Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 21, 2008

Great Falls en Alexandria

Alweer valt de warmte als een deken op me, als ik de achterdeur open. De cicades zijn al aan hun gezang begonnen. Rick is al weg, want die had een vroege vergadering en Petra is al op.

We maken ons klaar voor een fietstochtje, helmen op, water mee. En dan fietsen we door Vienna naar het W&OD pad. Daar is het een stuk rustiger, dan zaterdag, en we fietsen lekker door.

Opeens zegt Petra, dat ze een grote schildpad zag. We fietsen een stukje terug en zien dan iets, dat volgens mij vrij zeldzaam is hier: parende Eastern Box Turtles (doosschildpadden). Die dierensoort is namelijk bedreigd. Het zijn zulke mooie diertjes, vooral het mannetje is mooi gekleurd.


Terwijl we fietsen is het heel aangenaam, maar stoppen kan niet te lang, want dan breekt het zweet ons uit. Op de terugweg zien we ook nog een jonge vos wegschieten, die schrok, toen hij ons zag, helaas.

Thuis zijn Erik, Lisa en Robin ook klaar en kunnen we al gauw op weg naar Great Falls. Het is met dit weer zaak vroeg te zijn, want in de zon is het al gauw niet om uit te houden!

Het is ook bij Great Falls heel rustig. De rivier staat laag en de watervallen zijn minder gezwollen, dan ik ze voor het laatst zag, maar nog steeds erg mooi en indrukwekkend. We genieten van de natuurpracht en van de vele vissende reigers, waarvan we er een paar een vis zien vangen.


Dan wandelen we een stuk van het rivierpad langs de ruines van het oude Patowmack Canal. In het bos is het aangenaam, schaduwrijk en er staat een zacht briesje. Na zo'n anderhalf uur zijn we terug bij de auto.

Via de Washington Beltway rijden we naar Old Town Alexandria. Daar parkeren we onder de City Hall. Recht tegenover de Gadsby Tavern stappen we naar buiten. Hier, waar George Washington ook dineerde (de taverne dateert uit 1785), willen we gaan lunchen.


Deze open haard is 's winters gezellig aan

Een spraakzame herbergier (althans zo zullen we hem maar noemen, hij is heel geinteresseerd in Nederland, komt zelf uit New York) wijst ons naar ons tafeltje. Ze hebben er heerlijke sandwiches en we smullen allemaal.

Na het eten lopen we nog even door de hoofdstraat en gaan zo af en toe een snuisterijenwinkeltje in. Bij de Virginia Company koopt Petra een doosje Virginia peanuts.

Dan hebben we weer meer dan genoeg van het in de hitte lopen. Wat is dat vermoeiend! Het zwembad lonkt! Via de George Washington Memorial Parkway leidt ik Erik weer terug naar Vienna.

Iedereen verkleedt zich snel en binnen het half uur liggen we te dobberen. Gelukkig zijn we meteen gegaan, want een uur later wordt er omgeroepen, dat het zwembad dichtgaat voor wedstrijden. Wij hebben onze verkoeling in ieder geval gehad.

Rick is inmiddels al thuis uit zijn werk en we bereiden een barbecue met hamburgers en hot dogs voor. Een lekkere zomerse komkommer en tomatensalade erbij en corn on the cob (maiskolven) en smullen maar! Leah komt ook eten en oefent haar Nederlands nog wat verder.

Als toetje maken we s'mores (geroosterde marshmallows en Hershey melkchocolade gesandwicht tussen twee Graham crackers). Ook die gaan er bij iedereen bijzonder goed in!

De rest van de avond genieten we op het deck van het zomerse weer. Rick is bezig met de monteur op onze nieuwe hd satelietschijf van Directv. Die man is hier om kwart voor tien nog aan het werk!

Robin, Katja en Kai gaan nog bij Raffi tafeltennis spelen en biljarten. Erg leuk, zoals Robin meedoet met de tieners hier.

5 reacties:

Anoniem zei

Wat een prachtige schilpad op de foto. Heb ik nog nooit gezien met al die gele vlekken op z'n schild.
De Great Falls blijven mooi he....
Groetjes van Marjan

Anoniem zei

Heel bijzonder die schildpadden! Wat een geluk dat jullie nog een uurtje van het zwembad konden genieten!

Margo zei

Lekker warm weer bij jullie dus, dat is het enige wat ik niet mis van Amerika, de humidity. Ik was trouwens vanochtend bij de Kruidvat en mijn dochters hadden veel spullen van de Postbank gekregen, waar ze rekeningen hebben geopend en wat zag ik daar liggen? 'Jouw' Holland-tas!!! En ze zijn groot, ik heb er gelijk één meegenomen, een rode, en alles paste er prima in.

Ze zullen dus prima dienst doen straks tijdens jouw dagelijkse boodschappentrip naar Whole Foods.

Groetjes en nog veel plezier met jullie gasten.

Anoniem zei

Wat bijzonder, die twee schildpadden langs het fietspad.

Leuk dat Robin met de anderen meedoet. Een vakantie met leeftijdsgenoten is toch altijd het leukst.

Anoniem zei

Mooi zeg die schildpadden!
Toch altijd gezellig als er mensen over de vloer zijn, ook voor de kinderen!
Groetjes, Manon