Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 29, 2008

Halloween voorbereidingen

De dag begint goed: mooi zonnig weer en geen wolkje te bekennen. Het waait nog wel erg hard, wat als gevolg heeft, dat de mooi gekleurde blaadjes vervroegd van de bomen waaien en dat is natuurlijk erg jammer. Ook de temperatuur is bepaald niet, waar het eind oktober zou moeten zijn met maar een paar graden boven nul.

Cosmo heeft met dit weer juist weer lekker veel energie, dus dik aangekleed ga ik er met hem op uit. We lopen naar Nottoway Park, waar de kleuren tot mijn verbazing nog niet op hun hoogtepunt zijn. Bomen versperren ons pad, maar Cosmo springt er als een hinde overheen. Jammer, dat ik maar geen behendigheidsklas voor hem kan vinden, want dat zou hij heerlijk vinden, dat weet ik zeker.

Na een uurtje zijn we weer thuis en ik maak me klaar om naar Anytime Fitness te gaan. Ik heb deze week nog geen gewichtenroutine gedaan en daar gebruik ik de machines. Dat is weer eens wat anders, dan de losse gewichten en zo te voelen vinden mijn spieren dat ook. Het gewichtheffen helpt goed met de pijnen.


Bij de pijlen is Anytime Fitness

De fitness club ligt aan Church Street, het historische straatje in Vienna, en ik besluit na afloop even naar de warme bakker aan de overkant te lopen. Bij Great Harvest krijg ik een snee van een van hun lekkere broden aangeboden en ik kies de "pumpkin swirl". Dat is pas lekker!


De bakkerij en de winkel ernaast

Bij deze bakkerij worden iedere morgen warme verse broden bezorgd, die in hun andere bakkerij in Herndon worden gemaakt. Vandaag is er onder anderen een oranje "Jack O'Lantern" brood. Het is hun allervoortreffelijkste witte brood met oranje kleurstof en een gezicht erop met zwarte kleurstof. Ik neem er een mee, die nog lekker warm is, ik weet zeker, dat de kinderen daarvan zullen smullen!


Als ik daarna langs de hoofdweg, de Virginia 123, rijd, zie ik allemaal stoelen staan en dekens liggen. Oh ja, vanavond is de Halloween parade, waar Saskia en Kai vast naar toe willen. Gauw bel ik Rick om hem eraan te herinneren, want als het even kan begeef ik me liever niet naar buiten met deze temperaturen!

Bij Giant haal ik lasagna voor vanavond en ze hebben ook weer een nieuwe lading Griekse yoghurt, gelukkig. Volgens mij heeft Sharon, onze fitness trainer, iedereen in de klas ertoe aangezet die te gaan kopen, dus het hele schap was vorige week leeg. Ook koop ik een boek met pompoenenpatronen, want die moeten morgenavond ook uitgesneden worden.

Opeens voelt Halloween wel heel dichtbij en Rick en ik zijn uitgenodigd voor een feestje op Halloween avond. Ik ga de zolder op om te kijken, wat voor kostuums we nog hebben, maar eigenlijk is dat niet veel.

In overleg met Rick ga ik naar Party Mania. Die hebben een tijdelijke winkel geopend met enkel Halloween kostuums hier in Vienna. Ik heb er een hard hoofd in twee dagen voor Halloween nog iets leuks te vinden, maar word aangenaam verrast. Rick en ik zullen als bij elkaar passend paar verkleed gaan, maar hoe verklap ik nog niet.

Saskia komt met de heel fijne mededeling, dat ze met Laura en haar ouders naar de Halloween parade zal gaan. Ze zal ook met hen in Vienna eten. Omdat lasagna haar favoriete maaltje is, stel ik die maaltijd maar uit tot morgen dan.

Dan blijkt ook Kai met een vriend naar de parade te gaan en opeens hebben Rick en ik een "date night". We maken er meteen gebruik van door Indiaas te gaan eten bij Jaipur. Het is alweer even geleden, dat we er waren, maar we worden als oude bekenden begroet.

Zoals altijd is het een voortreffelijke symfonie van smaken, dit Indiase eten. Ik bestel een gerecht met hun speciale kaas en Rick met spinazie en kip. We hebben lekker veel te bepraten en de laatste tijd te weinig tijd om zo even samen te zijn.

Als de man aan het tafeltje naast ons, dat toch zeker een paar meter verderop staat, niet zo had gesmakt en geslurpt, was het etentje volmaakt geweest. Hij eet alleen, misschien met recht, want wie wil met zoveel lawaai meeeten? Als ik dat eenmaal hoor heb ik de grootste moeite het te negeren en zou er zo graag iets van zeggen! Maar dat kan helaas niet met goed fatsoen.

