Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 01, 2008

Cadeautje van de weergoden!

Jeetje, wat is de maand maart voorbij gevlogen! Ik realiseer me pas, dat het 1 april is, als Rick van boven boos naar Saskia roept, dat er cola op het toetsenbord van haar laptop is gemorst. Hij zegt dat op zo'n manier, dat ik meteen door heb, dat het niet waar is. Maar Saskia gaat geschrokken met een keukenrol naar boven.

Het is altijd al een doorn in het oog van Rick (en mij), dat Saskia met haar vriendinnetjes cola mee naar haar kamer neemt. Een, we willen niet, dat ze zomaar telkens ongezonde soda drinken en twee, haar laptop loopt zo wel gevaar. "April fools!", lacht Rick als Saskia schuldbewust de trap op loopt. Maar hij laat de gelegenheid niet voorbij gaan haar weer te manen tot gehoorzaamheid, wat dit betreft!

Zelf blijf ik gelukkig gespaard van grappen, maar mensen in Noord-West Washington werden vanochtend gewaarschuwd, dat er een Loof Lirpa uit de dierentuin zou zijn ontsnapt, compleet met beschrijving van het dier. Lees hier het hele verhaal.

Verder kreeg Rick een email met nieuwe produkten van ThinkGeek.com en een oproep hun site te bezoeken. Op hun website ziet hij een paar wel heel interessante produkten. Hij roept Kai en mij erbij en Kai ziet meteen, dat het om een grap gaat. Maar ik wil hem jullie niet onthouden. Zou dit geen handig Wii spelletje zijn? En wat te denken van deze high tech zwangerschapstest?

Zijn jullie nog te pakken genomen? En was er nog een landelijke aprilgrap in Nederland? Ik blijf het een leuke traditie vinden en ook grappig, dat hij in meerdere landen bestaat. Hier wat over de geschiedenis van de 1 april traditie.

De natuur lijkt aan al deze vrolijkheid niet mee te willen doen. Het is somber, regenachtig weer en alles doet me pijn. Ik ben werkelijk een menselijke barometer!

Door de motregen loop ik naar Mary Ellens huis in de hoop, dat Marceleus oefeningen gaat geven, die mijn schouders, nek en heupen zullen helpen. En zoals altijd voel ik me na dat halve uur toch weer een stukje beter.

Het is inmiddels flink warm buiten en met deze spierpijnen weet ik, dat blijven bewegen mijn redding is. Met Cosmo rijd ik naar Whole Foods en loop vandaar het W&OD pad op. Het is nog steeds flink bewolkt en volgens de nogal sombere weerman op de radio zal het dat vandaag ook blijven. Maar de bloeiende bomen en vele zangvogels maken het gebrek aan zonneschijn helemaal goed.

Al wandelend bel ik mijn vriendin Katja. Die houdt deze week vakantie aan het strand in North Carolina, alleen hebben ze geen goed weer. We bespreken van alles en ook mijn bezoek aan haar deze maand.

En thuis boek ik, na ook zeker te zijn, dat het in Ricks schema past, mijn ticket naar Raleigh, North Carolina. Ik vertrek 22 april en kom 24 april 's avonds weer terug. In die dagen hoop ik ook (eindelijk!) Petra in NC te ontmoeten.

Bij Whole Foods haal ik een makkelijk maaltje van worstjes met brood en tomatensoep voor vanavond. Verder doe ik mijn lunch met alle hapjes, die ze hebben liggen om te proeven. Vooral die maple butter, daar kan ik echt niet vanaf blijven!

Als ik terugkom zijn de schoonmaaksters gearriveerd. Dan is het altijd moeilijk om met Cosmo binnen te blijven. We gaan dus voor op het stoepje zitten. Ik heb een nieuwe Self en Cosmo vermaakt zich ook wel.


Deze losse tak hangt boven de achtertuin van onze overburen. Die bomen zijn zo'n 70 meter hoog, ik snap niet, dat ze er niets aan doen!

Terwijl we daar zitten vertrekken alle wolken opeens letterlijk! De weerman had het helemaal mis! Het wordt prachtig zonnig en de temperatuur schiet omhoog naar 24 graden! Voor het eerst dit jaar zit ik achter op het deck in de schaduw buiten. Voor is het in de zon te warm.


