Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 25, 2008

Back to school shopping

Dit komende schooljaar gaat anders worden qua wekkertijden, vooral voor Saskia. Vorig jaar moest zij voor kwart voor acht opstaan om om kwart over acht de deur uit te gaan. Haar school begon om vijf over half negen.

Dit jaar moet ze rond tien over zeven al bij de bushalte staan en begint haar school om half acht! Kai moet er nog eerder uit, want zijn bus komt om kwart voor zeven, dus om kwart over zes gaat zijn wekker.

Deze zomer heb ik gemerkt, dat ik me beduidend beter voel, als ik wat langer blijf liggen 's ochtends. In overleg met Rick zal ik dus ongetwijfeld wel wakker worden, als die vroege wekker gaat, maar niet opstaan en als de kinderen vertrokken zijn nog wat langer blijven liggen. We zullen zien, hoe dat gaat.

Na iedere zomer hoop ik weer, dat de pijnen op een laag pitje zullen blijven. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen en genoeg rust moet toch tenminste helpen (eerlijk gezegd probeer ik heel hard de herfst en winter niet met angst en beven tegemoet te zien!).

Christine belt, dat zij haar wandelschoenen al aan heeft, dus ik neem Cosmo mee voor een buurtwandeling. Het is vandaag wel warm en vochtig, maar Cosmo heeft wel zin in die wandeling. Als ik Saskia vertel, dat ik met Christine ga wandelen kijkt ze me vreemd aan. Gauw leg ik uit, dat we op onze mobieltjes kletsen tijdens het wandelen. Saskia vindt deze virtuele wandeling samen erg grappig!

Kijkend naar de weerberichten bedenk ik me, dat vandaag weleens de laatste warm genoege dag om te gaan zwemmen zou kunnen zijn, dit seizoen. Het zal 32 graden worden, maar morgen "maar" 27 graden. Bovendien koelt het 's nachts flink af, waardoor het zwembadwater ook aan de koude kant wordt voor mij.

Inderdaad is het even doorkomen, als ik erin ga. Het is heel rustig in het zwembad, slechts een handjevol mensen is aanwezig. In de baan naast mij zwemt een oudere heer heel rustig zijn rugslag baantjes. Van eerder deze zomer weet ik, dat hij iedere dag een mijl zwemt!

Zelf wil ik er twee kilometer van maken en dat zijn tachtig baantjes. Ik wissel de slagen af en eigenlijk zijn de eerste veertig het moeilijkst. Daarna krijg ik het gevoel wel eindeloos door te kunnen gaan. Na net iets meer dan een uur tik ik de muur aan en heb er twee kilometer opzitten!

Lynn, een moeder van twee jochies, waar Katja weleens op heeft gepast, gaat een praatje met me aan. Ik vertel haar, dat Saskia nu ook oppast en dat vindt ze heel fijn om te weten. Ik zie Saskia het nog heel druk hebben met oppasbaantjes!

Na de lunch ga ik met Saskia en Laura naar Target. Vrijwel de hele zomer heeft Saskia op een luchtbed naast ons bed geslapen. Ze zegt, dat dat is, omdat haar bed niet lekker slaapt (volgens mij vindt ze het niet fijn om alleen te slapen, maar goed). Toen Katja voor haar bed bij Virginia Tech een memory foam onderlegger kocht, wilde Saskia die ook.

Gelukkig hebben ze die bij onze Target ook. Daarbij vindt Saskia een superzachte deken en een kussen, ook van memory foam, dat speciaal voor mensen met nekklachten is. Hopelijk helpen al die dingen haar voortaan in haar eigen bed te slapen. Ik herken wel heel veel uit mijn eigen kindertijd in Saskia. Vroeger sleepte ik mijn matras naar mijn broers kamer om maar niet alleen te hoeven slapen!

