Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 18, 2008

Zilveren sieraden party

Vanochtend heb ik me voorgenomen om een klas te gaan doen bij de nieuwe sportschool. "Core Training" heet het en hij wordt gegeven voor door Sharon, die ik nog van Lifetime ken. Als ik binnen kom lopen herkent ze mij ook, leuk!

We zijn met zijn tienen en het lokaal is vrij klein. Ze werken eraan om een muur weg te mogen halen, zodat er meer plaats zal zijn. Maar voor nu is gezellig knus. We pakken bosus, grote ballen, gewichten en een mat. Het past allemaal net.

Het groepje bestaat uit een oudere dame met volwassen kinderen en een jongere met kleine kinderen, maar voor de rest zijn we allemaal rond dezelfde leeftijd met kinderen in college, high school en middle school. We hebben genoeg met elkaar gemeen voor een geanimeerd gesprek tussen het gewichtheffen.

Het wordt dan ook net een gezellige koffieochtend, maar dan terwijl we onze spieren flink hard aan het werk zetten. Deze klas gaat op mijn fitness schema! De oefeningen, die Sharon geeft, lijken veel op wat Mary Ellen en ik van Marceleus opgedragen kregen. Prima, dus!

Het is schitterend weer en thuis laat Cosmo duidelijk merken wel zin in een wandeling te hebben. Ik wil mijn nieuwe groothoeklens weleens op een landschap uitproberen en mijn "America the Beautiful" pas verloopt aan het einde van deze maand. Tijd dus om Great Falls weer eens een bezoekje te brengen.

Op de rit erheen moet ik een aantal keren remmen om geen eekhoorntje onder mijn wielen te krijgen. Dat dat heel veel mensen niet lukt op het moment is te zien aan de vele lijkjes, die er op de wegen liggen. De eekhoorns komen uit het niets de straat oprennen en het is soms te gevaarlijk om te proberen ze te ontwijken.

Dat de een zijn dood de ander zijn brood is, zie ik vlakbij Great Falls. Daar moet ik stoppen voor een enorme (lelijke!) gier, die zich tegoed doet aan een van de onfortuinlijke diertjes. Zelfs mijn toeter haalt hem niet uit zijn concentratie. Pas als ik hem bijna aanrijd vliegt de griezel op!

Het is vrij druk bij de watervallen. Kennelijk hebben meer mensen zin om van het mooie weer te genieten. De rivier staat vrij laag op het moment. Er zijn meer rotsen, dan water te zien. Dat is wat mij zo aantrekt hier, de aanblik van de watervallen is nooit hetzelfde.

Na wat foto's ga ik met Cosmo het riviertrail lopen. Hij vindt het duidelijk heerlijk! Zijn neus gaat te gast en ik vraag me dan af, wat hij allemaal ruikt, hi hi. Dit pad is heel oneven en rotsachtig en als een hinde springt Cosmo erover heen. De uitzichten vanaf dit pad zijn prachtig! Binnenkort wil ik een langer stuk gaan lopen, nu het wat minder warm is houdt Cosmo dat ook weer vol.


Op de terugweg moet ik alweer remmen, dit keer voor een vos, die me brutaal staat aan te kijken. Prachtig! Dit is wel de dag voor dieren op de weg, zeg.

Na de lunch ga ik nog even naar Tysons Corner. Nu het weer koeler word, heb ik wat nieuwe lange broeken en topjes nodig. De Gap heeft een "sale" en ik vind er een leuke khaki broek, die waarempel lang genoeg is (meestal heb ik "Tall" nodig) en een blauwe trui.

Natuurlijk kan ik het niet laten om ook even bij Barnes and Noble te gaan snuffelen. Langzaamaan wil ik gaan werken aan het officieel in elkaar zetten van Nederlandse wandelingen en rondleidingen in en rond Washington. Daarvoor wil ik dan meer feiten leren over de verschillende plekken.

Het boek "Washington on Foot" zal daarbij goed helpen, daaruit wil ik zelf een stel wandelingen gaan maken, in buurten, die ik nog niet goed ken. Ook "Virginia Curiosities" lijkt me handig, vooral ook om de buurt rond Virginia Tech wat beter te leren kennen.

Saskia bekokstooft natuurlijk weer een logeerpartij en gaat samen met Laura bij Kaylee logeren. Kai en Rick gaan naar "Bangkok Dangerous" en ik ben uitgenodigd bij mijn buurvrouw Jennifer voor een Silpada party.

Meestal vind ik die parties maar niets, want het is meestal een onderwerp, dat me niet interesseert en dan voel ik me toch verplicht iets te kopen. Maar sieraden vind ik heel leuk! Kirsten zou ook meekomen, maar die belt op het laatste moment af.

