Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 21, 2008

De college jaren zijn begonnen

Woensdag


Om zeven uur staan we allemaal naast ons bed en een uurtje later zijn wij vijven klaar. Leah was echter nog gaan hardlopen, dus Paul en Janet lopen te ijsberen, omdat zij nog van alles aan het doen is. Maar een krap half uurtje later dan gepland, rijden we om half negen in een rij de cul de sac uit. Paul en Janet rijden in hun van voorop, Katja en Leah in het Kevertje in het midden en wij erachteraan.


Onderweg

Het is prachtig weer, gelukkig. Heel anders, dan vorige keer, dat we naar Blacksburg gingen en in zware stormen terecht kwamen. De rit verloopt dan ook voorspoedig. Na een paar pitstops en lunch bij een Subway in Roanoke arriveren we om kwart voor twee bij Virginia Tech. Daar wemelt het van de studenten en ouders en bergen met spullen, die naar binnen gesjouwd moeten worden.


Saskia bij onze berg spullen

De Stieglers vertrekken naar Leah’s dorm en wij gaan op zoek naar de tijdelijke parkeerplaats voor Katja’s dorm. Zij zal in Peddrew-Yates Hall wonen, een van de nieuwere gebouwen, die ook airconditioning heeft. Met moeite vinden we een plekje om de auto neer te zetten en Katja parkeert vlak achter ons.


Voor het gebouw meldt Katja zich bij de inchecktent, waar ze haar sleutels en een parkeerpas van een half uur aangereikt krijgt. In dat halve uur moet de auto leeggehaald zijn en elders geparkeerd worden.

Katja heeft enorm geluk, want haar kamer ligt in de eerste suite op de begane grond. Aangezien haar gebouw geen lift heeft (en degenen, die dat wel hebben, hebben er maar een en met honderden studenten die spullen brengen gaat dat tergend langzaam, vertelt Leah later), hoeven wij gelukkig niet alles de trappen op te sjouwen!

Voor Kai en Saskia is dit hun eerste keer bij Virginia Tech en ze kijken hun ogen uit. Katja’s kamer, die ze met kamergenote Sonali, die even later aankomt, zal delen, is lang en vrij smal. Onder het raam staat een bed en het tweede bed (dat Katja kiest) staat langs de muur, beiden halfhoog (Katja en Sonali willen ze geen van beiden veranderen in hoogslapers, al zou dat veel meer ruimte geven).


Een kale kamer om mee aan de slag te gaan

Verder staan er twee bureaus, de ijskast/magnetron combinatie, die de meisjes hebben besteld en twee kastjes met twee boekenplanken en drie lades. Ook hebben ze een ingebouwde kast. De badkamer met twee wc’s, twee wastafels en twee douches delen ze met zijn zessen (de suite bestaat uit drie dubbele slaapkamers en een woonkamer).

Het ziet er allemaal vreselijk kaal en als een gevangeniscel (met maar een klein raampje) uit, maar als we uit beginnen te pakken komt er al gauw wat meer atmosfeer. Vooral als Rick Katja’s beddengoed heeft opgehaald, dat vrolijk blauw en groen gekleurd is. Met zijn allen gaat het lekker snel, al is het in het begin wat behelpen met de ruimte, als Sonali en haar moeder en broer ook aan het uitpakken zijn. Zij vertrekken echter al snel om boeken e.d. op te halen.


Alles op het bed gegooid



De dorms van buiten



Volleybal en basketbal velden tussen de dorms in]

Als we tegen half zes helemaal gaar zijn van het uitpakken en inrichten, heeft Rick al Katja’s electronica al opgezet en ziet de kamer er al heel leefbaar uit. Omdat de bedden halfhoog zijn is er heel wat bergruimte onder en dat is ook wel nodig! Katja heeft alleen bemerkt, dat ze al haar korte broeken is vergeten. Die zullen we hopelijk nog aan Jeroen kunnen meegeven, die vrijdag op weg gaat. Het lijstje van dingen, die verder nog aangeschaft moeten worden is maar heel kort. Katja heeft zich dus goed voorbereid!

Saskia popelt om naar de Virginia Tech boekenwinkel te gaan. Daar verkopen ze bij lange niet alleen boeken, maar ook van alles met de schoolkleuren. Saskia wil graag een jogging broek, maar slaagt daar helaas niet in. Wel vindt ze een leuk t-shirt. Ikzelf zie eindelijk een trui in de “Hokie” kleuren, die ik leuk vind. En Katja kiest een aantal korte broeken uit, want het is echt te warm voor lange broeken op het moment!

