Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 31, 2008

Happy Halloween!

Deze laatste dag van oktober begint erg koud. Het rijpt staat dik op de daken. Op planten zie je het hier niet veel, omdat de luchtvochtigheid, als het vriest, heel laag is.

Onderweg naar de sportschool zie ik allemaal verklede mensen in hun auto's. Kennelijk gaan er heel wat mensen in kostuum naar hun werk. Vroeger deed ik dat ook en waren er altijd prijsjes voor het beste kostuum. Helaas voor Rick kan hij het niet doen, want hij moet bij klanten op bezoek.

De core training gaat lekker. Ik merk, dat de klassen veel sneller voorbij gaan, omdat we met elkaar kletsen. Vroeger vond ik zo'n uur toch nog altijd heel lang duren. Ik kan er echt niet over uit, hoe leuk ik deze gym vind. Na afloop ga ik nog even een kwartiertje op de lopende trap voor de cardiotraining.

Thuis wacht Cosmo geduldig op zijn wandeling. Gewapend met zakje om zijn uitwerpselen op te rapen, gaan we op weg. Een les voor mezelf: check altijd eerst even of er geen gaten in het zakje zitten (ik gebruik de zakjes, waar onze krant in wordt bezorgd). Bah, bah, bah!

Gauw ga ik thuis mijn handen wassen, voor we doorlopen. We lopen langs de vijver vlakbij, die vol zit met Canadese ganzen. Dat vindt Cosmo natuurlijk prachtig, maar de ganzen hem niet. Er wordt voluit onze richting opgeblazen. De bomen rond de vijver en de weerspiegeling ervan in het water zijn een genot voor het oog: dieprood met felgeel.

Na mijn douche ga ik Vienna weer in. Saskia wil toch wel heel graag nog zo'n Jack O'Lantern brood. Het is druk langs Church Street en ik parkeer de van op een plaats, waar "reserved for Terra Christa customers" op staat. Dit is een klein winkeltje gehuisd in een oud pand, waarvan ik altijd dacht, dat het religieuze dingen verkocht.

Omdat ik niet zo'n parkeerplaats in wil nemen zonder een bezoek aan die winkel, loop ik er even binnen. Ik ben zeer aangenaam verrast! Het is meer een holistische winkel, waar Reiki wordt onderwezen.

Behalve lekker ruikende aromatherapie kaarsen en parfummetjes zijn er allerlei cd en video's voor yoga en pilates. Ook zie ik een hele verzameling prachtige feetjes, feetjeskalenders en feetjeskaarten. Ik ben dol op feetjes, maar de prijzen zijn wel zo, dat ik er niet zomaar eentje ga kopen.

Dit is een leuke winkel om Rick heen te sturen voor Kerstcadeautjes voor mij! Het is echt zo'n lekker rondneuswinkeltje en ik ben er zeker een half uur zoet. Om toch iets te kopen zoek ik een mooie kaart uit om naar Christine te sturen. Dit is zo leuk van het oude straatje in Vienna, daar zijn allerlei van dit soort winkeltjes en ik bezoek ze veel te weinig.

Bij Great Harvest zijn de verse Jack O'Lantern broden net gebracht. Ik krijg een heerlijk sneetje cheddar-knoflook brood om te proeven. Ik neem me meteen voor hier weer vaker heen te gaan, nu het tegenover de fitness is.

Bij Whole Foods haal ik een fles wijn om mee te nemen naar de Halloween party vanavond. Ik word bij de kassa geholpen door een waarzegster en Bob Marley pakt mijn spullen in. Leuk!

Het lijkt bijna wel of mensen dit jaar meer doen aan Halloween. Ik las ook, dat er, ondanks de slechte economische tijden meer kostuums zijn verkocht dit jaar. Ik kan me er iets bij voorstellen. Na alle nare berichten is het leuk om eens even helemaal raar te doen.

Het is superweer buiten en ik vind een plekje tussen de doodshoofden, spinnenwebben en pompoenen voor op de stoep in het zonnetje. Ik bel Pat terug, die ook dol is op fotografie, en we spreken voor woensdag af. Leuk!

