Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 28, 2008

Black Friday

Geen uitslapen voor ons vanochtend, want de kinderen hebben een afspraak bij de kinderarts en mijn "core training" klas begint om negen uur. Katja moet ook nog eens om tien uur werken, dus die staat voor haar doen supervroeg onder de douche!

Meestal krijgen Rick en ik ook een griepprik tegelijk met de kinderen, maar die hebben we een paar weken geleden al op Ricks werk gehaald. Ik hoef dus niet mee, want Rick heeft galant aangeboden ze erheen te brengen.

Vroeger was dit een evenement, waar de meisjes met angst en beven naar uitzagen. Beiden hebben ze een naaldenfobie. Maar sinds vorig jaar krijgen ze "Flu Mist", een spray in hun neus en daarmee klaar. Dus ze huppelen als het ware met Rick mee (nou ja, ook weer overdreven, maar er is in ieder geval geen protest).

Terwijl iedereen zich naar de malls begeeft, rijd ik naar de fitness. Ik verwacht, dat er maar een paar mensen zullen opdagen en dat is ook zo. We zijn maar met zijn vieren en Sharon. Sharon vindt, dat ze gisteren teveel heeft gegeten en het wordt een flinke workout! Vooral mijn buikspieren protesteren, want die voel ik nog van mijn sessie met Roger op maandag!

Na het uur gewichtheffen ga ik nog een half uur op de elliptische machine. Het is veel drukker, dan gewoonlijk om deze tijd. Duidelijk zijn veel mensen op deze dag na Thanksgiving vrij en willen zij hun gisteren gegeten calorieen kwijt.

Bij thuiskomst zie ik Leah en Diego naar ons huis lopen. Cosmo komt ook al gelijk enthousiast naar beneden zetten. Terwijl de honden voor het huis spelen, vertelt Leah van haar nachtelijke avontuur van vandaag.

Leah had gelezen, dat de eerste persoon, die vanochtend Forever 21 bij Fair Oaks Mall binnenliep, een cadeaubon van $500 zou krijgen. En dan voor de volgende tien $100 etc. Daarvoor wilde ze wel vroeg op en al om 3 uur was ze bij de mall, die om 5 uur open zou gaan. J.C. Penney zou echter al om 4 uur opengaan en dus was daar een heel stel mensen heen gegaan om dichter bij Forever 21 te zijn, zo ook Leah.

Leah vertelt, dat het een gedrang van jewelste werd en dat ze tegen de glazen deuren van J.C. Penney werd geduwd. Om kwart voor vijf zagen ze al mensen in de mall lopen en toen was de menigte niet meer te houden. Ze (niet Leah) braken de deuren van J.C. Penney open en renden naar Forever 21.

Leah (die hardloopster is) was de vierde, die daar binnenliep, maar werd toen ernstig teleurgesteld. Het bleek meer een loterij te zijn: iedereen kreeg een coupon en met een munt moest je de "gewonnen" prijs openkrassen. Leah, die dacht $100 te krijgen, omdat ze de vierde klant was, kreeg een coupon van $20. Al met al toch een heel avontuur en ik denk, dat J.C.Penney niet bepaald blij was met hun gebroken deuren!

In het nieuws hoor ik, dat er nog veel ergere dingen zijn gebeurd vandaag met betrekking tot Black Friday. Zo werd een medewerker van een Walmart in New York omver gelopen door een winkelende menigte en overleed. En er was een schietpartij, waarschijnlijk tussen leden van een gang, in een Toys R Us in Californie. Je zult er toch met je kind aan het winkelen zijn! Zo doet de dag zijn naam wel eer aan!

Saskia gaat met Laura naar de mall, ook Fair Oaks, want om bij Tysons Corner te komen staan er files tot op de Beltway (de grote ringweg rond Washington)! Ook Rick en Kai trotseren de menigtes in die mall. Mij niet gezien, ik heb alles, wat ik daar nodig had, woensdag al gevonden.

Vorig jaar ben ik heel georganiseerd geweest en heb een lijstje met benodigdheden voor de Kerstversieringen op mijn kalender gezet. Daarmee gewapend ga ik naar Michael's. Daar zal het toch niet zo druk zijn?

Maar het zegt al wat, dat ik aan de andere kant van de parkeerplaats moet parkeren. En in de winkel is het een soort bijenkorf, heel ongewoon! Tot mijn verbazing zijn de schappen met Kerstlichtjes ook vrijwel leeg. Gelukkig heeft Rick vorige week al wat blauwe "Santa landingsbaan" lichtjes gekocht, want die zijn er niet meer bij deze winkel. Ook de witte lichtjes zijn uitverkocht.

