Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 29, 2008

Kerstversieringen en Sint

Zaterdag

Het is schitterend weer, dus wil ik zoveel mogelijk buiten zijn. Als Mary Ellen belt, of ik een stuk wil gaan lopen, zeg ik dan ook volmondig "ja". Overal in de buurt zijn mensen bezig met het aanbrengen van Kerstversiering.

Om elf uur heb ik met Janet afgesproken een stuk te gaan fietsen. Morgen wordt slecht weer voorspeld en zij weet niet hoe laat Leah zal vertrekken, die morgen terug naar Virginia Tech gaat. Dus gaan we deze week op zaterdag.

Stilstaand in de zon is het heerlijk weer, maar zo fietsend ben ik toch blij, dat ik mijn skijack en handschoenen aanheb. Nu heb ik alleen maar koude tenen! We rijden weer tot Herndon, bij elkaar zo'n twintig mijl. Vorige week zagen we onderweg kuddes herten, vandaag zien we er niet een! Zo vreemd, het is dezelfde tijd van de dag en praktisch hetzelfde weer.

Na ongeveer twee uur zijn we terug en zie ik Rick al hard bezig in de tuin. Ik had gehoopt, dat de kinderen ook zouden helpen, maar die hebben andere plannen. Kai is naar een skateboardpark met vrienden en Saskia is met een groepje naar de speeltuin hier dichtbij.

Katja kijkt naar de football wedstrijd tussen Virginia Tech en University of Virginia, twee grote rivalen. Het wordt een spannende wedstrijd en ik ga zo af en toe naar binnen om mee te kijken. VT wint en gaat nu door naar de kampioenschappen. Go Hokies!

Buiten is het een gezellige boel, want ook onze naaste buren Chuck en Lorraine en twee huizen verderop Ross zijn aan het versieren. Rick zet de Kerstmuziek keihard aan, zodat zij het ook kunnen horen. De mannen staan op ladders op de "ijspegel" lichtjes aan te brengen, terwijl de vrouwen het "grond"werk doen.


Hard aan het werk onder het toeziend oog van Cosmo



Buurman Chuck hangt "ijspegels"


Dit jaar hebben we weer een sneeuwmannen thema. Helaas is een sneeuwmanversiering kapot, maar de rest staat erg leuk. Ook Santa's "landingsbaan" met blauwe lichtjes langs onze oprit ligt er weer. Tegen vieren voelen we onze ruggen en verklaren de voortuin versierd. Alleen moet Rick nog ijspegellichtjes boven de garage aanbrengen, maar dat zal volgende week wel gebeuren.

Katja moet werken en Saskia heeft een logeerpartij bij een nieuw vriendinnetje, dus Rick, Kai en ik zijn met zijn drieen voor het avondeten. Rick heeft enorme zin in steak, dus we gaan eens naar het Outback Steakhouse.

Kai rijdt ons bekwaam naar het centrum van Vienna. We zijn vroeg en hebben onze naam op de lijst gezet, maar moeten toch even wachten op een tafeltje. Onvoorstelbaar hoe populair dit restaurant altijd is!

Dat is ook wel terecht, want voor zo'n $18 krijg ik een perfect bereide filet mignon met blue cheese erop. Daarbij een gepofte zoete aardappel en gestoomde broccoli en ik heb een zeer gezonde maaltijd. Kai neemt baby back ribs en Rick ook een filet mignon, maar dan met horseradish erop. Ook de bediening is goed en snel, dus geen wonder, dat het restaurant vol zit.

Op de terugweg zien we, dat er inderdaad al heel wat huizen versierd zijn. In onze cul de sac hebben acht van de tien huizen al lichtjes op, de andere twee zullen ongetwijfeld volgen. Ik krijg regelmatig te horen, dat mensen speciaal naar ons pleintje rijden om de verlichting te bekijken. We hebben dus een reputatie hoog te houden!


Het resultaat van ons "werk"

Zondag

Het is maar goed, dat we het binnen versieren voor vandaag bewaard hebben, want de beloofde regen is inderdaad gearriveerd.

Eigenlijk had ik afgesproken met Mary Ellen om nog eens te gaan lopen. Maar zij belt, dat ze vergeten is, dat ze naar de kerk moeten vanochtend. Prima, want echt zin om er in dit vieze weer opuit te gaan, heb ik niet.

In plaats daarvan gaan Rick en ik naar Starbucks, waar het een drukte van jewelste is. Samen met Kai eten we thuis de meegebrachte broodjes op.

