Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 25, 2008

Brr, een slang!

Al heel vroeg moeten we uit de veren, want Saskia moet vanochtend om half zeven op school zijn. Ze is helemaal opgewonden, want ze zullen in touring cars vervoerd worden, bussen met films en wc's dus. Dat is weer eens wat anders, dan de oncomfortabele schoolbussen!

Het doel van de schoolreis is dan ook wel meer dan twee uur rijden weg. Ze gaan naar Pamplin Park, dichtbij Richmond. Dat is een openlucht park, dat van alles over de Amerikaanse Burgeroorlog uitlegt door middel van activiteiten en films. Op die manier wordt de geschiedenis tot leven gebracht.

Het is weer schitterend weer en Mary Ellen en ik kunnen in korte mouwen gaan lopen! Alle dogwoods zijn in bloei, de azaleas bijna op hun hoogtepunt en de redbuds en andere bloesems nog niet uitgebloeid. De kleurenpracht is onbeschrijflijk, zelfs een foto kan die niet overbrengen!


Bloeiende buurt

Keerzijde is wel, dat iedereen loopt te sniffelen en dat mijn contactlenzen telkens vies zijn, zoveel pollen vliegen er rond! Maar dat nemen we op de koop toe met zoveel moois om ons heen!

Na de wandeling met Mary Ellen rijd ik naar Christine. We lopen de bossen rond hun apartement in voor een flinke wandeling. Het is prachtig en idyllisch, tot we een bruggetje op lopen en ik nog net kan voorkomen, dat Christine op een enorme slang trapt!

Gillend loopt ze terug het bruggetje af, terwijl ik probeer te bepalen wat voor soort slang het is. Hij heeft geen tekening en is bruin, dus ik besluit, dat hij niet giftig is en wil erlangs lopen. Christine weigert echter pertinent! Gelukkig heeft het dier het wel weer gehad met het lawaai en gaat er zelf vandoor. De rest van de wandeling schrikken we van ieder touwtje of takje, dat er maar als een slang uitziet!


Ach, hij ziet er toch best lief uit?

Op de terugweg ga ik naar Whole Foods . Ik word als een oude bekende begroet bij de sushi afdeling en mijn speciale bestelling (multi grain rijst (met vijftien verschillende soorten rijst en bonen erin) met tonijn en zalm) wordt voor me gemaakt. Daar smul ik van en ik weet, dat het een gezonde lunch is.

Thuis ga ik op het deck zitten lezen en computeren. Katja gaat voor het eerst werken bij New York & Company en Kai krijgt vier vrienden op bezoek, die vannacht blijven logeren. Hij is dinsdag jarig en dit is zijn verjaarsfeestje.

Keurig om kwart voor zes komen de bussen met de zesde klassers weer voorrijden bij de school. Dat is weleens anders geweest, op Kai moesten we een uur wachten destijds. Saskia is het meest enthousiast over de busrit, Pamplin Park vonden zij (en haar vriendinnetjes) saai. Tja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen, eerlijk gezegd. Toch heeft ze er wel interessante verhalen over.


Vriendjes

Tot laat in de avond zitten we buiten te genieten. Heerlijk, dit weer!

11 reacties:

Anoniem zei

Tja je weet maar nooit wat een (slang) kan doen, 'als je er langs zou lopen'. ...Ben er als de doods voor...Dus dan is het school reisje toch leerzaam geweest. (Ik) ben een blogger vanuit NL, die via Expat blogging blogspot op je site ben gekomen, zelf heb ik ook een blog waar je gerust een kijkje op mag nemen en je bent er altijd welkom op http://ibloghurt.wordpress.com

BultmanJorna.com zei

Wat een prachtige kleurrijke foto's weer. Ik neem aan dat je die, en m.n. de close ups, niet met een simpel toestelletje neemt...
En die slang, brrr, wij kwamen er laatst ook één tegen tijdens een wandeling. Alleen 'onze' lag in een rolletje in een boom (te slapen?) op ongeveer 2 meter hoogte. Hij zou er maar uitvallen zeg, net als jij daar wandelt... Of erger, in de rugdrager valt. Gelukkig is onze jongste inmiddels te groot daarvoor.
Groetjes.

Anoniem zei

Prachtig, die lentekleuren bij jullie. Hier is de bloesem alweer uitgebloeid!

Gezellig, weer een internetontmoeting donderdag. En het water liep me in de mond bij de beschrijving van jouw lunch...mmm.

Annemiek zei

Wat een prachtige foto's weer van de bloesems.
Die reactie van Saskia zou hier ook komen :)
Volgens mij is die slang een ratsnake, zo een zagen we hier vorig jaar voor het eerst.

Anoniem zei

Ik was de eerste keer ook absoluut bang voor een slang. Inmiddels niet meer, al hoewel ik wel op pas welke het is. Hier in de tuin zitten en bij de creek zitten zoveel slangen dat je er wel aan moet wennen.

Gr petra

Anoniem zei

he lekker genieten van alles je gezin en de lekkere avonden en het meest van jullie twee.

Anoniem zei

Nou ik zou eook met een grote boog om die slang lopen. Zekerheid voor alles.
Leuk zo'n schooltripje voor Saskia , met z'n alleen in zo'n luxe bus is al een traktatie op zich.

Anoniem zei

Lijkt inderdaad een ratsnake, maar giftig of niet: ze kunnen allemaal bijten dus je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Wat een prachtige ogen heeft Cosmo toch !

Anja zei

Giftig of niet ik vind alle slangen griezels en krijg er helemaal de rillingen van.
Mooie foto's heb je weer gemaakt.

Anoniem zei

Leuke foto's van de kleurige buurt. Hier in Ned. moet het allemaal nog goed op gang komen! En Cosmo en Saskia met op de achtergrond de poes/kat, helemaal leuk....

Anoniem zei

Oh, wat een mooie foto's weer, wat jammer toch altijd dat die bloeiperiode maar zo kort duurt.
Griezelig zo'n slang!

gr, Ineke