Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 23, 2008

Fibro flare up

Om de een of andere reden werkt de gewoonlijke "formule" van warm weer en veel bewegen de afgelopen week niet voor mij. Mijn fibromyalgie pijnen worden eerder steeds erger. En vandaag sta ik vroeg op, omdat ik het er in bed niet door uithoud.

Natuurlijk vraag ik me zoals altijd af, wat de oorzaak van deze ergere pijnen is. Het kan zijn, dat de spanningen van de afgelopen weken zich op deze manier manifesteren. Dan is het goed, dat het nu weer rustiger is.

Ook het weer kan er gedeeltelijk debet aan zijn. Het is overdag telkens wel heerlijk warm en zonnig, maar er valt iedere avond een fikse onweersbui. Die schommelingen in luchtdruk doen mijn spieren meestal ook geen goed.

En tenslotte heb ik door omstandigheden al bijna vier weken geen massage gehad. Hopelijk gaat dat donderdag wel lukken. Alles bij elkaar toch wel een aantal factoren, die de pijnen zouden kunnen veroorzaken.

Vooral mijn nek en heupen (en daardoor ook benen) moeten het bekopen en ik word er (letterlijk) doodmoe van en helaas ook wat kribbig, merk ik. Het lopen en zwemmen helpt wel even, dus dat doe ik ook vandaag weer religieus.

Met Cosmo kies ik een andere weg, dan gewoonlijk, omdat hij anders iedere keer niet verder wil. Dat werkt wonderbaarlijk goed! Alleen ben ik vergeten een plastic zakje mee te nemen en natuurlijk doet hij zijn behoefte precies op het netst onderhouden gazon van een keurig huis aan die straat.

Omdat ik vind, dat ik het niet maken kan het daar te laten liggen, bel ik aan in de hoop iemand thuis te treffen. Hard geblaf begroet me, dus het zijn tenminste wel hondenliefhebbers. De meneer, die opendoet, vindt het heel goed van mij, dat ik zijn tuin niet wil bezoedelen en geeft me meteen een plastic zakje. Cosmo krijgt ook nog een aai en dan gaan we verder. Ik voel me een heel nette burger!

Zodra het zwembad om elf uur opengaat, ga ik er met Saskia en Alexandra, die hier gelogeerd heeft, heen. Het water voelt lekker fris, maar niet te koud, en rustig trek ik mijn baantjes. Alleen dat is al therapeuthisch, ik wou, dat ik het langer kon volhouden.

Met een nieuw boek van Meg Cabot installeer ik me daarna op een van de ligstoelen. Het is heel rustig en zo af en toe zwemt er zelfs niemand. Saskia onderhandelt, dat we pizza van Papa John's bestellen voor de lunch. Die wordt bij het zwembad bezorgd. Hun Hawaiian pizza (ham en ananas) vind ik heerlijk, ze doen er lekker veel pittige saus op en verse ananas.

Om een uur of twee ga ik huiswaarts en rijd naar Lofty Salon voor een broodnodige knip- en kleurbeurt. Mona lijkt vreselijk down en als ik vraag, hoe het gaat, blijkt waarom. Haar moeder is vorige week aan alvleesklierkanker overleden. Bah, wat een rotziekte is het toch!

Voor ik naar huis ga krijg ik het tijdschrift "Diplomatic Connections" van Mona. Hierin staat de advertentie, waarbij mijn foto's gebruikt zijn. Hieronder een foto, ik vind het erg smaakvol gedaan.


Dan maak ik nog een stop bij Rite Aid, want met al het zwemmen vliegt onze voorraad zonnebrandspray er doorheen. En bij Katja's tandarts haal ik de foto's van haar gebit, waar de kaakchirurg om heeft gevraagd.

In de verte zie ik angstaanjagend donkere lucht en op de radio wordt een "severe thunderstorm warning" voor de county naast ons aangekondigd. Dit luidt weer een avond vol bliksem en donder in. Als Rick en ik even later naar de mall lopen zien we een van de mooiste regenbogen, die we ooit hebben gezien.


Het is toch bijna onecht? En de foto's zijn niet bewerkt!



Bij Coastal Flats eten we gauw een hapje aan de bar en gaan dan eindelijk Sex and the City kijken. Ik ben altijd fan geweest van de serie en de film sluit daar mooi op aan. Het is zeker een onderhoudende film voor mij, maar inderdaad echt een chick flick. Arme Rick is een van de heel weinige mannen daar!

Als de film afgelopen is, is het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Janet en Paul en Rick en ik halen het groepje feestvierders uit Cancun op. De meisjes zijn niet helemaal fit, maar ze hebben duidelijk een super tijd gehad! Wij zetten Jeroen thuis af en onderweg komen de verhalen los.

