Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 09, 2008

When it rains, it pours!

Letterlijk, dus, want het heeft vannacht enorm huisgehouden! Niet ver hier vandaan (voor onze begrippen althans) was er zelfs een EF2 tornado, die heel veel schade heeft berokkend, maar door het snelle reageren van een politieagent met een weerradio is er slechts een persoon bij gewond geraakt. Miraculeus, want van sommige huizen was de bovenverdieping helemaal verwoest!

Trouwe lezers van dit blog weten, dat ik grauwe regenachtige dagen echt vreselijk vind. Maar de natuur deelt dat sentiment duidelijk niet. Het is me in de afgelopen paar dagen toch diepgroen geworden! Een prachtige kleur, die veel van de druilerigheid weer goed maakt.

Mary Ellen belt, dat ze met haar lange jas wel door de nattigheid wil gaan lopen. Maar als ze aanbelt is die nattigheid wel heel erg geworden! Met bakken komt het uit de hemel en we zijn binnen de kortste keren compleet doorweekt en soppen in onze schoenen. Gelukkig is het niet koud en we houden het nog iets meer dan een mijl vol. Cosmo vindt er ook helemaal niets aan en wil dan niet meer verder. Hij houdt helemaal niet van nat worden!

Na droge kleding aangetrokken te hebben ga ik thuis op de elliptische machine verder met mijn cardio. Ondertussen lees ik over al het moois, dat we begin juli gaan bekijken. Ik heb ontzettend veel zin in die vakantie naar South Dakota!

Om twee uur ben ik present op Saskia's school om te helpen bij de laatste Artsmart les van dit schooljaar. Voor mede-docente Laura en mij is dit de allerlaatste Artsmart ooit. Een beetje jammer vind ik dat wel, want het leren over de kunstenaars en het zien, wat de kinderen daarna van het projekt maken, heb ik altijd erg leuk gevonden. Helaas is het me dit jaar niet vaak gelukt om mee te helpen.

De les gaat vandaag over Jasper Johns, een nog levende Amerikaanse schilder. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar vind zijn werk erg mooi. Kennelijk ben ik daarin niet alleen, want een van zijn schilderijen is het duurste schilderij van een nog levende kunstenaar ooit verkocht. Dit schilderij, genaamd "False Start", bracht maar liefst $80 miljoen op!

Als projekt mogen de kinderen verven. Ze krijgen letters, nummers of de VS om na te trekken en in te schilderen, allemaal onderwerpen, die Jasper Johns gebruikte. Saskia kan er niet zo inkomen en begint telkens opnieuw, waardoor ze haar kunstwerk jammer genoeg niet klaar krijgt. Laura daarentegen schildert een mooie vlag (ook een van Johns' favoriete onderwerpen) met daarop de contouren van de VS, een schilderij, dat Johns ook had kunnen maken.


Saskia aan het werk, Laura's schilderij ligt op de voorgrond



Andere "Jasper Johns" werken van Saskia's klasgenootjes

Een beetje weemoedig ruimen Laura en ik op en nemen afscheid van Artsmart. Soms vergeet ik in alle drukte rond Katja's graduation, dat Saskia dit jaar ook een belangrijke periode van haar leven afsluit. En, dat dit mijn laatste jaar van vrijwilligerswerk op de lagere school is.

In het cafetaria worden twee kunstwerken van ieder kind opgehangen voor de "art show" van maandagavond. Wij kiezen de beste twee van ieder kind en dat valt dit jaar nog niet mee, want de behandelde kunstenaars spraken de kinderen duidelijk aan!

De muren van het cafetaria hangen al vol met het werk van andere klassen en met moeite vinden we plaats voor "onze" klas. Het is een vrolijk kleurig geheel, al die kunstwerkjes.

Als ik weer buiten sta zien we de zon eindelijk weer even. Bij Pro Nails 3 heb ik een afspraak met Thu, die mijn nagels er weer mooi verzorgd uit laat zien. Ik laat ook gelijk de nagellak op mijn teennagels vervangen en de massage van de stoel voelt heerlijk! Vroeger deed ik dit soort dingen nooit, maar nu vind ik het heerlijk mezelf zo even te laten verwennen.

Rick is al vroeg thuis en heeft zin om naar een gezellige Ierse Pub te gaan. We kiezen "The Old Brogue" in Great Falls. Rick neemt een weg daarheen, die een Virginia Scenic Byway is en die ik niet ken. We vergapen ons aan de mooie natuur, maar ook aan de enorme landhuizen, die hier staan!

In de pub is het gezellig druk, maar er is nog een tafeltje vrij. De tafeltjes staan dicht bij elkaar, waardoor we al gauw in gesprek zijn met onze buren, die willen weten, wat voor cameraatje ik heb. Het eten is lekker, we delen de gerookte zalm met Iers bruin brood als voorafje en mijn hoofdgerecht is een spiesje met biefstuk en verschillende groentes. En Rick is helemaal blij, want ze serveren Delirium Tremens, een van zijn favoriete bieren! Een goed begin van het weekend, dus!

7 reacties:

Anoniem zei

De tornado's die over Amerika razen hebben wij ook hier op het nieuws gezien, lijkt me vreselijk angstig. Zo te zien laten de tornado's toch wel een spoor van vernielingen achter. Hopen maar dat het snel voorbij gaat en dat de zon weer anel terug zal komen.

"ferme" naam voor een biertje:)
Delerium Tremens, hopelijk doet het zijn naam geen eer aan:)

Anoniem zei

Klein vraagje, Petra : heeft Rick Iers bloed in zich?

Van tornado's kunnen we hier ook meespreken, helaas!

Groetjes,

Dizzymisslizzy zei

En als je dan nu jullie pleintje bekijkt dan zie je helemaal niks meer van dat regenbuienweer. Ik zie zelfs in de verte het zonnetje nog schijnen.
Op wat voor leeftijd begint die interesse voor nagellakkerij? Ik heb er nooit wat aangevonden, dus wie weet slaat het nog om ;-).

Anja zei

Op de webcam kun je goed zien hoe "groen" het bij jullie is geworden.
Eng hoor die Tornado's.

Anoniem zei

Wat leuk/ interessant dat er bij jullie zulke kunstlessen worden gegeven. Op die manier gaat het echt leven.
Nog een fijn weekend.
Hester

Anoniem zei

Ja, ook voor Saskia wordt dit jaar een soort afsluiter! Wat worden je kinderen al groot, he?!
Ik vind het al heel wat dat mijn jongste vanaf volgende week naar school gaat.
Twee weken hadden we hier ook zulke druiligere regendagen, verschrikkelijk. Maar ook hier is het ineens erg groen en dat is dan weer erg mooi!

Anoniem zei

Zag dat het inderdaad behoorlijk tekeer is gegaan vlak bij jullie, wij zijn er ook weer goed vanaf gekomen (knock on wood). Maar die regen: het is hier ook met bakken uit de lucht gevallen en sinds we hier wonen kan ik er echt van genieten, heerlijk !