Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 26, 2008

Beauty and the Beast

Zaterdag

Stralend weer lacht ons tegemoet en na een ontbijt van donuts vertrekken Rick en de jongens om paintball te gaan spelen. Ik eet ook een donut als ontbijt, een French cruller. Dat is lang geleden en eerlijk gezegd krijg ik kiespijn van de zoetigheid!

Mary Ellen komt en we gaan voor een twee minuten snelwandelen, twee minuten hardlopen routine. Het is erg warm en Cosmo heeft er al gauw genoeg van, dus we brengen hem na een paar mijl thuis. Het lijkt wel een afvalrace, want Mary Ellens maag begint op te spelen, dus ook zij laat het afweten. In mijn eentje maak ik het uur vol en ik voel me heerlijk!

Met Saskia haal ik even lunch bij McDonald's. De Asian salad smaakt lekker met dit warme weer.

Na de lunch rijden we naar Rocky Run middle school. Daar speelt Christine's dochter Mallory mee in de musical Beauty and the Beast. Eigenlijk vind ik het jammer om met dit mooie weer binnen te zitten, maar het is allemaal heel goed gedaan.

Er wordt gedanst en gezongen en de tijd vliegt voorbij. Het meisje, dat Belle speelt, is een fantastische zangeres. De jongens, die Gaston en het Beest spelen, doen het ook heel goed. En Mallory danst en zingt als de beste!


Belle zingt



Gaston



Be our Guest (Mallory is het meisje het meest in beeld)

Na een paar uur staan we weer buiten en is het duidelijk, dat er slecht weer op komst is. Thuis zitten we nog wel even buiten, maar het dreigende gerommel komt steeds dichter bij. Toch gaat, zoals zo vaak, het zware onweer aan ons voorbij. Het regent even en dan kunnen we weer naar buiten.

Rick en ik genieten van de zwoele avondlucht. Voor morgen wordt minder weer voorspeld, dus we willen er alles uithalen!

Katja komt pas na middernacht terug van haar werk. Deze kledingzaak vereist, dat aan het einde van de dag (natuurlijk) alles keurig wordt opgeruimd, maar ook (en dat vinden Rick en ik nogal overdreven), dat iedere hanger precies twee vingerwijdtes van de ander hangt. Geen wonder, dat het meer dan twee uur duurt om op te ruimen!!

Zondag

Helaas is de weersvoorspelling correct en is het bewolkt en een stuk koeler vandaag. Met zijn tweeen gaan Rick en ik naar Starbucks voor het ontbijt. Daar is het flink druk, met dit weer zoeken mensen de warmte en gezelligheid op, kennelijk.

Thuis doe ik een half uur een routine met gewichten en Rick en ik nemen Cosmo uit voor een lange wandeling. We nemen een andere route, dan gewoonlijk en Cosmo geniet duidelijk. Overal bloeien de azaleas uitbundig, sommige tuinen zijn veranderd in een zee van kleur. De azaleas worden hier heel groot, soms zie je het huis nauwelijks meer erdoor!

Saskia heeft Laura te logeren gehad en Laura's moeder neemt ze mee naar Fair Oaks om te shoppen. Kai is moe van gisteren en Katja maakt zich alweer klaar om te gaan werken, ze hebben haar op het laatste moment ingeroosterd.

Rick en ik gaan naar Reston. Hier wordt het Great Grapes Wijn Festival gehouden. Rick wordt de "designated driver" en ik krijg een armband om om te laten zien, dat ik wijn mag proeven. Voor $30 mag je zoveel proeven, als je wilt.

Behalve wijngaarden zijn er ook een heel stel tentjes met lekkernijen, juwelen, fotografen en meer. Ook is er een live bandje en er hangt een gezellige sfeer. We beginnen met een broodje met Maryland crabcake als lunch. Tenslotte moet ik wel een bodem hebben, als ik al die wijn ga proeven!

Er zijn een aantal wijngaarden aanwezig, waar ik al eens geweest ben, maar de meesten ken ik niet. Overal krijg je een slok van iedere wijn, die ze maken. Horton Vineyards is ongewoon, want die hebben wijn gemaakt van appel, peer, framboos, braam en cranberry. En allemaal even lekker zijn ze. Daar moet ik eens naar toe!


Wijnfestival

De tijd vliegt en we hebben nog lang niet alle standjes gehad, als we naar huis moeten. We hebben Laura en Saskia namelijk beloofd naar de film te gaan. Baby Mama wel te verstaan. Ik heb geen idee, wat daarvan te verwachten, maar Saskia wil hem dolgraag zien.


Rick bestelt diet Coke en popcorn, hij kan erin zwemmen!

Het blijkt een heel leuke film te zijn, een paar keer moet ik hardop lachen. Met acteurs als Steve Martin en Sigourney Weaver kan het ook niet anders, dan een goede film zijn. En natuurlijk is er een "feel good" einde.

Voor het avondeten gaan we met Kai naar Jaipur. Tot onze verbazing wordt ons gevraagd of we er rijst bij willen. He? Dat hoort toch bij Indiaas eten? Maar het blijkt, dat de rijst opeens heel duur is geworden en dus moeten we 95 cent bijbetalen, als we rijst willen. Vooruit dan maar!

En zo eindigt weer een weekend veel te snel!

Hier staan de foto's van mijn reisje naar North Carolina.

8 reacties:

Anoniem zei

Belachlijk dat je bij moet betalen voor rijst..? Mooie foto's Petra

gr petra

BultmanJorna.com zei

Je hoort het overal, dat er een niet alleen een rijsttekort is, maar ook een meeltekort en dat brood e.d. duurder wordt. Gister betaalde ik voor een, weliswaar grote, verpakking meel van 4,5 kilo $9,99!!! De 'bleached' versie was de helft, maar dat wil ik liever niet.
Leuk weekend weer gehad, zo te lezen. By the way, ik vind New York & company een erg leuke winkel, maar die regel van de hangertjes is echt idioot. En ik ga eens opletten of 'mijn' winkel dat ook heeft.

Groetjes, Margo.

Unknown zei

Wat zou dat me frustreren, met die hangertjes!! Arme Katja!

Dus bij het solliciteren, meten ze meteen ook even de breedte van je vingers?

Anoniem zei

Ik had van de week op internet al gelezen dat er in Amerika een rijsttekort is en dat de prijs omhoog is gegaan.
Zal hier straks ook nog wel komen. Ben blij dat ik net 10 kg heb gekocht!

Annemiek zei

Ik vroeg me al af wat restaurants zouden doen met dat rijsttekort.
Mooie filmpjes. Prachtig hoe ze er op middle school al zo veel van kunnen maken.

Anoniem zei

Zo te zien en horen was het een goede voorstelling. Saskia zal het vast leuk vinden om daar aan mee te oden volgend jaar.

DixieChick zei

Wat doen die kinderen het goed in die musical zeg! Echt onvoorstelbaar!

Ik zou van die hangertjes echt helemaal prettig gestoord worden. Ik zal eens kijken of de winkel bij ons dat ook zo doet.

Anoniem zei

Oeps, denk dat ik dan toch ook maar een voorraadje rijst zal inslaan.

Het valt mij trouwens altijd op dat in Amerika het in de (meeste)kleedkamers zo'n enorme bende is, soms liggen er hele stapels kleding. Kan me voorstellen dat dat veel werk is om op te ruimen.

gr, Ineke