Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 08, 2008

Huurauto

Midden in de nacht word ik wakker en Rick ligt nog steeds niet naast me! Even schrik ik, maar dan zie ik licht beneden en roep zijn naam. Gelukkig, hij is weer veilig thuis, maar kennelijk te wakker om meteen te gaan slapen. Dat snap ik, want ik heb daar zelf ook last van na een reis.

Het is daardoor vanochtend wel extra moeilijk om ons bed uit te kruipen! De twee oudsten zijn al naar school en Saskia helemaal klaar om te gaan, als we eindelijk dat warme hol verlaten. Het feit, dat het alweer een bewolkte dag is, helpt ook niet mee.

Nadat Saskia naar school vertrokken is kleden we ons gauw aan. Rick heeft nu de BMW leenauto (die een midsize SUV is, trouwens) nodig, dus ik moet aan een huurauto gaan geloven.

Goed nieuws is wel, dat Ricks auto wel een heel gecompliceerd probleem met de koelvloeistof en weet ik wat heeft, maar dat valt allemaal onder de garantie. Zeker met de belastingen, die volgende week betaald moeten worden, zitten we niet op meer onkosten te wachten!

Het Enterprise kantoor ligt hier nog geen drie kilometer vandaan, dus we zijn er zo. Ik geef de code, die onze verzekeringsmaatschappij USAA heeft gegeven, en Trish vindt mij zo in de computer. Alleen heeft USAA (natuurlijk, want vrijdag wist ik nog verder niets) geen datum gegeven en ze hebben geen gewone auto's vandaag, alleen een pickup truck (slik!).

Even zinkt de moed me dus in de schoenen, want zonder auto voel ik me toch wel erg onthand. Maar dan vindt Trish opeens ergens nog een minivan, die we voor slechts $32,50 per dag meekrijgen. Kennelijk hebben ze medelijden met mij, want dat is maar liefst $10 minder, dan in de brochure staat en maar zo'n $5 per dag meer, dan een vierdeurs auto, die ik toch wel nodig zou hebben met de kinderen.

Met die prijs betaalt de verzekering ongeveer twee weken huur. Het is dus wel opschieten geblazen met de nieuwe van. Een glimmend rode Kia Sedona staat al op me te wachten als al het papierwerk is ingevuld. Helaas wel met stoffen bekleding, dus ik moet oppassen Cosmo niet met modderpoten mee te nemen!


Net op tijd ben ik terug voor de personal training. Mary Ellen heeft een zware griep, dus ik krijg Marceleus voor mij alleen. Ik vertel hem over de restricties, die de dokter me heeft gegeven omtrent mijn nek en schouders en hij past de oefeningen daaraan aan. Toch heb ik na afloop meer pijn aan die spieren, dan anders. En daar baal ik van, maar misschien is dat ook alleen maar te verwachten.

Hopend, dat het met een wandeling met Cosmo allemaal wat losser zal worden, neem ik hem mee naar het W&OD pad. Ik wil het stukje gaan lopen, waar vorig jaar rond deze tijd het vossennest was. Helaas is daar (nog?) geen leven te bekennen, maar het is wel lekker in de vroege lente natuur te lopen. Het begint al aardig groen te worden!


Hier zie je hoe groen het al aan het worden is



Waarom heb ik deze foto genomen? Helaas is het moeilijk te zien, zo klein



Hier is een grotere close up. Het rood valt meteen op!

Bij thuiskomst heb ik toch wel een flinke hoofdpijn, dus na mijn douche besluit ik het heel rustig aan te doen. Met de Kerst heeft Kai mij een digitaal fotoalbum van Shutterfly cadeau gedaan en ik maak er een album van onze leukste familiefoto's van 2007 van. Hier is het te zien voor de liefhebbers.

Als het me op papier ook bevalt, wil ik hier een traditie van maken en ook albums van de voorgaande digitale jaren laten maken. Vroeger maakte ik altijd een "gewoon" fotoalbum van iedere vakantie, maar met de komst van de digitale camera maak ik wel veel meer foto's, maar druk er veel minder van af!