Onder het genot van allerlei lekkere hapjes en een drankje bekijken we de uitgestalde ringen, kettingen, oorbellen en armbanden. Ook krijgen we allemaal een catalogus aangereikt vol mooie dingen. Alles van dit bedrijf is van zilver en het is wel mijn smaak, maar ook niet bepaald goedkoop.

Janet, Leah's moeder, en ik kiezen uiteindelijk dezelfde ketting, een met zes strengen met verschillende zilveren kralen. Helaas staat de Silpada catalogus niet online, want ik vond nog meer mooi, maar wilde nu niet meer kopen. En zelf zo'n party hosten, daar heb ik ook weer geen zin in.

In ieder geval wordt het een gezellig avondje. Sommigen van de buurtjes heb ik al sinds voor de zomer niet meer gesproken, dus gespreksonderwerpen te over!

12 reacties:

Karin zei

Leuk zo'n Silpada party. Ik ben deze zomer ook voor het eerst geweest en heb een prachtige armband gekocht.

groetjes uit New jersey,
Karin

Miranda zei

Ook ik heb net een kijkje genomen op de site van de sieraden. Ik heb er nog nooit van gehoord.En inderdaad leuk spul hoor. En weer van die mooie close-ups van die herfstbloemen en paddestoelen heb je gemaakt. Succes met je gewichtheffen enne ik mag hier nog niet werken. Flauw he! Groetjes

Kristel Holsbeek zei

Wel spijtig van die eekhoorntjes hé.
Zeg ze hebben daar idd wel mooie spullen, spijtig dat er geen online catalogus is.

Anoniem zei

Fijn dat die coretraining klas zo goed beviel. Wie weet onstaan daaruit nog leuke vriendschappen. Zo'n sieradenparty klinkt ook leuk. Alleen voel ik me altidj verplicht wat te kopen en vervolgens blijkt mijn smaak dan altijd de duurdere te zijn....

Anoniem zei

Wat leuk dat je jouw plan, om als gids op te treden in Washington, door wilt zetten. Ik denk dat het ook echt iets voor jou is en dat je het erg leuk zult doen!

Een sieradenparty is altijd wel leuk, maar inderdaad verkopen ze vaak wel het duurdere spul.

ann en ron zei

Nou ik mag uit ervaring spreken, dat je een leuke gids bent. Een fantastische dag gehad in DC en alles van ons wensenlijstje kunnen zien. Verder ook nog jouw wandeling in Alexandria "gepikt" maar dit gezellig doen met extra uitleg zou nog leuker zijn geweest. FYI we gaan hem dit jaar herhalen met de kids. En vanwege vrij strakke planning weet ik nu hoe we moeten lopen om op een dag zoveel mogelijk DC op te snuiven. Live verslag van onze belevenissen volgen onder de koffie! Helaas geen tijd voor Great Falls dit jaar maar die staat op t lijstje als ik weer met mijn zus kom dus wie weet kunnen we je tegen die tijd weer inhuren.
Tot gauw,
gr Ann

Annemiek zei

Leuk dat Cosmo nu graag met je mee wandeld!

DixieChick zei

Hier zie ik de laatste tijd ook heel veel dode eekhoorntjes langs de weg (vanochtend nog). Echt heel sneu!

Wat leuk zo'n sieraden party. Ik was laatst bij eentje van Lia Sophia, maar die vond ik niet zo mooi, en net te duur om een aardigheids-purchase te doen (want dat doe ik eigenlijk altijd).

Anoniem zei

Goed nieuws dat je rondleidingen wil gaan verzorgen! Hoop dat je volgend jaar april "in bussines" bent, want dan zijn mijn man en ik in Washington en willen we behalve de stad ook Great Falls bekijken (ik heb je een poosje terug een email gezonden, niet hierover, maar het onderwerp kwam wel ter sprake). Mooie foto's weer trouwens!
groet,
Ingrid

Anoniem zei

Toevallig stond ik zaterdag voor het eerst op een bosu...helemaal geweldig! Hele goede training.

Je moet je plannen echt doorzetten om als gids wandelingen te gaan verzorgen....ook wij kunnen er van meepraten dat je zoveel van de stad weet.

Een hele fijne tijd met Katja dit weekend!!

Ineke zei

Wat leuk dat je als gids wilt gaan werken.
Je zult er vast veel succes mee hebben.

gr, Ineke

Anoniem zei

Goed idee om als gids rondleidingen te willen gaan doen.

Leuke sieraden maken ze maar had er ook nog nooit van gehoord.

Tja die eekhoorns, het lijkt wel of het allemaal suidide squirrels zijn, soms zien ze er nog zo heel uit dat ik bijna wil stoppen om te kijken of ie echt "stuk" is. Vind het zulke leuke beestjes.