Kai gaat eerst skateboarden met een vriend en daarna in diens buurt trick or treaten. Hij heeft alleen geen kostuum en ik zeg hem, dat ik niet wil, dat hij onverkleed langs de deuren gaat. Dan vind ik het bedelen om snoep, vooral door zo'n grote tiener. Hij besluit dan maar als skateboarder te gaan en dat is prima.

Saskia belt of ik haar op kan komen halen van de Halloween dans. Ze heeft aan ons gevraagd of er een "paar" vriendinnetjes mogen blijven logeren vannacht en dat is natuurlijk goed. Alleen krijg ik in de auto te horen, dat er nu opeens tien meisjes komen om te trick or treaten en dat zeven daarvan blijven slapen! Ben ik weer even heel blij met onze basement!


Voor we het weten ligt de foyer vol met slaapzakken en zitten er tien kakelende tieners in de family room. Ik vermaak me zeer om de gesprekken. Er is grote verontwaardiging, omdat Jack niet lief was tegen Judy (namen gefingeerd). Als een van de vriendinnetjes huilend opbelt, omdat ze ook met haar beste vriendinnetje wil lopen, wordt die er ook nog maar bij uitgenodigd. Wel ja!


Thuis in kostuum

Voor de goede orde neem ik Saskia wel even alleen en zeg haar, dat ze voortaan toch echt eerst met ons moet overleggen, voor ze zoveel mensen uitnodigt. Ze geeft zelf ook toe, dat het groepje ongemerkt flink groot is geworden en belooft beterschap. Aan de andere kant vind ik het ook heerlijk voor haar, dat wij dit kunnen doen. Zo'n groep vriendinnen, of zelfs een vriendin, had ik op haar leeftijd niet.

Rick bestelt Domino's pizza en daarna gaan de dames op stap. Wij blijven voor het eerst in jaren thuis om het snoep uit te delen. Al vind ik het jammer, dat onze "trick or treat" dagen voorbij zijn, ik vind het ook erg leuk om al die verklede bekende kleintjes te zien.


Een paar Trick or Treaters

Rick en ik zijn inmiddels ook verkleed. Rick is een wasmachine en ik een droger. Op onze hoeden staat "Clean Freak" and "Auntie Static" (anti static). De deuren openen en ik hang "wees"sokken in mijn droger. Tenslotte komen er na vrijwel iedere was wel een paar sokken zonder match uit. Ook Cosmo loop trots als dinosaurus rond en krijgt allerlei "ahs" en "ohs" van de Trick or Treaters.

Een paar filmpjes van de verlichting en enge geluiden in onze cul de sac:






Na het trick or treaten zijn we uitgenodigd bij Denise en Michael, waar het bij de vuurpit uitermate gezellig wordt. Onze kostuums worden zeer goed ontvangen. Twee van de aanwezigen zijn als Sarah Palin verkleed. Grappig is, dat beiden grote Obama fans zijn. Ze hebben haar beiden op een heel verschillende manier geprofileerd.




Bij een van hun buren zien we een supergoed uitgesneden Obama pompoen. Door Mary en David worden we uitgenodigd voor een open house op dinsdagavond, lijkt me erg leuk om de verkiezingsavond met andere Amerikanen door te maken.


Vote for Hope on November 4

13 reacties:

Anoniem zei

Oh wat een leuke filmpjes van de huizen bij jullie in de cul de sac! Het tweede filmpje vond ik super!!! Helaas is onze hele wijk dit jaar bijna niet versierd, iets dat de voorgaande jaren wel degelijk het geval was. In de gehele straat hadden we slechts twee versierde huizen. :-(

Leuk, dat jullie zelf als wasmaschine en droger zijn gegaan. Echt als 'stelletje' dus, hihi...

En op de eerste foto was Sarah Palin toch wel heel erg duidelijk te herkennen. Het was bijna 'echt'! Heel leuk gevonden overigens.

Anoniem zei

Woow echt leuk verkleed allemaal!!

Jammer dat Halloween hier nog niet echt leeft!!!

Anja zei

Wat zagen jullie er leuk uit!

Gezellig voor Saskia om samen met zoveel vrienindinnen op pad te gaan.
D basement is inderdaad een prima plek voor zoveel loge's.

Hier viel de Halloweenavond een beetje in het water door de regen en wind.