We hebben om half zeven afgesproken met de Stieglers om bij Macado’s te gaan eten. Zoals verwacht zijn de restaurants erg druk met alle studenten en hun families. We moeten dus een goed half uur op een tafeltje wachten. Rick, Janet en ik gaan iets drinken in de bar (Paul wil niets) en Janet krijgt een enorme fles Coors Light, die nota bene goedkoper is, dan de gewone grootte. Intussen bestuderen we het ellenlange menu van dit restaurant.

Het wordt een gezellige maaltijd, mijn gigantische gepofte aardappel met broccoli, champignons en kaas erop gaat er goed in. Ik heb Paul en Janet altijd erg leuke mensen gevonden, maar ze hadden het vroeger zo druk met de besognes van hun kinderen in het weekend, dat we ze weinig zagen. Nu dat niet meer hoeft en onze dochters naar dezelfde universiteit gaan, hoop ik, dat we wat meer samen zullen doen. Vooral met Janet lijkt het me leuk wat meer te gaan ondernemen, want we hebben veel overeenkomstige interesses.

Na het eten nemen we ons lijstje mee naar Target en daar krioelt het van de college studenten. Katja heeft geen prullenbak in de badkamer en wil die wel heel graag. Dat blijkt niet zo makkelijk, want het schap met prullenbakken is vrijwel leeg! Gelukkig zien we nog precies wat we zoeken staan bij een van de kassa’s, die iemand anders kennelijk niet wilde.

Verder dacht Katja een dekbed te hebben besteld, maar er zaten enkel lakens in de doos. We vinden een gestreepte comforter (dekbed met de hoes er al omheen, zeg maar) met ongeveer precies de kleuren van haar kamer. Ze is helemaal blij, want zonder kan ze niet slapen.

Na Katja bij haar dorm te hebben afgezet (waar ze een leuke avond heeft met vriendinnen van school, die ook al zijn aangekomen, en wat nieuwe mensen, die ze hebben ontmoet) rijden we naar ons hotel. Helaas had ik er niet bij nagedacht, dat dit natuurlijk een heel drukke tijd zou zijn in Blacksburg en was het dichtstbijzijnde hotel, dat nog kamers had, de Holiday Inn Express in Christiansburg, zo’n 16 kilometer verderop.

We krijgen een suite met een king size bed en een slaapsofa. Helaas voor Kai en Saskia zijn er geen extra bedden meer, dus moeten ze samen op de sofa. Tot mijn verbazing volgt op die mededeling totaal geen protest. Onze kinderen worden echt groter!

Donderdag



Na een lekkere nachtrust staan we om acht uur op. Na zijn douche gaat Rick op zoek naar een Starbucks, terwijl de rest van ons zich klaar maakt. Hij blijft maar weg en ik vraag me al af of er iets gebeurd is. Het blijkt, dat hij verdwaald was!

Je zit hier ook voor je het weet op landweggetjes, waarvan niet duidelijk is, waar ze heen leiden. Het is zo’n andere wereld, dan het drukke Northern Virginia! De mensen hebben ook helemaal geen haast en spreken met een zacht zuidelijk accent. Het voelt hier echt als het Zuiden van de VS en toch zijn we in dezelfde staat.

Katja is gaan ontbijten met Leah en om tien uur treffen we elkaar bij Leahs dorm. Ook zij hebben een lange, smalle kamer met ongeveer hetzelfde meubilair als die van Katja en een wastafel in de kamer. Dit is geen suite, maar iedere kamer komt uit op de gang. Er is een aantal wc’s en douches voor die hele gang, minder wenselijk, dan Katja’s situatie.


Met zijn allen in Leah's kamer

Ook Leahs kamer is leuk ingericht. Zij en haar kamergenote (die pas morgen komt) hebben er wel voor gekozen het bed in de hoogslaappositie te hebben. Onder het bed staat haar bureau en dat creeert wel ruimte. Katja vindt het echter eng om zo hoog te slapen en dat kan ik me ook wel voorstellen. Zij wil zelfs haar bed vanmiddag door haar vriendje Matt nog lager laten zetten.

