Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 26, 2008

Het lange weekend is begonnen!

Jemig, wat een lawaai kan er buiten gemaakt worden, zeg! Nu we met de ramen open slapen 's nachts hebben we geen wekker meer nodig! Al om kwart over zes laten de achterburen hun beagle naar buiten, die prompt begint te blaffen. Cosmo hoort dat en wil er ook heen. Niet veel later beginnen de eerste tuinmannen al met bladeren blazen, wat een herrie! We zijn dus allemaal supervroeg op (behalve Katja).

Saskia protesteert wat over het naar school gaan, want de meeste van haar vriendinnen mogen thuisblijven. De school gaat vandaag twee uur vroeger uit voor Thanksgiving, maar ze accepteert mijn uitleg, dat ze al teveel verzuimd heeft en nu echt naar school moet.

Nadat Rick nog even naar zijn werk is vertrokken (zijn bedrijf sluit vandaag ook vroeg) ga ik er met Cosmo op uit. Ik heb een interval training op het programma staan: twee minuten lopen, twee minuten joggen. Die beweging heb ik hard nodig, maar ik heb er geen zin in!

Cosmo wel en dat helpt! Zijn hele lichaamstaal zegt: "Heerlijk, dit koele buiten zijn!". Ik neem het geijkte rondje, dat Mary Ellen en ik altijd lopen. Cosmo weet daar feilloos welke huizen honden hebben. Bij sommigen raakt hij helemaal buiten zichzelf: blaffen, trekken etc.

Vandaag besluit ik daar echt aan te gaan werken. Ik heb snoepjes mee voor hem en hij volgt netjes en blaft een stuk minder. Er is hoop, maar ik moet echt weer flink met hem gaan trainen, want hij loopt de kantjes eraf op het moment.

Thuis heb ik nog tijd om een half uur een gewichtenroutine te doen. Ik weet, dat ik me vanavond weer erg moe zal voelen, maar al deze beweging helpt enorm tegen de pijnen. Het is dus een afweging tussen pijn of vermoeidheid en dan kies ik liever het laatste.

In het kader van afsprakenweek moet Katja vandaag om kwart voor twaalf bij de gynecologe zijn. Het zal de afgelopen dagen duidelijk geworden zijn, dat er van ons beider kanten wat aanpassing nodig is om haar thuis te hebben. Herhaalde malen probeer ik haar te wekken, met slechts wat gegrom als resultaat. Ze bijt me toe niet van tevoren te hoeven douchen.

Om zelf op tijd klaar te zijn spring ik maar wel onder het warme water. Als er ooit iemand uitvindt, hoe je schoon kunt worden zonder al die poespas, zal ik ze eeuwig dankbaar zijn. Het ergste vind ik mijn haar drogen. Zo saai en het duurt zo lang! Maar met dagelijks sporten is dat ook een vrijwel dagelijks terugkerend kwaad.

Het is nu tien minuten voor we naar de dokter moeten en Katja's deur is nog gesloten. Ik moet toegeven, dat mijn anders zo engelachtige geduld (ahum) op is. Omdat ik haar nu zo weinig zie, wil ik helemaal niet boos worden op haar, maar ik vind het ook heel vervelend te laat te komen voor een afspraak!

Met vrijwel onmenselijke snelheid kleedt Katja zich aan en acht minuten voor de afspraak zitten we in de auto. Wonder boven wonder (vooral dankzij de afwezigheid van snelheidscontroles, ik houd me tot mijn schaamte niet geheel aan de limieten) komen we slechts twee minuten te laat bij de dokter aan.

Niemand, die dat hier vreemd vindt, want het verkeer zit nogal eens tegen. Katja vult de nodige formulieren weer in. Gisteren viel het ons al op bij de oogdokter, dat er andere collegestudenten waren, en ook hier zit de wachtkamer vol met moeders met tienerdochters. Kennelijk zijn wij niet de enige, die in deze week gauw allerlei afspraken hebben geboekt.

Gelukkig voor Katja is dit enkel een consult. Dr. Hersh vraagt hoe het allemaal gaat. Katja antwoordt "goed" en heeft verder geen vragen. We vertrekken met een nieuw recept, dat naar onze verzekeringsmaatschappij gestuurd moet worden. Ook krijgt Katja een paar "samples" mee, twee gratis maanden van de pil, omdat de vertegenwoordigster langs is geweest. Ik weet niet, of dat in Nederland gewoonlijk is nu, maar ik sta er altijd versteld van. dat medicijn is toch best duur.

Katja en ik delen een liefde voor Whole Foods sushi en zij vindt het bezoek aan de gynecologe aanleiding ons daarop te trakteren. Het neemt niet veel (lees niets) om mij daarvan te overtuigen.

Het is, net als gisteren, een gekkenhuis bij Whole Foods! Er zijn zelfs verkeersleiders op de parkeerplaats (die vrij nauw is voor een supermarkt).

Als we er nu toch zijn, kiezen we ook een paar extra gerechten uit voor morgen. We proeven de Southwestern cornbread stuffing en vinden die allebei erg lekker. Ik ben ook dol op spruitjes, die deel uitmaken van de geroosterde herfstgroentes. Wellicht zal ik de enige zijn, die dat morgen eet, maar ik wil ook wat kleur bij de maaltijd hebben.

Na de lunch en een douche vertrekt Katja met Leah en Raffi met de metro naar Washington. Daar gaan ze een video maken. Waarvan is me nog steeds een raadsel.