Anoniem zei

Leuke foto's weer allemaal, en wat maakt iedereen een werk van die kostuums. Het is echt een leuk gek feest. Goed dat jullie niet als nederlandse was/droogcombinatie zijn gegaan, want die staan hier meestal bovenop elkaar :-).

Anoniem zei

Super die Halloweenkostuums ! en hoe de straat is versierd, ik geloof dat wij hier de enigen waren met een lichtgevende pompoen in onze straat ;-)

Ga hier ook niet bij de TV vandaan op verkiezingsavond, superspannend, ben erg nieuwsgierig wat er economisch gezien gaat gebeuren na de verkiezingen.

Anoniem zei

Super, nergens wordt Halloween zo beleefd en gevierd al sbij jullie. Hier voldoende kinderen aan de deur maar de sfeer is er toch net niet.
Gave kostuums hoor.

Jasmino zei

Wat een leuke combinatie om als droger en wasmachine te gaan, het ziet er heel leuk uit. Als ik nog steeds carnaval zou vieren, zou ik die halloweenpakjes uit Amerika helemaal geweldig vinden! Saskia ziet er trouwens ook super uit als Superwoman. Kleine meisjes worden groot, he, ze gaat er steeds "volwassener" uitzien....

En die Sarah Palin is trouwens ook goed gevonden, en "heel eng" ook! ;-)

Anoniem zei

Ontzettend leuk om alles te zien! Jullie hebben echt je best gedaan met al die verschillende kostuums! Super.

TOG zei

Wat een leuke halloween bij jullie! Hier lijkt het steeds tammer te worden, al hadden we het wel gezellig met de buren bij het snoep uitdelen, maar we hadden niet veel kinderen.

Die krantenzakken gebruikte ik ook altijd, maar ik had meer dan eens dezelfde ervaring en ben overgegaan op rolletjes "biodegrable" zakken die in een omhulsel aan je lijband gaan. Ietsje duurder, maar ik heb altijd een goede zak bij de hand.

Anoniem zei

Wat zagen jullie er geweldig uit met Halloween! Erg origineel.

Kristel Holsbeek zei

wat prachtige kostuums ...goed gedacht!!
jeetje dat is mooi gedaan die pompoen!

eva slipper zei

yeah,that it will be

Anoniem zei

[p]A small company called Blue Mountains Ugg Boots began manufacturing the new style in the early 1930s, and by the 1950s there were several [url=http://www.uggboots8numbershop.co.uk]ugg boots sale[/url] makers of Uggs in both Australia and New Zealand . The soft and comfortable [url=http://www.cheapuggbuynets.co.uk]really cheap ugg boots[/url] UGG is absolutely the first choice for decoration while shopping at leisure in winter . During wet weather, use Repellent more frequently . The Tasman [url=http://www.womenuggbootsquotient.co.uk]ugg boots sale clearance[/url] is a mule with a back . In addition, you can have a better spring with this [url=http://www.onlineuggshop.co.uk]ugg boots sale uk[/url] pair of shoes . There were two people looking out from behind bars, one sees the floor of the mud, and one [url=http://www.cheapuggbuynets.co.uk]ugg boots sale[/url] has to see the stars . Why Should You Buy Harmony Short UGG BootsWinter and rainy seasons are the reasons why [url=http://www.cheapuggboots5678.co.uk]cheapest ugg boots[/url] people become compelled to purchase their very own Australian Ugg Boots . Providing timeless style that is fashionable year after year, Bearpaw boots offer an affordable solution to the perennial winter boot problem . The principal of the women?suit and shoes department of Bloomingdales Stores expressed [url=http://www.cheapuggbuynets.co.uk]cheap ugg boots online[/url] admiring the long term of the band and the allure for the extensive consumers.[/p]

[url=http://www.smile4jacob.co.uk/cgi-bin/board/messages/2856.html]we are a fashion store statement made cheap ugg7i[/url]
[url=http://arergard.vladimirarhangelskij.ru/guestbook]They are a fashion shop statement made ugg boots9t[/url]
[url=http://www.italy.e-galeo.com/pun/new-reply365quote4840.html]we are a fashion shop statement made cheap ugg8k[/url]