Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, mei 10, 2008

Happy Mother's Day! (wat te laat, maar niet minder gemeend)

Zaterdag

Met de belofte van wat zon in de middag worden we hoopvol wakker. Maar vooralsnog ziet er buiten niet echt vrolijk uit en miezert het. Ik onderwerp mezelf dus maar aan een fikse gewichtenroutine. Het is altijd wel een lekker gevoel zo met alle spiergroepen te werken.

Halverwege de ochtend begint het toch op te klaren, gelukkig, en Christine belt of ik zin heb in een lange wandeling. Zij komt dit keer hierheen en we lopen bijna tien kilometer door een druk Vienna. Ondanks de regen zijn er nog allerlei sportwedstrijden bezig en ook het W&OD pad is druk met joggers en fietsers. Het is ook wel lekker buiten, zo'n 18 graden, dus goed sportweer.

Als ik terugkom zijn Rick en Kai al op weg om een tent en ander kampeermateriaal te gaan kopen. Rick wil dolgraag een weekend met de kinderen gaan kamperen, al zal het nog moeilijk worden een vrij weekend te vinden de komende maanden. De tent zal hij in ieder geval volgend weekend nodig hebben tijdens de Relay for Life.

Leah's broer Jim heeft vandaag zijn Graduation ceremonie bij Virginia Tech, dus wij krijgen Cosmo's vriendje Diego te logeren. De honden zijn helemaal dol op elkaar en het is zeer vermakelijk ze bezig te zien. Het zijn net dolle peuters! Ze lijken ook wel onvermoeibaar, als er een gaat liggen springt de ander er bovenop en gaat het spel verder.


Foto's en een filmpje



Mijn haar heeft hard een opknapbeurt nodig en om drie uur kan ik bij Mona terecht. Hier krijg ik een glas champagne en wat chocolaatjes aangeboden ter ere van moederdag. Heerlijke luxe! Ze doet mijn haar weer erg leuk en zoals altijd vraag ik me af, hoe ik dat thuis er ook maar enigszins op kan doen lijken.

Bij thuiskomst word ik door een trotse Kai en Saskia naar boven geleid, Katja is al naar haar werk. In mijn afwezigheid hebben de kinderen hun kamers keurig opgeruimd. Dat is een deel van hun moederdag cadeautje en ik ben er heel blij mee!

In Tysons Corner is een nieuw Mexicaans restaurant geopend: La Sandia. Rick wil dat heel graag uitproberen en tot onze verbazing krijgen we meteen een tafeltje.

Het decor is leuk en modern en de menu kaart net ietsje anders, dan die van andere Mexicaanse restaurants in de buurt (maar niet anders genoeg om de veel hogere prijzen te verklaren, vind ik!). Het eten is lekker, vooral de (gratis) tortilla chips met salsa vooraf! Het is dus een leuke toevoeging aan de restaurants in de mall, hoewel ik het nog steeds heel jammer vind, dat het vorige restaurant, Pauli Moto's, het niet haalde.

Zondag

Saskia heeft vannacht naast mijn bed geslapen en Cosmo en Diego aan weerszijden van haar. De honden zijn gelukkig heel rustig geweest en hoefden alleen om half vijf even naar buiten (arme Rick). Zodra het licht wordt beginnen ze echter weer te spelen en na een tijdje doe ik ze naar buiten.

Bij Starbucks haalt Rick ons standaard ontbijtje, voor mij koffie met suikervrije caramelsiroop en een volkoren muffin met ei, kaas en kalkoenbacon. Dat peuzelen we in bed op, terwijl ik in de krant een artikel voorlees over het verdwijnen van de stinkdieren uit Arlington. Een bioloog gaat daar 's nachts naar op zoek en heeft er in twee jaar al geen gezien. Zo te ruiken zo af en toe hebben we ze hier in Vienna nog wel degelijk!

Kai en Katja komen ook uit bed en ik word verwend voor Moederdag! Van Rick krijg ik een nieuwe Trollbead voor mijn armband, Saskia heeft een leuke zilverkleurige ketting voor me uitgezocht en Kai heeft een Gorillapod voor mijn kleine cameraatje voor me.

Katja's cadeautje ontroert me, het is een schattig zilverkleurig doosje ingelegd met kristalletjes en in de vorm van een Chinees fortune cookie. Daarin heeft ze "Keep being the best mom ever, ik hou van jou" laten graveren. Erg mooi en iets om te koesteren.

Na een wandeling met de honden gaan Rick en ik richting Washington. Ons plan was eigenlijk om een heel stuk over de Mall en langs het Tidal Basin te gaan wandelen. Maar we hebben niet zo heel veel tijd en kunnen pas bij het Jefferson Memorial een parkeerplaats vinden.


