Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 08, 2008

Meisjes om trots op te zijn

De titel van dit blog zegt het al, vandaag was een dag met belangrijke gebeurtenissen voor onze meisjes. Natuurlijk zijn we ook supertrots op Kai, maar helaas gebeuren er in zijn leven op dit moment niet zoveel dingen, waardoor de meisjes hem wat overschaduwen.

Zaak is dus voor ons ouders om te zorgen, dat hij zich niet verwaarloosd voelt. En volgens mij lukt dat ons wel. Dat hij het lekkerste deel van het Oreo koekje is, namelijk het midden, weet hij gelukkig allang.

Gisteravond bleek de airconditioning boven bevroren te zijn. De thermostaat werkte niet goed. Dat betekende een temperatuur in onze kamer van 34 graden en daar kan ik niet in slapen. Dus heb ik in de koele logeerkamer in de basement gebivakkeerd en ik moet zeggen, we geven onze logees een lekker bed!

Helaas moet ik er al vroeg weer uit, want vandaag wordt Saskia weer Lucille Ball, zoals in hun wassenbeeldenmuseum in maart. Zij en haar vriendje Ryan gaan hun school vertegenwoordigen bij de Vienna-Tysons Chamber of Commerce Youth and Education Luncheon.

Saskia ziet er erg naar uit en ik plak haar kunstwimpers weer op en doe haar haar in een knotje en krul haar heel lange pony. Ze ziet er goed uit! Alleen vergeet ze haar kom, die ze vlak voor de lunch nog komt ophalen.


Onze "Lucy"

Na afloop krijg ik de volgende email van de leraar, die met de kinderen meeging, toch wel heel erg leuk om te lezen:
"Dear Petra & Bets:

Your kids were AWESOME at the Vienna Chamber of Commerce Youth & Education Lunch at Clyde's today. People LOVED the Wax Museum display we set up, and they really enjoyed chatting with Saskia and Ryan about what was involved. They completely represented Marshall Road very well, and I think this will now be an annual event for the school. I took a couple of snapshots which I'll email to you later. But thanks for letting your kids participate - I knew they would be articulate, charming and engaging, and they came through like champs. Be proud of them - and give them a big hug when they come home today!

Mr. DeLeo"


Voor mij is de ochtend al snel voorbij. Eerst maak ik een lange wandeling met Cosmo, terwijl ik Christine aan de telefoon heb, en zie zowaar een straaltje zon, want de rest van de dag wordt maar somber. Dan gaat het halve uur met Marceleus lekker snel voorbij vandaag (ook al doe ik vrijwel iedere dag wat aan mijn conditie, een plezier vind ik het lang niet altijd!).

Na mijn douche heb ik zin om er even op uit te gaan. Somber weer heeft al gauw hetzelfde effect op mijn gemoedstoestand en ik weet dan, dat het beter is niet thuis te blijven. Ik besluit naar Barnes and Noble te gaan en te kijken wat voor boeken zij hebben over het gebied, waar we begin juli op vakantie zullen gaan.


Ik zou nog wel uren hier door kunnen brengen, maar Cosmo wacht in de auto

In eerste instantie vind ik niets, maar ergens achter in een schap scoor ik toch twee "Insider's Guides": The Dakotas Off the Beaten Path en South Dakota's Black Hills and Badlands. Natuurlijk is er online heel veel informatie te vinden, maar ik vind het toch ook altijd fijn om wat papieren naslagwerken te hebben.

In een van die gidsen lees ik over de veldslag bij Wounded Knee en dat doet me aan een liedje, waar ik vroeger (en nog) erg van onder de indruk was: "Wounded Knee" door Redbone. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie van de lezers hier dat lied kent. Rick in ieder geval niet en Wikipedia geeft daar het antwoord op: het lied werd hier eerst niet uitgegeven en daarna geboycott door een aantal radio stations.

Bij de Starbucks in Barnes and Noble bestel ik een tall skinny caramel latte voor onderweg. De barista heeft een prima humeur, volgens hem maakt hij de beste lattes. Het is wel leuk een beetje humor op deze druilerige dag. Hij grapt en grolt met iedereen, die binnenkomt. Duidelijk iemand, die van zijn baan het allerbeste maakt en daar tevreden klanten aan overhoudt.


De irissen komen uit en de azaleas bloeien uit



Katja komt al vroeg thuis, want ze heeft vandaag haar tweede AP examen gehad. Op maandag was het US Government en vandaag Engelse Literatuur. Zoals het een goede tiener betaamt gaat ze direct online. En dan laat ze me toch een triomf kreet uit!

Ze is aangenomen in de Resident Leadership Community, een prestigieuze groep bij Virginia Tech. Dit is een eer, die ook een mooie dorm (met airconditioning!) met zich meebrengt. Haar roommate, die ze online heeft ontmoet, is ook aangenomen. Ze zullen een opleiding krijgen in leiderschap en van wat ik lees is het zeer interessant.

Laura komt voor een heel nodige massage. Het is op het moment heel hard nodig en zeer afzien, maar ik hoop, dat ik binnenkort weer kan minderen. Aan Laura zal het niet liggen, want die laat mijn spieren wel even weten, hoe het hoort!