We nemen afscheid van Leah, die we nu tot de volgende keer, dat we Katja zien, waarschijnlijk niet meer zullen zien. Als we Katja’s dormgebouw binnenlopen komt er net een man naar beneden met zijn dochter. Hij komt me wel enorm bekend voor, maar ik weet niet meteen waarvan. Dan kijk ik nog eens en zie waarempel, dat het de vroegere baas van mijn moeder is! Toen zij nog voor hem werkte heb ik hem regelmatig ontmoet, maar volgens mij toch bijna tien jaar geleden voor het laatst.

Destijds zijn hij en zijn vrouw speciaal naar een duur huis in McLean (niet ver bij ons weg) verhuisd, zodat hun kinderen naar Langley high school zouden kunnen. Dat is een van de meest elite high schools in onze county en ze deden dat toen in de overtuiging, dat hun dochters daardoor naar goede colleges zouden kunnen gaan. Toen vond ik het al wat overdreven, want dit hele schooldistrict is goed, niet alleen die high school.

Nu vind ik het werkelijk om te gillen en het toppunt van toeval, dat hun dochter nu niet alleen ook naar Virginia Tech gaat, maar ook nog in hetzelfde leiderschapsprogramma als Katja zit! Charlie vindt het duidelijk erg leuk om ons weer te zien en geeft mij een hartelijke hug. Wie had dat gedacht, zijn dochter en de mijne op dezelfde plek, we staan er allebei versteld van! Jaren geleden wees niets op die mogelijkheid, want Katja was academisch zeker een laatbloeiertje!

Rick gaat nog even wat dingen rechtzetten op Katja’s laptop, terwijl Katja Kai en Saskia (en mij) een rondleiding over de campus geeft. Helaas is het weer bewolkt en benauwd, dus mooie foto’s lukken niet. We zien het drillteam oefenen met vlaggen en horen het Corps of Cadets het volkslied spelen op het “drillfield”, het enorme grasveld voor het hoofdgebouw van de universiteit.


Katja's kamer ziet er al een stuk gezelliger uit en ze is nog van plan meer foto's en posters op te hangen



Zo zit ze hopelijk de komende maanden vaak (studerend, ipv feestend!)

De kinderen gaan naar het memorial voor de slachtoffers van 16 april 2007 kijken, maar dat doe ik dit keer liever niet. Het is een indrukwekkend gedenkteken en ik heb moeite mijn tranen te bedwingen, als ik al die namen zie staan. En dat heb ik vandaag niet nodig.




Het drillfield met Burrus Hall en het memorial ervoor

Rick wacht al op ons bij de boekenwinkel, waar we dit keer wel voor boeken zijn. Namelijk Katja’s schoolboeken. Die heeft ze van tevoren online gereserveerd en we krijgen een hele doos mee. Sommigen zijn tweedehands, maar de meesten nieuw. Rick schrikt zich lam van het prijskaartje! Gelukkig zijn de meeste boeken voor het hele jaar, dat scheelt wel.

Katja heeft vannacht helemaal niet lekker geslapen. Haar matras is nogal bulterig. Leah heeft er een onderlegger van memory foam op liggen en zegt, dat dat goed helpt. Dus tijgen we weer naar Target, want daar hebben we die gisteren gezien.

Voor de lunch gaan we naar downtown Blacksburg. Bij het Backstreets restaurant krijgen we meteen een tafeltje. Ze hebben er lekkere pizza’s (de beste in de omgeving) en sandwiches, duidelijk het soort eten, dat in de smaak valt bij de studenten, want zo zijn er nogal wat in dit stadje.

Na het eten brengen we Katja voor het laatst vandaag terug naar haar dorm en maken nog een paar foto’s voor het bord met “Peddrew-Yates Hall”. Dan is onherroepelijk de tijd van afscheid nemen gekomen. Iets, waar ik zo tegen op heb gezien en, hoezeer ik mezelf ook mentaal heb toegesproken, het valt niet mee!


Nog even poseren in de kamer en voor de "Hall"



Katja en ik omhelzen elkaar en ik houd het zowaar droog. Al krijg ik, zoals wel vaker de afgelopen weken, een flashback van toen ze nog een klein meisje was. Wat is die tijd omgevlogen, zo lijkt het. Eigenlijk zou ik best nog eventjes terug willen naar die tijd en dan meer aandacht besteden aan gewoon samen zijn, in plaats van zo hard te proberen op te voeden. Ik vraag me nu vaak af, of ik wel genoeg liefde heb gegeven, toen.

