Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 28, 2008

Moeder dochter dagje

De broodnodige regens van Fay zijn vanochtend gearriveerd. Ik was gewoon vergeten hoe een natte natuur eruit zag! Maar hopelijk hoepelt ze gauw weer op, want ik kan maar heel slecht tegen dit sombere weer. Ik ben blij, dat we hier zo'n zonnig klimaat hebben over het algemeen!

Cosmo heeft er een hekel aan om nat te worden, dus we lopen maar net zover tot hij zijn behoeftes heeft gedaan. Om toch de benodigde beweging te krijgen stof ik de elliptische machine boven weer eens af. Met een leuk boek erbij zijn de drie kwartier erop zo voorbij. Toch ideaal, die apparaten als het buiten slecht weer is!

Saskia en Laura zijn inmiddels ook uit de veren en als Laura door haar vader is opgehaald vertrekken Sas en ik naar Tysons Corner. Het is perfect weer voor een lekker winkelmiddagje.

We beginnen bij Delia's, waar je als je een t-shirt koopt, de tweede halve prijs krijgt. Ook krijg je, als je een paar jeans past $10 korting. De jeans zitten niet goed bij Saskia, maar de t-shirts zijn gewoonlijk $24,50, dus we krijgen ze voor bijna halve prijs. Voor het dunne goedje, waar ze van gemaakt zijn, vind ik de volle prijs gewoon te veel!

Bij California Pizza Kitchen gaan we lunchen. Het restaurant zit vol en we vermaken ons met mensen kijken. Naast ons zitten een paar kersverse moeders te kletsen en ik bedenk me, hoe lang het alweer geleden is, dat ik zo zat met een baby! Mijn jongste past al op andermans kinderen!

Na gesmuld te hebben van de lekkere tortilla soep en kip dumplings gaan we verder shoppen. Saskia heeft nieuw ondergoed nodig en vindt dat bij Pink, de "jongere" versie van Victoria's Secret. Zelf heb ik jeans nodig en vind een paar heerlijk zittende bij de Gap.

Omdat ze, nu ze naar middle school gaat, make up wil gaan dragen, wil Saskia leren hoe ze dat mooi op kan doen. Daarvoor gaan we naar M.A.C. in Macy's, waar ze leuke, jonge kleurtjes hebben.

Ashley, die ik niet ouder dan twintig schat en die zelf ook mooi en natuurlijk is opgemaakt, helpt Saskia. Samen kiezen ze kleurtjes (groen en blauw) oogpotlood, oogschaduw (goud), mascara (bruin), foundation en blush (die Saskia niet wil, gelukkig) en lipgloss uit. Dan maakt Ashley Saskia op. Het resultaat is heel mooi en Saskia ziet er zeker niet "geverfd" uit.


Tijdens het opmaken

Saskia is er erg blij mee en hoopt nu alleen, dat ze het zelf ook zo mooi kan doen. Erg leuk om te doen, zo'n makeover! Misschien doe ik er binnenkort zelf ook eens een, want dat is alweer vele jaren geleden.

Inmiddels is het tijd geworden om naar de bioscoop te lopen. We hebben kaartjes voor Sisterhood of the Traveling Pants 2 en we vinden het allebei een heerlijke film. Hij is bij tijden ontroerend, grappig en gewoon leuk en we zijn trots, dat we het allebei droog houden, al kost me dat soms wat moeite.

Thuis treffen we Rick, die zin heeft om sushi te gaan eten. Er is net een nieuw sushi restaurant in Vienna geopend, Sushi Yoshi (dit is het vierde Japanse restaurant in het stadje!). Hiervoor hebben we rond Kerst een kortingsbon gekregen, dus we willen het gaan proberen.

Ze doen het sushi menu net iets anders, dan de andere restaurants. Je kunt namelijk per stuk bestellen, terwijl je elders altijd twee stuks krijgt. Dat vind ik wel leuk, want zo kun je meer uitproberen voor hetzelfde geld. En het is lekker! Alleen vinden we de atmosfeer hier minder, dan bij de andere restaurants in de omgeving. Maar misschien komt dat nog, ze zijn zo nieuw.

Tot slot heb ik van Ronald, een bloglezer, het weblog van Bart Pietersen (een vriend van zijn zoon) toegestuurd gekregen. Graag wil ik die ook onder jullie aandacht brengen. Bart is 17 en heeft botkanker. Hij kan niet meer beter worden. Het is niet voor te stellen, wat hij en zijn familie moeten doormaken. Ik hoop, dat veel virtuele steun hen een beetje kan helpen en wie weet kunnen heel veel positieve gedachten van over de hele wereld toch nog een wonder bewerkstelligen! Vandaar, dat ik zijn weblog hier vermeld.

15 reacties:

Anoniem zei

Ja, Delia's heeft hele leuke shirts! Er liggen er hier een paar in de kast.....
Heb je echt niet gehuild bij de film? Helaas kon ik het niet droog houden.

