Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 10, 2008

Feeling hot, hot, hot!

Nog een dag heeft de National Weather Service een "heat advisory" uitgeroepen voor dit gebied, vanwege (gevoels)temperaturen van 40+ graden. Heel dapper probeer ik toch nog een stuk met Cosmo te gaan wandelen, maar die heeft er na het doen van zijn behoeftes meteen genoeg van. En zelfs na dat korte stukje lopen vroeg in de ochtend kom ik al vies bezweet thuis.

De gedachte om dan na de personal training les een stuk te gaan fietsen laat ik ook meteen weer varen, als ik naar Mary Ellens huis fiets. De vergelijking met een oven gaat echt niet mank hier! Alleen in het zwembad is het op zulke dagen prettig toeven en ik neem me voor om vanmiddag dan maar weer een aantal baantjes te gaan trekken.

Gisteren hoopte ik nog het wegbrengen van mijn laptop uit te kunnen stellen tot volgende week, want hij leek het weer redelijk te doen. Vanochtend is er echt weer geen leven in te bekennen en dan is hij toch echt waardeloos. Gelukkig is het reparatiebedrijf hier vlakbij en heb ik in het verleden meegemaakt, dat ze snel en vakkundig te werk gaan.

Onderweg luister ik naar het plaatselijk nieuws, verkeer en weer station en daar was een wedstrijdje wie de grappigste opmerking over de erge hitte had gemaakt. Een vrouw won met "It is so hot outside, that my hot flashes (opvliegingen) feel like airconditioning". Leuk gevonden inderdaad!

Als ik mijn naam geef bij het wegbrengen van de computer vraagt de jongen achter de balie of ik soms Nederlands ben. Verbaasd antwoord ik beamend. Hij kent ook een Petra in Nederland via het internet. Dat het voetbal hier ook best leeft, bewijst hij even later, door op te merken: "You guys creamed Italy yesterday, that was awesome!".

Op de terugweg ga ik langs de Cedar Lane school, waar mijn stemlokatie is. Vandaag kiezen we de Democratische kandidaat voor de Huis van Afgevaardigden zetel van Tom Davis, die in november vrij komt. Rick en ik stemmen beiden op Gerry Connolly, vooral omdat hij voor een ondergrondse metro hier in Tysons Corner is (en ook, omdat hij een goede Chairman of the Board of Supervisors is).


Inmiddels is Katja ook op en we bedenken, waar we zullen gaan lunchen. Het zal niemand verrassen, dat het Sakana wordt, waar we heerlijke sushi bestellen. Katja merkt op, dat ze dat wel zal missen volgend jaar op school. Gelukkig heeft Blacksburg ook een erg lekker sushi restaurant, waar wij haar, als we op bezoek zijn, vast weleens op zullen trakteren. Voor het budget van een student is dat te duur.

Mijn badpakken zijn al zeker vijf jaar oud en helemaal verfletst. Ik kan er dus niet onderuit om op zoek te gaan naar nieuwe. Als ik ergens een hekel aan heb! Gelukkig heeft Katja ook wel oren naar een nieuwe bikini en kan zij mij mooi te raad staan.

Eerst kijken we bij Macy's, maar daar zien we geen van beiden leuke zwempakken. Dan toch maar naar Everything but Water, waar ze heel goede kwaliteit (de prijs is er ook naar!) badpakken hebben en ook modellen, die mij goed staan.

Katja staat eigenlijk iedere bikini wel leuk en ze kiest uiteindelijk met moeite een mooie turquoise. Voor mij is het wat moeilijker. Ik probeer wel een bikini, maar vind hem van geen kanten staan. En ik moet me wel goed voelen in een badpak, anders trek ik het niet aan.

Maar de verkoopster helpt dit keer echt goed en is er niet zo een, die bij alles zegt, hoe "cute" het staat. Zo vind ik tot mijn verbazing twee tankini's, die echt goed zitten. De uiteindelijke rekening voor drie badpakken is flink slikken, maar ach, als ze weer vijf jaar meegaan is het dat wel waard. En omdat we iets van het merk "Sunset" kopen, krijgen we ook ieder een rieten strandmatje cadeau.


Thuis trek ik maar meteen een van die zwempakken aan en ga, voor het te druk wordt, richting zwembad. Na school gaat het zwemteam trainen en dan is het halve zwembad gevuld. De rest is dan vol met spelende en springende kinderen, dus vergeet baantjes trekken maar.