Een vroege bloesem in onze achtertuin



Onze eigen kersenbloesem

Het is heel idyllisch zo met het prille lentegroen, het watervalletje van onze vijver op de achtergrond en de vele zingende vogels. Ik zie zelfs de eerste goudvink in een van de rood bloeiende maples. De lente is helemaal hier!


"Helicoptertjes" hangen aan de maple takken

Met moeite ruk ik me uit mijn boek los om Saskia, Rachel en Tabatha op te halen van hun repetitie. De meisjes zitten vol verhalen. Zo hadden ze vandaag een gemene invalster, die, toen een kind zei, dat hij moe was, een hele preek afstak over hoe ze voor tienen in bed moesten liggen. Al ben ik het helemaal met die invalster eens, het viel duidelijk niet in goede aarde bij de pre-tieners!

Ook vertelt Saskia, dat haar is gevraagd om op vrijdagavond bij een basketbalwedstrijd tussen de leerkrachten van haar school en een andere basisschool het Amerikaanse volkslied te zingen. Ze weet nog niet, of ze dat wel durft, want het zou een solo zijn en dat is toch wel heel wat voor een twaalf jarige voor zo'n menigte! Maar het is al een grote eer om gevraagd te worden!

Katja gaat met een groep vrienden en de ouders van een van hen naar de ijshockeywedstrijd van de Washington Capitals. Rick merkt op, dat hij nog nooit een professionele ijshockeywedstrijd heeft bezocht (ik wel), dus dat moeten we aan het lijstje van "must do's" toevoegen.


Over relaxen gesproken, Snickers vindt mijn van een heerlijke slaapplek!

Voor het eerst dit jaar eten we buiten! Ook voor in de cul de sac is het een drukte van jewelste. Dit is nog maar een dag van warm weer, morgen zal het weer een stuk koeler zijn, maar dat het warme seizoen eraan zit te komen is wel duidelijk! Hoera!

17 reacties:

Annemiek zei

Hier was het vandaag ook heerlijk, alleen natuurlijk nog niet zo warm als bij jullie. Gewoon lekker in een trui naar buiten is al fijn. Mooi die bloesems!

Anja zei

Leuk al die 1 April grappen, ik heb er niets van gemerkt vandaag.
Wat een eer voor Saskia dat ze gevraagd is om het volkslied mee te zingen.
De foto's van de bloesem zijn erg mooi.
Heerlijk dat het warme seizoen er aan zit te komen, ik verheug me er ook zo op!

Rita Meyer zei

Ik lig helemaal in een deuk om dat Wii spelletje. Yarno geloofde helemaal dat het echt was, maar vond het wel raar.

groetjes,

Rita

Becs zei

Wat heerlijk dat jullie zo verrast zijn met zo een heerlijke lente dag!!

Wat een grote eer voor Saskia! Ik ben benieuwd of ze het uiteindelijk zal doen.

Anoniem zei

die zwangerschapstest had ik wel willen hebben gisteren! Een van mijn leerlingen vertelde mij gisteren benauwd dat ze dacht dat ze zwanger was!(mijn leerlingen zijn 16+ en vrijwel allemaal meisjes, stewardessen opleiding)Ik reageerde geschrokken en stuurde haar naar de dokter: 1 april!!!
Ik kon er wel om lachen, maar vertelde haar ook dat het niet de eerste keer zou zijn als het geen grap was. Daar schrok zij dan weer van. Teaching: never a boring moment!

Anoniem zei

Lekker zo'n mooi dagje. Nu maar hopen dat het gauw zo blijft. Wbt eten en drinken boven de computer daar erger ik mij ook zo aan. Goed eles van Rick dus. Hier ben ik 1 april helemaal vergeten(tot grote opluchting van de kids)en ben ook zelf geen grappen tegengekomen.

Anoniem zei

Ik zie je helemaal zitten op het deck met een boek. Dat is toch zo leuk als je iemand ook echt thuis ontmoet hebt, je blog leeft sinds die tijd nog veel meer voor me!

Geniet van het weer, ook wij kijken er reikhalzend naar uit, want Alberts lijf is (hoewel beter dan andere jaren) ook erg aan mooi weer toe.

Liefs,
Monique

Anoniem zei

Lachen zeg, dat Wii spelletje. Ik zie de mensen al staan in een kamer en maar oefenen. Wat zullen de mensen wel niet denken die langs lopen!
Hier had het Jeugdjournaal een leuke 1 april grap.
Kinderen konden zich opgeven voor Boer zoekt kind. Ze zouden dan de hele zomer moeten doorbrengen op een boerderij en mochten daarvoor niets krijgen.

