Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 01, 2008

Vijfjarig jubileum!

Op 1 september 2003, ook Labor Day, net als vandaag, schreef ik mijn eerste verhaaltje in dit weblog. Inmiddels zijn we precies vijf jaar en meer dan 1500 "verhaaltjes" verder!

Met de jaren heb ik een heel aantal fantastische mensen ontmoet via dit blog, waaronder twee families, die zelfs in Vienna zijn komen wonen. Hierbij ook mijn hartelijke dank voor de leuke reacties, die ik iedere keer weer krijg! Als ik zo mijn eerste schrijfsels weer nalees, bedenk ik me, hoeveel we in die jaren hebben meegemaakt!

We hebben inmiddels een kind, dat naar college is en geen kinderen meer op de basisschool! Destijds zat alleen Katja al op de middle school. Het lijkt lichtjaren geleden, dat ik dit blog begon, maar aan de andere kant ook pas sinds gisteren!

En nu, op deze Labor Day, zijn we weer aan de vooravond van een nieuw schooljaar beland. Katja is al begonnen, maar voor Kai en Saskia is morgen de spannende dag. Hoe zullen hun leraren zijn? En voor Saskia vooral, hoe zal het haar lukken deze enorme nieuwe school de "baas" te worden (haar oude school had 400 leerlingen en deze heeft er meer dan duizend)?

Opeens zal ze een kluisje hebben, waar alles in moet en waar ze voor ieder uur haar boeken uit moet halen. Ieder uur is een ander vak, waar ze erg naar uitkijkt, want volgens haar zullen de dagen nu veel sneller gaan. Maar er zal ook veel meer huiswerk zijn en er zal met de schoolbus gereisd moeten worden, ook iets nieuws voor haar! Maar hetgeen, waar ze het meest aan zal moeten wennen: om kwart voor zeven opstaan!

Kai heeft vandaag uitgevonden, dat hij tenminste twee vakken met vrienden heeft. Een hele verbetering na vorig jaar, toen hij geen enkele keer bekenden in zijn klas had. In een school met meer dan 2000 leerlingen kun je je dan, zeker als je niet zo uitbundig bent, best verloren voelen, lijkt me. Zijn jaar zal dus al beter beginnen. Ik denk, dat hij helemaal een beter jaar zal hebben, want ook de vakken spreken hem veel meer aan.

Maar voor het allemaal zover is gaan we nog even van deze Labor Day (lees: "Lazy Day") genieten. Rick en ik beginnen de dag met een wandeling van vijf kilometer met Cosmo. Het weer kan niet mooier: staalblauwe lucht en heerlijk warm! Cosmo loopt lekker mee, wat mij hoop geeft, dat hij op koelere dagen weer wat langere afstanden zal willen gaan.

Na een lunch van gazpacho en een tosti met Goudse kaas (wat is die toch lekker, als hij gesmolten is!) gaan Saskia en ik naar het zwembad. Het is duidelijk, dat dit de laatste dag van het seizoen is, dat het open is, zo druk is het! Ik hoor zelfs, dat ze mensen moeten weigeren, omdat het anders te vol wordt (er mogen iets van 250 mensen in dit zwembad)!

Gezellig is het wel, want er zijn een heel stel bekenden. Van mijn boek lezen komt dan ook niet echt veel terecht. Het geeft me de gelegenheid onze gewoonlijke gasten uit te leggen, waarom ik dit jaar geen feestje zal hebben voor mijn verjaardag. Te kort, niet genoeg tijd om met iedereen te kletsen, die me lief is en daardoor ook te duur, iedereen begrijpt het helemaal. In plaats daarvan spreken we af als koppels samen bij elkaar te gaan eten of uit eten te gaan. Zo vult onze septembermaand zich al flink op!

Intussen lees ik toch nog heel wat en voel ik de zon op mijn huid branden. Voor ik naar het zwembad ging dacht ik er niet in te gaan, want de watertemperatuur is te koel voor mij. Maar tot mijn verbazing bevind ik me meer in het water, dan ik had gedacht (mede vanwege het feit, dat andere bekenden zich daar ook bevinden). Een paar keer neem ik letterlijk klappertandend afscheid van mijn gesprekspartners, dat wel.

Tegen vijf uur (het zwembad sluit om zes uur de poorten voor het seizoen 2008) wordt iedereen verzocht hun stoelen naar voren te dragen bij het vertrek. Rick en ik besluiten dan ook maar te gaan en deponeren onze stoelen in de enorme berg voor het clubgebouw. Wat lijkt deze zomer omgevlogen, maar daarentegen lijkt onze reis naar de Dakotas alweer eeuwen geleden.

Thuis maken we een lekker barbecue maaltje klaar. Natuurlijk corn on the cob en Rick heeft bratwurst (voor Kai), steaks (voor hem en Saskia) en tonijn steaks (voor mij) gekocht. Verder smullen we van komkommer uit de (voor)tuin in een azijn en zout sausje, dat Saskia lekker vindt. Stokbrood en asperges maken het maal helemaal top! Toe is er een enorme schijf watermeloen, echt zomers!


Ok, dit is toch wel een steak te noemen!!!



Lekker rozig na het zwembad aan de barbecue

En nu zit ik hier op het deck te typen met de geluiden van allerlei insekten op de achtergrond. Al is het weer nog flink zomers, een interessante herfst lacht ons tegemoet.

Zeker twee keer wil ik naar Blacksburg om Katja te bezoeken. We zullen naar New York en San Diego gaan, waar ik enorm naar uitkijk. En natuurlijk de historische presidentsverkiezingen. Wat je ook van de kandidaten vindt, saai is het zeker niet dit keer! Kortom, ik vind het einde van de zomervakantie altijd moeilijk, maar dit jaar is er nog heel veel om naar uit te kijken in de komende maanden!