Na een smakelijke maaltijd rijden we naar huis, waar de garagedeur tot onze verbazing open staat. Saskia is al thuis, helemaal onder het scheerschuim. Een traditie tijdens de Halloween parade is om iedereen met scheerschuim onder te spuiten. Ik ben al oud, want ik zie daar de lol niet van in, maar Saskia wel.

Saskia heeft wel zin in een stukje Halloween brood, dat open en bloot op het aanrecht lag. Wij dachten ver genoeg weg voor de dieren, maar kennelijk niet. Er is zelfs geen kruimel over! Cosmo heeft duidelijk gesmuld, al is daarvan niets aan hem te merken. Hopelijk doet het hem niets, het is tenslotte slechts witbrood. Saskia vooral is heel boos op Cosmo!

Van Kai horen we pas een uur later, hij heeft met een stel vrienden de parade gekeken. Nu wil hij graag, dat Rick hem op komt halen. Het is een leuke traditie, die parade, maar het is altijd ijskoud en 's avonds. Vroeger moesten wij dan mee en nu kunnen we samen lekker uit eten. Er zijn zeker voordelen aan oudere kinderen!

En nu kijken we America's Next Top Model en ze zijn in Amsterdam! Zo leuk! Daar zien we Daphne Deckers, die best een goed accent heeft. Meer zal ik niet verklappen, want ik weet, dat Nederland met die serie een seizoen achterloopt.

12 reacties:

Anja zei

Ik ben benieuwd hoe jullie verkleed zullen gaan.
Zo te lezen heeft Cosmo dus ook lekker gegeten ;-))

Anoniem zei

Ook al zo koud bij jullie, is wel vroeg dit jaar volgens mij.
Heerlijk lijkt me dat brood kunnen halen bij een warme bakker mmmm

We hebben hier ook zo'n hond (Jason) die alles opeet waar hij maar bij kan komen, een heel brood ha ha

Anoniem zei

Ach, arme Saskia. Nu heeft ze niet eens kunnen proeven van het Halloween brood. Nou ja, als het Cosmo maar gesmaakt heeft. Wat een dondersteen is het toch.

Gelijk hebben jullie om er een date-avond van te maken, nu de kinderen zelf naar de parade gaan. Scheelt Rick zeker koude handen.

Anoniem zei

Foei Cosmo!, en ik ben ook benieuwd naar jullie outfit. Wel foto's maken he?

Annemiek zei

Wel een leuke traditie zo'n Halloween parade, jammer als het zo koud is.

Anoniem zei

Gister ook Topmodel gekeken, moest er wel erg om lachen en natuurlik ook gewoon leuk om NL eens op een andere manier te zien (door de ogen van anderen).
Wij gaan vanavond naar de parade kijken, ben benieuwd.

Anoniem zei

Ik wou dat er bij ons Halloween zou worden gevierd. Ik vind het zo'n leuk gezicht die versierde huizen en die verkleedpartijen. Ik ben benieuwd naar jullie outfit.
Wat een pech dat Cosmo dat brood op had gegeten. Het rook waarschijnlijk onweerstaanbaar! Het zag er in ieder geval leuk uit.
Groetjes,
Anja L.

Kristel Holsbeek zei

Oh wat een grote deugniet die Cosmo!!!
Hé een foto he van jullie avond naar het Halloweenfeest!!!

José (It's a Dutch Girlsname!) zei

Happy Halloween!!
Veel plezier vandaag/vanavond!

Anoniem zei

Hahaha, die Cosmo!!! LOL! Schitterend verhaal dit. Ik zie het beeld al helemaal voor me, maar wist niet dat een hond gek kon zijn op brood. Als het nu vlees was, maar een wit brood? hihi...

Oh, wat vies om iemand te hebben in de buurt die niet met zijn mond dicht kan eten en je al dat vieze gesmekt moet aanhoren!!! Dan krijg ik zelf ook geen hap meer naar binnen. Hoe meer je het probeert te negeren, hoe harder het wel lijkt dat het gesmek klinkt.

Wij hebben ook eens bij een familie aan tafel gezeten die ons had uitegnodigd te komen eten. Zowel de man als vrouw aten met open mond, smekten als een gek en maar blijven praten, zodat je alles goed fijngemaald zag worden in die open gaten.

Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en wisten ons geen houding meer te geven. Ik kreeg niets weg.

Ik snap niet waarom dat sommige mensen zo moeten eten en het zelf niet eens in de gaten hebben. Ik vind dit smerig.

Anoniem zei

Hallo Petra,
Bij de ingang van Lake Fairfax Park.
Zagen wij een training van honden met hindernissen.
Of is dat te ver weg en kende je het al?

slippers and sandals zei

wow,good thank you for your post