Onze volgende stop is Staples. Eindelijk heb ik echt tijd om aandacht te besteden aan het feit, dat Saskia volgende week ook naar een nieuwe school gaat. Na de basisschool is dit de grootste stap voor een kind, tot ze naar college gaan, heb ik aan de twee oudsten gemerkt. Ik voelde me dus wel wat schuldig, dat we er tot nu toe zo weinig aan hebben gedaan.

Saskia heeft een voorlopige lijst van schoolbenodigdheden. Bovendien krijgen ze nu in middle school voor het eerst een eigen "locker" (kluisje). Ik herinner me nog van Katja, dat die daar van alles voor wilde kopen om dat kluisje "thuis" te maken. Saskia is precies als haar zus (Kai kon het geen moer schelen).

Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben er een magnetische versie van voor de kluizen! Zo scoort Saskia een spiegeltje, pennenbakje, extra plank voor boeken (ze krijgen alle boeken dubbel, een voor thuis en een voor op school, een heel goed systeem), lichtje, klokje etc.


Alles is magnetisch!

Intussen belt Rick, dat hij met de wiskunde counselor heeft gesproken over het feit, dat Saskia maar een punt te weinig had voor haar SOL en toch een half jaar extra wiskundeles moet hebben. Eerlijk gezegd zien wij die extra les als een positief iets, maar Saskia voelt zich er dom door. Madammetje is flink competitie gericht!

Rick krijgt te horen, dat Saskia aan het begin van het jaar een test mag doen en als ze die goed maakt, hoeft ze die extra uren niet te doen. Die uren zullen ten koste gaan van haar Introductie van Vreemde Talen vak, waarin ze de beginsels van Spaans, Frans en Duits zou leren.

Als blijkt, dat ze de extra les toch nodig heeft, krijgt ze die, tot ze goed genoeg is. Daarna kan ze zo terug naar IFL (Introduction to Foreign Languages). Katja vond de wiskunde in de zevende klas heel moeilijk en het is ook zeker niet Saskia's sterkste kant, dus ik denk, dat het goed is, als ze meer tijd krijgt om het te snappen. We zullen zien, in ieder geval is Saskia er nu ook mee verzoend en dat is het belangrijkste.

Vanavond is Saskia's grote avond. Na haar gemiste graduation, door de blindedarmontsteking, had een van haar vriendinnetjes een enorme "slumber party". Natuurlijk vond sociale Saskia het vreselijk die ook te moeten missen. Ik heb haar toen beloofd om voor het begin van het nieuwe schooljaar bij ons thuis zo'n grote "slumber party" te hebben.

Tonight's the night, dus we gaan voorbereidingen treffen! Laura en Saskia bepalen, dat ze een paar films willen kijken. Bij Blockbuster is de keuze beperkt, maar de Superhero Movie en nog een andere, voor mij onbekende, film worden uitgekozen. Beiden zijn tweedehands en er is een special: twee dvd's voor $20. Scheelt weer, want de gewoonlijke prijs is $14,99.

Als laatste stoppen we bij Safeway en kopen een aantal twee liter flessen prik voor vanavond. Ook willen de meiden popcorn (in de magnetron te maken) en chips. Milieubewust als ik ben (ahem) neem ik mijn eigen tas mee, tegenwoordig. De Safeway self-checkout is daar echter duidelijk niet aan gewend. Ik moet iedere keer "Skip bagging" aantoetsen en na vijf keer moet er toestemming worden gegeven om verder te gaan. Raar, hoor!

Na Saskia en Laura thuis afgezet te hebben om op te zetten voor vanavond (dat vind ik wel heerlijk, behalve de inkopen hoeven Rick en ik enkel de supervisie te bieden bij zo'n feestje) ga ik verder naar het postkantoor. Katja had het lijstje met de "Old Time" foto van ons vijven vergeten, dus ook dat is onderweg naar Virginia Tech.

