Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 08, 2008

Zomertijd?

Gisteren begon maar heel somber met zo af en toe een flink stortbui. Ik had met Mary Ellen afgesproken te gaan lopen, maar om die tijd regende het hard. Ik belde haar om te vragen of ze misschien morgen kon gaan, maar dat lukte niet.

Dus besloten we toen het droog werd eropuit te gaan. Vijf minuten later plensde het weer, maar het was toch lekker lopen. Voor het eerst in een tijdje hebben we de hele vijf kilometer hardgelopen en deden er 31,53 minuten over. Zeker niets speciaals, maar voor mij toch een hele overwinning.

De rest van de dag bleef erg wisselvallig met zon en dan opeens een enorme bui. Saskia bleef maar naar buiten gaan in de hoop een regenboog te zien, maar die kleurige tractatie bleef achterwege. Natuurlijk had ze, zoals gewoonlijk, ook twee vriendinnetjes te spelen. Een daarvan heeft in Nederland gewoond en het is grappig als ze reageert op iets, wat ik tegen Saskia zeg.

Kai voelde zich nog steeds vreselijk, beide oren deden veel pijn. Hij rustte dan ook zoveel mogelijk. Katja vulde zeker tien formulieren in voor een nieuwe baan. Ze hoopt als serveerster werk te vinden, want met de fooien kun je goed geld verdienen. Wij hopen ook, dat ze weer een baantje krijgt, want ze is ons nogal wat geld verschuldigd na haar aanrijding!

Voor het avondeten maakten we fajita's en taco's, want Chuck, Christine en Mallory kwamen eten. Het werd super gezellig! Iedereen genoot van de lekkernijen en Mallory en Saskia kunnen het altijd heel goed vinden. Als toetje was er appel-perzik pie van Pie Gourmet. Super lekker!

De volwassenen besloten een spelletje Scene It op de XBox te spelen. Gewoonlijk ben ik de slechtste, maar ik won zowaar de eerste ronde! Maar daarna had Christine door hoe het allemaal werkte en zij en Chuck kijken nog meer films, dan Rick (ik ben niet zo'n filmliefhebster). Dus aan het einde van het tweede spelletje kwam de limousine voor haar voorgereden. Allemaal in ieder geval erg leuk!

Saskia en Mallory vroegen om een logeerpartij, iets wat niet vaak lukt vanwege hun vele schoolwerk. Maar met een vrijwel leeg huis vindt Christine het ook fijn voor Mallory om eens rustig wakker te kunnen worden. Thuis moet ze vlug op en klaar zijn, want er zouden weleens geinteresseerden voor hun huis langs kunnen komen. Dat is een grote stress voor hun gezin, iedere keer als zo'n makelaar langs komt moeten ze het huis uit, terwijl de potentiele koper er rondkijkt.

Pas laat lagen we in bed en slapen vanochtend dus lekker uit. Maar om twee uur vannacht ging de zomertijd ook in hier, dus we verloren een uur. "Spring forward" (daylight saving time) heet het hier.

Reden voor deze verandering van tijdzone, wat het feitelijk is, is de besparing in energie, die het voortbrengt. Dat extra uur licht in de avond bespaart 1 procent energie per dag hier in de VS. Dat lijkt weinig, maar over de hele tijdsperiode is het heel wat.

Na al het rare weer met zware wind (waardoor Anja niet terug naar Utah kon) is het vandaag stralend, maar koud! Christine komt en we lopen zo'n tien kilometer met Cosmo. De wind is erg koud en we zijn blij onze hoofdbanden om te hebben. Hoezo "zomertijd"?

Toch lopen de bomen en struiken nu duidelijk uit en een enkeling staat al in bloei. Heerlijk! Geef mij maar die kleur en de lente hier is zo mooi! Ik kan niet wachten tot de kersenbloesems weer te bewonderen zijn.


