Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 03, 2008

Vingers, tenen en ogen gekruisd!

Vanochtend slapen we allemaal uit, na om kwart over zes wakker geworden te zijn. Katja komt me vertellen, dat het vandaag "senior skip day" is, dus zij gaat terug naar bed en pas om tien uur naar school.

Inmiddels zie ik, dat Kai aanstalten maakt om zich klaar voor school te maken. Ik steek daar een stokje voor, want hij moet even rusten na zijn nare dag gisteren. Maar goed ook, blijkt later, want hij heeft nog wel de hele dag last van hoofdpijn.

Om half negen sta ik op en zie, dat Saskia vannacht wat bloed gekwijld heeft. Ze klaagt ook over een enorme keelpijn. Ik bel dus toch de dokterspraktijk nog even. Maar kennelijk kan dat gebeuren met een strep bacterie en de antibiotica moet volgens de verpleegster snel gaan werken.

De hele dag let ik op mijn maag, voel ik me al misselijk? Tot nu toe dus niet en ik hoop, dat het zo blijft! Maar ja, zo'n maagvirus kan van de ene op de andere minuut toeslaan, dus ik geloof pas, dat ik naar Orlando ga, als ik in het vliegtuig zit.

De personal training is vandaag wat halfhartig. Mary Ellen en ik zijn beiden heel moe. Marceleus stelt zelfs voor er vervroegd mee op te houden, maar daar willen we ook weer niets van horen. We maken het halve uur vol en hebben dan toch alle spieren gebruikt.

Net nadat ik weer thuis ben belt de man van de Pest Control Service aan. Ik laat hem zien, waar ik gisteren de termieten zag op het deck. Hij vraagt nog of ik er zeker van ben, dat het termieten waren en geen vliegende mieren, maar ik heb het op het internet opgezocht. Hij kijkt beneden rond het huis en ziet inderdaad een paar "zwermers" zonder vleugels. Het goede nieuws is, dat dat niet degenen zijn, die het huis opeten, maar toch komen ze maandag om dat deel van de tuin te behandelen.

De schoonmaaksters komen, altijd fijn de dag, nadat iemand ziek is geweest. Maar het is wat ingewikkelder met twee zieke kinderen thuis. Wat ik altijd keurig vind, is dat ze aan mij vragen, of ze de magnetron mogen gebruiken voor hun lunch. Dat zouden ze natuurlijk ook gewoon zo kunnen doen.

Voor Saskia ga ik er weer op uit om een Slurpee te halen en ik koop wat ijsjes voor haar. De verpleegster zei, dat dat het beste was om het bloeden van haar keel te voorkomen. Ik ben blij, dat zowel Christine als Mary Ellen de komende dagen klaarstaan, indien nodig.

Mijn nagels zijn veel te lang, dus die ga ik even mooi laten maken. "Tracy" doet het goed en ik heb weer keurige roze nageltjes. Bij Safeway daarnaast haal ik nog wat dingetjes voor Saskia's keel. Yoghurtjes, keeltabletten, noem maar op.

Katja heeft vandaag haar jaarboek gehad. Het is werkelijk een prachtig boek! Katja was redactrice en ze laat trots "haar" pagina's zien. Ze hebben heel goed werk geleverd! Ook leuk om de halve bladzijde, die wij voor haar hebben laten maken, afgedrukt te zien.


Op het deck zit ik nog wat te computeren tot een gigantische donderklap me naar binnen jaagt. We eten kabobs met rijst, erg lekker. Ik ben klaar om te vertrekken morgen, hopelijk gaat het lukken!

12 reacties:

Anja zei

Hè wat vervelend dat net nu Kai en Saskia ziek zijn.
Ik zal voor je duimen dat het jou deur voorbij gaat!
Leuk zo'n jaarboek, het is ook een mooie herinnering aan het schooljaar.
Goede reis morgen.

Anoniem zei

Laat ik het afkloppen maar mijn meiden zijn maar zelden ziek. Afgelopen week was Aleysha een paar daagje niet lekker. ook een virusje.

Veel plezier in Florida. Ik hoop dat de zieknboeg dan an de betere hand is.

gr petra

Anoniem zei

Dat is al bijna dat je gaat vertrekken, moet lukken ! ;-)
Veel plezier in ieder geval !

Leuk zo'n jaarboek

Margo zei

Net op tijd is je ziekenboeg alweer redelijk opgeknapt gelukkig. Goede reis en veel plezier in Orlando,
Groetjes, Margo.

Jasmino zei

Alweer zo'n mooie Amerikaanse traditie, dat jaarboek! Prachtig! Leuk ook dat Katja en Leah hier op 1 pagina staan, en jullie goede wensen half NL en half Engels zijn aandoenlijk. Mooi hoor, ik schiet er vol van.

Heel veel plezier in Orlando, en nog heel veel beterhschap voor Saskia.

Anoniem zei

Nou Petra, ik hoop dat je met een gerust hart hebt kunnen vertrekken en dat iedereen redelijk is opgeknapt. Dan ga je toch prettiger weg.
Veel plezier in Orlando.

Anja L.

Kristel Holsbeek zei

Hey verzorgen jullie je maar, jij ook hé Petra...
Mooi boek...

Anoniem zei

Prachtige tekst hebben jullie geschreven in het jaarboek!

Veel beterschap!

Annemiek zei

Hopelijk zal alles goed gaan met de zieken. De eerste keer dat ik alleen naar Nederland zou gaan werden de kinderen de dag ervoor ziek. Ze waren toen nog klein, en de dokter stelde me helemaal gerust; "they are not dying, you can go" :)
Leuk zo'n jaarboek als herinnering. DaSom heeft de hare, maar Tim heeft moeite met dat van hem te krijgen. Hij zou niet betaald hebben, dus vandaag gaat hij weer proberen met een copie van de check die we geschreven hadden!

Anoniem zei

Hopelijk laat het virus je met rust en kun je genieten in Orlando.
Goede reis en veel plezier.

Lief stukje hebben jullie geschreven in Katja's jaarboek.

Anoniem zei

Wat een geweldig aandenken, dat jaarboek.
Ik hoop dat je ondertussen lekker onderweg bent naar Florida, want dat betekent dat alles daar in Vienna weer op rolletjes loopt.
Veel plezier!!

Anoniem zei

Mooi hoor, dat jaarboek! En leuk dat Katja samen met Leah een pagina deelt.