Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 16, 2008

Nieuwe sportschool

Om kwart voor drie word ik met schrik wakker en kan de slaap niet goed meer vatten. Ik heb gedroomd, dat een enorme vrachtwagen (degenen, die hier in de VS zijn geweest, weten welke ik bedoel) over Katja in haar gele kevertje heenwalste. Ik kan de beelden niet meer uit mijn hoofd krijgen. Net nu ze volgende week die hele afstand weer gaat afleggen!

Het is alsof Katja gevoeld heeft, dat ik me zorgen maakte om haar. Om zeven uur gaat de telefoon en Rick pakt hem op. Het is Katja, ze heeft niet kunnen slapen. Later bel ik haar nog even terug om zeker te zijn, dat ze niet ziek wordt (Katja en niet kunnen slapen zijn geen gewone combinatie). Gelukkig is dat niet het geval. We zien allebei erg naar zondag uit!

Christine belt en we lopen al kletsend meer dan een uur, ik bij elkaar 5,5 mijl. Het is beduidend koeler, dan gisteren en helaas ook bewolkt. Dat was anders voorspeld, maar het loopt wel lekkerder, dan in die hitte.

Onderwerp van gesprek is vooral het gebrek van ons beiden op het moment aan een lokale vriendin, waar we of mee kunnen gaan lopen of spontaan ergens heen kunnen gaan. Kortom, we missen elkaar!

Zelf heb ik er moeite mee, dat ik in zo'n kort tijdsbestek maar liefst twee loopmaatjes ben "verloren". Ik vind het moeilijk de motivatie te vinden op het moment. Tijd voor iets nieuws, dus, want bewegen moet ik iedere dag en dan wil ik het wel zo leuk mogelijk vinden!

Nu zijn er de afgelopen tijd twee nieuwe sportscholen in Vienna geopend. Ik ben al een jaar of wat geen lid meer van de Lifetime Fitness, omdat ik het te ver weg vond. Bij elkaar tegen het half uur om er te komen!

Online bekijk ik de twee nieuwe fitnesscenters en vooral Anytime Fitness bevalt me wel. Die zit hier nog geen drie kilometer vandaan, dat valt zelfs te bewandelen! Ik besluit er dus een kijkje te gaan nemen. Vorige week had ik al gebeld om de kosten en die vallen heel erg mee, zeker vergeleken bij Lifetime!

Met de auto ben ik er binnen vijf minuten en vind zo een parkeerplaats langs Vienna's gezellige historische Church Street. Anytime Fitness ligt op de tweede verdieping.

Als ik binnenloop word ik meteen hartelijk begroet en rondgeleid. Het is een vrij kleine ruimte met de nieuwste toestellen erin. Tot mijn vreugde hebben de cardiotoestellen net als in Aruba een eigen tv scherm. Dat is een van de dingen, waar ik op hoopte. Pluspunt, dus!

Verder ziet alles er kraakhelder uit. Er is een schema met verschillende klassen, waarvan ik er zeker een paar ga proberen. En de douches zijn nieuw en schoon, niet dat ik die vaak zal gebruiken, maar je weet nooit. Het vrij knusse ervan bevalt me ook, want ik hoop hier weer wat mensen tegen te komen, die in Vienna wonen en niet overdag werken (ik heb Christine destijds ook bij een sportschool ontmoet).

Al met al is wat ik zie precies wat ik zoek. Ik besluit meteen maar lid te worden en vul het papierwerk in. Om de club binnen te komen krijg ik een electronisch "sleuteltje", dat aan mijn sleutelhanger past. Geen gedoe met kaartjes, die verloren kunnen raken, dus. Ik ga het morgen allemaal meteen uitproberen!

Voldaan stap ik weer naar buiten en ga naar Giant om avondeten te halen. Omdat vanavond de Back to School Night van de high school is, kies ik voor een Stouffer's lasagna en asperges. Dit weekend zeiden Saskia en Kai nog daar dol op te zijn, dus dat is makkelijk.

De middag besteed ik aan het proberen te vinden van onderwerpen voor mijn fotografieles van deze week. Het onderwerp is "abstracten" en dat valt nog niet mee. Het moet een foto zijn, waarvan niet meteen duidelijk is, wat het is. Een foto heb ik al op weg naar New York gemaakt, maar ik moet nog twee goede onderwerpen vinden. Het is leuk om zo met een creatief oog rond te lopen, maar er komt maar een goede foto uit. Gelukkig heb ik tot zondag de tijd om de de laatste opdracht in te leveren.




Dit zijn mijn inzendingen tot nu toe, ben benieuwd wie er raadt, wat ze zijn

Rick komt wat laat thuis, dus ik ben blij, dat het eten klaar staat. We eten heel snel en gaan dan naar de Back to School Night voor Madison High School.

