Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juni 14, 2008

Graduation parties, block parties, Vaderdag, het kan niet op!

Zaterdag

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor alle felicitaties voor Katja en alle beterschapswensen voor Saskia. Ze zijn aan beiden doorgegeven!

Moe van alle emoties slapen we vanochtend wat langer door. Echt lang lukt niet, want mijn schoonvader is er een van korte bezoekjes en hij staat te trappelen om weer richting huis te gaan. We nemen dus rond tien uur afscheid van hem en Carol (en de bichon Rascal, die na een wankelig begin het toch goed met Cosmo kon vinden) na een bezoek, dat ongetwijfeld ook heel anders ging, dan zij zich hadden voorgesteld. Zij zullen twee dagen doen over de lange rit terug naar Michigan.

Het is buiten plakkerig warm, dus ik besluit een half uurtje oefeningen met gewichten te doen. De beweging heb ik hard nodig. Ik voel me labiel en doodmoe, de emoties komen nu pas echt los.

Dit weekend hebben we een paar graduation parties en ik heb nog geen tijd gehad wat voor de graduates te kopen. Gelukkig heeft Safeway een hele wand met cadeaubonnen voor allerlei winkels, dus rijd ik daar even naar toe. Voor de jongens kies ik bonnen voor Best Buy en voor Leah een Visa cadeaubon.

Rond lunchtijd gaan we naar de buren, waar Jim (Leah's broer, die net voor zijn Bachelor's in (computer) Science van Virginia Tech is geslaagd en Leah hun graduation party vieren.




Het groepje high school graduates

Saskia hobbelt ook even mee en wordt natuurlijk door iedereen met veel bezorgdheid ontvangen. De buurkinderen zijn allemaal even lief voor haar. Na een uurtje is het haar echter toch wat teveel en neemt Rick haar mee naar huis.

Karin, Maaike en Jeroen komen ook en die laatste gaat maandag met Katja, Leah en nog twee andere jongens naar Cancun. We bespreken dus de details en wie ze naar het vliegveld zal brengen (Rick en Janet, Leah's moeder). Ze gaan logeren in het Gran Caribe Real resort en Janet en ik grappen, dat we stiekem ook een kamer zouden moeten boeken. Wij hebben ook wel zin in een weekje zon en strand!

Intussen waait het hard en het rommelt vervaarlijk in de verte. Christine belt, dat zij en Mallory op het punt staan om langs te komen. Ik bedank Janet hartelijk voor het feest, dat ook een beetje voor Katja werd gehouden. Ik zou eigenlijk bijdragen aan het opzetten en eten e.d., maar door alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen is dat er niet van gekomen.

Christine en Mallory brengen Saskia een vrolijk boeket bloemen ballonnen. De meisjes kletsen even samen en Christine en ik ook, terwijl het buiten plenst! De dag, dat zij permanent naar Huntsville, Alabama gaan verhuizen nadert met rasse schreden. Christine vliegt er morgen al heen om een gedeelte van hun nieuwe huis in te richten.

Als avondeten bestellen we makkelijk pizza. Ondertussen kijken we naar het filmpje van Saskia's graduation. Dat was misschien niet zo'n goed idee (of misschien wel, want ze moest het toch eens kwijt), want nu komen bij haar de emoties los. Wat een verdriet opeens, terwijl ze zich de hele tijd zo groot heeft gehouden! Het moest er even uit, kennelijk.

Zondag

Gelukkig heeft Rick zijn vaderdag cadeau al een paar weken geleden gekregen (een nieuw fototoestelletje, dat hij enthousiast in Orlando al heeft gebruikt), want ik heb nog net op donderdagochtend kaarten gekocht, maar verder natuurlijk geen kans gehad daarover na te denken.