Allerlei onzekerheden komen boven, die ik ook zie in andere ouders (moeders vooral), die net hun kinderen naar college hebben gebracht. Het is nu opeens alsof die vormingsperiode, waarin wij nog de kans hadden iets in het eindprodukt te verbeteren, afgelopen is. Onze dagelijkse rol als ouders is voorbij. Vreemd. Later heb ik het er met Rick over en hij voelt het net zo (gelukkig niets vrouwelijks sentimenteels, dus!).

Als Rick Katja twee keer een bere-omhelzing geeft, heb ik het even te kwaad, maar spreek mezelf toe, dat Katja hier werkelijk een superleuke tijd gaat hebben! En die gun ik haar van harte! En dat ze veel contact zal houden is zeker, ik heb de eerste sms-jes al binnen.

Om van de terugweg iets leuks te maken hebben we besloten het Virginia Safari Park in Natural Bridge (genoemd naar een echte natuurlijke brug) te gaan bezoeken. Dat is ongeveer een uur rijden van Virginia Tech en we zijn wel benieuwd, wat het inhoudt. Het park ligt vlak langs interstate 81, dus we hoeven er nauwelijks voor van onze route af te wijken.

Eerlijk gezegd overtreft het park onze verwachtingen. We vinden het zelfs een van de leukste safariparken, die we hier in de VS hebben bezocht. We kopen drie bakken met eten en lachen ons rot om de gulzigheid van sommige dieren!


Kai en Saskia zijn blij, dat we toch gegaan zijn, zij hadden er vanochtend niet zo'n zin in



Een kameel komt met zijn kop zelfs door Ricks raam dwars door de auto om uit mijn bak te eten! Ook de zebra’s zijn zeer gulzig en de struisvogels blijven ook als het raam dicht is er nog op tikken. We hebben allemaal enorm veel plezier en het is precies de goede bezigheid om de katterigheid van het afscheid van Katja wat naar de achtergrond te duwen.


Zeer brutaal is deze kameel!



Het lukt Kai een zebra te aaien!



Saskia vindt vooral de herten heel lief

Een volgende keer willen we Katja meenemen, want die zou dit ook prachtig vinden. En dan willen we ook langer blijven, want behalve het rondje door het wildpark is er nog veel meer, waaronder het voeren van giraffen op hun niveau. Daarvoor hebben we allemaal helaas geen tijd meer.

De rest van de terugweg verloopt rustig. Ik schrijf dit blog en sms met Katja. Er is een show van een hypnotiseur in het hoofdgebouw vanavond en Katja wordt uitgekozen (met anderen) om gehypnotiseerd te worden. Dat lukt niet en ze wordt teruggestuurd het publiek. Ik vind dat wel grappig, want het lukt ook nooit om mij te hypnotiseren. Ik vraag me af, waaraan dat ligt.

Thuis voelt het vreemd om zonder Katja terug te komen. Rick heeft er ook wel moeite mee, want hij ziet een briefje van haar liggen en is opeens wat verdrietig. Ik ga meteen naar boven en zie de hele la met korte broeken, die ze vergeten is mee te nemen. Ik doe ze in een tas en Rick brengt ze naar Karins huis, zij gaan morgen Jeroen naar VT brengen.

En nu zijn er nog maar vier, waarvan drie roodharig, de enige andere blonde huisgenote is weg! Help!

26 reacties:

Anoniem zei

Wat een klein kamertje en inderdaad het lijkt net een gevangeniscel, maar goed dat ze er zelf wat leuks van mogen maken.

Ha ha die kameel in jullie auto, super ! het lijkt net of je een dikke smakkerd krijgt van hem/haar op die foto.

Lijkt me wel even akelig wennen hoor als je ineens " nog maar" met zijn 4-en bent in huis.

Anoniem zei

Wow, it is an amazing campus! Great luck on the weather making the move into the dorms so smooth. And that safari park looks like fun. I'll have to check it out with Mal Mal when we ride through some day!

Cheers!
Christine

Anoniem zei

Nou, je hebt je zo te lezen kranig gehouden hoor! Ik moet er zelf over anderhalve week ook doorheen als we onze zoon naar Montana State brengen. Ik zit er enorm tegenaan te hikken. Maar ja, we moeten er toch doorheen! En ik heb het toch liever zo (dat ze zo vol enthusiasme hun college jaren ingaan) dan dat ze het huis niet uit willen! :-)

Sterkte, en Katja veel succes toegewenst met deze nieuwe fase van haar leven!

