Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 22, 2008

Twilight

Zaterdag

Er staat ons een koud, maar zonnig en droog, weekend te wachten. Mary Ellen belt, of ik zin heb om te gaan lopen. "Zin" is wat teveel gezegd, maar ik vind het wel leuk om weer met haar bij te kunnen kletsen.

Het is tegen het vriespunt en er waait een straffe wind. Mary Ellen heeft drie lagen aan, maar geen ervan zijn windbestendig. Ik bied haar een van mijn jasjes aan, maar daar wil ze niets van weten. Daar heeft ze niet veel later spijt van!

De wind waait door merg en been en Mary Ellen is veel te licht gekleed. De felle zon en donkerblauwe lucht zijn misleidend. Daardoor lijkt het veel warmer, dan het is. Toch maken we de klappertandend de vijf kilometer vol. Cosmo lijkt dit weer juist heerlijk te vinden, hij loopt moeiteloos voor ons uit en rolt met veel plezier in de bladerbergen langs de kant.

Thuis staat Saskia te popelen om naar de film Twilight te gaan. Eigenlijk wil ze alleen met Katja en twee vriendinnetjes gaan. Maar ik wil de film ook graag zien en Katja wil liever, dat ik mee ga. Zij heeft het boek ook niet gelezen en ziet het niet zo zitten alleen met drie grote fans van Stephenie Meyers.

Ruim op tijd arriveren we bij de bioscoop, denkend, dat het moeilijk zal zijn plaatsen te vinden. Maar er zijn meer dan tien voorstellingen vandaag, dus genoeg plek. Saskia, Laura en Samira gaan vooraan zitten, maar Katja wil liever niet zo dicht bij het scherm zitten. Wij gaan dus hogerop.

Het is me nog steeds niet gelukt het boek te lezen, maar al mijn vriendinnen zijn er lyrisch over. Katja en ik hebben dus geen idee, wat te verwachten. Voor de film begint zijn er altijd allerlei previews van toekomstige films. Daarbij zitten een heel stel heel enge films.

Een daarvan is "The Unborn". Daar zul je mij niet treffen! Waarom ze zoiets laten zien voor een film voor (jonge) tieners begint, is me een raadsel. De kinderen om ons heen waren duidelijk bang en dit was nog maar de preview!

Dan begint Twilight en ik moet zeggen, dat ik het, tot mijn verbazing, een superfilm vind! Ik zou er zo nog een keer heen willen. Het is een interessant, spannend verhaal met veel onverwachte wendingen, de hoofdpersonen hebben veel "chemistry" met elkaar en ik zit twee uur lang op het puntje van mijn stoel. Nu wil ik het boek helemaal lezen, want Saskia zegt, dat er (natuurlijk) heel veel uit weggelaten is.

Katja heeft al die tijd bij Virginia Tech haar geliefde eten sushi moeten ontberen. Dus gaan Rick, Katja en ik naar Sakana om daar aan de sushi bar verwend te worden door Ken met zijn speciale lekkernijen. Katja bestelt zoveel, dat ze het niet op kan, maar Rick en ik helpen graag mee. Na afloop maakt Ken nog een speciale zalm hapje voor ons. Wat dit restaurant zo leuk maakt is de persoonlijke connectie en het bij naam genoemd worden.

Alle drie de kinderen mogen vanavond hun schoen weer zetten. Katja is echt de smaakmaakster en de goede Sint heeft hun Sinterklaas Kapoentje vast gehoord, zo enthousiast werd het gezongen!

Zondag

Om de een of andere reden zijn Rick en ik vanochtend heel vroeg wakker. Hij staat op, maar mijn bed voelt gewoon nog zo heerlijk warm aan, ik blijf liggen. Het is vreselijk moeilijk om me aan die kokon van welbehagen te onttrekken!

Inmiddels heeft Rick al ontbijt gehaald bij Starbucks. Dat gaat er erg goed in, moet ik zeggen. En de koffie is lekker sterk.

Om elf uur heb ik afgesproken met Janet om te gaan fietsen. Katja hebben we niet zover kunnen krijgen, maar Leah gaat wel mee. Het wordt een koude bedoening, maar we zijn erop gekleed. We hebben alleen maar koude tenen, het kon erger.

Het weer is werkelijk prachtig en het is, ondanks de kou, vrij druk op het pad. Tot onze verbazing zien we hele groepen herten langs de kant. Op een gegeven moment steekt een stel vlak voor ons het pad over. Dit is heel ongewoon op het weekend, dan zie ik eigenlijk vrijwel nooit wilde dieren. Voor Leah en Janet is dit heel speciaal, want zij zijn niet zo vaak in de natuur.


