Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 25, 2008

Afsprakenweek

Nu Katja zover weg woont in college is het zaak om de belangrijke afspraken in de weken, dat ze thuis is, te maken. Zo heeft ze deze week een aantal doktersafspraken en natuurlijk een kappersafspraak.

Als eerste is de oogarts aan de beurt. Katja zou Katja niet zijn, als ze het niet op het allerlaatste paar contactlenzen had laten aankomen! De hoop is dus, dat ze haar sterkte op voorraad hebben! Gelukkig blijkt dat uiteindelijk wel het geval te zijn.

Met moeite krijg ik haar op tijd op om naar Fair Oaks Hospital, hier zo'n twintig minuten vandaan, te rijden. Geen wonder, als je gewend bent uit te slapen tot bij drieen is het om kwart over negen diep in de nacht, voor je gevoel!

Maar het lukt allemaal en we vinden zelfs nog meteen een parkeerplaats in de grote chaos bij dat ziekenhuis. Kennelijk groeit het hard, want er wordt van alles bijgebouwd!

Bij Northern Virginia Ophthalmologists is het niet druk. Katja is vrijwel meteen aan de beurt. Haar zicht is niet verslechterd, maar ze klaagt wel over rode ogen. De dokter stelt voor haar contactlensvloeistof te veranderen, omdat haar ogen daar waarschijnlijk gevoelig voor zijn geworden.

Katja krijgt een op hydrogeen peroxide gebaseerde vloeistof mee. Die moet in een speciaal doosje voor zes uur, zodat de peroxide geneutraliseerd kan worden. Ik ben benieuwd hoe dat gaat, want zo precies is Katja niet met haar lenzen!

Al met al duurt de afspraak veel langer, dan ik had gedacht. Ik bel Kirsten, met wie ik om elf uur zou gaan lopen, maar af. Om twaalf uur heb ik namelijk een afspraak met Mona en daartussenin heb ik maar net tijd om te douchen!

Tijd om met Cosmo te wandelen ontbreekt dus ook. Gelukkig vraagt Leah, of ze met hem en Diego eropuit mag. Dat komt prima uit!

Mona verft mijn haar, op mijn verzoek, iets donkerder en roodbruiner, dan de laatste keer. Ik vind het een heel mooie kleur nu! Het heeft een heel warme gloed. Ook Katja komt om haar haar te laten knippen, want in Blacksburg weet ze niet, wie goed knipt. Ze heeft een foto uit een tijdschrift mee van het kapsel, dat ze wil. Voor de verandering vertrekt ze dan ook zeer tevreden (meestal moet Katja erg aan een nieuw kapsel wennen).

Katja vertrekt met een groepje vrienden en vriendinnen naar haar oude school om een paar leraren op te zoeken. Ik heb nog niet geluncht en het is bijna twee uur, mijn maag knort luid! Gauw loop ik naar Whole Foods om wat sushi te eten. Het is maar goed, dat ik loop, want de parkeerplaats is een gekkenhuis daar! Iedereen is kennelijk al met Thanksgiving inkopen begonnen.

Thuis haalt Katja me over om te gaan shoppen. Ik heb best veel pijn en ben daardoor erg moe, maar stem toch uiteindelijk toe, want ik wil zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen. Eerst zouden we morgen gaan, wat mij beter uitkomt, maar dat is de enige dag, dat Leah, Raffi en Katja naar Washington kunnen. En nu ze zover weg wonen is de stad opeens heel interessant voor ze.

Tysons Corner is vrij rustig, dus dat is wel gunstig, want vanaf morgen zal het een stuk drukker worden. We vinden al gauw uit, dat de winkels de kortingen voor "Black Friday" (de naam voor de vrijdag na Thanksgiving) nu al geven!

Katja vindt een paar leuke truien bij American Eagle, de ene volle prijs, de tweede halve prijs. Het is bij Virginia Tech scherp kouder, dan hier, dus ze heeft meer warme kleding nodig.

Bij Madewell is ook een flinke "sale" gaande. Dit is een nieuwe winkel en tot mijn grote vreugde hebben ze broeken voor langere mensen. Katja slaagt met een leuke spijkerbroek, waarvoor ze ook nog eens 15% studentenkorting krijgt, en ik ga helemaal blij weg met een donkergrijze ribbroek. Eindelijk is er nog een keuze voor lang genoege broeken!

We lopen door de andere dameszaken, Ann Taylor Loft en Express, maar vinden er niets van onze gading.

Bij Macy's zijn de prijzen ook flink omlaag. Ik heb een riem nodig, maar zie nergens, dat ze afgeprijsd zijn. Ik vind een heel leuke Fossil riem, maar die is $44. Toch vind ik hem leuk genoeg en nog leuker, als hij bij het afrekenen halve prijs blijkt te zijn!

