Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 22, 2008

Ook de hond moet verkleed, natuurlijk

Al om kwart voor zes zijn Rick en ik klaarwakker. Cosmo zeurt om naar buiten te gaan en Rick moet een vroege vlucht naar Raleigh halen. Hij moet daar voor de dag heen.

Saskia klaagt, dat ze nauwelijks geslapen heeft van de hoofdpijn. Na een ibuprofen tablet gaat het wel weer en ze vertrekt op tijd naar school. Ook mijn nek en schouders zitten weer helemaal vast. Morgen ga ik de Pilates klas eens proberen, dat rekken en strekken helpt hopelijk goed.

Christine belt en we maken een "lange afstands"wandeling, pratend aan onze mobieltjes. Een deel van de conversatie gaat natuurlijk over de komende verkiezingen. Christine woont in een staat, die vrijwel honderd procent zeker naar McCain zal gaan. Ik vind het eerlijk gezegd wel spannend om in een van de staten, waar het erom gaat spannen te wonen.

De hele dag hoor ik op het nieuws verkeerswaarschuwingen, want Barack Obama komt naar Leesburg, hier zo'n drie kwartier rijden vandaan. Ik ben heel benieuwd of onze staat voor het eerst in 44 jaar de democratische kant op zal gaan.

Een medewerker van McCain heeft laatst de rest van deze staat het "echte" Virginia genoemd, implicerend, dat wij in Noord-Virginia niet meetellen. Dat valt natuurlijk niet goed bij de miljoenen, die hier in het noorden wonen! De Obama-Biden bordjes in de tuinen winnen het hier dan ook ruimschoots van de McCain-Palin bordjes.

Na de wandeling doe ik een half uur routine met gewichten. Het helpt wel wat met mijn spieren. Het is buiten echter guur, slechts 13 graden met een harde wind, veel kouder, dan het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. De uitbundige zon doet daar niets aan af en ik hoop van harte, dat het gauw weer iets opwarmt.

Er is wel een voordeel aan en dat is, dat Cosmo weer mee mag in de auto, als ik erop uit ga. Hij vindt dat prachtig, maar als het buiten meer dan twintig graden is, is het illegaal om een dier in je auto te hebben.

Bij Giant haal ik vast eten voor morgen, want we zullen alweer een Nederlandse gast te eten hebben. Het is lunchtijd en ik heb al weken enorme zin in een maaltijd van Noodles & Company. Hun volkoren linguini met wijnsaus en kip, spinazie en tomaat is zo lekker!

Als ik besteld heb hoor ik mijn naam roepen. Het zijn mijn buurvrouw Susan en haar dochter Anna. Anna is een aantal weken geleden geopereerd aan haar nek en schedel. Daar zat een vergroeiing, waardoor, als het niet weg was gehaald, Anna uiteindelijk verlamd zou zijn geraakt. Eng, hoor! Gelukkig is de operatie helemaal goed gegaan.

Anna's tweelingbroertje, Andrew, heeft dezelfde operatie ondergaan. Wat een spanning voor Susan en Charles, maar gelukkig is dat allemaal achter ze. Ze hebben wel kinderen met heel veel allergieen en andere gezondheidsproblemen. Ze zijn ook heel erg klein voor hun leeftijd. Het moet moeilijk voor ze zijn om te zien hoe de andere kinderen op ons pleintje blakend gezond zijn.

Na het eten ga ik met Cosmo door naar Petco. Ik wil een Halloweenkostuum voor hem vinden. De keuze is echter zeer beperkt, kennelijk willen de meeste hondenbaasjes hun dieren verkleden. Maar er is een schattig dinosaurus "kostuum" in Cosmo's maat.

Belangrijk vind ik, dat hij het niet erg vindt om het aan te hebben. Dit kostuum bevestig je met velcro om de nek en om de buik. Ik probeer het in de winkel en het kan Cosmo niets schelen. Deze wordt het dus, al vind ik het prijskaartje, $22, heel wat. Maar gelukkig heb ik een "Petco PALS" kaart en bij de kassa blijk ik 75% korting te krijgen. Het kostuumpje kost zo $6, dat scheelt nogal wat.

In de auto eet Cosmo met smaak het door hem uitgekozen varkensoor op. Hij krijgt die maar sporadisch, dus het is een grote traktatie. Hij is ook wel echt mijn vierde kind, zo!


