Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 30, 2008

Prom jurk shoppen

Stralend, maar koel weer, lacht ons vanochtend tegemoet. Het is vannacht zelfs dicht aan het vriespunt geweest, maar heeft gelukkig niet gevroren. Ik hang meteen de Nederlandse vlag uit achter om Koninginnedag een beetje te vieren. Verder doen we er hier niets aan. Het gevoel is er gewoon niet, zeker niet na 24 jaar. Zelfs de vrijmarkten zijn mij vreemd. Wij hadden alleen een reveille, een braderie en een lampionnenoptocht (zijn die er nog?) vroeger.

Met dit mooie weer gaat het weer kriebelen om lekkere natuurwandelingen met Cosmo te maken. Ik kies voor vandaag weer eens Roosevelt Island. In de nieuwe van brengt het navigatiesysteem mij via een voor mij voorheen onbekende weg feilloos naar de plek van bestemming.

Het is mooi op het eiland, het prille lentegroen met allerlei mooie gele bloemen, helaas de mooisten te ver weg om te fotograferen (ok, het leven is niet een foto, ik weet het, maar dat is mijn passie nu eenmaal). Cosmo ontmoet een paar andere vriendjes, maar als ik het eiland afloop heeft hij genoeg van de wandeling.


Deze "boardwalk" loopt door het moerasgebied van het eiland



Dit is een heel nogal agressief vogeltje, op weg om een nest te maken

Als ik verder wil lopen gaat hij wel mee, maar om de zoveel honderd meter laat hij merken er klaar mee te zijn. Ik loop dus naar de Memorial Bridge en ga dan terug.




Uiteindelijk lopen we iets meer dan vier mijl, meer dan 6,5 kilometer, dus. Op de terugweg zie ik drie reigers ruzieen om het plekje water om te vissen. Grappig toch, dat het inderdaad majestueuze vogels zijn, maar pas als ze hun vleugels uitslaan zijn ze prachtig!

Op de terugweg haal ik lunch bij Whole Foods. Na de extra prijs voor rijst bij het Indiase restaurant vrijdag vroeg ik me af, of de prijs voor de sushi bij Whole Foods ook omhoog zou zijn gegaan. Nou, dat kun je wel zeggen! Het is maar liefst $1,50 meer dan vorige week!! Dat is toch echt wel een enorme verhoging!

Een beetje eng vind ik dit soort dingen wel. Overal lees je hoe de boeren hun mais nu aan ethanol fabrieken verkopen en er veel meer voor krijgen, dan als het voor voedsel voor het vee gaat. Maar dat betekent dus, dat eten voor het vee en de kippen (ons voedsel!) veel duurder wordt, waardoor die produkten voor de consument veel duurder worden.

Voor ons in de hogere inkomens van de bevolking is dat niet zo vreselijk, maar wel voor mensen, die nu al moeite hebben met rondkomen vanwege hoge stook- en benzinekosten en dergelijke.

Het heeft allemaal zo'n domino effekt, waar ik niet vrolijk van word, maar ik probeer van dag tot dag te leven en mijn steentje bij te dragen. Ik kan het echter niet helpen me soms serieus zorgen te maken om de toekomst van onze kinderen. Vervelend is, dat zoveel boven onze macht is. Genieten van de kleine dagelijkse dingen blijft dus belangrijk, want niemand weet, wat de toekomst brengt (de media zijn tenminste opgehouden over de vogelgriep, althans voorlopig).

Op de terugweg vallen me weer de heel erg kleurige azaleas op. Met de bloeiende dogwoods maakt het voor zoveel mooie plaatjes! Hieronder een paar tuinen vol kleur, die zomers gewoon saai groen zijn, dat dan weer wel.




Een van de grote evenementen in het leven van een high school senior is de Prom. Katja weet al maanden, wie haar Prom "date" zal zijn: Alex, die zij al van middle school kent en die in Ohio naar college gaat.

Nu is de tijd om naar een jurk te gaan zoeken. Anders is alles (volgens Katja) uitverkocht. Zodra zij uit school komt springen we dus in haar kevertje om naar Springfield te rijden. Het is spitsuur en erg druk op de snelwegen, maar, al staat het zweet me in de handen, ik vind het belangrijk, dat Katja die ervaring opdoet.