Dit Memorial blijft een van mijn favorieten



Deze "tent rupsen" zie je overal aan de bomen (hier een van de befaamde kersenboompjes in DC), de kinderen vinden ze prachtig om mee te spelen

In plaats van het geijkte rondje Tidal Basin bedenk ik me, dat we vlakbij de Southwest Waterfront zijn. Daar is de Washington Marina te vinden, waar de mooiste jachten aangemeerd liggen.


Er ligt nogal wat kapitaal aan jachten in de Washington Marina!

En even verderop langs de Anacostia rivier is het een drukte van jewelste. Hier staan de visserskramen opgesteld, waar vooral de lokale specialiteit, de Blue Crab wordt verkocht, maar ook allerlei soorten garnalen, oesters en vis uit de Chesapeake Baai en de plaatselijke rivieren.

Het geheel doet me wat aan de Fisherman's Wharf in San Francisco denken. Het heet dan ook "The Wharf" en is een van de weinige openlucht vismarkten aan de oostkust. Duidelijk is, dat de lokale bevolking hier graag komt, maar bij toeristen is deze markt volgens mij vrij onbekend.

Rick en ik lopen rond en verbazen ons o.a. over de gigantische riviergarnalen. Dat "red snappers" echt knalrood zijn, wisten we ook niet. Even verderop worden de crabben per "bushel" verkocht. Heerlijk!


Visfoto's

Voor een visliefhebster als ik is dit Luilekkerland om in rond te lopen! En dan zie ik mijn absoluut favoriete schaaldier bij een van de kraampjes: rivierkreeftjes! Daar moet ik gewoon een paar pond van mee naar huis nemen!

Helaas hebben we niet meer tijd om verder door de stad te lopen. Thuis maken we ons klaar en kleden ons netjes aan, want we hebben een reservering voor brunch bij Citronelle. Of eigenlijk is het meer dunch of lunner, want we worden om twee uur verwacht.

Het is druk in Georgetown ondanks het weer, dat alweer in regen is omgeslagen. We kruipen langs de gezellige M Street en zijn precies op tijd bij het Latham hotel. We krijgen een tafeltje in een nisje apart, erg gezellig!

De brunch staat opgesteld in de keuken van het restaurant en alles smaakt erg lekker. Zelfs de roereieren smaken haute cuisine. Toch valt de varieteit van de gerechten ons wat tegen voor dit restaurant. Het is tenslotte een Frans restaurant, dus je zou tenminste verschillende kazen en pate's verwachten. Voor de prijs van de brunch zijn we verbaasd, dat die ontbreken.

Maar dat alles mag de pret niet drukken en we genieten van het gezellige samenzijn. Vooral de zeer kunstig gemaakte desserts vallen ook bij Kai en Saskia, die minder gecharmeerd zijn van de rest van de gerechten, flink in de smaak. Of Katja er volgend jaar bij zal zijn is nog de vraag. Moederdag zal of net in haar zomervakantie, of net ervoor vallen.


De desserts zijn super!

Inmiddels regent het weer en heeft de National Weather Service een "Flood Warning" afgeroepen. Als ik voorstel een film te gaan kijken zijn Rick en Katja daar zo voor te vinden. Saskia en Kai blijven thuis, want ze zijn te moe. We kiezen "What happens in Vegas" en dat blijkt een prima keus. Cameron Diaz en Ashton Kushton zetten een leuke romantische comedy op het scherm zonder zoetsappig of afgezaagd te worden.

Als we naar buiten lopen regent het zo hard, dat het water een paar centimeter diep op de stoep staat. Daar kom ik niet doorheen zonder dat mijn schoenen doorweekt zullen worden, dus ik trek ze maar uit en loop op blote voeten. Dat is kennelijk een goed voorbeeld, want een groepje vrouwen, dat nog stond te bepraten, wat te doen, rent dan ook gillend op blote voeten naar hun auto.

We eindigen deze gezellige moederdag met een eenvoudige soep met brood maaltijd. Na die heerlijke brunch hebben we niet veel trek meer!

Edit 21:30: Net krijg ik een telefoontje van mijn zusje, dat mijn zwager met "atrial fibrillation" (geen idee, wat de Nederlandse term is) van zijn hart met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Wat is het dan weer moeilijk zo ver weg te wonen en niet met de kleintjes te kunnen helpen. Helende gedachtes voor mijn zwager zeer welkom, hij moet vannacht blijven en morgen wordt er gekeken, hoe het behandeld zal worden. Dit is iets wat dit gezin met drie kleintjes helemaal niet kan gebruiken! Bah, ik wil gewoon in Massachusetts zijn nu!

16 reacties:

Anoniem zei

Zo te lezen een super mothers day.

Apart vind ik dat iedereen dat hier roept, heb ik in NL nog nooit gehoord.