Pascale

Jasmino zei

Ik voel met jullie mee, ik kan me zo goed voorstellen dat dit een enorme impact heeft op jullie, de afstand is ook behoorlijk groot. Veel sterkte, enne, je hebt het vast allemaal heel goed gedaan. Je hebt toch een superleuke dochter? Iemand om trots op te zijn!

Corry zei

Een rollercoaster van emoties.Inderdaad een leuke meid en het gaat helemaal goedkomen.
Wat een superschattig kamertje en echt heel erg klein.

Anoniem zei

Wat een mooi blog heb je geschreven, heerlijk toch om de mixed emotions zo te kunnen 'neerpennen'. Goed idee om daarna het safaripark te bezoeken, dat geeft welllicht een beetje afleiding. Knap hoor dat je het 'droog' hebt gehouden tijdens het afscheid van Katja. Maar het staat vast dat ze een geweldige tijd tegemoet gaat op VT. Veel succes voor haar en...... voor jullie 4-tjes ook veel succes met deze nieuwe fase.

ziekteverloop Marjan zei

Prachtig beschreven, ik kon me je gevoelens helemaal voorstellen. En het zette me aan het denken: die van mij zijn nog thuis (ik vind Heleen al zo groot op de middelbare school!), en ga nog maar eens bewuster dingetjes met ze doen, genieten van deze fase. Het zijn weliswaar geen echte kleintjes meer, maar dit is nog wel de tijd dat ze me "nodig" hebben. Dit is immers de tijd waar ik straks heimwee naar krijg...!
Die kameel was trouwens erg fotogeniek! ;)

Anoniem zei

Nou, het ziet er in ieder geval prachtig uit! En ze gaat vast en zeker een geweldige tijd tegemoet.

Ik zou mezelf maar helemaal niets kwalijk nemen wat betreft opvoeding.
Sterker: volgens mij zijn jullie perfecte ouders.

Het gevoel van "het is af en nu kan ik er niets meer aan doen" herken ik.
Maar je kunt trots op het resultaat zijn.

Wanneer zien jullie haar weer?
Wat zal ze dan een verhalen te vertellen hebben ! (En dat is ook weer heel erg leuk).

Familie Langens zei

Hoi Petra,

knap dat je het droog gehouden hebt, en inderdaad een klein, maar wel heel gezellig kamertje.

Hier zitten we een andere fase, het potty trainen en dat is al zoiets waarvan ik vind dat het hard gaat, volgende week is het 2 jaar geleden dat we Marli opgehaald hebben in China en die 2 jaar zijn al zo snel gegaan.

Jullie zijn nog maar met 4-en thuis, wij over niet al te lange tijd ook hoop ik....

Groetjes, Anne-Marie

TOG zei

Goed te lezen dat alles goed is gegaan. Ik schrijf dit vlug, vlug, voor ik Pamela ga wakker maken en haar weg ga brengen naar UT Austin. Het nieuwe avontuur gaat beginnen!

Annemiek zei

Pff, die stap is genomen. Die flashbacks heb ik ook vaak, zo van heb ik het wel goed gedaan etc. Erg moeilijk hoor, al die gemengde emoties. Je zou de tijd wel eens even stil willen zetten. Maar dat kan niet, en dit is weer een nieuwe fase.
In het begin is het echt even wennen aan een stuk leegte in huis!
O, en vandaag gaat onze oudste weer vertrekken, niet zo ver weg, maar toch weer op zijn eigen pootjes.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Het helpt altijd om even terug te gaan naar je eigen tijd op school en het moment dat je het ouderlijk huis verliet. Het is even wennen maar uiteindelijk starten er weer hele nieuwe dingen in je leven. Succes en keep on writing!

Bas

Anoniem zei

Wat goed dat je het droog hebt kunnen houden zeg. Ik voel de tranen gewoon branden!
ze zal het er vast naar haar zin hebben. Even wennen thuis aan de nieuwe samenstelling, maar dat komt vast ook wel goed.
Liefs, Manon

Anoniem zei

Wat een mooie blog om te lezen! Zit ik hier met tranen in mijn ogen omdat jouw kind haar vleugels gaat uitslaan...:-).

Ik kan me voorstellen dat het voor iedereen in jullie hechte gezin vreemd aanvoelt.

Inderdaad wel een klein kamertje hoor, maar na jullie harde werk toch heel gezellig ingericht!

Kun je Rick niet overhalen zijn haar te milimeteren, volgens mij wordt hij dan een beetje grijs/lichtrood/blond toch, dan is er tenminste weer balans in de samenstelling ;-))

DixieChick zei

Het lijkt me zo raar om thuis te komen en eentje is er niet meer! Ik kan me je gevoel van "had ik maar.." helemaal voorstellen..maar zo te zien (lezen) hebben jullie het prima gedaan!