Maar ik ben vroeg genoeg en tref de zwembaan leeg aan. De dertig baantjes, die ik me voor vandaag heb voorgenomen, zijn zo gezwommen. Ik zoek een ligstoel op en ga lekker achterstallige tijdschriften lezen. Langzaam loopt het zwembad vol en ik klets hier en daar wat met bekenden.

Intussen proberen Saskia en Laura een ritje naar de mall te bekokstoven. Nu zou dat gewoonlijk prima zijn, maar Rick en ik gaan vanavond uit eten met Chuck en Christine en willen dat niet onderbreken om te chaufferen.

Natuurijk kan Jim, Laura's vader, ze weer eens niet ophalen. Daar zal best een gegronde reden voor zijn, maar ik erger me er soms aan, dat zij nooit eens dit soort dingen voor hun rekening nemen. Zelden bieden zij eens aan de meisjes te rijden of te logeren te hebben. Als wij het doen kan Laura echter vrijwel altijd!

Saskia heeft ook iets om erg trots op te zijn, want haar opstel is een van de vijf uitgekozen om tijdens hun graduation ceremonie op vrijdag voor te lezen. Het gaat over herinneringen aan de zes jaar op die school en ze heeft inderdaad een aantal erg leuke dingen beschreven.

Chuck en Christine ontmoeten we bij Cafe De Luxe. Dit is een van de laatste keren, dat Rick en Chuck elkaar zien dit jaar. Misschien lukt dat nog eens het laatste weekend van deze maand, maar dan zullen ze al aan het inpakken zijn.

Dit cafe is echt heel erg goed en dat is ook te zien aan hoe druk het is op een dinsdagavond! Het zit helemaal vol! Maar ja, je kunt hier ook een heel goede maaltijd voor tussen de $10 en $20 krijgen en dan bedoel ik ook precies dat, het eten is voortreffelijk!

Zoals altijd bestel ik de tonijn filet mignon met frietjes (die hier ook zo verschrikkelijk slecht lekker zijn). Zoals altijd (en anders, dan in andere restaurants) is de tonijn boterzacht, ik zou hem met een vork kunnen snijden. Ook de gerechten van de anderen zijn heerlijk en Chuck en Christine verzuchten, dat ze dit restaurant nu op de valreep van hun vertrek moeten ontdekken. Gelukkig zullen ze nog vaak op bezoek komen.

Inmiddels onweert het weer vervaarlijk. Ricks autoraam aan mijn kant is stuk, dus ik word lekker nat. Maar dit onweer moet koeler en minder vochtig weer brengen, dus het is zeer welkom.


Een foto van de schade van woensdag

6 reacties:

Karin zei

we hebben hier ook al dagen een weather alert maar ja we zitten maar een paar uur ten noorden van jullie :-) Marloes haar school had zelfs emergency closing vanwege de hitte en vochtigheid. We hebben net een giga storm/onweer over ons heen gehad en dat was behoorlijk pittig, zeker omdat Laurens onderweg in de auto zat. Een heel verschil met Ierland :-);-)

groetjes,
Karin

Anoniem zei

Wat een prachtige opmerking van die mevrouw over haar hot flashes (haha kan me precies voorstellen wat ze bedoelt).

Mooie tankini's heb je gekocht.

groet, Ineke

Annemiek zei

Prima om met zo'n weer lekker in een zwembad te kunnen zitten!

Anoniem zei

Geweldige opmerking! Om in te lijsten.
Leuke tankini's! Is het al ietsje koeler geworden?

Margo zei

Goh, weer een nieuw woord geleerd, tankini. Sinds vorig jaar draag ik dus ook een tankin en dit jaar heb ik er weer één bijgekocht. Ik vind ze ideaal, zeker als je naar de wc moet :-)
Wij hadden gisteravond ook onweer hier en de 'power' is er de hele nacht afgeweest, bijna 12 uur in totaal. Inmiddels is het niet meer zo humid en prima uit te houden, gelukkig.
Wil je trouwens niet meer zo heerlijk beschrijven wat jullie allemaal gegeten hebben? Echt waar, ik krijg altijd honger als ik jouw verhalen lees!!!
Groetjes, Margo

Anja zei

Leuke tankini's heb je uit gezocht!
Hopelijk wordt het nu wat koeler en aangenamer bij jullie.
Leuk dat Saskia's opstel is uit gekozen.