Omdat Cosmo in dit hondeweer wel uit moet, doen Rick en ik dat maar gauw samen. Door de bergen met bladeren langs de weg is de straat achter ons huis overstroomd. Een automobilist, die langsrijdt, ziet ons kennelijk niet lopen. Hij rijdt, vlak naast ons, door een diepe plas, waardoor we zeiknat worden! Bah!

Na maar gauw een warme douche te hebben genomen gaan we de zolder op. Het lijkt werkelijk gisteren, dat we de Kerstspullen opruimden. Wat is dit jaar omgevlogen!

Saskia en Katja moeten aan schoolprojecten werken. Katja voor haar "Leadership" vak en Saskia voor "Science". Zij moet verschillende soorten lippenstift met elkaar vergelijken en documenteren welke het langst zichtbaar blijft op de lippen. Natuurlijk heeft zij daarbij de hulp van een vriendinnetje nodig, dus komt Alexandra om proefkonijn te spelen.

Kai helpt mij mee door de Kerstboom voor in elkaar te zetten. Daarna tuigt hij hem ook voor mij op. Intussen breng ik de verlichte groene slingers en rode strikken aan op de trap en de ballustrade boven.


De trap



De boom

Als ik aan het versieren van de family room wil beginnen, zie ik, dat er van mijn candy cane versiering is gegeten! Even later zie ik ook op de "throw", die altijd op de bank ligt met Kerst, muizenkeuteltjes liggen! Misschien moeten we toch Snickers wat vaker op zolder laten jagen!


Ik blijf de vriendschap tussen Cosmo en de katten schattig vinden. Hier houden Sushi en Cosmo elkaar warm op Cosmo's "bed"

Al gauw ziet alles er weer warm en vrolijk verlicht uit. Alleen het deck achter is nog niet versierd, maar dat doe ik wel op de eerstvolgende droge dag.

Nu moet ik mijn dichtader gaan openen, want we gaan vanavond vervroegd Sinterklaas vieren. Zo kan Katja ook meedoen. We hebben lootjes getrokken en ik heb Saskia. Dus aan de rijm met mij, ik ben er nog niet uit of ik het in het Engels of Nederlands ga doen, waarschijnlijk een combinatie.

10 reacties:

Anoniem zei

Mooi hoor de versieringen zowel binnen als buiten. Het jaar is voorbij gevlogen, niet te geloven! Leuk dat je Sint nu al doet met Katja thuis, het is en blijft en leuk familiefeest, veel plezier!

Anja zei

Mooie kerstversieringen hebben jullie, het ziet er gezellig uit!
Een jaar is niets als je terug kijkt, het gaat zó snel.
Fijne sinterklaasavond!

Kristel Holsbeek zei

Mooie versieringen hoor, binnen en buiten!!!
hihi toch geweldig die vriendschap tussen Cosmo en Snickers...prachtige foto;-)

Annemiek zei

Een heel werk die kerstversieringen, maar wel leuk. Wij zullen dit volgend weekend denk ik doen.

Anoniem zei

Het ziet er weer gezellig uit bij jullie thuis!
Tja, ook ik ben aan het dichten geslagen en heb de basis klaar, maar ongetwijfeld worden de gedichten de komende dagen nog wat bijgeschaafd!
Ik ben benieuwd hoe de Sinterklaasviering is geweest!

Christine zei

The house looks amazing as do all the outside decorations. We are almost done ourselves. Just a few more garlands to string up.

Missed celebrating SK with you all.

Hope it was fun!!

Anoniem zei

Leuk weer al die kerstversiering.

Aaaahhhh, baby back ribs van Outback Steakhouse én de heerlijke gepofte aardappel, het wáter loopt me uit de mond, echt waar!

Anoniem zei

Mooie versieringen hoor! Bij ons staat het op de agenda voor volgende week. Eiegnlijk had het voor gister al heel fijn geweest, want toen was het echt rotweer en dan is niks gezelliger dan kerst in je huis. Maar wij wachten tot de Sint weer uit NL is vertrokken, ookal doen we daar niet aan dit jaar, het voelt voor mij toch niet juist om het daarvoor te doen. Maar kan niet wachten tot we weer die gezelligheid in huis hebben.
Die steaks klinken goed zeg! Is een van de eerste dingen die ik weer ga eten als ik niet meer zwanger ben ;)
Mooie foto van Sushi en Cosmo trouwens!

Ineke zei

Wat een werk moet dat geweest zijn, al die versieringen.'t Ziet er allemaal zo gezellig uit.

Wel heel leuk dat jullie het met het hele gezin gedaan hebben.

gr, Ineke

topaz medication zei

St. Nicholas was a Christian, he helped the needy, after his death, the legend of his gift-giving grew. St. Nicholas transformed into a character called Santa Claus, who brings Christmas presents to children around the world.