Al in South Dakota hebben we Wendy's dochter beloofd een album te sturen, waar ze haar gespaarde quarters in kan doen. Dat is nu eindelijk onderweg met drie quarters, die ik nog had van haar lijstje benodigden. Online kan ik het niet vinden, maar Rick heeft een heel leuke voor haar gekocht met niet alleen de staten en plek voor de quarters, maar ook informatie per staat. Hopelijk vindt ze het leuk!

Thuis zijn de eerste gasten al gearriveerd. Voor ik het weet is het een gekakel van jewelste in de basement! Wat ben ik blij, dat we die extra verdieping hebben. Dat maakt zo'n groot feestje zoveel makkelijker. Voor Saskia is het natuurlijk ook weer erg leuk om al haar vriendinnen net voor school begint weer te zien. Van wie ze het heeft, weet ik niet, maar zij is helemaal in haar element als ze maar sociaal bezig is. Zonder verveelt ze zich.

Met zijn allen eten we pizza van Pizza Hut. Dat wil zeggen, Rick en ik eten onze thin crust veggie lovers samen op, terwijl de meisjes beneden aanvallen op pepperoni en kaas pizza's.

Kai belt en hij heeft voor het eerst gereden in de oude Jeep van mijn schoonvader. Dat ging bijzonder goed. Ook zijn ze gaan zalmvissen, maar helaas niets gevangen. Morgen gaan ze op een zeiltocht en overnachten in Grand Haven. Ik spreek ook nog een tijdje met mijn schoonvader en laat hem weten, dat we het erg op prijs stellen, dat hij dit alles met zijn kleinzoon doet. Dat zijn herinneringen, die blijven, voor Kai!

18 reacties:

Anja zei

Oei, de wekker gaat wel heel vroeg aflopen bij jullie komend schooljaar.
Hopelijk gaat het met je pijnen beter als je wat langer blijft liggen!
Wat een leuke tijd heeft Kai bij je schoonvader, dat zal hem inderdaad altijd bijblijven.

TOG zei

Bij de zelf checkout en eigen tas doe ik het eerste ding na scanning vlug in m'n tas en dan tas en al op de plaats van de plastic zakjes. Daarmee fop ik de machine en stopt het niet steeds. Bij de lokale keten letten ze trouwens meestal goed op en veranderen ze de instellingen als ze door hebben dat je je eigen tassen hebt. Mijn grootste probleem is gewoon de nieuwe gewoonte aankweken - iedere keer vergeet ik weer m'n tassen in de auto of als ik ze gebruikt heb thuis...

Anoniem zei

Wat leuk voor Kai (en je schoonvader) dat ze zulke dingen doen !

Anoniem zei

Bij ons gaat de wekker al om 5.45 en dat is vooral 's winters als het buiten nog donker is best vroeg. Eden is het er helemaal niet mee eens als ze zo vroeg uit moet. Een verwende dame is het soms, maar ze is wel heel lief.

Anoniem zei

Wat heerlijk voor Kai om zo'n opa te hebben!!
Hier is opa ook altijd zo mega aktief met de kinderen. En reken maar dat ze dat waarderen en koesteren.
Wat leuk dat het mapje onderweg is. Zal het Fabienne straks mede delen als ze uit school komt. Ze heeft sinds kort een baantje en zolang als het duurt is ze dus aan het sparen. Ze hoopt echt alleen naar Washington te komen in een vakantie.
Ben benieuwd of ze het sparen lang genoeg vol gaat houden.
Voorlopig zal ze erg blij zijn met haar mapje!!!
Heel erg bedankt vast.

Annemiek zei

Leuk dat Kai een fijne tijd heeft, en dat je Saskia wat tijd kan geven. Van dingen om de kluisjes te versieren heb ik nog nooit gehoord!

Anoniem zei

Hier moeten de meiden al om iets over half 8 op de bus. Ook niet echt super vroeg.

Bij mij ging ze toch echt slapen op haar eigen kamer hoor! Met of zonder foam matras.

