Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 05, 2008

Cinco de Mayo

Mary Ellen belt al vroeg, dat ze vanochtend geen tijd heeft voor ons wekelijkse loopje. Dat vind ik wel prima, dan ga ik lekker vroeg en heb zo nog tijd om voor de hondentraining te douchen.

Met Christine aan de telefoon en Cosmo begin ik meteen na Saskia's vertrek naar school aan een interval van twee minuten joggen, twee minuten snelwandelen. Alleen lijkt Cosmo zich niet optimaal te voelen. Aan zijn "broek" kan ik zien, dat hij last van zijn darmen heeft gehad om het netjes uit te drukken. En na een half uurtje wil hij niet verder lopen.

Thuis probeer ik hem zo goed en zo kwaad als het gaat schoon te maken. Dat vind ik wel een nadeel van een langharige hond, dat alles in zijn vacht blijft hangen. Als iemand daar nog een snelle, goede methode van schoonmaken (een bad duurt te lang) voor weet, hoor ik het graag.

Even twijfel ik of ik nu wel met hem naar de hondentraining moet gaan. Maar hij heeft tijdens de wandeling niets gedaan en ik zal volgende week ook al moeten missen. Nu we straks examen gaan doen vind ik dat wel veel en dus waag ik het er maar op.

Tijdens de training gedraagt Cosmo zich of er niets aan de hand is, gelukkig. Hij luistert wel goed, behalve als hij moet blijven zitten als er een vreemde hond langs komt. Dat wordt nog een struikelblok voor het examen, maar ach, als hij het niet haalt doen we het gewoon nog een keer over.

Na de training ga ik benzine tanken bij de Exxon in Fair Lakes. Hier is een gallon maar liefst 10 tot 20 dollarcent goedkoper, dan bij ons in de buurt, dus als ik er dan toch ben!

Met het staafje van de Speedpass klik ik op de tijger en begin te tanken. Deze pomp gaat wel tergend langzaam en ik sta me te vervelen, als er een groene, oude auto stopt bij de pomp tegenover mij. Als de man uitstapt hoor ik in onvervalst Nederlands: "Hij zat toch aan de andere kant" en hij draait de auto om.

Het is zo'n vreemde gewaarwording altijd om opeens een vreemde taal te horen, die ik versta! Ik vraag de man of hij hier woont, maar ze blijken op vakantie te zijn. Hij snapt de werking van de pomp niet zo en ik laat hem zien, hoe je de hendel eerst omhoog moet doen, voor je kunt tanken. Grappig om zo even in mijn moerstaal iemand van dienst te zijn!

Zaterdag heb ik eindelijk van Koons Toyota bericht gekregen, dat mijn nummerborden zijn aangekomen, dus die ga ik ophalen. Nu heb ik dus ook het "title nummer" en heb gisteren al mijn DRAAKJE borden besteld. Binnen vier weken moeten die bezorgd worden, ik kan niet wachten om ze op de van te schroeven!

Bij Whole Foods haal ik het voorafje voor het maandelijkse Nederlandse etentje. In Nederland is het vandaag Bevrijdingsdag, maar hier wordt het Mexicaanse "Cinco de Mayo" meer gevierd. Daarom besluit ik een Mexicaanse dip (een laag van ieder: guacamole, salsa, beans, sour cream, kaas) met gele en blauwe tortilla chips mee te brengen.


Zaterdag bracht de post ook de lijst met vakken, die Kai volgend jaar in zijn junior jaar zal volgen. Maar die klopte niet met wat Kai had aangevraagd en vooral het AP US History vak zou iets zijn, waar hij veel moeite mee zou hebben (hij doet het redelijk met AP World History dit jaar, maar geschiedenis is gewoon zijn ding niet). En de AP Chemistry, die Kai wilde doen, staat niet op het lijstje.

Nu hebben Katja en Kai een heel aardige counselor, dus ik besluit haar op te bellen. Ze haalt Kai's informatie te voorschijn en wat blijkt? Hij heeft helemaal niet om AP Chemistry gevraagd, maar wel om de Physics (Natuurkunde) Honors, waarvoor hij nu staat ingeschreven. Het slechte nieuws is, dat AP Chemistry vol zit. Kai moet daar dus voor op de wachtlijst.

We bespreken zijn vakken nog verder en besluiten, dat hij zichzelf best wat meer mag uitdagen door ook Algebra 2 Honors te nemen. Daarbij Engels en US Virginia History en de bijvakken zullen Computer Graphics 2, Duits en Fotografie worden (tenzij hij AP Chemistry krijgt, dan moet waarschijnlijk Fotografie vervallen). Pfff, het is allemaal heel anders met Kai, dan met Katja, die uit zichzelf de hoogste niveaus koos!

Intussen is het weer heerlijk warm geworden en ik installeer me buiten op het deck. Saskia en haar vriendengroep spelen buiten met waterpistolen. Natuurlijk worden daarbij onze baddoeken en spullen gebruikt en mijn vloer is kleddernat en vol gras van hun voeten. Toch vind ik het ook wel fijn, dat ze zo graag hier komen, dan weet ik tenminste, wat er gaande is (hoewel ik de andere ouders hun schone huizen wel benijd, hier is het alleen op dinsdagmiddag schoon!).

Kai en zijn vrienden "jammen" in de basement op hun basgitaren, laten we zeggen, dat ze nog wel wat oefening kunnen gebruiken. Ach, het is zoals Christine laatst zei: "Petra, in jullie huis wordt geleefd." Dat waren ware woorden, hi hi!

