Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 18, 2008

Meevallertje!

De eerste ochtend deze zomer zonder vroege wekker! De dag begint al goed voor mij, want gisteren heeft de verzekeringsagente van de vrouw, die mij vier april aanreed, gebeld. Ik bel haar enigszins nerveus terug, want ik verwacht gezeur over de in rekening gebrachte massages (mijn medische verzekering betaalt die nooit namelijk).

Maar ze vertelt zakelijk, dat ze de rekening van het dokters bezoek heeft gehad en dat ze de $168 zullen betalen. Verder telt ze de massages bij elkaar op en dat komt op $1020, is dat correct? Ik beaam dat bedrag, me schrap zettend voor het volgende commentaar. Ik val bijna van mijn stoel als ze zegt, dat ze dan $2000 zal uitschrijven en case closed!!! Nou, daar zeg ik geen nee tegen!

Samen met Rick ga ik de van wegbrengen, als we dan toch met verzekeringen bezig zijn. Hopelijk is dit de laatste keer, dat we door toedoen van een ander moeilijk moeten doen. Rick gaat mee, omdat we begrepen hadden, dat onze verzekering enkel huurauto's verstrekt via Enterprise. Maar bij Toyota spreekt de man in het verhuurgedeelte (vlak naast de body shop, voor het gemak) dat tegen.

Hij belt USAA voor ons en regelt, dat zij de huurauto kunnen verstrekken! Perfect! Voor slechts $29,95 per dag krijg ik een Avalon met sateliet radio en bluetooth mee! Heel wat beter, dan de saaie auto's van Enterprise!

Als ik nu toch onderweg ben ga ik maar een rondje reparaties ophalen rijden. In Falls Church ligt onze Canon 30D camera al een week klaar. Inmiddels heb ik van Rick vorige week (hij kwam op donderdag aan, dus in de consternatie hier niet gemeld) een nieuwe Canon 40D gekregen. Die heeft een zelf schoonmakende sensor.

Dat zal een heel fijn iets zijn, want de 30D was zo vies, dat de medewerkster bij Dominion Camera zelfs zei, dat ze het zelden zo erg had gezien. Terwijl ik altijd supervoorzichtig ben met wisselen van lenzen! Geen idee, hoe al dat vuil erin is gekomen, maar de "before" foto laat wel twintig vuiltjes zien en is donkergrijs, de "after" foto is lichtgrijs en zonder vuiltjes. Kosten: $75, heel wat beter, dan de $250, die Rick vorig jaar voor dezelfde reparatie aan Canon moest betalen en in twee dagen gedaan! Dit bedrijf houden we voortaan in gedachten!

De volgende stop is Richards Computer. Mijn laptop is eindelijk klaar. Het "mother board" (geen idee, wat dat in het Nederlands is) moest vervangen worden, wat gelukkig onder de garantie valt! Ik moet zeggen, het is heel fijn hem weer terug te hebben. Ik ben toch wel erg aan Vista gehecht, merk ik (mijn oude laptop heeft Windows XP).

Het is inmiddels rond het middaguur en Kai wil om twaalf uur in Vienna worden afgezet om te gaan skateboarden. Maar zijn vriend is er nog niet, dus ik neem hem mee naar Whole Foods.

Het grappige aan onze kinderen is, dat zij Whole Foods net zo'n luilekkerland vinden, als ik. Kai vindt er een of ander flesje met het sap van een onbekende bes (acai?) en we besluiten vanavond spinazie met bruin stokbrood en zalm te eten (ok, die laatste voor Rick en mij, Kai en Saskia eten kip).

Als ik Kai heb afgezet en lunch heb gegeten wil ik er toch wel heel graag op uit. Het is voortreffelijk weer! Zonnig, lage luchtvochtigheid en zo'n 27 graden, het kan niet beter. De fiets roept mijn naam!

In het begin van Vienna is het W&OD pad druk. Het is duidelijk zomervakantie, want gewoonlijk is er rond het middaguur geen kip. Nu zijn er moeders (en een enkele vader) met hun kinderen. Maar na zo'n drie kilometer is het opeens uitgestorven en stil. Ik geniet weer!

Vlak voor me schiet er een hert het pad over. Ik schrik ervan en zij ook. Het fietsen gaat lekker en na vijf mijl keer ik terug. In het struikgewas zie ik nog een hert en als ik langs fiets schiet een dikke groundhog net de bosjes weer in. Wat is het hier toch heerlijk! Zo groen en zo'n stukje ongerepte (nou ja, als je de electriciteitspalen wegdenkt althans) natuur met allerlei wilde dieren, ik hoop, dat het altijd zal blijven bestaan!

Nog geen uur later ben ik weer thuis en installeer mezelf buiten op het deck. De temperatuur zou niet beter kunnen! Maar als Kai om half zes belt om te vragen, of ik hem op kan komen halen, zie ik in de verte een onheilspellend donkere lucht.

Ik race naar de andere kant van Vienna, waar Kai is, want ik realiseer me, dat ik mijn laptop buiten heb laten staan. Op Kai's mobieltje bel ik Saskia om te vragen of ze die naar binnen kan brengen. Goddank, want niet veel later barst het onweer los!

Dit is een mooi onweer, het bliksemt flink en klapt dan van de donder, zodat Cosmo gauw tegen me aan komt staan. Maar het is gewoon spectaculair zonder gevaarlijk te zijn en zonder onze stroom te bedreigen. Na afloop zien Kai en ik een paar vage regenbogen, helaas niet sterk genoeg om op de foto vast te leggen.