20 reacties:

Anja zei

Gefeliciteerd met je jubileum!
Ik lees met veel plezier je "verhaaltjes".

Karin zei

heerlijk zo'n lazy dagje! Gefeliciteerd met je jubileum!!

groetjes uit NJ,
Karin

Anoniem zei

Die steaks hier zijn echt heerlijk groot, krijg het nooit op maar dat vinden de honden helemaal niet erg ;-)

Nou zeg dat: die presidentsverkiezingen, en nu helemaal met Palin erbij...is zeker niet saai te noemen.

Anoniem zei

Hoi Petra! Vijf jaar alweer - de tijd gaat snel... Gelukkig haal je nog steeds veel voldoening uit je weblog! Keep up the good work en groetjes vanuit een koud en regenachtig Nijmegen!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Wow alweer 5 jaar. Ik lees net een jaartje mee :)
van harte met dit jubileum en dat er nog vele jaren mogen volgen..!!!

Groetjes

Karin

Anoniem zei

5 jaar! Gefeliciteerd. Heel knap dat je elke dag een stuk kunt schrijven en dat dus al 5 jaar achter elkaar.

Nog een dagje genoten in het zwembad, zalig! Fijn dat Kai vrienden in z'n klas heeft.
Veel plezier vandaag met de eerste schooldag voor beiden!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum! Dat is zeker een mijlpaal. Succes met het begin van het nieuwe jaar!

Anoniem zei

Wow Petra, wat houd je het lang vol. Ik kom maar niet tot schrijven....
Ik vind het heel jammer dat het al weer net herfst lijkt hier. De mooie dagen mogen van mij eindeloos doorgaan....
PS je pakje is aangekomen. Je krijgt nog bericht van Fabienne zelf hoor!!

Anoniem zei

5 jaar alweer! En ik geniet nog net zo van je blog als 5 jaar geleden. Ik voel me best een beetje vereerd om zo een kijkje in een Amerikaans leven te mogen nemen. Maar vooral ook om je kinderen zo te zien/lezen opgroeien.

Je hebt weer een heerlijke zomer afgesloten, maar ik hoop voor je dat het mooie weer nog even aanhoudt.

Veel succes voor de kinderen in hun nieuwe schooljaar!

Anoniem zei

Een heel lustrum gehaald...da's een felicitatie waard! Hopelijk volgen er nog vele, want ik lees je blog altijd met erg veel plezier.
Gek he...dat het afscheid van de zomer veel moeilijker is dan van de andere seizoenen; ik heb de hoop op nog wat warme dagen hier in dit koude kikkerlandje vandaag officieel opgegeven en mijn (electrische) sierkacheltje maar weer aangezet vanmorgen. Ach, ziet er ook weer gezellig uit die 'vlammetjes' met dat donkere weer.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Sinds een tijdje lees ik met alle plezier je blog.
Gisteren kwam er een interessant programma hier in NL op tv. 'Westerman's nieuwe wereld'. Max Westerman is een (voormalig)Amerika verslaggever voor het journaal en hij komt na 30jaar in Amerika te hebben gewoond terug in NL. Hij gaat aan de hand van thema's op herontdekkingsreis in Nederland en zet zijn ervaringen af tegen zijn tijd in Amerika. Het is te bekijken op www.uitzendinggemist.nl 10afleveringen komen ervan. Misschien is het een leuke tip voor je op saaie winterse dagen.

Groetjes,
Lianne

Annemiek zei

Nou, dat is toch wel een mijlpaal, 5 jaar! Je verhaaltjes zijn nog altijd leuk om te lezen.

Anoniem zei

Lekker zo'n laatste vakantiedagje.
Veel sterkte voor Saskia op haar nieuwe school, het zal haar vast lukken deze de baas te worden!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je mijlpaal. Heel knap om bijna elke dag op zo'n onderhoudende toon het dagelijkse leven te beschrijven.
Ik lees het met plezier, zelfs al zit ik zoals nu in Florida.
Ga zo door.
Groet, Bea

Anoniem zei

GEFELICITEERD, met je jubileum.
Ik blijf je belevenissen met veel plezier lezen.
Groetjes,
Ron (Aruba en Amerika/Canada-ganger)

Anoniem zei

Door de link in de tweede zin ben ik bij het begin van al je verhaaltjes beland. Heel leuk om dat te lezen!

Groet, Annebep

Anoniem zei

Zo dat is een felicitatie waard, 5 jaar is niet niks en het blijft altijd gezellig om te lezen over het reilen en zeilen in Richmond.
Ik zou zeggen, Vooral Doorgaan.... (dit is een gevleugelde uitspraak van Barry Stevens. Hij maakte in Nederland deze spreuk landelijk bekend als jury-lid bij de Soundmixshow).

Anoniem zei

Petra, van harte gefeliciteerd.
Ik bewonder je discipline en doorzettingsvermogen.

Leuk om te lezen hoe het vijf jaar geleden was. Wat zijn de kinderen dan groot geworden.
En wat ook opvalt: je schrijfstijl heeft zich ontwikkeld in deze jaren.

Ik hoop dat we nog heel lang van je blog mogen genieten.

Anoniem zei

Petra, even een kleine correctie op mijn reactie. Het reilen en zeilen van jullie is natuurlijk niet in Richmond, maar in Vienna. Kleine vergissing, sorry!!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!!

Heb wel even gelezen wat je toen op 5 september deed. Wij hadden toen hele andere dingen aan ons hoofd ;-).