Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 26, 2008

De rit goed volbracht

Het is maar weer somber weer vanochtend, al regent het gelukkig niet. Op het schema van Anytime Fitness staat weer de Core Training. Die vond ik vorige week zo goed, dat ik er weer heen ga.

Sharon, de trainer, doet zelf niet mee, want ze heeft net een zwaar ontbijt op (ze heeft zo te zien ook echt geen extra training nodig!). Maar op ons zet ze de zweep! We wiebelen op de bosu en de grote bal en alle spieren komen ruimschoots aan bod.

Als afsluiting "mogen" we twee minuten planken. Ik ben er heel trots op, dat behalve Sharon zelf, alleen een andere vrouw en ik dat volhouden! Die laatste vijftien secondes lijken wel een uur dan!

Na de training ga ik nog een half uurtje op de elliptische machine en dan weer huiswaarts. Daar wacht Cosmo geduldig op zijn wandeling, die we door een druilerig Vienna maken. Deze herfst is tot nu toe een stuk koeler, dan die van vorig jaar (helaas) en ik verbeeld me, dat de bomen ook vroeger aan het verkleuren zijn.

Katja MSN't om een uur of twaalf, dat ze vroeger klaar is met school en dus "binnenkort" zal vertrekken hierheen, ze zal bellen, als ze op weg gaan. Ik vertel haar heel voorzichtig te zijn met de vrachtwagens en ben blij, dat ze zo vroeg vertrekt, want het weer zal vanmiddag weer verslechteren.

Na de lunch verwacht ik dus al snel dat telefoontje. Maar dat blijft uit. Pas om half drie (!) belt Katja, dat ze nu eindelijk gaan vertrekken. Ze heeft nog twee meisjes mee, waarvan later blijkt, dat er eentje in Fredericksburg woont. Dat is een uur omrijden voor Katja, niet bepaald "op de weg" naar huis voor haar! Bovendien moet ze nu ook op de heel drukke I-95 om naar huis te komen, waar ze dus ook prompt in de file komt te staan.

Al met al maak ik een nagelbijtende middag door. Gisteravond bij Bunco vertelde Mary over de dochter van een van onze buren, die ook naar Virginia Tech gaat. Zij kwam vorig weekend hierheen en werd door een vrachtwagen van de weg gedrukt en sloeg daardoor over de kop. Gelukkig is ze niet ernstig gewond, maar het laat wel zien, hoe gevaarlijk het vrachtverkeer op de I-81 is.

Met dit regenachtige weer vind ik het dus helemaal eng voor Katja in haar gele kevertje, die is zo klein en die vrachtwagens zo enorm! Maar Katja doet het goed en belt netjes, als ze halverwege zijn. Alleen vertelt ze er niet bij, dat ze dus eerst naar Fredericksburg moet. Daardoor komt ze pas om half tien hier thuis aan!

In ieder geval heb ik de middag verder nuttig besteed door mijn foto's van New York te bewerken en hier online te zetten. Ongeveer de helft is met mijn nieuwe groothoeklens genomen en de andere helft met mijn kleine toestelletje. Ik denk, dat ze vrij goed te onderscheiden zijn.

Katja wordt als de langverloren dochter binnengehaald en we eten een late maaltijd van beef kabobs, rijst en salade. Dat is een van de maaltjes, die Katja heeft gemist. Raffi komt ook langs, want die studeert nu bij George Mason University hier dichtbij.

Met zijn allen luisteren we met een half oor naar het presidentsdebat. Eerlijk gezegd vond ik het doodsaai. Hoezo debat? De kandidaten gaven beiden een vermoeide indruk, vond ik.

9 reacties:

Annemiek zei

Poeh, ik vindt die 3 kwartier rijden hier al wat voor de jongens, ik zou me ook zorgen zitten maken als ze zo'n eind moesten rijden. Geniet fijn samen van het weekend!
(ik merk aan die 2 van ons ook elke keer weer hoe uitgelaten ze zijn als thuiskomen)

Anja zei

Dat je nagelbijtend de middag bent door gekomen kan ik me heel goed voorstellen.
Ik zou het ook maar 10 keer niets vinden als een van onze kinderen zo'n eind in druk verkeer moest rijden.
Maar ze heeft het zo te lezen heel goed gedaan.
Heel vertrouwd om haar kever weer op de oprit te zien staan!
Fijne zondag, geniet van het bezoek van Katja!

Ineke zei

Het mag dan wel regenen bij jullie maar lekker warm is het dan toch nog wel.

Fijn, dat Katja goed aangekomen is, vertrekt ze zondag weer?

Geniet maar lekker van haar bezoek!

gr, Ineke

Anoniem zei

Ja heel vvertrouwd om de gele kever weer te zien. Tjonge een uur omrijdenom even iemand thuis afte zetten??? Kost ook weer aardig wat benzine. Maar fijn dat Katja thuis is. Geniet ervan.


ps: wat is planken?

Anoniem zei

Gelukkig is Katja veilig aangekomen! Geniet van jullie weekend samen.

Anoniem zei

Geniet van een geweldig weekend. (ahum, kijk net op de klok hier en de zondag gaat wel weer erg hard.)

Anoniem zei

Die vrachtwagens hier is inderdaad een ellende, weet niet wat ze allemaal doen achter het stuur terwijl ze rijden maar gaat hier ook nogal eens (bijna) mis omdat ze van hun rijbaan afwijken.
Vond het ook een verschrikkelijk saai debat en raak meer en meer in de overtuiging dat ze beiden niet geschikt zijn voor zo'n functie.

Petra zei

@Sally - "Planken" is een buikoefening (in het Engels "planking", maar ik heb het volgens mij in het Nederlands wel "planken" genoemd zien worden). Daarbij houd je je lichaam op op je ellebogen en je tenen, dus je buikspieren moeten hard werken. Niet makkelijk, kan ik je vertellen ;).

oneduts zei

Thanks for sharing your pictures - they're fantastic.