Saskia heeft Ricks ogen, beter dan 20/20. De dokter zei tegen haar, dat zij zeker het beste paar ogen, dat ze vandaag zou zien, heeft. Grappig, Saskia heeft het slechtste gebit, maar de beste ogen van het drietal. Zo is het toch nog eerlijk verdeeld (hoewel een slecht gebit pijnlijker kan zijn, dan slechte ogen).

Als we thuiskomen hebben we alle drie hoofdpijn. Saskia en Kai van de oogdruppel en lichtgevoeligheid, die daarbij komt en ik waarschijnlijk vanwege het zware weer, dat hier op komst is. Gauw bel ik Kelli, Tabatha's moeder, om te zien of we van ophaalavond kunnen wisselen. Saskia voelt zich niet goed genoeg voor de repetitie en ik heb geen zin om er voor andermans kinderen op uit te gaan. Gelukkig kan zij en haal ik ze nu donderdagavond op.

We zijn nog niet binnen of de eerste stortbui kondigt zich aan. Niet veel later begint mijn Weatherbug krekeltje te tsjirpen: er is een tornado watch. Die duurt tot drie uur vannacht en dat vind ik minder. De gedachte, dat er zwaar weer kan zijn terwijl we slapen is eng. Maar het gebeurt maar zo zelden, dat hier zware tornado's komen, dus daar zullen we maar op vertrouwen.

Het onderstaande staat bij de tornado watch, voor degenen, die in weer geinteresseerd zijn (want hoe eng ook, ergens vind ik het altijd ook wel weer spannend):

Discussion... Very Intense Vertical Motion Fields And Low/Deep Layer Shear Will Overspread This Region Through Tonight As Strong Upper System Begins To Lift Newd Across The Appalachians. Although Instability Will Remain Meager... Moistening Low Levels Concurrent With 70+ Kt Sly Llj Will Enhance The Potential For Low Level Rotation And Possible Tornadoes. Activity May Occur In Two Bands... One Now Moving Into Central NC/Va And Another Spreading Enewd Along The Main Cold Front Later Tonight. Severe/Tornado Threat May Persist Well Into The Night Until The Later Band Moves Offshore.

7 reacties:

Anoniem zei

Ken het gevoel ja van zo'n tornadowatch, is inderdaad eng maar toch ook wel spannend. Alleen een tornado-warning vind ik toch veel meer eng dan spannend.

Onze honden heb ook behoorlijk last van warm naar koud weer maar vooral andersom, eigenlijk wij ook wel een beetje want de ene dag winterjas en de andere een shirt met korte mouwen daar raak je niet heel snel aan gewend ;-)

Anja zei

Hopelijk had Cosmo alleen last van de warmte.
Een tornadowatch, hè bah wat eng.
Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen.

Anoniem zei

Best eng hoor die tornadowatch. maar ja het weer is dan ook zo vreemd bij jullie. Dan warm dan weer koud, harde wind...
Daar zal Cosmo ook wel last van hebben denk ik.

Anoniem zei

Zie nu (2.45.45) op je webcam linksboven in beeld een vreemd groen licht. Wat zou dat kunnen zijn?

Hopelijk heeft het niet met de tornado te maken.

Anoniem zei

Verrast door het pleintje... zou zo ergens in EUROPA kunnen zijn.
Volgens mij is de kans dat die tornado jullie treft minder dan 0,001%... Tornado's worden dagelijks voorspeld. Mensen treffen daardoor maatregelen waarvan heel veel bedrijven profiteren. Niet te vergeten Wheather Channel.Lang geleden (in 1999) waren we in een motel in Pearisburg, Va toen er door de enorme regenval een vloedgolf werd voorspeld. Die vloedgolf kwam nog ook. Wij en vele hotelgasten met ons genoten van het schouwspel toen hij over de highway voorbij kwam...

Anoniem zei

Klinkt niet echt lekker.
Gekke Cosmo....hij werd 'overvallen' door het warme weer, en dat terwijl hij net zoveel energie had met de wat mindere temperaturen. Hij zal er weer snel aan wennen.

Anoniem zei

Is het een beetje meegevallen met de tornado? Het heeft hier vorige week ook behoorlijk tekeer gegaan.
Ik ben vandaag ook naar de oogarts geweest en twee keer gedruppeld, niet fijn en het onderzoek al helemaal niet! "'t Is rot, maar het mot", zeggen we hier!
Groetjes!