Katja heeft honger, dus we bestellen een pizza van Domino's, het enige pizza restaurant, dat na elven nog bezorgt. Het is heel fijn onze oudste weer heelhuids thuis te hebben!

17 reacties:

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooie regenboog !

Dat moet wel heel leuk zijn je eigen foto's in een advertentie in een tijdschrift te zien staan.

Anoniem zei

Fijn dat Katja weer heelhuids thuis is! En wat een mooie regenboogfoto's, echt schitterend, wat is de natuur toch prachtig!

Anoniem zei

Inderdaad de regenboog lijkt net bewerkt! Daar moet het aardig geregend hebben.
Ik hoop dat je je snel weer beter zal voelen, ik weet dat je heel erg moe van pijn kunt worden dus sterkte.

Anja L.

Anoniem zei

Hola! Even weer helemaal bijgelezen! Heel fijn dat Katja weer thuis is en dat ze het leuk heeft gehad.
Je foto's van Mona zijn prachtig in dat blad. Ook super dat jullie toch het geld van de massages terug krijgen.
Hopelijk krijg je deze week je massage, vreselijk dat je nu zoveel last hebt. Ik hoop dat je je vandaag een stuk beter voelt.
Liefs!! Nog 3,5 week....

Annemiek zei

Zijn ze alweer thuis? Dat lijkt heel snel geweest te zijn. Voor jou waarschijnlijk niet.
Een prachtige regenboog!

Hopelijk zul je je snel beter voelen!!

Anoniem zei

Zeker een schitterende foto van de regenboog. zo'n mooie heb ik nog nooit gezien!

Fijn dat Katja weer thuis is.

Anoniem zei

Jee, wat ontzettend vervelend dat je zoveel pijn hebt de laatste dagen. Ik kan begrijpen dat je humeur er dan ook niet beter van wordt.

Best wel vreem deigenlijk, want ik lees bijna dagelijks je blog en wat mij opvalt is dat je ontzettend veel met je gezondheid bezig bent in de vorm van beweging. Je zou dan toch denken dat je lichaam dan niet zo snel pijn zou mogen doen. Hopelijk gaat het snel weer voorbij en is het maar tijdelijk. Inderdaad kan vocht ook de oorzaak zijn.

Petra zei

@Martin -- Fibromyalgie is een chronische spieraandoening, waarbij veel bewegen kan helpen tegen de pijnen. Vandaar mijn ijzeren zelf discipline qua bewegen, want het liefst zou ik gewoon een couch potato zijn, LOL!

Anoniem zei

Wat een mooie regenbogen!
Fijn dat je dochter weer terug is het lijkt me als ouder toch erg spannend als je kind zo ver weg is.

Margo zei

Eén woord: WAUW!

Wat een schitterende regenbogen. Stonden jullie op een heuvel of zo of op een hoge verdieping dat je zo'n mooi uitzicht had? Zoals je zegt, jij hebt echt een ijzeren discipline, helaas moet je wel zoveel bewegen en wat ongelofelijk k.. (lelijk woord) dat het dan niet eens werkt ook.

Ik wens je veel sterkte en hoop dat het inderdaad de spanningen zijn van de afgelopen weken, waardoor je je zo slecht voelt. Binnenkort lekker op vakantie, dat is in iedergeval een leuk vooruitzicht, toch? Groetjes.

Kristel Holsbeek zei

Wow wat een prachtige fotos!!
Hopelijk gaat het snel weer beter met je!!! Verzorg je goed.
Leuk om Katja weer heel thuis te hebben.

DixieChick zei

Wat vervelend dat de fybro zo opspeelt! Ik hoop dat de massage helpt, want het lijkt me een zware opgave dit zo vol te houden!

Fijn dat het gezinnetje weer compleet is!

Anja zei

Wauw, wat een prachtige regenboog.

Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt, hopelijk brengt de massage donderdag wat verlichting.

Fijn dat Katja weer thuis is en een fijne vakantie heeft gehad.

Jasmino zei

Heel veel beterschap! Hopelijk gaat het na de massage deze week weer een stuk beter.

Fijn dat Katja weer thuis is, ik kan me voorstellen dat je blij bent dat jullie gezin weer compleet is en iedereen veilig is teruggekeerd naar het nest.

De regenbogen zijn overigens prachtig!

Anoniem zei

Wat vervelend dat je zo'n last hebt van je spieren, zo dat ongeluk er toch niet iets mee te maken hebben?

Sterkte!

groetjes, Ineke

Becs zei

Sterkte met de vele pijnen! Ik hoop toch dat je je snel weer iets beter zult voelen!

Margaret zei

Jeetje wat toevallig zeg, op die dag haddden we hier ook de mooiste regenboog die ik ooit gezien heb. Helaas had ik geen fototoestel bij me..