Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 23, 2008

Duke University en Gardens

Na een heerlijke nachtrust, waaruit ik pas om tien voor half acht ontwaak zonder midden in de nacht wakker te zijn geweest, iets wat me maar heel zelden overkomt, sta ik op. Katja is al weg, de kinderen naar school brengen en ik douche en maak me klaar.

Als Katja terug is drinken we samen koffie en eten gauw ontbijt. Intussen bel ik Rick even om te kijken, hoe alles thuis gaat. Nou, ik ben blij, dat ik dat gedaan heb, want hij heeft Cosmo achter in de tuin gelaten, terwijl vandaag het gras gemaaid zal worden! Cosmo is als de dood voor maaimachines en vorige keer lieten de tuinmannen de hekken wijd open. Visioenen van een in paniek wegrennende hond en mannen, die zijn naam niet eens weten, erachter aan flitsen me voor de ogen.

Rick is al bijna in Washington en heeft een vergadering, dus hij kan niet terug naar huis. Hij is er ook van overtuigd, dat het allemaal wel los zal lopen, maar ik niet. Ik bel een aantal buren op en heb bij de derde eindelijk beet. Gelukkig kunnen ze via de code onze garage binnen en een kwartiertje later hoor ik, dat de missie gelukt is. Pff, nu begin ik heel wat geruster aan de dag!

Katja en ik stappen in de auto naar Durham. Hier gaan we de Sarah Duke Gardens bezoeken. Deze botanische tuinen zijn prachtig aangelegd op de campus van Duke University.

We zien bloeiende azaleas en dogwoods, mooi aangelegde terrassen en in de vijver allerlei verschillend watergevogelte. Ook de zonnende schildpadden ontbreken hier niet en een eendenfamilie met piepkleine eendjes is schattig!

Na zo'n anderhalf uur hebben we de hele tuin doorgelopen en gaan de campus van deze bekende universiteit eens bekijken. Omdat mijn Katja het leuk vindt om kleding van de verschillende scholen te dragen, gaan we op zoek naar de "bookstore", waar al die kleding te koop is.

Dat valt nog niet mee. We vinden de "campus square" wel, waar een prachtige kerk op staat en vandaag een soort kermis bezig is. Het hele complex van de universiteit, dat zo groot is als een kleine stad is prachtig! Allemaal stenen gebouwen tussen de bossen. Maar veel borden zijn er niet. We vragen het bij een informatie standje en worden naar het "Bryan Center" gestuurd.

Omdat er weinig parkeergelegenheid is, zet Katja mij af en ik ga op zoek naar de boekenwinkel. Met behulp van een studente heb ik die gauw gevonden en ik kies een shirtje in de kleuren (marineblauw met wit) van Duke uit voor mijn toekomstige Virginia Tech studente.

Het loopt inmiddels al tegen lunchtijd en we gaan op zoek naar een broodjeszaak. Al gauw zien we een Subway en het broodje kipfilet met verschillende groentes gaat er goed in.

Katja en haar kinderen hebben vanmiddag pianoles, dus ik blijf met Merlin, mijn hondenvriendje, thuis. Ik ga buiten in de gezellige tuin zitten lezen. Het is een heerlijke temperatuur en zonnig. Alleen word ik zo af en toe naar binnen gejaagd door een snel overkomende regenbui. Ze wonen hier prachtig, heel veel bomen en het vogelgezang is niet van de lucht.

Om een uur of vijf komen Katja en de kinderen thuis en zie ik ook Cengiz voor het eerst. Hij moet nog even wat doen en als hij terugkomt maakt hij avondeten voor hem en de kinderen, zodat Katja en ik uit eten kunnen gaan.

We rijden naar een winkelcentrum, dat me erg doet denken aan Fairfax Corner bij ons in de buurt. Het is een beetje Europees aandoend, in dat de winkels en restaurants langs straatjes buiten liggen, in plaats van de "gewone" Amerikaanse (binnen) malls en er gezellig uitzien, in plaats van de Amerikaanse stripmalls met giga-winkels.

Katja en ik zijn allebei dol op Aziatisch en dan vooral Japans eten, dus we verkiezen dat boven een Italiaans restaurant. Dit restaurant heet Mura en is weer heel anders, dan dat van gisteren. Hier hebben ze ook kamers, waar groepen op de traditioneel Japanse manier aan een heel lage tafel zitten.

Wij verkiezen een tafeltje in het restaurant gedeelte en bestellen een drankje. Als voorafje kiest Katja de miso soep en ik de zeewier salade. En als hoofdgerecht wordt het alweer een heel bijzondere sushi rol. Ook dit restaurant is weer voortreffelijk.

Thuis drinken we buiten nog even een wijntje en dan is het alweer bedtijd!

5 reacties:

Anoniem zei

Wat gezellig om ze een paar dagen bij een vriendin op bezoek te zijn! Volgens mij woont ze erg mooi. Ik ben erg benieuwd of mijn
'beelden' bij de omgeving overeenkomen met de foto's die je ons gaat laten zien! Veel plezier nog.

En wat leuk voor Saskia dat ze haar kostuum mag showen. Wat zal ze trots zijn.

DixieChick zei

Het klinkt echt als een prachtig gebied! Ik hoop dat je fijn kan genieten van een paar daagjes lekker er tussen uit.

Anoniem zei

Fijn dat je zo goed geslapen hebt. (misschien toch eens tijd om naar een nieuwe matras op zoek te gaan...)
Heel interessant om te lezen waar je nu bent. Misschien ook iets voor ons om in die omgeving een tussenstop te maken.
Heel veel plezier!

Anoniem zei

Ook nog even groetjes van An!

Anoniem zei

Kan me voorstellen dat je heel ongerust bent geweest over Cosmo in de tuin.
Veel plezier nog daar !