Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 10, 2008

Weer terug van weggeweest

Hier zit ik dan weer lekker op het deck thuis met het watervalletje van de vijver op de achtergrond. Na de eindeloze prairies van vorige week is dit zo'n verschil en vind ik Virginia ook weer prachtig.

We hebben vanochtend flink uitgeslapen, tot kwart over tien zelfs! Rick en ik eten samen ontbijt buiten, het is heerlijk weer. Dan maakt Rick zich klaar voor zijn werk en ik lees nog even dingen op het internet.

Om half elf vraag ik aan Katja of ze nog moet douchen voor we naar de kaakchirurg gaan. Het antwoord is negatief en ze wil om elf uur opstaan voor haar afspraak om half twaalf. Boven hoor ik Rick gaande en denk, dat hij Katja al op heeft.

Om tien voor half twaalf roep ik Katja dus. Maar haar deur is nog dicht en ze blijkt nog te slapen!!! Als de wiedeweerga kleedt ze zich groggy aan en poetst haar tanden. Gelukkig is die praktijk maar een minuut of vijf rijden hiervandaan en komen we er slechts een paar minuten te laat aan.

Meteen worden we geholpen en we staan echt binnen vijf minuten weer buiten. Hij vraagt hoe het is gegaan en ik zeg, dat we haar heel erg aan banden moesten leggen. Oh, zegt Dr. Bonacci tegen Katja, sorry, dat je zo'n slechte ervaring had, hi hi! Ze moet wel met een spuitje met zout water spuiten in het gat, dat haar onderste verstandskies achterliet, anders gaat dat ontsteken. Katja kennende zal ze dat, bang voor een ontsteking als ze is, netjes doen.

Eenmaal weer buiten racen we naar Whole Foods. Een ding over het midden westen van het land is, dat het vooral om vlees gaat: steaks, runder of bizon, burgers etc. etc. Lekker voor een keer, maar wij zijn geen vleesmensen.

We halen dus gauw sushi voor de lunch. Ik ben bij de sushi bar al bekend en chef vraagt, waar ik was. Hij moet wel lachen als ik zeg, dat sushi na alle buffalo steaks en burgers mijn grote wens is en maakt heerlijke multigrain tonijn met komkommer en zalm met avocado sushi voor me klaar.

Thuis zijn de wasmachine en droogtrommel inmiddels hard bezig. Ik pak alles uit en veel gaat de was in, de rest op zijn plaats. Van de drop van Wendy en familie gekregen kan ik niet afblijven. Ik mis drop eigenlijk nooit, maar als we het dan krijgen is het niet te versmaden!

Na de lunch gaan Kai en ik Cosmo ophalen. Die komt helemaal schoongewassen (en flink verharend daardoor) naar buiten. Zo leuk om zo enthousiast begroet te worden! Mijn maatje is weer terug!

Hij gaat lief zitten, als ik het hem zeg, om zijn riem om te laten doen. Na een bad doen ze altijd een sjaaltje om en dit keer is het een "4 juli" sjaaltje met het Vrijheidsbeeld en de Amerikaanse vlag. Het staat hem goed!

Eigenlijk was ik van plan om te gaan zwemmen, maar het is super lekker weer en ik ben moe. Ik ga dus op het deck zitten computeren en geef mezelf vrij voor vandaag wat sporten betreft. Ik lees alle achterstallige blogs en fora en ben weer helemaal bij. Ook de laatste aflevering van de Bachelorette moest ik nog zien, het loopt allemaal zeer romantisch af.

Als avondeten bestellen we pizza van Vocelli. Lekker makkelijk, maar zonder rood vlees, waar ik weer even genoeg van heb, ik ben daar toch al nooit zo'n fan van (onze ijs- en vrieskasten zijn nog heel leeg, want de afgelopen weken hebben we geen tijd gehad in een normaal ritme te komen)! Het is nu half elf en ik zit nog buiten, na meer dan een uur met Annemarie gekletst te hebben. We wonen relatief dicht bij elkaar, maar zien elkaar weinig, dus als we dan aan de telefoon zitten is er ook superveel bij te kletsen!

Het is goed om weer terug te zijn in donkergroen Virginia met de lichtgevende vuurvliegjes en de zingende cardinaaltjes! Ik blijf erbij, dat onze staat zeer de moeite van een bezoek waard is, en een ieder is welkom!

10 reacties:

Anoniem zei

Jammer dat de vakantie er weer opzit, maar fijn dat jullie weer veilig thuis zijn.
Ik ben benieuwd naar je foto's.

Wanneer gaan jullie weer? :-))

gr. Ineke

Anoniem zei

Welcome home! Zo enthousiast als die honden kunnen zijn hè, als je ze komt ophalen. Alsof ze je in geen jaren gezien hebben.
Volgende week zitten we in het vliegtuig! Jippie.

Anoniem zei

Tjonge, ik had geen idee dat jij ook naar de Bachelorette keek. Vind ik je helemaal geen type voor op de een of andere manier.
Anyway, ik heb het dus ook gevolgd en vond de uitkomst toch wel verrassend alhoewel ik wel stiekem op Jesse hoopte!

Anoniem zei

Welkom weer thuis. Jammer dat een vakantie altijd zo snel gaat he.
groetjes, Manon

Anoniem zei

Ik woon in de "West" en ben vegetarier. Helemaal geen probleem.

Anja zei

Na een leuke vakantie is het altijd weer fijn om thuis te zijn.
Ik ga nog even je laatste vakantiedagen lezen.

Anoniem zei

Hoewel ik het hele jaar uitkijk naar de vakantie, ben ik ook altijd weer blij om weer thuis te zijn. Oost west, thuis best!
Maar ik ben het helemaal met je eens dat je jullie in een prachtig gebied wonen.

Mooi uitgebreid verslag over de Dakota's heb je geschreven. Het geeft een goed beeld.

Pas maar op met "een ieder is welkom", want volgende week zijn wij weer in Staybridge Suites Tysons Corner!
Maar het is maar een bliksembezoek, want de volgende dag al vertrekken we naar New York.

Petra zei

@Marion -- Als jullie de puf hebben en wij zijn er (we gaan maandag en dinsdag naar Virginia Tech) lijkt het me heel leuk even gedag te zeggen!

@Anonymous -- De "West" is groot en wij waren er maar kort, als je ergens woont vind je makkelijker de restaurants, die naar je zin zijn. Ik wil dus ook absoluut niet beweren, dat er geen vegetarisch eten of vis te vinden is, enkel niet in de meeste restaurants, waar wij neerstreken.

Anoniem zei

Mijn eerste vakantie in Amerika gaat volgend jaar in Virginia plaats vinden . Geweldige staat , en al helemaal als ik je blog weer eens doorlees .

Helaas is mijn Engels zwak en zal ik hier eerst aan gaan moeten werken .

Ik hoop nog veel van je blog te leren over Virginia .

Groeten

Peter Fermon

Anoniem zei

Welkom thuis, vakanties zijn altijd te snel voorbij of je nu 1 week of langere tijd gaat, voor je 't weet ben je alweer thuis, maar..... zoals 't klokje thuis tikt, tikt het nergens!