Als laatste kijken we nog bij The Limited, een winkel, waar ik vaak slaag. Ik ben al tijden op zoek naar een paar leuke rokken, maar kan telkens niets vinden. Hier zie ik meteen twee rokken (een ervan, de ander is hetzelfde model, andere stof), die precies "mijn" model zijn. Alles in de winkel is met 25% afgeprijsd, dat maakt de rokken minder dan $40!

Ook vind ik een zwart en een turquoise topje erbij, die erg leuk staan. Bovendien krijg je, als je meer dan $75 besteedt, een gratis pashima shawl, die gewoonlijk $39,50 kost! Ik kies natuurlijk turquoise, want dat is mijn lievelingskleur.

Helemaal tevreden keren we huiswaarts. Eigenlijk houd ik helemaal niet van "shoppen", het gaan winkelen om te winkelen. Maar als ik gericht naar iets op zoek ben en daar dan voor slaag is het wel een heerlijk gevoel!

Katja waardeert het zo, dat ik toch met haar meeging, dat ze Rick zegt, dat ik de beste moeder ooit ben. Waarop hij adrem vraagt: "Omdat ze een portemonnaie heeft?" Ha ha, gelukkig kan ze eerlijk zeggen, dat ze overal, behalve een trui, zelf voor heeft betaald.

Rick heeft een lekkere geroosterde kipmaaltijd mee van Chicken Out. We eten gezellig met zijn allen.

Dan stroomt het huis vol met college studenten. Wat dat betreft lijken Katja en Saskia erg op elkaar: beiden hebben een enorme vriendenkring. Na een uurtje vertrekt iedereen naar de bowling baan, inclusief Kai. Helaas voor Saskia moet ze van ons naar bed, want ze is de afgelopen tijd te snel moe.

12 reacties:

Jeanine zei

En fotos van de aankopen? Ik ben heel erg benieuwd!

Petra zei

@Jeanine -- Ik heb de links voor een rok en de topjes net toegevoegd.

Anja zei

Gezellig om met Katja te winkelen.
Je bent goed geslaagd, ik vind die rokken ook zo leuk!

Kwart over negen is inderdaad wel heel diep in de nacht ;-))

Ineke zei

Leuke kleren heb je gekocht!
Dat was boffen dat je nu overal al korting kreeg.

gr, Ineke

Annemiek zei

Goede koopjes heb je kunnen doen!

Anoniem zei

Dat vind ik altijd het leuke aan winkelen in Amerika: bij het afrekenen blijkt het meestal nog goedkoper te zijn!

Gezellig zo een dagje met Katja; kan me voorstellen dat je daar je vermoeidheid en pijn voor trotseert.

Anoniem zei

Wij maken dat ook vrij vaak mee, dat je iets koopt en het bij de kassa blijkt te zijn afgeprijst. De kortingen in Amerika zijn niet vaak van die 'flut' kortinkjes zoals in Nederland, maar lopen aardig op tot soms wel eens 70% op artikelen.

Mijn kledingkast in Amerika is dan ook meer dan vertienvoudigd dan wat ik in Nederland in mijn kast had hangen. Ik ben ook iemand die totaal onverwachts kleding mee graai, hahaha... uiteraard wel tegen betaling natuurlijk.

Ik moest overigens wel vreselijk lachen toen je schreef dat kwart over negen 's morgen als diep in de nacht aanvoelt!!! LOL!

Wij hadden (en hebben, maar hij werkt nu elke ochtend vroeg) ook een kind... Klinkt me heel bekend in de oren!

Unknown zei

Turquoise!! Goedzo!

Gezellig zo shoppen met Katja - ik ga ook het liefste alleen shoppen als ik weet wat ik nodig heb. (en ben vervolgens wel gefrusteerd als ik het niet kan vinden!)

Die Rick...wat een grappenmaker.

Anoniem zei

Ah, weer een nieuwe haarkleur....foto!! Dapper van je dat je ondakns je pijnen toch met Katja mee gaat shoppen. Het was een vruchtbare trip, leuke dingen hebben jullie gekocht.

Anoniem zei

Ik moet wel grinneken om jouw duidelijke irritatie over het lange slapen én de slordigheid van Katja over haar lenzen.

Herkenning, herkenning!!

Anoniem zei

Geniet er lekker van nu je dochter weer even thuis is. Alleen lopen jullie tijden een beetje uiteen ;) Het hoort bij het studentenleven, lekker uitslapen als je weer thuis bent.
Heerlijk he die koopjes, al ga ik vrijdag echt niet op pad!

liothyronine 25mcg zei

The health care provider tells you to schedule a prenatal care appointment every 2 or 4 weeks during the third trimester, depending on your health and pregnancy.