Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 02, 2008

Eerste schooldag zit er weer op

Pff, dat valt echt even zwaar tegen om Kai al om zes uur onder de douche te horen gaan! Een kwartier later gaat Ricks wekker en een paar minuten later staat een zenuwachtige Saskia ook op. Ik probeer verder te doezelen, maar merk nu tegen de avond een (letterlijk) pijnlijke vermoeidheid, die ik de afgelopen maanden niet heb gevoeld. Al ging ik gisteravond een stuk vroeger naar bed, het was kennelijk nog niet vroeg genoeg.

Maar Kai en Saskia hebben er duidelijk zin in. Beiden gaan ruim op tijd naar de bushalte. Rick loopt met Saskia mee en brengt Cosmo ook. Hij vertelt, dat Bruce (onze overbuurman, die zeven kinderen heeft en nu voor het eerst in twintig (!) jaar geen kind naar de basisschool hoeft te brengen) en hij daar de enige ouders waren. Ik wijs hem erop, dat dat niet aan de ouders hoeft te liggen. Sommige kinderen schamen zich daarvoor, tenslotte.

Als Rick ook naar zijn werk vertrokken is, dwing ik mezelf tot een rigoureuze gewichtenroutine. Ik denk er nog over om daarna te gaan hardlopen. Christine belt echter en ik heb natuurlijk veel meer zin om lekker bij te kletsen! Ze vertelt, dat er vandaag niets uit haar handen komt en zelf heb ik ook geen ambitieuze dag gepland. Het is na zo'n lange vakantie toch weer even in het gareel komen.

Na het telefoontje (nou ja, een uur later!) besluit ik mijn vierde kind mee te nemen om hem op een nieuw speeltje te trakteren. Cosmo's favoriet is een pluche bal, die ooit piepte. De bal wil je eigenlijk alleen met handschoenen aanpakken, zo vies is die, en het piepertje is sinds een paar weken ook kastje wijlen.

Bij Petco gaan we samen op zoek naar wat anders. Cosmo vindt bezoekjes aan de dierenwinkel super! Alle luchtjes en de knuffels van andere klanten, die hem toch altijd willen aanhalen, hij geniet met volle teugen.

Zijn eten is ook bijna op en ik koop misschien wel voor het laatst de grootste (40 lbs)zak eten voor puppies. Het is niet te geloven, dat Cosmo over iets meer dan twee maanden alweer twee jaar oud zal zijn! Dan zal hij overgaan op het eten voor volwassen honden.

Behalve een paar botjes en een varkensoor (wat vinden honden daar toch zo lekker aan?) vinden we een leuk piepend egeltje voor meneer. Zoals altijd gaat hij bij de "snackbar" (echt een bar vol verschillende hondensnacks) op zijn achterpoten staan. Daarvan neem ik dus ook een zakje mee, want ik ga weer eens wat meer trainen met hem. Cosmo trekt veel te hard tijdens de wandelingen.


Met nieuwe "egel" klaar om de tuin te verdedigen!

Om half een heb ik met Karin en Sylvia afgesproken bij Brio in Tysons Corner te gaan lunchen. Ik ga wat vroeg, want ik wil het vervolg op het boek, dat ik bijna uit heb, kopen bij Barnes and Noble.

Daar zie ik Sylvia ook meteen staan, die al wat gewinkeld heeft. Ik vind mijn boek en samen lopen we naar het restaurant, waar Karin al staat te wachten. Haar heb ik werkelijk de hele zomer niet gezien!

Er is dus heel wat bij te kletsen en we doen dat onder het genot van een paar flatbreads (die van mij is Margherita, echt heerlijk en licht). Sylvia vertelt ook, dat ze zich gisteravond lam zijn geschrokken, want er zat een wasbeertje in hun keuken! En dat niet alleen, er zat een hele familie op hun deck! Het hele verhaal is op haar blog te lezen.

Pas na tweeen nemen we weer afscheid en ik ben net op tijd voor Kai thuiskomst terug. Vandaag krijgen Saskia en hij hun hoorntje met tractaties. Het wordt met dank in ontvangst genomen.


Kai heeft dit jaar Duits als vak en hij vertelt, hoe hij daar al heel wat van verstond. Later in het jaar zal het wel anders worden, maar in het begin denk ik zeker, dat zijn kennis van het Nederlands zal helpen.

Niet veel later komt Saskia ook thuis. Helaas heeft zij een flinke hoofdpijn en gaat eerst op de bank slapen. Als ze eenmaal wakker wordt zijn haar verhalen ook positief. Het zal voor haar zeker even duren, voor ze in het vroege opstaan ritme is.

Buiten zittend MSN ik met Katja. Ze mist Sushi, haar poes, enorm. Dat is wederzijds, want Sushi miauwt wanhopig 's nachts. Rick en ik weten niet goed, wat we ermee aan moeten. Ook wil Katja graag, dat ik kom, zoals we een paar weken geleden bespraken.

We bespreken data en, zoals het er nu uitziet, ga ik er zondag, de 21e, heen en eet dan 's avonds met haar. Op maandag heeft Katja altijd vrij, dus dan zal ik tot na de lunch blijven. Katja wil dan de 26e naar huis komen, zodat ze Sushi weer kan zien.

Na een makkelijk maaltje van spaghetti met gehaktballen ben ik zo moe, dat ik zo meteen mijn bed al op ga zoeken!