Ik hoop dat het morgen droog is, zodat je minder pijn hebt.

Fijn weekend!!

DixieChick zei

Lekker zo'n winkeldagje! En wat leuk dat Saskia ook make-up wil!

Ik hoop dat de regen daar snel ophoudt; hier is het alweer twee dagen droog (gelukkig maar)

Karin zei

Wat grappig nu ik je moeder dochter dag lees. Mijn dochter gaat ook volgende week beginnen op Middle School en we hebben deze week ook geshopt en zijn naar dezelfde film geweest! :-) Alleen nog geen make up hier. Saskia ziet er heel mooi opgemaakt uit. Zo'n make over bij MAC is inderdaad goed, ik heb het zelf ook al eens gedaan.
groetjes uit NJ,
Karin

Becs zei

Heerlijk zo een moeder dochter dagje! Geniet er van zo lang als dat het kan!

Ik zou ook graag de nieuwe sisterhood willen kijken, maar ik moet nog steeds de eerste eens kijken.

Ik ga de weblog zeker lezen!

Anoniem zei

Wat een mooie en goede make-up is dat van MAC, hè. Hier zijn ook een paar fans ervan.

En wat kun je nu goed zien dat Saskia ouder wordt. Echt een beginnende tiener.

Karin zei

Hi Petra, als ik klik op de link van 'Pink' krijg ik iets heel anders :-)
groetjes uit NJ
Karin

Petra zei

Oeps! En ik had nog wel gecheckt, kennelijk toch de "vs" vergeten, ik heb het gauw aangepast!

Anoniem zei

Wauw, wat een indrukwekkend weblog van Bart Pietersen. Wat hij allemaal niet moet ondergaan, 't is niet te geloven!

Annemiek zei

Leuk zo'n moeder dochter dagje. Een heel kort moeder zoon dagje heb ik deze week gehad met Tim, toen hij eindelijk eens een keer wilde gaan shoppen.
Vreselijk als je kind ziek is en niet beter kan worden, dat kun je eigenlijk niet voorstellen. Mijn broer's beste vriend is op 18 jarige leeftijd aan botkanker gestorven en het zusje van een vriendin was 15 toen ze het kreeg. Het waren ook nog buren van elkaar. Zij is er gelukkig wel van genezen.

Anoniem zei

Vanuit hier zeker positieve gedachten aan Bart en al de mensen die van hem houden. Ik hoop met je mee op een wonder want....wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Anja zei

Gezellig zo'n moeder-dochterdag.
Dat mis ik wel nu we zover bij onze dochter vandaan wonen.
Als zij hier is of wij in Nederland plannen we ook zo'n dagje.

Met een brok in mijn keel heb ik de weblog van Bart gelezen.
Ik kreeg er kippenvel van, verschrikkelijk wat die jongen en dat gezin meemaken.

Anoniem zei

Bah regen, dat heb ik ook in NL gehad. Geef mij dan toch maar de hete zon in Dubai. Leuk zo'n make-over. Vaak is het alleen lastig om thuis met make-up het zelfde resultaat te krijgen.
En hoe was de Sushi?

Anoniem zei

Ik ga zo eerst rustig naar de blog van Bart kijken. Vreselijk als jonge mensen zo ziek zijn!

Anoniem zei

Gezellig hoor, een moeder-dochter dagje! En wat leuk dat Saskia nu met make-up begint. Het zal even oefenen worden, maar zal het vast snel onder de knie krijgen.

Anoniem zei

Ik heb zojuist ook de web-log van Bart gelezen en kon het niet 'droog' houden. Zelf heb ik ook een zoon en ineens realiseerde ik me dat wij er niet bij stil staan dat hij gewoon gezond is, zoals het ook hoort. Ineens word je met feiten overvallen dat het ook anders kan, zoals het geval van Bart.

Ik moet het hele verhaal van Bart even verwerken. Ik kon en wilde ook geen reaktie achterlaten op zijn web-log, gewoon omdat ik niet zou weten hoe te reageren. Het is zo oneerlijk en zo vreselijk dat je dit als gezin moet meemaken. Daar zijn gewoon geen woorden voor.

Dit is ook precies de reden waarom ik mij wel eens heel erg boos heb gemaakt over de Amerikaanse TV commercials over ziekenhuizen. Het ene ziekenhuis 'slacht' het andere ziekenhuis af in die TV commercials.

Zo was er reklame over een ziekenhuis dat gespecialiseerd was in kanker patienten. Ze zeiden glashard dat als kankerpatienten bij hun onder behandeling zouden zijn geweest, dat ze nog in leven zouden zijn en beter konden worden, maar ja.. ze gingen naar dat andere ziekenhuis en nu was het te laat voor ze.

Dit soort TV reklames zouden ze moeten verbieden hier in Amerika.

Gelukkig heb ik dit soort TV commercials niet in Colorado gezien, maar regelmatig in de staat Illinois. Heel erg, zoiets.