Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 30, 2008

Pompoenen uitsnijden

Heerlijk vind ik de tijden van de fitness klassen bij Anytime Fitness. Bij mijn vorige sportscholen begonnen die meestal midden op de ochtend en ben je dus de halve dag kwijt. Nu rol ik mijn bed uit en eet rustig ontbijt met mijn broodnodige kop koffie en ga dan op weg.

De Pilates klas begint vandaag om kwart voor negen en we rekken en strekken, onderwijl flink kletsend. Dit is precies, waar ik naar zocht, toen ik lid werd: een leuke groep vrouwen van ongeveer mijn leeftijd. We gaan zelfs waarschijnlijk over een paar weken samen lunchen.

Na de klas heb ik nog net tijd om Cosmo op te halen, alvorens naar Whole Foods te rijden. Daar staat Kirsten al te wachten en we lopen onze gewoonlijke tien kilomater langs het W&OD pad. Opvallend is, dat heel veel bomen hier, door de harde wind van de afgelopen dagen, al kaal zijn. Helaas!

Verder zijn de kleuren prachtig met de felblauwe lucht erbij. Iedere voorbijganger groet vriendelijk en de wereld is gewoon vrolijk zo. Alleen de skaters zijn niet zo blij met Cosmo, want hij blaft hard naar ze, ondanks, dat ik hem bij me houd.

Op een gegeven moment horen we geritsel in de bosje en staan er twee herten vlak naast ons! Het is een vrouwtje en een "bambi" met witte stipjes. Ze schrikken enorm van Cosmo, wiens herderinstinct meteen in overdrive gaat. Helaas voor hem zit hij aan de lijn en zijn de herten hem veel te snel af. Maar dit is wel een van de redenen, waarom ik hem altijd aangelijnd houd.

Thuis eet ik gauw lunch en ga dan naar Oak Marr. Ik meende me te herinneren, dat Sylvia en ik ook voor vanmiddag hadden afgesproken om wat golfballen te gaan slaan. Maar ongewoon voor haar is Sylvia er niet, als ik aan kom rijden.

En een kwartier later is ze er nog niet. Ik besluit dus maar eens te bellen en het blijkt, dat Sylvia zich niet herinnert afgesproken te hebben. Wellicht was het een hersenspinsel van mij? Maar het geeft niet, want ik kan het vrije uurtje goed gebruiken voor huishoudelijke taken.

Saskia moet meteen na school naar de orthodontist. Hier wordt door iedereen gepraat over de tragedie met een andere orthodontist in Vienna. Die heeft zichzelf het afgelopen weekend opgehangen, zijn vrouw en twee kinderen achterlatend. De andere orthodontisten (en dat zijn er best veel) in de omgeving helpen nu met die patienten tot de vrouw van de overleden arts zijn praktijk heeft verkocht. Erg, hoor!

Claudia emailt me, dat ze vandaag al heeft gestemd. Ze vond dat wel makkelijk, maar ik vind het leuker om op 4 november zelf te gaan. Er hangt altijd zo'n sfeertje bij de stembureaus. Dit is wel een van de meest actieve verkiezingsjaren, die ik me kan herinneren. Ik vind het erg spannend!

Over stemmen gesproken, ik kreeg een interessante email toegestuurd over de geschiedenis van het stemrecht voor vrouwen hier in de VS. Echt shokkerend, wat die eerste suffragettes moesten doormaken. Eens te meer reden om nooit mijn stem verloren te laten gaan. Het verhaal met foto's staat hier.

Natuurlijk moeten voor morgen de pompoenen nog uitgesneden worden. Saskia vraagt Mary Kate om haar daarmee te helpen en de twee hebben de grootste lol met de "guts", de draden en zaden in de pompoen. Saskia gaat voor een ouderwetse Jack O'Lantern, geen ingewikkeld patroon.


Men neme...



Tijdens het uitscheppen



Klaar!


Na het eten is Kai aan de beurt. Hij snijdt een knipogende "smiley" in zijn pompoen. Nu maar hopen, dat de eekhoorns eraf blijven, want er zijn nogal wat pompoenen door hen opgegeten, hoor ik zo hier en daar.


Aanvalluh!



Hij ziet er goed uit!

Op tv is nu vrijwel iedere reclame een politiek bericht. Ook worden we 's avonds vooral belaagd door "robocalls". Dit zijn geautomatiseerde berichten van de verschillende kandidaten. Wat dat betreft kan 5 november niet snel genoeg komen, gek worden we er van!

9 reacties:

Anoniem zei

Super die grote pompoens!

Hier in het bos ligt ook een 'kleed' van bladeren. Heerlijk om in te banjeren.

Hele gezellige avond èn een fijn weekend!

Anoniem zei

Echt grappig, die pompoens, dat snijden lijkt me helemaal niet zo simpel om te doe!
Voor mij kan het ook niet snel genoeg 5 november zijn, 'k hoop wel dat de uitslag dan definitief is en niet zo'n gedoe als 4 jaar geleden in FLA. Prettig weekend!

Unknown zei

Goh, we missen de Halloweensfeer enorm!!! Pompoenen snijden, trick or treat, Halloween party ... spijtig dat het hier in Zwitserland nog niet echt is doorgedrongen (toch hoorde ik dat sommigen het toch vieren). Veel lol samen! Groetjes,

Annemiek zei

Dat is zo'n computer smiley, creatief ;)
Nou, jij ook hersenspinsels, of een van jullie in ieder geval, ben ik echt toch niet de enige!

Anja zei

Wat hebben de kinderen die pompoenen mooi uitgesneden.
Fijne Halloweenavond!!

Anoniem zei

Leuk die pompoenen !

Ben ook blij als de verkiezingen geweest zijn, duurt me lang genoeg zo onderhand dat moddergooien.

Prettig weekend

Anoniem zei

Leuk dat je zo'n gezellig clubje vrouwen hebt getroffen met pilates. Dat maakt het sporten een heel stuk leuker.

Mooi weer die pompoenen. Wij hebben er dit jaar ook een uitgesneden (wel een stuk kleiner hoor!).

TOG zei

Leuk die computer smiley! Apart en toch niet zo ingewikkeld. Sophia zou toch niet thuis zijn en heeft maar afgezien van de pompoen dit jaar. Overgens verbaas ik me altijd dat jullie het binnen doen, hier doet iedereen het buiten. Maar dan realizeer ik me weer dat het bij jullie al weer een stuk kouder is.
Tosca

eva slipper zei

thank you for your post