De andere drie zijn vanmiddag vroeg thuis voor Thanksgiving. Rick begint meteen aan zijn befaamde pumpkin pies. Ook spreken we met zijn zus, die weer in Breckenridge is, zoals wij ook vorig jaar met Thanksgiving. Helaas heeft ze een ski ongeluk gehad.

Een man is keihard op haar ingeskied en nu heeft ze haar sleutelbeen gebroken en waarschijnlijk een operatie nodig! Dit is de tweede keer, dat iemand anders haar ernstig heeft verwond tijdens het skien. De man, die op haar inskide (is dat een woord), ging gewoon verder! Onvoorstelbaar, toch? Ik moet zeggen, dat mij dat toch weer wat angstiger maakt om te gaan skien! Ik heb op mijn zesde mijn sleutelbeen gebroken en weet nu nog hoeveel pijn dat deed!

Als avondeten hebben we kipspiesjes van de grill. Rick trotseert de koude temperaturen (5 graden) en grilt buiten! Maar het smaakt allemaal heerlijk en het blijft gezellig om met zijn vijven te zijn. Morgen natuurlijk helemaal, Thanksgiving is een van mijn favoriete feestdagen! Het ruikt al heerlijk naar pumpkin pie (een aangeleerde smaak, moet ik toegeven).

We eindigen de dag met het kijken naar het interview van Barbara Walters met de Obama's. In het Amerikaans is er een uitdrukking: "It grows on me". Ik moet zeggen, dat die voor mij voor de Obama's geldt. Ik zie een tweede Kennedy familie het Witte Huis betreden. Laten we alsjeblieft allemaal hopen, dat datzelfde lot hen niet is beschoren! Barbara vroeg wel over de veiligheid, maar wat kan Barack daar nu op zeggen. Hij kan niet beter beschermd worden, dan nu...

13 reacties:

Anoniem zei

Wat een geduld heb je (echt waar), ik zou denk ik al lang een emmer koud water gepakt hebben ;-)


Heel fijne Thanksgiving gewenst !!

Anja zei

Ohh, zo herkenbaar wat je schrijft over Katja weer thuis te hebben.
Hier hetzelfde, ik geniet er heel erg van als de kinderen hier zijn en wil ook niet boos worden om het een of ander maar soms moet je tot 10 tellen.

Fijne thanksgiving!

Kristel Holsbeek zei

Oh jeetje wat een engelengeduld heb jij zeg...

Happy Thanksgiving!

Margo zei

Auw, wat erg voor je schoonzus! Niet alleen vanwege de pijn, maar ook omdat haar nu een heerlijke vakantie door de neus geboord wordt. En wat een oetl** zeg om ook gewoon door te skien. 3 Jaar geleden brak ik mijn bovenarm door een stomme actie van mijzelf, maar als dit wordt toegebracht door een andere lijkt me dat heel frustrerend.

Anyway, veel plezier vandaag, eet smakelijk en geniet van je spruitjes!!!

Ineke zei

Happy Thanksgiving!

gr, Ineke

ps compliment voor je geduld

Anoniem zei

Ik heb echt minder geduld. Een emmer water komt er niet aan te pas, maar ik rammel ze d'r wel uit!

Triest voor je schoonzus, wat zal die pijn hebben!
Gr,
Monique

Anoniem zei

Tja, uitslapen is natuurlijk wel heel erg lekker.... Maar tot aan de middag of zelfs tot in de middaguren is geen uitslapen meer, haha! Maar goed dat je zo geduldig bent. Verder wens ik jullie een Happy Thanksgiving en een gezellig lang weekend.

Anoniem zei

Happy Thanksgiving!

Zo herkenbaar je verhalen over Katja. Hier is het precies hetzelfde als de jongens thuis zijn. Ik wil alleen maar van ze genieten en niet boos worden maar drie weken lang kun je ook niet op je tenen lopen dus soms botst er weleens wat. ;-)

Geniet van het heerlijke lange weekend. Ik mis dagen als Thanksgiving erg nu we in Zweden wonen.

Annemiek zei

Happy Thanksgiving!
Ja, hier wordt ik ook wel eens boos op de jongens, en het zijn ook langslapers :) We hebben wel eens onenigheid over andere dingen.
Wat erg van je schoonzus! Zo iemand die doorskied is niet wijs!

Anoniem zei

Wat kan Katja slapen zeg! Een beetje jammer is dat wel, jullie hadden anders meer tijd samen. Maar ze zal het wel nodig hebben.

Hier in Nederland krijg je geen gratis 'proefmonsters' van medicijnen. Maar de pil is hier dan ook niet duur, ik betaal zo'n 15 euro per half jaar.

Wat vervelend van je schoonzusje. Mijn collega had dat vorig jaar ook (alleen dan haar ribben en pols zwaar gekneusd) en vond het echt weer even eng om dit jaar weer de piste op te gaan.

Alvast een hele fijne Thanksgiving.

Carola zei

Fijne Thanksgiving gewenst!!!

Anoniem zei

Heerlijk spruitjes!! Zullen we ze samen opeten?
Een hele gezellige Thanksgiving met het hele gezin. Geniet van alles!!

hcg injections for men side effects zei

The weekend includes Saturdays and Sundays. Sometimes Friday evenings are also considered part of the weekend. Australia Most people in Australia do not go to work or school.