De meisjes rapen al hun niet-online bijdrages voor de Relay for Life bij elkaar en gaan samen naar de vergadering. Ze komen terug met de t-shirts voor volgende week en Saskia wordt de youth leader voor haar middle school volgend jaar. Met die tante gaan we het nog druk krijgen!

14 reacties:

Annemiek zei

Je kunt echt trots zijn op je meiden. Ze zijn echt 'involved' in alles. Ik denk dat dat bij jongens gewoon wat later op gang komt :) Maar om het binnenste in een oreo te zijn is toch ook fijn. (de rest van dat koekje lust ik niet eens :)

Dat liedje ken ik nog goed! Als ik het goed heb was de hele tekst 'we were all wounded, at wounded knee, you and me' en dat tig keer herhaald (zonder dit gegoogled te hebben hoor!)

Anja zei

Jullie hebben een stel fijne kinderen waar jullie met recht trots op mogen zijn!
Ik vind het ook heerlijk om bij de Barnes en Nobles rond te snuffelen.

Anoniem zei

Barnes and Nobles + Starbucks, de perfecte combinatie! Waarom kennen we dat hier niet..:-(
Tuurlijk ken ik wounded knee! Ik was ong 13/14 en had net een pick up bij elkaar gespaard, waar ik singletjes op draaide. Lp's waren te duur!

Anoniem zei

Ja, dat nummer is uit de zeventiger jaren.

Jullie kunnen met recht trots zijn op jullie kids. Ze doen het geweldig.

Groet, Bea

Anoniem zei

Niets aan de andere commentaren toe te voegen. Kids om trots op te zijn.
Jammer dat Cosmo in de auto zat wat met dat weer zou ik ook uren bij Barnes en Nobles kunnen ronddwalen.

Anoniem zei

Hoi Petra, jullie hebben inderdaad 2 damees om trots op te zijn.

Wounded Knee, is er daar in dat gebied ook niet een indiaan uit de rotsen gehouwen? Waar ze al jaren mee bezig zijn? Toen wij een paar jaar geleden van Denver naar San Francisco zijn gereisd kwamen we daar ook langs.

Groeten vanuit een heel zonnig Nederland.

groeten,
Anne-Marie

kastelke zei

Het liedje is ook hier bekend.

En ik denk dat Annemiek gelijk heeft: bij jongens zie je 'leiderschap' op die leeftijd niet, of totaal anders (in een sportclub of zo, het is eerder een vorm van competitiegeest, maar totaal anders dan bij meisjes).

B&N... ik moest er woensdag nog aan denken toen ik samen met onze zoon in De Standaard Boekhandel binnen ging. Terwijl ik lange tijd tussen de boeken zat te snuffelen (op zoek naar een leuk cadeau voor iemand) was onze zoon parmantig met een boek op de rand van de trap gaan zitten, vlak voor de kassa, en hij was beginnen lezen. Lievedeugd, je had de blik van de winkelmevrouw moeten zien toen ik mijn boek afrekende! Ik denk dat ze zich nog net in moest houden om te zeggen dat de openbare bibliotheek 200 meter verder was...

Ondertussen zie ik regen op jullie webcam... Wij hebben in ieder geval een stralend zonnetje hier, nog tot na het weekend. Ik zal eens heeeeel hard blazen, misschien komt het dan ook tot bij jullie!

Anoniem zei

Jaaa, wij kennen dat nummer ook. Vroeger draaide ik dat ook op mijn platenspeler.
Saskia ziet er geweldig uit! Fijn dat het zo'n succes was.

Ik zie de regen ook......hier is het warm! Niet te geloven...warm en druk. back to business.
Liefs!!

Anoniem zei

Leuke verhalen allemaal weer! Het blijft leuk om jullie gezin te volgen.

En ja, ik ken Wounded Knee ook nog hoor.

Groetjes,
Monique

DixieChick zei

Manlief kent het liedje ook niet (apart, want hij kent meestal meer liedjes dan ik), maar ik wel ("we were all wounded, at wounded knee..we were aaaalll wou-ounded").

Gefeliciteerd met de dames!!

Anoniem zei

Leuke foto van Saskia ! Dat liedje ken ik wel als is het van wel een heel poosje geleden ;-)
Ken je Duncan Brown dan nog met The Wild Places ? ook zo'n nr dat je niet snel vergeet "shocking" was het toen in Nederland.

Annemiek zei

Ik heb het net aan Micky gevraagd; hij kent het liedje niet. Ik heb er net even naar geluisterd, het heeft toch meer tekst dan ik me herinner, jee, ik was toen 11 jaar! Misschien was het meer een hit in Nederland dan het ooit hier was.

Anoniem zei

En of ik het liedje ken! Het was mijn eerste single dat ik ooit kocht! Ik heb het toen grijs gedraaid!!

We were all wounded, at Wounded Knee, you and me!!

Groetjes,

Dizzymisslizzy zei

Wow, meiden om zeker trots op te zijn! Wat een prestaties van beiden. Fijn als je weet dat het zo lekker met ze gaat. Kinderen zijn ook een graadmeter voor je eigen welzijn toch? In welke grade zit Saskia eigenlijk?