Kay heeft nog een evtra vakantie dus, wat heerlijk voor hem. Inderdaad erg leuk om een opa te hebben die dergelijk dingen metje doet.

Het zal inmiddels wel vroeg dag zijn met een stel van die meiden... Hahah ik mag er vrijdag aan. En ik heb geen basement waar ze kunnen slapen...

gr petra

Rita Meyer zei

Ik gebruik ook graag de self check-out. Ik zet de spulletjes gewoon bij de plastic tasjes neer (niet in een tasje dus) en als ik afgerekend heb pak ik het in mijn meegebrachte tas. Het gaat veel te langzaam als ik steeds "skip bagging" moet intoetsen. Ik zal de tip van Tog eens proberen.

groetjes,

Rita

Anoniem zei

Leuk, dat feestje voor Saskia. Ze is echt een gezelligheidsdier, he?!

Wat superhandig dat de schoolkinderen hun boeken dubbel krijgen. Ik wou dat wij dat vroeger ook hadden; ik weet nog goed wat een gesjouw dat was met die zware boekentas!

Leuk voor Kai om zo met zijn opa op te trekken. En zijn eerste rijles. Hij wordt ook al zo groot.

Margaret zei

Ik zet mijn tas op de weegschaal voordat ik begin met scannen. Dan word de weegschaal aangepast terwijl de tas al op de weegschaal staat en word hij meeberekent.

Anoniem zei

En....hebben de meisjes een beetje geslapen? Ze hebben het vast geweldig gezellig gehad met z'n allen.

Fijn dat Kai het zo naar zijn zin heeft.

Anoniem zei

Nou, die begintijden van de school zijn wel erg vroeg hoor! Dat zal Saskia en wellicht ook Kai, wel even tegenvallen! Ik duim voor je dat het plan om zelf wat langer te blijven liggen, resultaat heeft voor je, alle kleine beetjes helpen.

Petra zei

Allemaal bedankt voor de suggesties mbt het gebruik van de self checkout en de tasjes. Bij sommigen dacht ik van mezelf "Duh, dat je daar niet op bent gekomen!". Ik ga ze uitproberen!

Esther zei

even een late reaktie, ik was in nederland voor 3 weken, en toen ik terug kwam meteen in de hectische situatie van dochter die naar universiteit gaat. Gelukkig niet te ver weg (NYU is een half uurtje rijden hier vandaan). Mijn zoon begint zijn 3e jaar alweer, en is hier 20 minuten vandaan. Maar nu is dus alleen de jongste thuis die dit jaar high school begint wat toch ook al weer een mijlpaal is. en ineens begrijp ik wat dat "empty nest syndrom" betekend!
er is er nog maar een in het nest, ik moet er niet aan denken als die over 4 jaar ook naar college gaat....

Petra zei

@Esther -- Jullie kinderen zijn precies twee jaar op de onze vooruit, ik vergat dat! Overigens zullen we het weekend van 12 september weer in NYC zijn. De laatste keer zagen we jullie!

Esther zei

Petra,
als je wat wil afspreken in NYC.....
Wie gaan er deze keer met jou mee?
Onze jongste dochters hadden toen leuk contact.
tip:als je tickets voor broadway shows zoekt, probeer het op www.broadwaybox.com

Angelika zei

Aangezien mijn Engels behoorlijk slecht is, ben ik begonnen weer iets aan te doen. mbv een podcast van het internet
http://www.eslpod.com/website/
Er was een verhaal over de inkoop van schoolspullen: buying back-to-school supplies.
Zo leer ik van beide kanten iets over het leven in de VS.

Anoniem zei

Nou ik wou dat onze kids aan een half uur genoeg hebben om zich voor school klaar te maken. Hier komt de schoolbus ook al om half 7 (nu met de Ramadan ietsje later) maar die van mij hebben toch echt bijna een uur nodig om te douchen, aan te kleden, ontbijten etc.
Leuk dat Kai zo leuk bij je schoonvader heeft.