Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 27, 2008

Indiana Jones

Het is altijd weer even flink wennen om om zes uur wakker te worden na een lang weekend. Uitslapen was er dit keer niet bij, maar het is gewoon al lekker, als er geen wekker is, die je in het gareel doet stappen.

Rick en ik pakken, voor hij naar zijn werk gaat, heel wat uit en gooien de wasmachine vol. Veel is het natuurlijk niet na drie dagen, gelukkig. Voor we het weten zijn we uitgepakt.

Buiten is het drukkend warm en bewolkt. Christine en Claudia sturen emails, dat ze zin hebben om te wandelen. Ik denk slim te zijn en vraag Christine of ze hier na mijn personal training kan zijn en Claudia of ze tijd heeft net na de lunch. Beiden accepteren, dus dat lijkt goed te werken.

De personal training is intens, maar dat heb ik ook wel nodig na drie dagen "niets" doen. Mijn spieren zijn daar helemaal niet blij mee, dus hoe meer ze uitgedaagd worden, hoe beter. Stil zitten maakt, dat ik veel meer pijn heb en ook dat is de afgelopen dagen weer duidelijk geworden.

Om half elf komt Christine en we wandelen in de buurt. We nemen voor het eerste deel Cosmo mee, maar die begint al gauw vervelend te doen. Dus zetten we hem thuis af en lopen zelf door naar Nottoway Park. Hier is het lekker koel en mooi met alle bomen. Het is buiten klam en klef en bezweet komen we weer thuis aan.

Gauw rijd ik naar Whole Foods om wat benodigdheden te kopen. Ik ben van plan om om een uur bij Claudia te zijn om met haar te gaan wandelen. Onderweg gaat echter mijn telefoon. Het is Claudia en ze is erg moe, dus in plaats van wandelen gaat ze een dutje doen. Ook goed, ik heb alweer genoeg bewogen voor vandaag.

Thuis installeer ik me met mijn laptop op het deck. De "beloofde" (onweers)buien blijven uit en het is heerlijk warm.

Als Katja thuiskomt vertelt ze, dat ze een kleine "fender bender" heeft gehad. Haar fout, want om iemand anders te ontwijken ging ze achteruit en had niet door, dat daar nog een auto stond. Boem! De schade valt mee, maar we zullen zien wat de tegenpartij doet. Tot nu toe hebben we daar niets van gehoord. Ik (en Rick ook) verlang zo langzamerhand terug naar de kinderjaren, hoe handenbinderig ook!

Saskia gaat met een stel vriendinnetjes naar het zwembad (brrr!) en Rick komt vroeg thuis. Hij popelt om naar Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull te gaan.

Daar heb ik ook wel oren naar en Kai en Charlie gaan ook mee. Katja denkt, dat ze moet werken, maar als ze daar aankomt, blijkt het niet druk genoeg te zijn en wordt ze weggestuurd. Jammer, want als ze het eerder had geweten had ze mee naar de film gekund.

De film is typisch Indiana Jones, vol actie en adembenemende stunten. Het verhaal is leuk, maar nogal ongelooflijk, wat eigenlijk de enige kritiek is, die ik op de film heb. De twee uur zijn in ieder geval zo voorbij!

Het is inmiddels etenstijd en de jongens kiezen het naast het theater gelegen TGI Friday's restaurant. Onze bestelling wordt op een pocket pc electronisch opgenomen en, zo vertelt de serveerder trots, automatisch naar de juiste plek gezonden (drankjes naar de bar, voedsel naar de keuken).

De jongens hebben wel zin in een "appetizer sample" met typisch Amerikaanse voorafjes. Daaronder ook "potato skins", gefrituurde aardappelschillen met kaas en bacon. Ik weet nog, dat we die, toen we pas in de VS waren, bij deze restaurantketen ontdekten en het zo vreemd vonden om aardappelschillen te eten. Maar ze smaken voortreffelijk!

Bij het afrekenen bemerken we nog een voordeel van de pocket pc: de credit card wordt er aan tafel doorheen getrokken en het bonnetje wordt afgedrukt. De serveerder vertelt, dat ze geen credit cards meer mee naar achteren mogen nemen. Een heel goed iets, want zo is er geen risico, dat je credit card nummer wordt gecopieerd en misbruikt. Hopelijk gaan meer restaurantketens over op dit systeem.

De rest van de avond zitten we buiten, eindelijk is het weer warm genoeg! Mijn vriendin Ann belt uit Pennsylvania. Haar dochter Meghan is door een van Katja's vrienden mee naar de Prom gevraagd dit weekend. Helaas kan Ann zelf niet meekomen, want we hebben elkaar al heel lang niet gezien!

8 reacties:

Anoniem zei

Jullie hebbne het wel met auto's de laatste tijd he. Jeetje. En dan te bedenken dat Shirley ook niks liever doet dan rijden. Wij laten haar dan ook zo vaak mogelijk rijden en ze begint nu al over alleen naar school, maar dat zien wij nog even niet zitten.Eerst maar wat meer ervaring op doen. Ik houd mijn hart vast.

Ik las van de week dat het jou zo opviel dat alles hier veel achter liep in de natuur. Fat was iets wat mij ook zo opviel naar het zuiden. Hoe groot dat verschil is in maar een maar honderd mile.



gr petra

Anoniem zei

Het zit jullie ook niet mee zeg met de auto's. Of hebben jullie iets de dicht bij een magneet gezeten?

Hier worden er in restaurants en bij ons in de winkel al heel veel met de pocket pc gewerkt. Bij ons noemen we ze handterminals. Je moet alleen oppassen dat ze niet gejat worden. Er zit een windows programma op bij ons en er zijn van die slimmerikken de dat weer weten te hacken en zo internet enzo opgaan. 1 Nadeel ze zijn soms heel traag.

Unknown zei

De eerste zoen van je Draakje, Petra, dat is toch ook bijzonder!! Jammer dat Katja's beetle zo graag ook dat soort capriolen uithaalt...

Anoniem zei

Ai, ik bedenk me nu pas dat dat nu ook bij ons kan gaan gebeuren....Maandag gaat Robin met mijn auto naar Hilversum.

Mag ik alvast reserveren voor een wandeling bij Nottoway park, rondje door de buurt en heel graag op het WOD pad....

De pocket PC, wat een uitvinding, super! Die moet gewoon overal ingevoerd worden.

Anoniem zei

Jullie zitten wel in het verkeerde hoekje, wat auto's betreft. Vervelend

groet, Ineke

ilse zei

Ik zou nu toch een tijdje binnen blijven hoor. Probeer de auto even niet te gebruiken...

Annemiek zei

Goh, alweer wat met een auto. Het trekt wel aan.
Zo'n automatische bestelling opnemen heb ik voor het eerst in Nederland gezien, ook nog in een klein restaurantje bij een tuincentrum. Met dat soort dingen lopen we hier achter.
Die Indiana Jones film wil ik ook gaan kijken, ik ben gek op die films. Och, en aan die andere zit toch ook niks geloofwaardigs.

Miranda zei

He Petra, nu zie ik het in gedachten voor me jullie stadje. Ook bij de TG Friday's hebben we staan twijfelen of we wel of niet....Echt lachen, ja wel minder om je auto.... sterkte ermee, net als je gezondheid!!
Groetjes