Omdat hij zo dol is op Starbucks verras ik hem met een skinny hazelnut latte (veel extra pompjes!) en een lekker sandwich. Ook voor de anderen haal ik drankjes en sandwiches, voor mezelf een enorme ijskoffie met caramelsiroop. We eten het met zijn allen buiten op het deck, want de onweersbuien van gisteren hebben prachtig weer ingeluid.

Het doet me goed te zien, dat Saskia een hele croissant naar binnen werkt. Gisteren heeft ze enkel een paar happen gegeten de hele dag, dus haar eetlust komt nu langzaam terug. Ook heeft ze pas tegen de middag een pijnstiller nodig, ook dat gaat de goede kant op.

Samen met Rick maak ik een lange wandeling. Ongewoon voor ons (want Rick is meestal niet zo praterig) hebben we voor we het weten al pratend vijf kilometer afgelegd! Er is ook zoveel gebeurd en op komst in ons leven. Als ik naar het schema van de zomer kijk word ik heel enthousiast, maar er is niet een week (behalve de komende twee), waarin we niet of op reis zijn, of gasten hebben!

Katja gaat naar een van de vele graduation parties en Rick en Kai gaan op zoek naar een of ander skateboard ding. Ik ga de graduation aankondigingen, die eigenlijk vorige week al op de bus moesten, eindelijk eens adresseren.

Saskia wordt uitgenodigd door Aoife om bij hun block party te komen zitten. Er wordt plechtig beloofd, dat er een stoel in de schaduw zal zijn voor haar en dat ze zich heel rustig zal houden.

Rick, Katja en ik gaan daarna naar de volgende graduation party. Dit keer van Raffi, die morgen ook meegaat naar Cancun. Helaas is zijn vader een aantal jaren geleden overleden aan kanker en hij is de jongste, dus zijn moeder heeft het wel moeilijk met de gedachte aan een "empty nest". Leah is ook de jongste, maar haar broer woont tijdelijk weer thuis, dus Paul en Janet hebben nog even geen "empty nest". Ik ben blij, dat dat voor ons nog tenminste zes jaar weg is!

Er is weer erg lekker eten en de conversatie is geanimeerd. Er is iemand uit Long Island (mijn prototype van een New Yorker, luid en aanwezig) en die gaat in discussie met een aantal van onze kennissen over het onderwijs. Ik verbaas me iedere keer weer over de grote verschillen tussen de staten, of zelfs de counties, in wetten!

Na die party ga ik ook even naar de block party hierachter. Ik vind het buurtgevoel hier zo fijn, er zijn altijd bekenden en iedereen let op Saskia. Ik klets gezellig met Pamela en Serena. Saskia beweert, dat ze niet moe is, maar ik zie haar wit wegtrekken. Ze geeft toe, dat ze nu wel naar huis wil (na 3 uur!) en Rick komt ons ophalen.


Lekker in de schaduw met vriendjes en vriendinnetjes



De hele straat is afgezet en er zijn verschillende bbq's en allerlei kinderspelletjes

Net als we thuis zijn komen Kirsten en Madison langs. Ze hebben een dvd-tje met Mr. DeLeo, die Saskia's opstel voorleest. Hij deed dat heel leuk, ik zie de leraren en leraressen op de achtergrond lachen. Alleen verbaast het me, dat hij enkel zei, dat Saskia er niet bij kon zijn en niet, dat ze in het ziekenhuis lag. Nu leek het wel of ze al op vakantie was, of zo!

Rick brengt met Katja haar Kevertje weg. Er is van alles mis mee en deze week, dat ze in Cancun zit, is de perfecte tijd om het te laten maken. Op de terugweg halen ze Ricks keuze voor zijn Vaderdag maal op: Outback Steakhouse. Het smaakt voortreffelijk!

Daarna vertrekt Rick met Kai naar een of andere enge film (The Happening). Saskia is moe en Katja pakt in, want ze moet morgen supervroeg weg. Ik zit nog heerlijk buiten. Het valt me op, dat er nog geen cicades zijn en ook relatief weinig muggen, ondanks de recente hitte. Laten we het zo houden!