Het is even wennen



Misschien gaat dat "Trick or Treat" wel werken



Ja, hoor, en kunnen we nu dan met mijn favoriete "bal" spelen?

Thuis neemt Kai over en gaat een stuk met Cosmo en Diego wandelen. Het is schattig, hoe die twee honden vriendjes zijn. Er bestaat echt zoiets als hondenvriendschap, weet ik nu. Zo lopen we ook regelmatig langs de tuin van een Malamute, Britches, waarmee Cosmo ook duidelijk bevriend is. Daarentegen zijn er ook grommende honden, die, als er geen hek tussen zou zitten, Cosmo zeker aan zouden vallen. Ik hoop, dat Cosmo nooit zo gemeen wordt.

Het is alweer een aantal weken geleden, dat ik mijn nagels liet doen. Ze zien er nu weer niet uit, want de dame, die ze deed, was niet erg goed. Ik maak dus een afspraak met "T" (wat haar ware naam is, weet ik niet), want ik weet, dat zij het goed doet. En na een uurtje sta ik weer buiten met nette, korte nagels.

Rick heeft inmiddels ook gebeld, dat hij weer veilig geland is. Ik wist niet zeker, of hij op tijd voor het avondeten thuis zou zijn, dus heb niet gekookt. We eten makkelijk van Joe's Place. Hun "spring" pizza heeft spinazie en verse tomaat, erg lekker. De aardige oudere Italiaan van het restaurant komt het zoals altijd netjes brengen.

Opvallend voor de herfst vind ik, dat we weer veel meer tv kijken. Vanavond gewoon een paar "sitcoms". Saskia gaat heel vroeg naar bed en ik zal gauw volgen. De pijn maakt moe en ik wil morgenvroeg naar de Pilates klas. Ik heb er goede hoop op, dat die zal helpen.

Voor ik ga slapen bel ik nog gauw mijn zusje, want ik maak me zorgen. Ik heb online van een paar mensen, die ook in Newburyport wonen, gelezen, dat de scholen in hun plaats op "lock down" zijn gegaan. Er schijnt een man met een geweer rond te lopen in het stadje. Mijn zesjarige neefje moest met zijn klas in de gang wachten.

Na een tijdje mochten de kinderen wel naar huis, maar die man is nog niet gevonden. Mijn neefje was bang, maar mijn zus heeft eerlijk verteld, wat er gaande was. Ze maakt zich nu wel zorgen om morgen, omdat die man dus nog niet gevonden is. Het is ook heel eng, zoiets, ik herinner me nog goed, hoe bang we waren, toen de sniper hier in het gebied rond Washington "bezig" was.

12 reacties:

saskia zei

Ach voor mij mag het nu wel snel 4 nov zijn. Ik ben vooral de negatieve berichtgeving, geruchtenmolen, het modder gooien zo beu. Ik heb natuurlijk zelf een duidelijk voorkeur die ergens te maken heeft met het feit da ik in Europa ben groot gebracht, taxen, geld voor onderzoek in alternatieve energie, immigratie (ofschoon k wel denk da beide kandidaten het nut zien van zeer hoog opgeleiden mensen), geld voor een goede opleiding, etc ... Dingen die mijn dagelijks leven hier beinvloeden en die ik toch niet kan helpen bepalen. Nu langs de andere kant zou mijn stem niet bepalend zijn hier in Californie.

Anoniem zei

Ben ook wel blij als die verkiezingen geweest zijn, ongeacht wie er gaat winnen want ik wordt een beetje verkiezingsmoe zo onderhand, als je dan hoort dat Palin's "nieuwe look" zo'n $ 150000,-- heeft gekost vraag ik me toch af hoeveel doperwten zij (de Republikeinen) in hun hoofden hebben ipv hersens, nu betaald de partij het en straks mag de burger dat doen als zij aan de macht komen. Maar goed, genoeg politiek weer.. ;-)

Grappig dat Halloweenpak voor Cosmo, voor teckels hebben ze een hotdogpakje maar dat durf ik ze niet aan te doen, ben bang dat ik ze levenslang psychische schade toebreng ;-)

Happy Halloween !

Anja zei

Een beetje verkiezingsmoe wordt ik ook wel. Voor ons geen keuze, we mogen niet stemmen hier.

Prachtig Halloweenkostuum heb je voor Cosmo gekocht.