Gauw werk ik mijn lijstje af. Er zijn wel goede koopjes. Zo zijn de Kerstkaarten halve prijs en de zijden Kerststerren voor voor het huis ook. Dit weekend kunnen we gaan versieren, een aantal buren heeft dat vandaag al gedaan. Onvoorstelbaar, dat het die tijd van het jaar alweer is!

Katja komt doodmoe terug uit haar werk. Het is heel druk geweest, ze hebben veel verkocht en ze is boos op haar managers. Die hadden geen complimentje over voor de mederwerksters, enkel kritiek. Maar het brengt geld binnen en niet iedereen heeft dit Kerstseizoen een baantje kunnen krijgen, dus Katja ondergaat het allemaal leidzaam.

Nu doe ik het "rondje" blogs en veel daarvan zijn blogs van Neder-Amerikanen. Grappig is, dat iedereen, ongeacht hoe lang men hier woont, of over Thanksgiving, of over Black Friday schrijft! En dan vaak met een foto van een kalkoen. Nederlanders integreren goed, dat is wel duidelijk!

10 reacties:

Anoniem zei

Dat kan ik me nu echt niet voorstellen dat mensen helemaal dol worden op "Black Friday" en al zo vroeg voor een winkel gaan staan. Ik werd de afgelopen dagen via internet platgebombardeerd met aanbiedingen die gewoon via internet te koop zijn, dat is toch veel gemakkelijker ?
Maar....hopelijk geeft al dat kopen de economie weer een impulsje ;-)

Anja zei

Ook wij stonden in de rij voor een winkel, niet midden in de nacht hoor maar om 7.45 uur. Ik vind het toch heel appart om dit mee te maken. Het is wel erg triest als er door de drukte doden vallen.

Succes met het versieren van jullie huis, het is altijd een hele klus, maar het geeft veel gezelligheid als het klaar is.

Miranda zei

Wij hadden dit jaar zelfs telefoontjes van lokals, om maar te komen kopen. Mij niet gezien hoor op die gekte dagen. Ik wacht mijn beurt wel af en koop wat ik/wij werkelijk wil/len dan me te laten verleiden door al die leuke gezellige nietszeggende dingetjes.
Maar de Turkey smaakte lekker, al werd de helft inderdaad bewaard voor.....de rest van de week/ maand? Groetjes van het "platte" land, Miranda

Anoniem zei

Lijkt me vreselijk in die drukke winkels!! Arme Leah, en dat voor een bon van 20 dollar!

Gelukkig ben je wel goed geslaagd bij Michael's. Ik ben benieuwd naar jullie kerstversieringen dit jaar.

Anoniem zei

Elk jaar verbaas ik me weer hoe het er in al die winkels aan toe gaat op Black Friday. Eigenlijk doet de naam Black Friday zich wel eer aan, want elk jaar vallen er wel doden of gewonden tijdens het winkelen. Ik noem dit betalen met je leven om iets goedkoop te kunnen krijgen. Nou, ik wacht wel even een dagje, want de week voor en de week na Kerst zijn de aanbiedingen ook niet minder en normaal te verkrijgen, haha...

Ineke zei

Wel grappig om al die Black Friday-verhalen te lezen. Mij zouden ze ook niet zo gek krijgen. Ik krijg het al benauwd tijdens de dolle, dwaze dagen van de Bijenkorf.

Balen voor Leah zeg!

gr, Ineke

Anoniem zei

Ik ben gek op winkelen, maar 'winkelen'op Black Friday zal ik (denk ik) niet snel doen. Ik vond het winkelen na de Kerst in Florida al een mierennest en denk dat het met Black Friday nog drukker is. Ik kan me voorstellen dat Katja doodmoe was.

Anoniem zei

Oh help, wat een dag! Die Leah...zo vroeg eruit en dan een bon krijgen!

Becs zei

Ik ben heel blij dat ik me niet door mijn vriendin heb laten overhalen om te gaan shoppen op Black Friday!

Ik vond het verschrikkelijk om te horen dat er een Walmart medewerker is overlopen en overleden... Het is gewoon niet te geloven dat mensen over een andere persoon heen lopen en niemand helpt.....en dat allemaal voor koopjes..

best male sex tips zei

The earliest evidence of the phrase Black Friday applied to the day Thanksgiving in a shopping context suggests that the term originated in Philadelphia, used to describe the heavy and disruptive pedestrian and vehicular traffic that would occur on the day after Thanksgiving.