13 reacties:

Anoniem zei

Knap dat Cosmo zo lang met zo'n piepspeeltje doet, hier is het meestal binnen een uur gedaan met het piepertje, na 6 speeltjes ben ik er maar mee gestopt, ook "foei niet slopen !" helpt niet helaas.

Leuk dat ze het naar hen zin hebben op school !

Anoniem zei

Piepbeestjes overleefden het bijonze boxers ook nooit lang. Voor poes heb ik onlangs een grote muis uit NL meegenomen (was daar zo goedkoop...) en dat is voltreffer. Veel leuker dan de zachte muisjes die ze hier verkopen. Poezenbeest is er maar druk mee.
Fijn dat de 1e schooldag goed verliep en leuk dat je al een bezoekje aan Katja gepland hebt.

Ineke zei

Ja, dat zal best even wennen zijn, terug naar het normale (school) leven.

Sterkte met je pijnen, ik hoop dat het gauw wat beter zal gaan. De temperatuur is gelukkig nog wel lekker bij jullie.

gr, Ineke

Anoniem zei

Ik heb bij ons op de hondencursus geleerd dat varkenvlees niet goed is voor een hond (net als druiven en chocolade). Kan wel een beetje kloppen omdat bij ons in de buurt de betere (en natuurlijk gelijk ook dure) dierenwinkel totaal geen varkensvlees verkoopt.
De piepspeeltjes gaan de ene keer langer mee dan de andere keer. Eden gebruikt zo'n speeltje ook vaak als kussen.

Leuk dat de kinderen het naar hun zin hebben op school. Is toch altijd weer spannend.

Anoniem zei

Fijn dat de eerste schooldag leuk was! Moeilijk om weer in een ritme te komen na de vakantie. Doe kalm aan, lekker vroeg naar bed met een boek....

Anoniem zei

Het normale leven is dus weer begonnen. Hopelijk voor Saskia zal ze niet elke dag thuiskomen met hoofdpijn.
Gezellig dat je al plannen hebt om naar je oudste dochter te gaan, toch handig dat ze niet helemaal in CA studeert ofzo.
Groetjes, Manon

DixieChick zei

Gelukkig, de eerste schooldag zit er op! Die van ons zijn al vier weken bezig, het is grappig te lezen dat het in Virginia zoveel later pas begint. Onze jongens willen trouwens ook nooit dat we meegaan naar de bushalte. Zelfs niet toen we van de zomer verhuisden..ik mocht ze heel vroeg afzetten (zodat ze zeker wisten dat ze goed stonden), maar daarna "hoefde" ik niet te blijven wachten (dat is jongens-taal voor "Please don't embarrass us"). Ik ben maar om het hoekje blijven staan totdat ze weg waren:)

En leuk dat je met Katja hebt afgesproken! Heb je iets om naar uit te kijken!

Annemiek zei

Zo begint het weer met school, hier vandaag pas. Ik mocht niet mee naar de bushalte, maar ja het is ook al een high schooler! Leuk dat je Katja gaat opzoeken, er zal genoeg bij te kletsen zijn!
Knap dat je nog een blog kunt schrijven als je zo de pijp uit hebt!

Anoniem zei

Dat is weer even wennen, na zo'n lekker lange vakantie.

Gelukkig hebben de kinderen de eerste schooldag goed doorstaan. Duits zal inderdaad veel herkenning geven voor Kai, dat is zeker een pluspunt. Alleen grammaticaal is nog meer een drama dan Nederlands!

Leuk dat je binnenkort bij Katja op bezoek gaat. Ik kan me voorstellen dat ze jullie behoorlijk mist.

Anja zei

Fijn dat de 1e schooldag voor kai en Saskia positief is verlopen.
Ik had ook altijd even tijd nodig om na de vakantie weer in het dagelijkse ritme te komen.
Gezellig dat je bij Katja op bezoek gaat!

Margo zei

Hier ook mixed feelings over de eerste schooldag, fijn dat er wat meer ritme in de dagen zit, maar wat gaat die wekker vroeg. Fijn dat de kinderen niet meer 24/7 om me heen draaien, maar wat is het stil in huis. Fijn dat ze weer vriendjes kunnen gaan maken, maar wat ben ik dan, taxibedrijf naar alle play dates? Enzovoort, enzovoort, enzovoort... Goh, als je 3x enzovoort achter elkaar schrijft, ga je twijfelen of je het wel juist spelt...

Groetjes uit Nederland.

ann en ron zei

Arme Sushi en Katja, ik weet precies hoe het voelt. Toen ik op mezelf ging wonen zou ik mijn poes bij mijn moeder achterlaten, lekker dan had hij een tuin. Van ellende heb ik m na 6 weken toch maar opgehaald. Maar dat zal Katja niet lukken natuurlijk, mooie boel als iedereen ook nog zijn huisdier mee zou mogen nemen. In ieder geval leuk dat je weer even naar haar toe gaat. Sterkte met je vermoeidheid...
Ik hoor graag nog even de maat van Kai,
gr Ann

Miranda zei

He Petra, Gezellig zo na je dochter te gaan. Het was al even geleden dat ik weer behoorlijk wat moest bijlezen. Maar de uitnodiging geld nog steeds hhor. Mocht je willen langs komen....
Even mijn e-mail adres:miramoza@hotmail.com. Dat schrijft wat handiger niet.
Groetjes Miranda