Maar als ik thuiskom straks dan ga ik denk ik maar eens lekker Nickelodeon kijken met de kinderen in plaats van ze te vertellen dat ze veel beter dit of dat kunnen doen:) Elke seconde telt, dat heb je me wel geleerd vandaag!

Sterkte!
Judith

Anoniem zei

Zoals het kleine mannetje in de roosvicee reclame tegen z'n vader zegt: 't Komt wel goed schatje!

Anoniem zei

Het moet raar zijn om Katja niet meer op je heen te hebben dagelijks! Gelukkig zal ze het erg naar haar zin hebben!
Goed dat jullie met het hele gezin zijn gegaan, zodat jullie ook gezamenlijk afscheid konden nemen. Tijdelijk gelukkig maar.

Carola zei

Ik kan me voorstellen hoe jullie je nu moeten voelen en stiekum ben ik blij dat het bij ons nog even duurt voordat Robin de deur uit gaat. Ik hoop dat jullie snel aan de situatie wennen en Katja zal ongetwijfeld een geweldige tijd tegemoet gaan.
Sterkte en heel veel liefs,
Carola

Anoniem zei

Goh wat zal dat wennen zijn zeg. Voor allemaal.
De kamer zag er in eerste instantie zo op de foto inderdaad klein uit maar ze heeft hem al aardig en gezellig ingericht.

Ineke zei

Fijn dat alles zo goed verlopen is en knap van je dat je je goed hebt kunnen houden.

Zal de eerste tijd best wennen zijn, eentje minder in huis.

gr, Ineke

Anoniem zei

Ik ben onder de indruk Petra! Iedere stap verder, is een stap naar volwassen worden. Je zult je best een aantal dagen minder fijn voelen, maar dat zal ook weer wennen ;-)

In NL zijn de afstanden minimaal en zelfs wanneer mijn kind op een kamer in Utrecht zou gaan zitten, lijkt me lastig. Je kind loslaten moet, maar liever niet te snel;-)

Groetjes Nanda

Anoniem zei

Goed gedaan! Hilarisch die kameel in de auto....een geweldig idee om zo even de zinnen te verzetten.
Een nieuwe stap, een nieuwe fase, een nieuw leven voor jullie allemaal. Het zal zijn moeilijke momenten hebben, maar jullie zijn er voor elkaar om elkaar te steunen.
Keep up the good work!

Anja zei

Moeilijk hè om je kind dan daar achter te laten, maar wat heb jij je kranig gehouden!!
Katja heeft een kleine kamer maar het ziet er wel gezellig uit!
Nu begint in zowel jullie als Katja's leven een nieuwe fase en daarin zullen zullen jullie je weg moeten vinden, maar dar zal jullie zeker lukken!!

Ik mis wel haar kever op de oprit.
Sterkte voor de aankomende dagen, die zijn het moeilijkste vond ik.

Je krijgt er uiteindelijk een heel ander maar zeker niet minder waardevol contact voor terug, zo ervaar ik het.

Kristel Holsbeek zei

Goed zo je hebt het kunnen volhouden!!! Bravo hoor!!
Het is idd een klein kamertje maar zo te zien hebben jullie (vooral Katja) er toch iets gezelligs van kunnen maken. Leuke kleuren trouwens Katja!!
Er is een nieuwe periode aangebroken en dat zal in het begin moeilijk zijn maar dat komt allemaal mooi in orde, zal je zien.

Hihi die foto van die kameel is super !!!! Geweldig;-)))

Anoniem zei

Wat goed dat jullie het droog hebben gehouden. Het lijkt me zo leuk om daar te gaan studeren. Als ik die mogelijkheden lees. Wat heb ik nu een spijt dat ik geen uitwisselings jaar heb gedaan toen het kon.

Wat een leuk idee om naar dat safaripark te gaan. Dan sluit je zo'n vervelend moment toch leuk af. Geweldig die foto van die kameel in de auto!! Een geluk dat hij niet spuugde maar eten wilde:).

Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Wow! Wat een levendig verslag heb je geschreven. Het voelt na het lezen alsof ik er zelf bij ben geweest!!! :-)

Ik ben er zelfs even helemaal stil van. Toch moet deze dag een heerlijke herinnering voor jullie allemaal zijn.

:-)