Eng hoor zo'n man die met een wapen rondloopt. Hopelijk wordt hij snel gevonden.

Sterkte met je pijn, hoepijk heb je baat bij de Pilates klas

Kristel Holsbeek zei

tja die verkiezingen hé...en dat dan twee jaar lang, pfff wat een geld moet dat wel niet kosten...

Mooi kostuum;-) hihi die Cosmo...

Verzorg je goed en laat maar weten of de pilates klas geholpen heeft.

Anoniem zei

Als ik heel eerlijk ben vind ik het altijd zielig zo'n hond met kleren aan. Maar als hijzelf er niets om maalt wie ben ik dan?
Eng idee hoor die schutter daar bij je zus. Wel goed van haar dat ze zo eerlijk tegn haar kind is.

José (It's a Dutch Girlsname!) zei

Ik vind Cosmo er ontzettend cool uitzien! En zolang hij er geen last van heeft (dat zie je heus wel aan zo'n beestje!) vind ik het enorm schattig! (Moest ook enorm laggen om Bianca's post :D)

Zelfs hier in Nederland wordt je overladen met nieuws over de verkiezingen; toch jammer dat onze verkiezingen niet zo leven als bij jullie! Ben erg benieuwd wie er gekozen wordt!

Wat eng met die sniper! Ik hoop dat ze hem snel vinden!

Annemiek zei

Ik geloof niet dat mijn hondjes verkleden toe zullen laten, leuk dat Cosmo wel in de Halloween spirit zit :)

Anoniem zei

Zelfs ik ben de voortdurende stroom nieuws over de Amerikaanse verkiezingen zat. Ik weet niet welke kandidaat het beste is voor de economie en voor Europa, dus wacht ik het allemaal maar af.

Wat eng daar bij je zusje! Ik geloof dat ik mijn kind maar af zou melden en veilig thuis houden. Wat een mafkezen lopen er toch rond.

Anoniem zei

Hoe ging je Pilates klas? Hopelijk voelen je spieren beter aan.
Cosmo ziet er grappig uit met z'n outfit. Wij zouden het bij Spot niet eens aan kunnen krijgen!

Wat vreselijk eng, zie schutter bij je zusje in de buurt.

Anoniem zei

Succes met de verkiezingen! Jammer, geen Hillary.

Groetjes, An

Anoniem zei

Ik duim voor je dat de pilates wat verlichting brengt!
De foto's van Cosmo zijn grappig, hij vindt ook alles goed geloof ik als je naar dat lieve hondekoppie kijkt!
Wat een eng idee zeg, die sniper 't is te hopen dat er snel een einde aan komt!

Anoniem zei

Hahahaha, die Cosmo!!! Wat een lieve foto's van hem met zijn nieuwe pakje aan. Zelf ben ik ook geen voorstander om honden in een pakje te stoppen (het is geen gezicht), maar dit moet kunnen zo met Halloween. Het staat echt lief en die look in zijn ogen, hahaha...

:-)

Wat de verkiezingen betreft ben ik het nog niet zat om te volgen. Elke sekonde dat ik tijd heb, kijk ik naar echt alles. Ik vind het heerlijk, terwijl ik nooit zo erg met politiek bezig ben geweest. Komt misschien omdat dit de eerste verkiezingskampagnes zijn die ik meemaak in Amerika. Ik moet vaak lachen om alles wat er gezegd wordt.

Het enige nadeel dat ik persoonlijk vind zijn de vele honderden miljoenen dollar die dit 'spelletje' van elkaar afslachten kost. Echt, je wilt niet weten hoeveel honderden miljoenen dollars zo'n campagne per maand kost. Dat geld konden ze beter gebruiken om hun campagne duidelijker naar buiten te brengen. Nu wordt het grootste gedeelte gebruikt voor negatieve reklame spotjes om de tegenstanders zwart te maken.

Het is wel heel erg spannend allemaal. Straks komt natuurlijk nog het cirkus om de hoek kijken dat ook weer minimaal een maand gaat duren wat Fraude betreft, dus voorlopig gaat het feest hier nogeven door, hahaha...

Jee, wat erg (en heel griezelig) dat er een schutter rond loopt in het stadje bij je zus!!! Ik hoop dat ze die snel te pakken krijgen. Zo iemand mag nooit meer los lopen in zijn leven.

Ik vind dit echt eng.