Na twintig mijl zijn we weer thuis en ik maak gauw kippensoep om op te warmen. Saskia, Alexandra en Aoife zijn intussen druk bezig geweest met een zelfgemaakt Ouija bord. Grappig, hoe dat ze zo bezig houdt! Rick en Katja zijn naar de nieuwe Bond film en Kai oefent gitaar.

Na een snelle douche neem ik de meisjes mee naar Mary's huis. Daar zijn we uitgenodigd voor een spelletjesfeestje. Mary's schoonzus verkoopt Simply Fun spelletjes en Mary helpt haar daarbij door zo'n feestje te houden.

De spellen zijn echt erg leuk, maar kosten ook heel wat en wij hebben thuis al een kast vol spelletjes. Ik vind altijd, dat ik wel wat moet kopen (al wordt er altijd verzekerd, dat dat niet hoeft). Het is ook Kersttijd, dus ik vind een leuk spelletje voor mijn neefje en nichtje en laat dat naar hen sturen. Het is ook fijn bij te kletsen en de kinderen vermaken zich prima. Over twee weken ben ik bij een heel ander soort party uitgenodigd, maar daarover dan meer.

De zondagavond is rustig. De Redskins winnen, dus hebben nog steeds kans om verder te gaan. Katja hoeft niet zo lang te werken, als ze gevreesd had. Met zijn allen kijken we naar Amazing Race in Rusland.

10 reacties:

Anja zei

Hoe vonden Rick en Katja de nieuwe Bond film, Marcel vond deze tegen vallen.
Ik voel me ook altijd min of meer verplicht om tijdens een party wat te kopen.

Christine zei

We just saw Twilight and the same nasty preview of the Unborn came on... awful. Fortunately, someone next to me warned us about it so Mallory and I ducked our heads... but just hearing it was icky and of course, it's like a tease not to look at all, so we did peek at bits. Blech!!

We loved Twilight. Excellent movie depiction of the book. Very well done and I loved the beautiful "scenery."

Miranda zei

Ook hier horen we veel over de Twilight movie...zat er aan te denken eerst het beok te lezen...maar misschien toch niet.
Gezellig weer de kids thuis in de sinterklaastijd he met die schoenen. Ook hier wort heftig gezongen, zelfs de Amerikaanse vriendje proberen het. Tot groot vermaak van ons. Fijne dagen samen! Groetjes

Anoniem zei

Alleen de titel klinkt al eng "the Unborn" misschien leuk om thuis te kijken (kun je het geluid afzetten als het heel eng wordt ;-)maar zeker niet in de bioscoop op een groot scherm.

Koud bij jullie ! Als het hier koud is 's morgens (af en toe) lopen de herten in de voortuin, lijkt erop dat ze weinig eten hebben in de natuur hier op het moment

TOG zei

Ik kan natuurlijk nooit nalaten te vergelijken met twee dochters van dezelfde leeftijd. Hier hebben de scholen de hele week vrij voor thanksgiving, maar Pamela heeft alleen donderdag en vrijdag. Bij jullie is het net omgekeerd. Heerlijk voor Katja, vooral omdat het zo ver is en zo hoefde ze niet in de superdrukte op woensdag te rijden. Blijft toch altijd weer grappig hoe zoveel dingen hetzelfde en dan net zo veel dingen verschillend zijn.

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar die film. Hier draait hij nog niet. Michou heeft in elk geval al die boekenreeks van. S.M. in 1 ruk uitgelezen.

Anoniem zei

En zo is er dan weer een gezellig weekend voorbij. Volgende week hebben jullie lekker lang weekend met Tahnksgiving en dan.... op naar Sint en Kerst! Wat gaat het toch snel...
Leuke foto's van de herten.

Annemiek zei

Voor deze hype over het uitkomen van de film had ik nog niet van Twilight gehoord.
Leuk om wild te zien op je wandelingen.

Margo zei

Heerlijk om te lezen hoe een normaal weekend ook weer is, wij hebben alleen maar geklust en wat gesport... Helaas zal dit klussen nog wel even duren.

Wat ik zo leuk vind om te lezen in jouw blog, is dat jullie zoveel samen doen. Naar de film, naar feestjes, uit eten, samen tv kijken, vrienden of vriendinnen uitnodigen voor sleep over party's of gewoon spelletjes spelen. En dat vooral terwijl jullie kinderen al echte tieners zijn. Mijn schrikbeeld voor die komende jaren is dat 'ze' dan niets van ons ouders willen afweten...

We zullen zien hoe het bij ons loopt, maat vooralsnog heb ik goede hoop! Groetjes uit een prachtig wit Gelderland

Anoniem zei

Oh, wat is het toch super om die herten te zien!
Gezellig weekend hebben jullie achter de rug.
Wij hebben sneeuw (gehad)....prachtig wit in het bos.