Ze rijdt keurig, moet ik zeggen, en zonder kleerscheuren arriveren we in Springfield. Hier komen we bijna nooit, want zo'n leuk gebied is het niet. Vroeger kwamen we hier vaak, want er is ook een mall, maar met de jaren is het geheel nogal vervallen.

Maar vorig jaar slaagde Katja erg leuk bij David's Bridal voor haar Prom jurk. Online hebben we weer leuke jurken gezien, dus vol hoop lopen we binnen. Maar daar hangt me toch een stel oubollige en truttige jurken, je wilt het niet weten! Alles is "cookie cutter" (koekjesvorm) strapless, satijn en saai, de drie S-en!

Met veel moeite halen we er een aantal jurken tussenuit, maar vrijwel niets is al in Katja's maat (8). Ze zijn allemaal groter, heel veel maat 20 tot en met 28. Voor dames met een grotere maat dus een prima winkel, maar niet voor Katja. Slechts een jurk is wel interessant, maar hij kleedt haar niet af. Na zo'n tien jurken verlaten we zonder succes de winkel.

Wat nu? Het is nog vroeg en ik stel Lord and Taylor in Tysons Corner voor. Eerst is Katja helemaal tegen, want iedereen, die ze kent heeft haar jurk gevonden in Tysons Corner. Maar als een vriendin haar ook smst, dat Lord and Taylor een enorme selectie heeft, is ze om.

We parkeren vlakbij de winkel en worden door een medewerkster de juiste kant op gestuurd. Dit is altijd al een van mijn favoriete winkels voor jurken, ik heb er mijn "Matron of Honor" jurk voor het huwelijk van mijn zusje gevonden.

En als we het avondjurken gedeelte zien krijg ik het gevoel de jackpot te hebben gewonnen. Katja is wild enthousiast over zeker tien jurken. Vrijwel alles is jeugdig, kleurig en precies, waar ze naar zocht: iets niet alledaags of bruidsmeisjes-achtigs.


Het passen begint en, zoals Katja me al zei bij David's, vorig jaar hadden we zo'n "Ah!" gevoel bij "de" jurk. Die hadden we dit keer bij David's niet. Maar de eerste jurk, die ze hier aan probeert, staat erg leuk. Alleen flatteert hij haar figuur niet. Jammer.

De tweede jurk echter is een "Ah!". Ik zie haar naar buiten stappen en weet, dat die het is. Ook Katja is er erg enthousiast over.

Maar er hangen nog tien andere jurken in haar kleedkamer. Die probeert ze allemaal aan. Een zilverkleurige jurk staat ook erg mooi en een aantal anderen ook, maar er is wel telkens iets, waardoor het niet "de" jurk wordt.

Na meer dan een uur passen valt de beslissing. Het jurkje met turquoise, zwart em wit wordt het. Tot mijn genoegen is het ook nog afgeprijsd van $300+ naar $190. Onze dochter zal er over een paar weken weer prachtig uitzien, dat is zeker!

Op de terugweg komen we terug in de ware wereld, want Katja heeft heel wat huiswerk. In haar kevertje (dat ze bekwaam bestuurt, overigens, ik voel mezelf ontspannen) rijdt ze ons naar Michaels. Daar haalt ze spullen voor een opdracht voor AP Engels. Volgende week zijn alle AP examens, dus dat zal even spannend worden. Ik geniet van iedere minuut met mijn oudste, ons leven zal volgend jaar zo anders zijn!

Als avondeten heb ik pasta gepland. Ravioli, wel te verstaan, voor Rick, Katja en mij met champignons, spinazie en asperge en voor de andere twee gewoon kaas. Daarbij verse spinazie en het gaat er allemaal prima in!

Bij American Idol wordt Brooke weggestemd, tot nu toe precies, wat wij allemaal hebben voorspeld. David A. is nog steeds in de running, ik zie hem winnen!

