Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 02, 2008

Hallo vanuit de ziekenboeg

Wat een rare dag, vandaag! De hele nacht hoor ik Saskia naast me zuchten en steunen en ik vraag haar telkens of alles ok is, maar ze zegt van wel.

Vanaf drie uur vannacht slaap ik eigenlijk niet meer. Ik hoor of Rick snurken of Saskia zuchten. Met moeite staan we om acht uur op.

Saskia heeft erge keelpijn en zelfs bij het wakker worden is haar koorts 39 graden! Tijd voor een doktersafspraak, dus. Daar kunnen we om 9 uur terecht en Rick gaat daarvoor, want Cosmo heeft "Canine Good Citizen Training" om tien uur.

Daarvoor gaan Mary Ellen en ik nog even met hem lopen. Het weer zou niet beter kunnen en we maken de 3,5 mijl (iets meer dan 5 kilometer) met gemak vol.

Net voor ik naar hondentraining moet komen Rick en Saskia thuis. Saskia heeft "strep throat", bacteriele keelontsteking, dus krijgt antibiotica. Net als ik blij ben, dat ik dan weet, dat ze tegen woensdag aan de beterende hand zal zijn, gaat de telefoon.

Het is Kai, hij is erg misselijk en wil opgehaald worden van school. Ik ben blij, dat Rick nog even thuis is voor hij naar Orlando vertrekt, want ik ben al laat voor de hondentraining. Rick gaat Kai dus ophalen en ik rijd gauw naar Petsmart.

Thuis tref ik Kai liggend aan op de oprit in de schaduw. Hij heeft inderdaad overgegeven en voelt zich miserabel. Ik help hem naar boven zijn bed in en zijn maag is daarna nog een paar keer van streek.

Rick vertrekt naar Orlando en ik bel de Nederlandse dames, die hier vanavond zouden komen eten, een voor een af. Als Kai besmettelijk is zit niemand erop te wachten om een maag- en darmvirus op te lopen. We stellen het avondje nu uit tot de zestiende, gelukkig kan iedereen dan.

Tussen het voor de ziekenboeg zorgen, heel voorzichtig wat betreft Kai, want ik ben als de dood, dat de meisjes of ik het ook krijgen, ga ik op het deck zitten. Het is schitterend weer.

Opeens merk ik, dat er kleine insektjes met lange vleugels op het deck landen. Er zitten er wel vijftig op de grill en er vallen er ook een aantal op mijn laptop. Het zal toch niet? Maar jawel, hoor, een snelle Google zoektocht leert, dat dit termieten zwermers zijn. Gauw bel ik het bedrijf, dat vorig jaar ons huis tegen termieten heeft behandeld, en gelukkig kunnen ze morgenochtend al langs komen.

Saskia's keel doet zo'n pijn, dat gewoon drinken erin brandt. Ik ga dus een Slurpee voor haar halen bij 7 Eleven, dat is lekker verkoelend.

Gelukkig voelt Kai zich aan het einde van de middag weer een stuk beter en drinkt hij alweer Gatorade. Wat het dan ook was, het is in ieder geval wel snel over.

Katja komt terug van haar schoolreis naar Kings Dominion en gaat nog even zwemmen. Dan eten de meisjes en ik maar makkelijk pizza, want ik ben doodmoe. Het is ook wel Murphy's wet, dat de kinderen vrijwel nooit ziek zijn, maar nu, een paar dagen voor ik op reis ga, wel! Help me hopen, dat iedereen woensdagochtend tenminste weer redelijk gezond is!

10 reacties:

Anoniem zei

Verschrikkelijk termieten, die laten in no-time niets van je huis over, gelukkig heb ik zulke zwermen hier nog niet gezien (knock knock

Beterschap aan de ziekenboeg !

Anoniem zei

Ai, wat naar nu net voor je vertrek. Beterschap allemaal, morgen zijn de kinderen vast weer in orde. Goeie reis naar Orlando!

Anoniem zei

Geen paniek, Petra! Kai voelt zich weer beter en Saskia voelt zich ook vast weer beter als ze 2 dagen medicijnen geslikt heeft.
Komt helemaal goed :-)

groetjes, Ineke

Anoniem zei

Beterschap aan de zieken! Hopelijk knappen ze snel op.

Hester

Anoniem zei

Zo, even een inhaalslag gedaan van je belevenissen de afgelopen dagen. Ben net terug van een kleine week Dominicaanse Republiek (studiereis, altijd heel vervelend, hi hi).

Hopelijk knappen de kinderen snel weer op, anders ga je ook niet lekker op reis, als je al weg kunt.

Kristel Holsbeek zei

Dat komt allemaal in orde, geen paniek. Verzorg hun heel goed en je gaat zien dat je rustig kan vertrekken.

Veel succes met de termieten;-(

Jasmino zei

Enorm veel beterschap gewenst voor de hele ziekenboeg, ik hoop dat het jouw uitstapje met Rick niet in de war gooit. Ik duim voor je dat iedereen weer snel beter is!

En veel succes met de termieten! Goed gezien!

En als je naar Orlando gaat: heel veel plezier gewenst. Toi toi toi!

Anoniem zei

He, wat naar zo vlak voor je vertrek een ziekenboeg thuis te hebben. Hopelijk knap iedereen snel op. En fijn dat de ongedierte- dienst zo snel kan komen. Brrr, termieten moet je niet in je huis hebben.

Anoniem zei

Erg mooie blog , toevallig klikte ik de link aan op allesamrika.nl . Ik ga zeker jullie blog volgen , verder erg mooi rustig plaats om te wonen zo te zien .

Mooi huis en in AMERIKA . Ooit zal ik er ook naartoe gaan om te wonen etc

Mijn complimenten

Groeten Donn Peterkuh vannuit Limburg

Anoniem zei

Nou, ik zal voor je duimen dat je met een gerust hart kunt vertrekken naar Orlando. Het gaat wel kukken hoor, met antibiotica zal Saskia best wel opknappen. Kinderen knappen best wel snel op. Mocht je op reis gaan: Goede Reis en veel plezier!