Ik lees dat wij een stuk gelukkig zijn met het weer. Hier wel niet erg warm maar ik kon toch nog een pposje in het zonnetje zitten vandaag. Hier geen druppeltje (so far)

gr petra

Karin zei

Leuk zo'n gezellige moederdag en Katja haar cadeau is inderdaad iets om te koesteren!!

Ik hoop dat je gauw nieuws krijgt dat het met je zwager beter gaat. Ik kan me zo voorstellen dat je nu dichterbij wilde zijn. Sterkte!

groetjes uit NJ,
Karin

Margo zei

Wat vervelend om zo'n geweldig weekend te moeten eindigen met zulk rotnieuws. Hopelijk gaat het morgen wat beter met je zwager. Maar het blijft schrikken zo'n bericht. Veel sterkte, ook voor je zus.
PS, heb je wel eens berekend hoeveel kilometers jij per jaar loopt?
groetjes, Margo

Anoniem zei

Wat een prachtig kado dat doosje !

Water loopt me in de mond als ik die visfoto's zie, mmmmm

Hopelijk valt het erg mee met je zwager en is hij met een goede behandeling er snel weer bovenop.

Anja zei

Zo te lezen heb je een gezellige moederdag gehad. Wat een mooi, lief cadeau heb je van Katja gekregen.

Wat een naar bericht over je zwager. Hopelijk valt het allemaal mee en knapt hij snel weer op.
Moeilijk is het dan om zover weg te wonen. Sterkte, ook voor je zus!!

Anoniem zei

Strekte met je zwager. Ik hoop dat hij weer snel thuis is.

Als we in september in Washington zijn gaan we ook een kijkje nemen bij The Wharf. Krijg er gewoon trek van. En dat op de vroege ochtend hier :-D

Anoniem zei

Wat een roteinde van zo'n heerlijk weekend.
Ben weer thuis en helemaal bijgelezen. Leuke dingen weer meegemaakt de afgelopen weken Petra!!

Anoniem zei

Naar he, als je zo ver uit elkaar woont bij dit soort dingen. Noem je dit in Nederland geen hartritmestoornissen?

Wel fijn dat jullie zelf zo'n leuk weekend gehad hebben!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Wat vervelend voor je dat je nu zo ver weg woont! Ik zal mijn helende gedachten hun kant op sturen! Dit kan zeker niet gebeuren bij zo'n jong gezin!

Gelukkig was de rest van je weekend een stuk beter. Je bent erg verwend en vooral Katja's kado is erg speciaal. Fijn dat ze zo duidelijk laat merken hoeveel ze van je houdt.

Anoniem zei

Heerlijk om zo verwend te worden! Toevallig heeft Lisa zaterdag ook die film gezien, ze vond 'm erg leuk.

Wat een vreselijk nieuws van jullie zwager. Heel veel sterkte.

Annemiek zei

Een leuk moederdag weekend. Onze hondjes spelen zo ook vaak, soms wordt ik er knalgek van.
Vervelend nieuws van je zwager. Het is atriumfibrileren in her Nederlands, veel voorkomend en goed te behandelen gelukkig.

Anoniem zei

Vervelend nieuws van je zwager zeg. Kan me goed voorstellen dat je nu daar wilt zijn al is het maar om je zus te helpen met de kinderen!
Leuk zo'n vismarkt in de buurt en lekker natuurlijk

Becs zei

Zo te lezen heb je een heerlijke moederdag gehad! Ik kan heel erg genieten van jouw verhalen met je gezin.

Alleen wat een nare afsluiting zo met het nieuws van je zwager! Ik hoop dat jullie snel goed nieuws krijgen!

Anoniem zei

Nou je bent behoorlijk verwend op moederdag. Lief hoor.

Sterkte en beterschap met je zwager.ook succes voor je zus. Absoluut een nadeel dat je dan zover uit elkaar woont.
gr.,

Anoniem zei

Veel sterkte en beterschap toegewenst. Wat vervelend is het inderdaad op zo'n momenten om ver uit elkaar te wonen...

Hopelijk krijgen jullie snel goed nieuws!

Groetjes,

Anoniem zei

Wat rot voor je zwager, Petra! En voor jou inderdaad op zulke momenten extra moeilijk dat je niet even langs komt om ze van dichtbij tot steun te zijn. Ik las dat het inmiddels weer beter gaat met je zwager, dat is erg fijn, maar zulke dingen zijn schrikken!
De Nederlandse term voor atrial fibrillation is atriumfibrilleren, zie hier: http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1876541158672412 voor als je er nog niet helemaal achter bent wat er nu precies aan de hand was. Het kan natuurlijk dat ze dit in Nederland anders behandelen dan in Amerika, want ik kan niet echt iets duidelijks vinden over de operatie die misschien ooit nog bij je zwager uitgevoerd gaat worden.

Geweldig dat je zo verwend bent met moederdag! Heb je ook nog wat van Cosmo gekregen, je hondenbaby? ;-)