Geen idee welke struiken dit zijn, maar de kleuren zijn een "sight for sore eyes"



Christine neemt Mallory mee naar huis en na de lunch ga ik naar Mary's huis. Zij woont in de straat achter ons en houdt een Arbonne party met een St. Patrick's Day thema. "Calling all Colleens", was de uitnodiging (colleens zijn meisjes in het Iers). Nu heb ik eigenlijk een hekel aan zulk soort verkoop parties, maar het is ook wel erg gezellig om met vriendinnen en kennissen te kletsen.

Arbonne is een beauty en make up merk en totaal niet aan mij besteed. Ik gebruik een moisturizer en wat mascara en oog schaduw en daar blijft het wel bij. Zij willen, dat je van alles gebruikt: zeep, toner, lift, allemaal abracadabra en super duur, honderden dollars bij elkaar! Ik voel me altijd verplicht wat te kopen, dus neem de "scrub", want die deed mijn handen echt heel zacht aanvoelen.

Verder wordt het een gezellige middag, want een heel stel buurvrouwen zijn aanwezig. Eigenlijk was ik niet van plan langer dan een uur te blijven, maar dat worden er drieeneenhalf! Het is gewoon leuk om over van alles en nog wat bij te kletsen.

Thuis hang ik nog gauw de lente vlaggen en kransen buiten op. Het voelt dan wel niet zo warm als de lente, maar de zon is er wel. Heerlijk vind ik het om zelfs de waas van lentekleuren over de bomen te zien! Hopelijk is voor ons het winterweer nu voorbij.


Lentekransen op de deuren

9 reacties:

Anoniem zei

Dat is toch erg ook ;-), die bovenste plant heb ik in de tuin staan hier en bloeit heel erg mooi maar kan toch echt niet op de naam komen nu. Daar kan ik de rest vd avond over blijven piekeren ha ha

Beterschap voor Kai !

Anoniem zei

Zo, na een week wintersport en een drukke schoolweek (wat het hele jaar nog zo blijft) ben ik weer helemaal bij!

De kransen zien er leuk en gezellig uit op de deur, ik kan ook echt niet wachten totdat het lente wordt!

Annemiek zei

Misschien trek je de lente naar je toe met die mooie kransen op je deur :)

Anoniem zei

Het is wel weer lekker dat het langer licht blijft in de avond, maar de lente lijkt af en toe nog ver te zoeken jammer genoeg.
Ik hoop toch echt voor christine en familie, dat hun huis snel verkocht is hoor! Het is toch niks om zo te leven.
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Heerlijk langer licht 's avonds. Laat de lente maar beginnen. Hier stormt en regent het weer. Het lijkt wel herfst!!

Anoniem zei

Wat verschrikkelijk voor Christine en haar gezin, je voelt je dan toch echt niet meer thuis in je eigen huis!

Groetjes,
Monique

Anja zei

Wat fijn dat je de hele 5 km hard hebt kunnen lopen!
heerlijk dat het nu s'avonds een uurtje langer licht is.
Ik verheug me ook zo op de lente, gelukkig is de sneeuw hier al een heel eind gedooid!
Vervelend dat Kai nog steeds zoveel oorpijn heeft, beterschap voor hem!
Succes voor Katja met het zoeken naar een baan.

Anoniem zei

Langer licht! Helemaal goed. Super dat je de hele 5km kon blijven hardlopen.
Die lentekransen zijn echt superleuk! Je brengt me op een idee, wij hebben nog van die kransen (kaal) in de schuur liggen, ik ga eens creatief doen morgen!

Anoniem zei

Gezellig die lentekransen op de deur.
Weet je omdat het hier (bijna)altijd hetzelfde weer is heb ik totaal geen benul van de jaargetijden en bovendien doen ze weinig tot niets aan bepaalde (lees: christelijke) feesten zoals pasen of kerst. Ik mis dat toch wel als ik die gezellige foto's steeds op je blog zie.
Vervelend voor Christine dat ze zich in haar eigen huis nu zo 'ongemakkelijk' voelt.