Ik word gewoon jaloers van jou berichten over die lekkere temperaturen af en toe. Hier is het nog steeds prut. Komend weekend schijnt het helemaal waardeloos te worden. Maar gelukkig zitten meteorologen er wel eens naast dus wie weet!

Wat een eer voor Saskia. Ik zou het doodeng vinden.

Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Hoi Petra,

In Dordrecht kregen kinderen een briefje mee naar huis op 31 maart met de mededeling dat ze vanwege de veiligheid, het strikdiploma van de kinderen 1 april mee naar school moesten nemen. Er is een hoop geklaag geweest, maar achteraf wel om gelachen.

Fijn dat het bij jullie lekker weer is, ben wel een beetje jaloers.

Groetjes Silvia (capelle aan den ijssel)

DixieChick zei

Het weer is de laatste dagen inderdaad erg mooi, maar wel wisselvallig! Zondag en maandag waren hier heel erg fris, dus toen ik dinsdag voor dag en dauw opstond en me aankleedde, heb ik express en warmer colbertje aangedaan. Geen goed idee, want gisteren was het hier tegen de 80F met een prachtig stralend zonnetje...stond ik daar in mijn tweed jasje! Vandaag belooft het weer een prachtige dag te worden, en ik ben deze keer hoop ik iets beter gekleed!

Anoniem zei

Ik heb bar weinig van 1 april gemerkt. Ik vind het altijd wel grappig, maar ik ben niet zo goed in grappen verzinnen.
Die van het spelletje was wel erg goed!
Wel een eer hoor voor Saskia om daarvoor gevraagd te worden, ik weet niet of ik het zou durven.
Groetjes, Manon

Petra zei

Goh wat toevallig weer, ik had dus gisteren wel cola op mijn toetsen bord gisteren, maar dan in het echt. Daar wordt je niet blij van, kan ik je vertellen

Enne..... tot eind april he?

Groetjes Petra

Anoniem zei

Weer terug vanuit Washington DC. Wat een leuke stad, wat zijn de cherry blossoms prachtig. We hadden elkaar tegen kunnen komen ook wij liepen zondag om tien uur rond het Tidal Bassin. Natuurlijk ook heel veel foto's gemaakt. Verder zijn we wezen eten bij Belga, zoals ik op jou Blog kon lezen. Nou de tip was prima. Wat is dat lekker om weer eens een Nederlandse/Belgische kaart te zien. En het smaakte ook zo goed. De garnalenkroketjes met kleine grijze garnaaltjes. Mmmm het was smullen. Verder zijn we maandag langs Vienna gereden opweg naar het Air en Space museum, nadat we het Air en Space in Washington zelf al bekeken hadden. Verder alle monumenten natuurlijk bezocht in Washington. Kortom het waren 3 heerlijke dagen in een mooie omgeving.
Groetjes Jolanda

Anoniem zei

Heb hier ook eigenlijk niets gemerkt van 1 april, ben het zelf eigenlijk ook vergeten ;-)
Wat een vreemde plaatsen hebben katten toch om te gaan liggen soms. Die van ons moet altijd perce over mijn laptop wandelen, het is dat ze kans er niet voor krijgt maar anders zou ze er volgens mij op gaan slapen (wat zou erger zijn: cola of kat ? ;-)

Anoniem zei

Ik vind die 'professionele' 1 april grappen altijd erg leuk. Er zou in een bunker van de Zandvoortse duinen een kunstschat liggen.
En Google had een grap over draadloos wc-internet.
Zelf kan ik nooit iets leuks bedenken!

Heerlijk, dat jullie buiten hebben kunnen eten. Ik hoop voor je dat het weer zo blijft.

En wat een leuk vooruitzicht, een paar dagen North Carolina. Heeft toch een voordeel om je vriendinnen zo ver weg te hebben.

Ineke zei

Wat ontzettend goed van je, dat je ondanks de pijn, toch altijd weer doorgaat!

Leuk dat je andere Petra gaat ontmoeten.

gr, Ineke

Anoniem zei

Wat een leuk foto van Snickers, heerlijk om te zien dat katten zo kunnen genieten van een favoriet plekje. Wat leuk dat je een paar dagen naar North Carolina gaat. Toen wij daar waren werd ik verliefd op het plaatsje Beaumont!