13 reacties:

Anoniem zei

Ben wel beetje jaloers op jullie regen inmiddels ;-)
Goed dat het met Saskia al zo snel een stuk beter gaat en heel fijne vakantie gewenst aan Katja !

Margo zei

Wat een feestweekend, ik word helemaal vrolijk van jullie belevenissen! Gelukkig gaat het al wat beter met Saskia, die film The Happening lijkt me trouwens echt eng, ik kan al bijna niet de trailer aanzien...

Anja zei

Wat gezellig al die graduation party’s, leuk voor Saskia dat ze bij de Block party kon zijn.
Ik kan me voorstellen dat bij Saskia de emoties los kwamen bij het zien van het filmpje.
Fijne vakantie voor Katja, dat resort ziet er goed uit !

Becs zei

Heerlijk zo een weekend met een feestgevoel!!

Fijn dat het inmiddels beter gaat met Saskia!

Ik heb de happening van de week ook gezien! Goede film!!

Anoniem zei

Ik vrees dat je toch net een echt goed beeld van de New Yorkers hebt... Luidruchtig en aanwezig...mhh mag ik het even opnemen voor mijn staat...Deze ervaring hebben wij namelijk niet en ik zit de heel dag tussen de New Yorkers..

gr petra

Anoniem zei

Hopelijk komt dit berichtje door...
Wat ontzettend fijn dat Saskia zo snel opknapt. Katja's foto's zijn ook ontzettend leuk. Het resort waar ze naar toe gaan, ziet er zalig uit.
Ik hoop je vandaag te kunnen mailen, internet ligt er al dagen uit.

ilse zei

Wat een weekend hebben jullie gehad zeg.
Kan me voorstellen dat Saskia het soms nog een beetje lastig heeft. het is en blijft toch een operatie. Gelukkig spartelt ze heel goed door haar herstelperiode en zal het een verhaal zijn dat ze de rest van haar leven kan vertellen.

Anoniem zei

Wow, wat hebben jullie het druk. Maar wat een leuke dingen allemaal.
Ik hoop dat jullie er toch van hebben kunnen genieten.

Empty nest ... spreek me er niet van. Gelukkig heb ik, nadat de oudste twee binnen een jaar na elkaar op kamers gingen wonen, nog een kind thuis.
Maar ook zij kan (op zijn vroegst, dan) over twee jaar al vertrekken. Ik moet er nog niet aan denken!
De periode met de kinderen thuis is toch wel een van de mooiste tijden van je leven.

Anoniem zei

Leuk, al die feestjes. En wat fijn dat Saskia alweer een beetje op de been is.
Katja zal dit wel niet meer op tijd meekrijgen, maar toch: heel veel plezier in Cancun!!

Anoniem zei

Wat fijn dat Saskia al zo snel weer opknapt.
En wat hebben jullie het toch druk!

Anoniem zei

Dat zijn gelukkig weer positieve berichten, toch? Fijn dat Saskia weer opknapt en leuk voor Katja zo'n reis naar Cancun, heerlijk vooruitzicht voor haar!
Voel je jezelf ook al weer wat beter, kan me voorstellen dat bij jou en Saskia de emoties loskomen, aan één kant toch ook wel goed hoor, gooi het er maar uit!!
Hopelijk is alles snel weer in een rustiger vaarwater voor jullie allemaal en dan..... lekker op vakantie!!

Annemiek zei

Dat was een gezellig druk weekend zeg. Dat de leraar niet zei dat Saskia in het ziekenhuis lag is misschien uit privacy redenen.

Anoniem zei

Fijn dat Saskia zo snel weer opknapt. Na 3 uur pas naar huis willen!!!

Dat resort waar Katja naar toe is ziet er goed uit zeg. Eigenlijk had gewoon ook een kamer moeten boeken. Hihi.

De Happening wil ik ook graag zien. Het lijkt me een spannende film.