Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 09, 2008

Op de vooravond...

En alweer sta ik op het punt een levensjaar af te sluiten. Het lijkt werkelijk wel of ieder jaar inderdaad sneller gaat! Het afgelopen jaar was ook wel een met de meeste grote veranderingen in lange tijd. Opeens heb ik geen basischoolkinderen meer en wel een college student! En ik weet niet of het gewoon is, maar ik meet mijn levensfases ook een beetje naar waar mijn kinderen zijn in hun levens.

Eigenlijk wilde ik met Cosmo naar Burke Lake vandaag, maar het ziet er buiten nogal dreigend uit en er is een "severe thunderstorm watch". In plaats daarvan besluit ik dan maar dichter bij huis te blijven.

En zo lopen we vijf mijl op het W&OD pad. Daar is het vrij druk en krijgt Cosmo weer de gewoonlijke vele reacties. Het enige, wat ik hem echt af moet leren, is het blaffen naar skaters! Er zijn er vanochtend veel en misschien verbeeld ik het me, maar hij raakt bij de laatsten al minder opgewonden. Hij blaft dan in ieder geval niet. Volgens mij is hij op de een of andere manier bang voor die rare mensen op wielen.

Vanochtend bij het opstaan was ik niet echt blij met mijn nieuwe haarkleur. Het is te licht, waardoor het een saaie grijzige kleur heeft, die me er ouder uit doet zien (vind ik). Ook Rick, die heel blij is met mij als brunette, vind het er grijzig uitzien in bepaalde lichtvallen.

Tijdens de wandeling besluit ik toch Mona daarover te bellen. Het is al erg genoeg, dat ik een jaar ouder word, ik wil er niet ook nog ouder uitzien dan voorheen! Tot mijn verbazing vind ik thuis een berichtje op het antwoordapparaat van niemand minder dan Mona! Zij heeft erover nagedacht en vond mijn kleur toch niet mooi, of ik vanmiddag terug kan komen om het te verbeteren.

Om half twee kan ik terecht en wordt de kleur er opnieuw opgedaan. Ik ga onder de kap en dit keer is Mona wel tevreden. Het is nu beduidend donkerder, wat ik zelf ook veel mooier vind! Ik hoef niets extra te betalen, dus ik vind dit supergoede service van Mona! Het is voor haar echt belangrijk, dat haar klanten, maar ook zijzelf, tevreden zijn over haar werk.


Een stuk donkerder, dan gisteren

Als ik dan toch bezig ben met mijn uiterlijk ga ik ook maar gelijk mijn nagels laten doen. "T" herkent me eerst niet, maar vindt mijn nieuwe kapsel zo mooi, dat ze er niet over uitgepraat raakt. Voor ik het weet, heeft de hele salon het erover, allemaal positieve reacties van wildvreemden, toch goed voor mijn ego!

Thuis eten we gauw een kop maaltijdsoep, want Saskia moet oppassen bij een gezin met twee kleine jongetjes. En Rick en ik moeten bij haar middle school zijn voor de "Back to School Night".

We krijgen Saskia's rooster in handen gedrukt en gaan dat af van het eerste tot en met het achtste uur. Het is flink druk, zo te zien zijn de meeste ouders van de meer dan 800 leerlingen (enkel 7e en 8e klas in deze school) aanwezig. We zien ook heel wat bekenden. De avond duurt meer dan twee uur en we krijgen veel informatie over de dagelijkse gang van zaken bij ieder vak. Saskia heeft leuke, jonge leerkrachten.

Ze heeft zeven vakken en een uur "Time to Soar", waarin ze tijd krijgen om huiswerk te maken, te lezen, even te sporten of als ze moeite met een vak hebben daar hulp voor te krijgen. Saskia heeft ook een extra uur wiskunde, Power Math, waarin de kinderen werken aan het versterken van de basis. Dit scheelt ons de prijs van een bijlesleraar, die Saskia net als Katja wel nodig gehad zou hebben anders.

Verder heeft ze een erg leuk curriculum, waarbij ze bijvoorbeeld een gecombineerd multimedia projekt over de Tweede Wereldoorlog gaan doen met Engels en Geschiedenis. Al het huiswerk is te vinden op Blackboard.com. Handig als een kind ziek is om het huiswerk te kunnen printen, of gewoon als het huiswerk per ongeluk is vergeten.

Het laatste "uur" (voor ons tien minuten dus) gaan we naar het keuzevak "Computer Solutions". Dit lijkt me een heel handig vak voor Saskia, waar ze de komende jaren veel aan zal hebben. De kinderen leren programma's als Word, Excel, Powerpoint, Moviemaker en meer en ook blind typen. Verder leren ze rapporten maken en nog een stel andere vaardigheden, die in latere jaren en zelfs in college nog van pas kunnen komen.