Het avondeten smaakt voortreffelijk, al kunnen we het niet, zoals ik gehoopt had, buiten opeten. Katja belt, dat alles prima gaat. Ze vermaken zich zeer goed en gaan op excursie naar Isla Mujeres.

Na het telefoongesprek bel ik Karin even, die ook al een email van Jeroen heeft gekregen. We geven aan elkaar toe, dat we onze oudsten toch wel flink missen! Dat wordt nog wat in september!

Omdat ik een aantal aanvragen kreeg, hieronder het recept voor de kip cacciatore van maandag (wel in het Engels met Amerikaanse maten, maar hier kun je die omzetten):
Ingredients
• 3 lbs chicken, cut up in pieces
• 1 large onion, thinly sliced
• 2 (6 ounce) cans tomato paste
• 6 ounces sliced mushroom
• 1 green bell pepper, finely chopped
• 2-4 cloves garlic, minced
• 2 teaspoons oregano
• 1 teaspoon dried basil
• 1/2 teaspoon celery powder
• 1 teaspoon salt
• 1/2 cup dry white wine
• 3 tablespoons olive oil
• 1 teaspoon crushed red pepper flakes, optional
Directions
1.
Place onions in bottom of crock pot.
2.
Add chicken pieces.
3.
Stir all the other ingredients together.
4.
Pour over chicken.
5.
Cook on low heat 7 to 9 hours or high heat for about 3 to 4 hours.
6.
Serve over pasta or rice.

11 reacties:

Margo zei

Grappig, hoe je af en toe verrast kan zijn door onverwachte meegaandheid van iemand die over geld gaat. Ik had dat laatst met onze verhuizing, over sommige dingen doen ze zo moeilijk, zucht, wordt het een 20 of een 40 feet container (een verschil van $4500)? Maar wat weer wel mag, is een maand lang $300 per dag uitgeven aan eten. Ja, ik weet het, het klinkt bezopen, dat is $9000. Het slaat echt nergens op, wat is nou belangrijker dan al je spullen mee te kunnen meenemen? Maar je zult begrijpen dat wij een maandje heel lekker en uitgebreid gaan eten... ;-). Natuurlijk zullen we van ze lang zal ze leven geen $9000 uitgeven.

Ik heb even de Canon 40D gegoogled, mooi toestel zeg! Gelukkig zitten er nog wat maandjes tussen nu en mijn verjaardag, hahahaha.

Becs zei

Ik zou ook geen nee zeggen tegen dat bedrag! Fijn dat het inmiddels zo goed als allemaal afgerond is.

Dat recept ziet er heerlijk uit! Absoluut het proberen waard!

Anoniem zei

Dat is zeker prettig dat verzekeringsgeld, kan me voorstellen dat dat een verrassing was. Is dat normaal bij jullie al dat onweer om deze tijd van het jaar ?

Die katten van ons liggen alle 3 de hele dag voor pampus in de schaduw (het is dan ook echt wel heet hier) en ik verdenk ze ervan dat ze ook nog de hele nacht liggen te slapen.

Dat vind ik ook leuk aan jouw blog: jij bent daar heel gelukkig en ik hier: onze levens zijn totaal verschillend maar dat maakt het juist leuk om te lezen. (hoe smaakt Japans eten ook alweer ? lijkt het op steak ? ;-))

Kristel Holsbeek zei

ik ben heel blij voor je dat alles toch wel goed uitgedraaid is.

Jasmino zei

Wat fijn dat de verzekering zo goed meewerkt, dat is inderdaad een meevaller als je er niet op rekent. Grappig hoe dingen soms toch heel anders uitpakken dat je verwacht!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de goede afloop.
Een mother board is gewoon moederboord.

Groet, Bea

Anoniem zei

Hoi Petra, Rick & kids! Ik lees jullie blog natuurlijk nog iedere ochtend - ik reageer alleen bijna nooit. Ik ben hartstikke trots op Katja dat ze nu graduated is! En het is goed om te zien dat Saskia zich al snel beter voelde na de operatie. En zo te horen vergeet Kai zijn Hollandse roots niet, met al die voetbalwedstrijden!
Vanuit een benauwd Holland wens ik jullie een hele fijne vakantie met hopelijk fijne excursies en mooi weer. Ciao!

Anoniem zei

Zo ben eindelijk weer helemaal bij. Jullie hebben weer een hoop meegemaakt! Ik hoop dat Saskia zich ondertussen weer helemaal de oude voelt.
Nog van harte natuurlijk met het slagen van je twee meiden. Geniet van de lange zomervakantie!

Groetjes, Manon

Anoniem zei

Wat goed dat je dat geld van die verzekering nu al kreeg. Heb je geen last meer van die klachten?

Bedankt voor het recept, lijkt me erg lekker.

groet, Ineke

Anoniem zei

Kijk, dat is een vrolijk bericht van dat meevallertje. Zo'n berichtje mag ook wel na alle nare dingen van de afgelopen weken, toch?? En nu aftellen totdat jullie op vakantie gaan, geniet maar van de voorpret.

Anja zei

Fijn dat de verzekering zo mee werkt, nu kun je daar ook een punt achter zetten.
Hopelijk gaan jullie na alle ellende van de afgelopen tijd nu goede tijden tegemoet!!