Kai heeft dit jaar echt een veel leuker jaar, dan vorig jaar. Niet alleen qua vakken, maar ook qua leerkrachten. Ze zijn allemaal even enthousiast. Favorieten (blijken later ook Kai's favorieten) zijn de Physics Honors (Natuurkunde, hoger niveau) en de Algebra 2 Honors leraren.

De eerste is een MIT electrisch ingenieur graduate, die eerst in de marine heeft gezeten en nu dus les geeft en zeer enthousiast is over natuurkunde. De tweede een al wat oudere man, waarvan de energie gewoon afspringt en die duidelijk hart heeft voor zijn studenten. Voor de rest van de vakken heeft Kai leraressen, ook van hen straalt de lol in hun vak uit.

Behalve de verplichte vakken Engels en (Amerikaanse, dit jaar) geschiedenis heeft Kai drie keuzevakken. Computer Graphics 2, waar hij Photoshop uitgebreid leert (ik ben jaloers!). Fotografie, waar hij nog de ouderwetse manier van ontwikkelen leert. En tot slot Duits, waarvan de lerares ons in het Duits allerlei lichamelijke oefeningen laat doen, die ze de kinderen ook iedere dag laat doen. Wel goed, want zo leren ze bijvoorbeeld links en rechts, hand en bein etc. Al met al een informatieve avond, zoals altijd lijkt het me heel leuk op deze high school!

9 reacties:

Anoniem zei

Wat een akelige droom, las laatst dat vrouwen daar veel vaker last van hebben dan mannen.

Volgens mij is de bovenste het achterlicht van een auto en de 2e in een tunnel 's avonds ?

Anoniem zei

Gelukkig zijn dromen maar bedrog....
Klinkt goed die sportschool. Ik houd ook niet van zo'n mega grote (vaak onpersoonlijke) gym.
Hier vanavond ook 'Back to school' night. Ik ben benieuwd naar de leraren.

Unknown zei

Ook ik ga een gokje wagen en ik denk dat het een achterlicht is en de weerspiegeling van de autolampen in het dak van een tunnel.

Eng die droom over Katja. Gelukkig heb ik zelden tot nooit nachtmerries. En wel frappant dat Katja je 'aangevoeld' heeft.

Annemiek zei

Ik dacht ook aan een achterlicht, en het plafond van de subway.
Hier hebben de kinderen ook allemaal Duits gehad, en Niels nu nog. Goed idee die oefeningen.
Nou, als we dichterbij woonden was ik ook een wandelmaatje. Ik ben altijd op zoek naar maatjes, maar de meeste mensen die ik ken werken onregelmatig net als ik en het is hit or miss als ze kunnen gaan.

Anoniem zei

Zonder eerst bovenstaande berichtjes te lezen denk ik aan een achterlamp van een auto en het dak van een tunnel met de weerkaatsing van de autolampen (de Lincolntunnel misschien?) Wel leuk om zo bezig te zijn met fotografie.
De band tussen moeder en dochter is toch wel erg strek als jullie beide wakker liggen op hetzelfde moment! maar je weet het was maar een droom en geen werkelijkheid.
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Hé wat leuk dat je naar de sportschool gaat.....ik zie op het schema al leuke lessen....met de bal en core en yoga. Super, ik denk dat je er veel gebruik van zal maken.
Bij de tweede foto dacht ik aan de metro.
Dromen zijn bedrog, zingt Marco Borsato, en deze droom was zo eentje. Hoe is het mogelijk dat Katja zo'n zelfde gevoel had. Same minds, think alike.

Anoniem zei

Leuk om weer naar de sportschool te gaan. Ik hoop dat je daar snel weer een leuke vriendin zult ontmoeten!

De eerste foto zou ik niet weten, de tweede is, denk ik, genomen in de metro (het plafond).
Ik ben benieuwd.

fijn dat Kai het dit jaar zo leuk heeft op school. Ik ben benieuwd hoe hij het Duits gaat vinden.

Unknown zei

Zo reageer ik bijna nooit, zo 2x op één post :-)
Ik had ook nog even naar de site van de sportschool gekeken en wat ziet dat er goed uit! En wat een lage prijzen... Zucht... Daar ga je hier nog niet eens 1x per week voor. Met die tarieven ga je graag naar de sportschool. Ik vind het nog steeds een rib uit mn lijf.

Ik denk dat je daar wel menig uurtje zult volkrijgen met al die leuke groepslessen en mooie apperatuur.

oneduts zei

Heb net even een paar dagen bijgelezen en zoals gewoonlijk heel erg van je Big Apple verslag genoten. Wat lijkt me dat een pracht stad om te bezoeken. Die gaat ook mijn lijstje van 'places I would like to see in the USA'.
Ook heb ik net de serie van Max Westerman bekeken - heel erg interessant - dank je wel voor de tip. Heb het bij de favorieten en calendar staan, zodat ik de volgende aflevering ook zal zien.