Vanavond zal het Nederlandse etentje bij Marie Jose zijn. Ik ben benieuwd, wat de anderen weer voor lekkernijen mee zullen brengen. Smullen zullen we vast en zeker!

14 reacties:

DixieChick zei

Het leukste huis is er eentje waarin geleefd wordt! Wij zijn blijkbaar ook het "leuke" huis, want is het is hier een komen en gaan van jongetjes die allemaal willen komen spelen. Leuk is dat he?
Ik wilde alleen dat die van ons ook uberhaupt een keuze zouden hebben voor AP vakken...het is daar nu nog te vroeg voor, maar ik vrees dat het er voor de jongste echt niet in zit. Voor een streber zoals mijzelf is dat soms wel moeilijk.
Maar goed dat je Kai's vakken in de gaten hebt gehouden!

Anoniem zei

mijn oma had een yorkie,en als die last had van zijn darmen,dan hield ze hem met zijn achterste gewoon in de wc pot en trok dan de wc door,daarna was hij weer schoon,hahaha.

Annemiek zei

Leuk om zo onverwacht Nederlands te horen.
Mijn oudste heeft ook nooit geen AP gekozen, wel wat honors vakken. Hij doet het nu ook prima. Als ze het kunnen is AP prima, en het mag best een uitdaging zijn, maar aan de andere kant ben ik altijd bang als het te veel stress is ze helemaal hun zin in school verliezen.

Een huis waarin geleefd wordt, zo moet dat ook!

Margo zei

Ook hier zien vooral de slaapkamers van de dames en de family room beneden er regelmatig uit alsof er een bom ontploft is. Maar ze kunnen wel uren spelen daar en ach, je doet de deur dicht en je ziet er niets meer van! Inderdaad, beter zo dan in een koud, steriel huis leven.
Een poosje geleden kwam ik in de restrooms van Bugaboo Creek een Nederlandse tegen. Heel apart, ook de lokatie;), om Nederlands te praten met iemand anders dan een familielid.
Wat een spannende tijd op school/college voor jullie kinderen. Veel succes ermee.
Groetjes, Margo.

Petra zei

@Karin -- Ok, je hebt mij dus dubbel liggen! Hahaha!!! Ik wou wel, dat ik dat met Cosmo doen, maar hij is daar iets te groot voor. LOL!!!

Anoniem zei

Klinkt misschien een beetje erg vreemd maar wat goed helpt bij vieze lange haren aan de achterkant (om het even netjes uit te drukken)en vooral die vieze lucht uit de haren te krijgen: douche wash. En dan geen showerwasmiddel maar "douchewasmiddel" Heb ooit die tip van iemand in Nederland gekregen nadat 1 van onze honden in een dood beest had liggen rollen (daar gebruikte ik Lactacid Femina om het schoon te maken en dat heb ik ook meegenomen hierheen) 1 x de vieze haren wassen of afnemen met een natte doek met douchespul en het was schoon en weer helemaal fris geurend. Wat wil je nog meer ? ;-)

Petra zei

@Bianca -- Bedankt! Hoe vreemd ook, ik ga dat wel proberen, want hij ziet er nu redelijk uit, maar hij stinkt een uur in de wind!

Anja zei

Gezellig dat er zo veel vrienden van jullie kinderen over de vloer komen. Jullie zijn ook zeer gastvrij!!

Anoniem zei

Jammer voor Kai dat hij nu misschien geen Chemistry kan volgen. Kan hij dat dan het jaar erop alsnog doen, of helemaan niet meer?
Een heel gedoe lijkt me dat, zo'n vakkenpakket samenstellen. Dat was bij ons 'vroeger' volgens mij makkelijker.

Anoniem zei

Het zijn wel hele andere vakken dan die je in Nederland zou volgen. Wel leuk dat ze helemaal hun eigen vakkenpakket kunnen kiezen, daar kunnen ze in Nl nog wat van leren!
En heerlijk hoor, een huis hoeft niet brandschoon te zijn, het is veel fijner als het er gezellig is.

Anoniem zei

Kun je er niet gewoon even een douchestraal op zetten (bij Cosmo dan he)?

Haha, ik zie het helemaal voor me, dat jammen van Kai. Ik had vroeger ook zo'n buurjongen, jaaaaren hetzelfde deuntje, hihi

groet, Ineke

Anoniem zei

Hello sunshine! Die Cosmo....vies werkje om te doen. Als Spot in iets vies ligt te rollen, spuit ik 'm af met de tuinslang en was hem daarna (en dan weer afspuiten met de tuinslang)

Heerlijk, een huis waarin geleefd wordt! Stel dat alles spic and span is? Dan moet je pantoffels bij de deur zetten en alle dieren het huis uit. Nee hoor! Laten we nog maar even gaan stofzuigen...de hondenharen vliegen hier in het rond.

Anoniem zei

ja kan me voorstellen dat je moest lachen,maar dat is natuurlijk niet de oplossing voor Cosmo.Wij hadden ook altijd de p in als Stinger (onze Malamute)in iets smerigs had liggen rollen,soms een rotte vis op de markt,paardenpoep enz.maar er zat niks anders op dan hem helemaal te wassen onder de ouche,met shampoo en dergelijke,ja het blijft een hele klus!!
(dan is een yorkie toch makkelijker haha)

groetjes Karin

Anoniem zei

Wat Bianca schrijft, had ik ook in gedachten, als het weer het toelaat voorzichtig met een tuinslang afspuiten met of zonder 'zeep'!
Groetjes van HennyB uit Californie in Sequoia NP.