12 reacties:

Anoniem zei

Leuke jurk ! maar vind die fuchsia ook wel erg mooi.
Probeer me niet te druk te maken om die voedselprijzen maar dat lukt niet echt, het gaat hier (gelukkig niet bij ons want wij kunnen onze paarden goed voeden) ook ten koste van het dierenwelzijn en dat is pijnlijk zichtbaar zo hier en daar, de prijzen voor paarden- en veevoer stijgen nog steeds net als de prijzen voor "mensenvoer". Ik hoop dat dit snel weer terug gaat naar normaal maar heb er een hard hoofd in.
Prachtig al die verschillende kleuren azalea's

Anja zei

Mooe foto's van de azalea's in bloei.
Gezellig om samen met Katja te gaan winkelen voor haar jurk.
Ik kan me voorstellen dat je van iedere minuut met haar wilt genieten.
Mooie jurken heeft ze gepast en een goede keuze gemaakt.

Jasmino zei

Mooie jurk! Die rode jurk stond haar trouwens ook fantastisch!

Azalea's zijn inderdaad fantastisch mooi, ik heb ze eergisteren op de keukenhof ook gezien in een heuse azalea-laan. Geweldig!

Rita Meyer zei

Ooooooh ik kan de tv wel uitzetten. Ben onder het internetten de Idols results show aan het kijken. Ik had wel verwacht dat Brook eruit zou gaan, maar je weet het natuurlijk nooit. Ik hoop dat David Cook gaat winnen, ik heb een hekel aan David A. (te nasaal en hijgerig, en onnozel)

Mooie jurk hebben jullie uitgekozen, hij staat prachtig hoor! Ik vind zelf echter de blauwe jurk het leukste!

Anoniem zei

Wat een schitterende jurk heeft Katja uitgezocht. Heel mooi.

BTW: hier word ook alles duurder hoor. Ze hebben nu in Den Haag bedacht om al het verpakkingsmateriaal duurder te maken :-?. Dus gaan alle prijzen hier weer omhoog. Ze moeten toch ergens geld vandaan halen om de kas te spekken.

Anoniem zei

Wat leuk dat we zo mee kunnen genieten van al die mooie jurken. Goeie keus, die jurk die jullie gekocht hebben (en wat een koopje, zeker in euro's)

gr, Ineke

Anoniem zei

Nog van harte met Kai's verjaardag! Hoop dat jullie een gezellige dag hebben gehad.
Hij is overigens net zo oud als mijn jongste dochter.

Wat leuk om zo samen een prom dress te gaan uitzoeken. Erg mooie jurk gekozen, hoor, ze zal er zeker weer prachtig uitzien.
De fuchsia jurk stond haar ook heel goed, vind ik.

Annemiek zei

Mooie jurk.
Ik wist dus nog niet dat Brooke weggestemd was. Iemand moet toch weg, maar zij is wel een van mijn favorieten. Die jongen met z'n dreadlocks moet weg, niet te geloven dat hij nog in de competitie is.

Anoniem zei

Mooie jurk, zou ook mijn keuze geweest zijn.
en prachtig die bloeien struiken. Dat mis ik toch zo hier. Er wordt genoeg gepland, en ze proberen de boel echt groen aan te kleden, maar met al dat asfalt, zand en hoogbouw komt het toch echt niet tot uiting.

DixieChick zei

Mooie jurk! Ik zie hoor ook steeds allemaal prom jurken hangen, en somiggen zijn echt afrijselijk.

Ik wist ook niet dat Brooke weggestemd was, maar wel jammer. Wij vinden Jason helemaal niks, maar hij is youth worship leader ergens in Texas, en wordt dus heel veel gepromote op de Christelijk radiozenders hier in het zuiden. Misschien dat dat zijn success verklaard?

Anoniem zei

Leuk promjurken passen! En ze heeft een mooie jurk gekozen hoor, ze zal stralen.

Anoniem zei

Oooh, wat een mooie jurken! Op Lisa's lijstje staan ook jurkjes....niet zo'n prachtige galajurk, maar leuke 'amerikaanse' zomerjurkjes die hier in NL niet te koop zijn.

Verse spinazie is ook één van mijn favorieten, alleen is het zo'n werk om schoon te maken. Met aardappelpuree en laagjes geruld gehakt uit de oven is het ook erg lekker.