Eindelijk, want Rick en ik zijn moe, gaat de bel, dat de avond is afgelopen. We halen Saskia op van haar oppasadres. Die wil natuurlijk tot in de puntjes weten, wat we vanavond te horen hebben gekregen. Daarvoor gaan we naar deze Back to School avonden, om de kinderen te laten zien, dat we geinteresseerd zijn in hun dagelijkse schoolleven.

24 reacties:

Anoniem zei

Dat ziet er leuk uit deze kleur !dat andere was inderdaad wat grijzig, netjes van je kapster dat ze zelf belt en een gratis behandeling geeft.

Anoniem zei

Precies, deze kleur doet veel meer voor jou. Echt een warme tint. Ook je ogen komen mooi uit nu. Prachtig.

Anoniem zei

Netjes van Mona. Het staat je echt heel goed, die dondkere kleur.

Hieperdepiep hoera!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Een hele fijne dag toegewenst. Knuffels van ons.

Anoniem zei

Prachtig kleurtje nu hoor Petra. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat het maar een mooie dag mag worden.
Dikke kus!!!

Anoniem zei

Van harte met je verjaardag en deze kleur haar staat je heel goed.
Groet, Bea

Kristel Holsbeek zei

Ja idd heel goed gedaan Mona. Het komt heel prachtig uit met je ogen. leuk en jong kom je ervoor.

Anoniem zei

Van harte proficiat Petra!

kastelke zei

Petra, deze kleur ziet er inderdaad veel leuker uit! Veel levendiger. Tof zeg, die service van Mona!

kastelke zei

Oepsie! Vergeet ik je nog een GELUKKIGE VERJAARDAG te wensen!!!

En ook Saskia ziet er heel hip uit met haar kapsel! Een echte teenager!

Familie Langens zei

Hoi Petra,

van harte gefeliciteerd met je verjaardag en inderdaad je haarkleur spreekt veel meer zo!

Een fijne dag.

groetjes,
Anne-Marie

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, leuk 'kadootje' van Mona zo'n extra mooie haarkleur, een beetje kastanje/bruinachtige kleur, heel warm! Staat je heel goed!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag! Fijne dag vandaag

Hester

Annemiek zei

Proficiat met je verjaardag! Een fijne dag gewenst.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag!
Je haar ziet er zo inderdaad veel beter uit, op die andere foto zag je er inderdaad ouder uit en dat is vast niet de bedoeling ;)
Blackboard is een handig iets, wat goed dat ze daar mee werken.
Liefs, Manon

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent net als ik een "Virgo". Dat herken ik wel als ik je blog lees! Je nieuwe haarkleur staat je hardstikke goed!

Anoniem zei

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag! En wat grappig dat Saskia ook Blackboard gebruikt; hier is dat iets waar ik pas op de universiteit mee te maken kreeg. Super dat die technologie ook bij jongeren gebruikt wordt!

Carola zei

Staat je erg mooi, Petra! Gefeliciteerd met je verjaardag!

Becs zei

Ik vind deze donkere kleur ook een stuk mooier! Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

Anoniem zei

Heel mooi, deze haarkleur! Het staat je erg goed. En wat goed dat Mona er zelf mee is gekomen, prima service!

Saskia gaat zo te lezen een erg leuk en interessant schooljaar tegemoet.

Een hele fijne verjaardag gewenst!

Anoniem zei

Ik reageer eigenlijk nooit, maar lees al een tijdje mee! Ontzettend leuk en je schrijft ook zoo levend! Heerlijk!

Maar waarom ik nu wel een berichtje stuur is het volgende;
Vanmiddag (NL-tijd) toen ik keek zag ik Rick (dacht ik) in beeld! :D Normaal zag ik alleen de auto van Katja staan! :D
(haha moest ik even kwijt!)

Keep up the good work! Enne.. Dit donkere haar is beter hoor! Staat je goed!

Groeten José

Anoniem zei

Hoi Petra,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Alvast heel veel plezier in New York straks.

Het is al vaker gezegd, maar ook ik vind je nieuwe haarkleur erg goed staan. En ook het kapsel van Saskia is helemaal top.

Prettige dag vandaag,

Karin (Tilburg)

Petra zei

Gefeliciteerd met je verjaardag!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en die donkerdere kleur haar staat je geweldig!
Groeten,
Marieke

Karin zei

Ook van mij nog van harte gefeliciteerd!! Inderdaad je nieuwe haarkleur staat je prachtig!!

groetjes uit New Jersey,
Karin