Terwijl ik eraan werk zie ik buiten de eekhoorntjes ook hard werken. Die vinden het duidelijk maar niets, dat er overal nieuwe houtsnippers liggen, want waar hebben ze nu hun lekkers begraven? Overal in de border achter zitten putjes, waar eekhoorns naar hun schatten hebben gezocht!

"Lien" van Tysons Toyota belt, dat ze de van, die ik graag wil hebben, hebben gevonden ergens in Maryland. Die kunnen we dit weekend komen proef rijden. Zij lijkt niet het buskruit uitgevonden te hebben en moet alles aan haar managers vragen, dus hopelijk heeft die van ook alles, wat wij willen. We hebben een aantal vaste wensen: leren bekleding, GPS, DVD, stoelen, die verwarmd kunnen worden en meer. Wij rijden zo vaak zulke lange afstanden, dat dat soort luxe echt niet overbodig is.

De meisjes gaan vanavond samen naar de vergadering van de Relay for Life. Dit moet toch wel erg leuk zijn voor Katja, om haar zusje zo enthousiast te hebben. Vorig jaar heeft Kai een poging gedaan, maar het was gewoon niets voor hem. Saskia daarentegen is enorm serieus en zet zich voor de volle 100% in.

12 reacties:

Anoniem zei

Dat was nu toch best leuk geweest jij in een Pick up truck ;-)
Hopelijk hebben jullie snel weer een nieuwe auto gevonden.
Bij ons zijn alle bomen met een ongelooflijke snelheid weer bijna helemaal in het blad, ongeveer in 1 week tijd.

Kristel Holsbeek zei

Mooie foto met dat rode vogeltje op het hek;-)
Veel succes van het weekend;-) Hopelijk is het wat je wilt hebben en is het allemaal snel in orde.

Anja zei

Pff, in een pick up Truck zie ik mezelf ook niet rijden hoor.
Mooi dat vogeltje op het hek, door de rode kleur valt hij goed op.

Anoniem zei

Wat zijn ze toch apart, die rode vogeltjes.... Leuk foto album hoor!

Anoniem zei

Mooie foto-album, wat een leuke herinnering is zoiets toch altijd weer.

gr, Ineke

Anoniem zei

Nou maar hopen dat de van inderdaad helemaal aan jullie eisen voldoet.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Erg leuk het fotoboek. Ik heb er toevallig 1 gewonnen en laat hem afdrukken met mijn zwangerschapsfoto's. Nu 34 weken zwanger, dus dadelijk een leuke compilatie.

Groetjes Silvia

Annemiek zei

Krijg je dat foto album ook uitgeprint? Dan zal ik benieuwd zijn hoe de kwaliteit is. Zeker zo gemakkelijk dan foto's plakken!

Sylvia zei

He wat toevallig! Ik ben ook net zo'n fotoboek aan het maken op de site van shutterfly......

Anoniem zei

Mooi fotoalbum. Ik ben nu bezig er een te maken van 2006. Ik laat het doen bij de Hema, mijn ouders hebben daar al mooie fotoboeken vandaan. Het is toch altijd leuk om foto's op papier te hebben dan alleen op de computer.
Hopelijk gaat die van jullie bevallen, dan is het zoeken snel afgelopen.

Groetjes, Manon

o ja, dat filmpje van Achmad de dode terrorist is echt super leuk!

Anoniem zei

Mooi rood is niet lelijk! Mooie auto en prachtig rood vogeltje.
Ik hoop dat het allemaal lukt met de auto dit weekend.

Morgen doe ik een doosje op de bus, ik mail je nog erover.....ga nu naar Vught voor een training.

Anoniem zei

Echt een gezellig familie-fotoalbum. Leuk om door te bladeren. Ene. zo te zien is het bij jullie lekker weertje....