Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 03, 2008

Yoga

Saskia heeft de hele nacht liggen hoesten en wordt wakker met koorts. Ze heeft ook geen stem, dus ik bel haar maar weer ziek. Deze verkoudheid heerst erg, want ik hoor veel mensen hoesten. Hopelijk helpt een dagje rust haar er bovenop te komen.

Na mijn wandeling met Cosmo ga ik naar Anytime Fitness. Ik wil de yoga daar weleens uitproberen. Het is alweer een aantal jaren geleden, dat ik dat in klasseverband deed, dus ik ben benieuwd. De lerares is of Indiaas of Pakistaans en erg goed! Mensen grappen weleens, dat yoga jezelf in een pretzel draaien is, en daar heeft het wel wat van weg.

Er zijn een aantal zeer moeilijke oefeningen bij, maar het meeste is heel goed strekken. Aan het einde van het uur volgt de verplichte vijf minuten helemaal ontspannen, waar ik dus helemaal niet goed in ben! Anderen vertellen dan weleens in slaap te vallen, maar ik kan het niet helpen te denken aan wat ik hierna ga doen. Ik hoop wel eens per week yoga te blijven doen (al zijn er gelijk volgende week al geen klassen). Het is wel erg goed voor de spieren.

Na de yoga ga ik nog even wat cardio en gewichten doen in de gymzaal. Daar zie ik ook de personal trainer Roger met zijn "Biggest Loser" klant, Stacey. Stacey ziet er werkelijk gewoon slank uit! Ik wens haar veel succes over twee weken. Zo te zien heeft ze zeker kans te winnen.

Wat ik me wel altijd afvraag met zo'n snel gewichtsverlies, als deze mensen hebben, is of ze het gewicht eraf houden. Ze hebben, als ze aan het programma beginnen, echt obesitas. Het lijkt me heel moeilijk (want ik weet zelf wat een gevecht het is) om na al die jaren verkeerde gewoontes zonder de constante steun, die ze nu genieten, door te gaan met gezond leven. Ik zou wel een follow up show willen zien en kijken, welke van de deelnemers van de afgelopen jaren nog steeds slank zijn.

Net als ik het huis binnenloop gaat de telefoon. Er staat "Unavailable" op de Caller ID en dat betekent meestal een telemarketer. Ik laat het antwoordapparaat het dus opnemen en hoor dan een stem, die ik al meer dan een jaar niet gehoord heb! Het is die van mijn jongste broer, Erik, in Nederland.

Gauw sprint ik naar de telefoon en neem nog op tijd op. Eindelijk lukt het eens bij te praten. Met het tijdsverschil en ons beider drukke leven liepen we elkaar voorheen telkens mis. Gelukkig gaat alles prima met hem en zijn gezin.

Het is heerlijk zonnig weer, niet te koud, dus ik besluit de decoraties voor het deck van zolder te halen. Cosmo gaat mee naar buiten en "helpt" door een rode strik te stelen en die aan flarden te trekken! Gelukkig heb ik er genoeg. Alles werkt wonder boven wonder nog en het ziet er weer vrolijk uit. Vooral 's avonds met de knipperende "sneeuwvlokken" en verlichte slingers.


Als avondeten bestellen we Italiaans van Joe's Place. Hun pizza komt altijd binnen het halve uur en ik verwacht Laura voor een massage.

Maar die laat op zich wachten en komt een uur later, dan afgesproken. Als er iemand een pechvogel is, is Laura het wel! Dit keer had ze een lekke band, die ze in de kou en het donker eerst moest verwisselen.

Omdat de massages mij altijd doodmoe maken leek het me goed ze 's avonds te krijgen. Maar waar ik niet op had gerekend, was, dat Laura ook doodmoe is. Volgens mij valt ze zelfs een paar keer half in slaap, want ze hangt helemaal op mij zonder te masseren. Soms vraag ik me af of ze dronken is, zo praat ze, maar ze geeft toe heel erg moe te zijn (op mijn vraag, of ze ok is).

Al met al vind ik deze avondmassage geen succes, dus we regelen de komende weken weer een massage in de middag. Hopelijk komt Laura wel veilig thuis, want ze moet nog een flink eind rijden.

8 reacties:

Anja zei

Haha, ik heb ook yoga gedaan en lag tijdens de ontspanningsoefeningen ook al te bedenken wat ik daarna zou gaan doen.

Je dek ziet er gezellig uit.
Jammer dat de massage dit keer geen succes was.
Beterschap voor Saskia!

Anoniem zei

Hoi Petra,

ik heb alweer een tijdje niet op je blog gekeken. Sorry, sorry, sorry. Ik ben wel online enzo, maar ik heb even andere dingen aan m'n hoofd en om dan een (b)logje te maken of (b)logjes te lezen heb ik nu even geen zin in. Ik hoop dat je het begrijpt. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik vandaag wel even bij je langs ben geweest. Van versierde kersthuizen wordt ik altijd weer blij. Al moet ik wel zeggen dat ik niet weet hoe onze kerst er dit jaar en de komende jaren uit gaat zien. Het is heel dubbel allemaal.

Maar goed, hier bij beloof ik dat ik weer vaker bij je kom kijken.

Groetjes Danielle

Anoniem zei

Weet je ik wil yoga al een tijdje uit proberen. Ik had er altijd een wat 'zweverig' beeld bij maar hoor er toch zulke goede verhalen over.

Wbt dat dieten en snel afvallen ook ik ben alijtd benieuwd hoe men het zonder hulp volhoudt. Weg van alle verleidingen, met een personal trainers en prive koks/dietist is het 'makkelijker' vol te houden dan back in real life.

Annemiek zei

Dat afvallen moet vooral een levensverandering zijn, en niet alleen dieten.
Ik zie zo het plaatje voor me, die Laura die in slaap valt met de massage :)

Anoniem zei

Wat vervelend voor Saskia dat ze alweer ziek is. Hopelijk knapt ze snel weer op!

Een half slapende Laura tijdens de massage, ik kan me voorstellen dat dat geen succes was.

TOG zei

Beterschap voor Saskia. Ik kan ook niet zo ontspannen; dan lig ik misschien wel rustig, maar m'n hersenen gaan nog steeds mile/minute:)

Ineke zei

Helaas, yoga heeft bij mij ook geen ontspanningseffect.
Jammer, dat die massage niet lekker verliep.

Prachtig de foto's van die mooie kersthuizen. Dat mis ik hier echt.

gr, Ineke

Anoniem zei

Wat een leuke verrasing dat je broer belde!

Sneu dat Saskia zich niet goed voelt, hopelijk is het vandaag weer beter.

Laura die op jou in slaap valt.....had ze dan niet beter af kunnen zeggen?