Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 07, 2009

Zullen we maar een ark gaan bouwen?

Vannacht heeft het me toch gestormd en geonweerd! Niet normaal, het huis schudde ervan. Cosmo is daar helemaal geen fan van (om het zacht te zeggen), dus die probeerde telkens tussen Rick en mij op bed te klimmen. Het lijkt echt wel een kind zo! Alleen kun je een kind niet zo van het bed bonjouren, als een zeer gebolgde Rick deed om half twee vanochtend!

Natuurlijk hebben we hierdoor helemaal niet lekker geslapen. Het is vanochtend wel droog, maar ziet eruit of de hemels zich ieder moment weer kunnen openen. Wel voelt het zomers aan en ik ga in mijn korte mouwen naar de sportschool.

Daar vertelt Sharon, dat ze Katja's telefoonnummer heeft doorgegeven aan de groep jonge moeders, die ze twee keer per week ziet. Ze heeft gevraagd om Katja's informatie op hun website te zetten en als dat gebeurt, zal Katja deze zomer flink druk zijn. Voor een college studente met eigen transport wordt doorgaans $12 per uur betaald, vertelt Sharon. Zo! Dan hoeft Katja inderdaad geen ander baantje te gaan zoeken!

Na het uur trainen bel ik Pat op, die niet bij training was. Onze van moet zijn 10.000 mijl beurt hebben om half elf en Saskia heeft om kwart voor elf een afspraak met de orthodontist. Toen ik Pat vertelde (gewoon als conversatie), dat ik daarom een auto ging huren, verklaarde ze me voor gek. Zij bood aan om mee te rijden naar de garage en Saskia en mij dan naar de orthodontist te brengen.

Toen ik protesteerde, lachte ze dat weg en zei, dat zij zelf allang een vriendin om hulp had gevraagd. Grappig, dat is nu echt nooit in mij opgekomen, maar erbij nadenkend zou ik een vriendin zeker ook zo helpen. Enfin, Pat voelt zich ook nog eens helemaal niet lekker, dus ik vind het extra moeilijk om haar aanbod aan te nemen. Maar nu is het te laat voor een huurauto.

Pat verzekert me, dat ze het echt niet erg vindt. Ik ga dus Saskia ophalen van school en Pat wacht in haar van op ons op de parkeerplaats. Dan volgt ze mij naar Koons Tysons Toyota, waar ik het DRAAKJE achterlaat. De service is hier werkelijk perfect, twee minuten later sta ik alweer buiten en zal gebeld worden, als de van klaar is.

Inmiddels wisselen de zeer dreigend ogende wolken zich af met zon, maar zo af en toe komt er een stortbui uit die wolken. Niets van het redelijk zonnige weer, dat werd voorspeld! Terwijl Saskia en ik bij de orthodontist zijn, haalt Pat wat nieuwe thee voor zichzelf. Ze heeft werkelijk een vreselijke verkoudheid!

Door de orthodontist afspraak heeft Saskia haar lunch op school gemist. Gelukkig is er een Subway in hetzelfde winkelcentrum als de orthodontist. Door de alweer plenzende regen rennen we erheen. In de van op weg naar school eet Saskia gauw haar gehaktbalsub op.

Het regent en regent, maar de lucht ziet er heel raar uit. Er zijn genoeg lichte plekken, dat we een zonnebril op moeten. Wat een vreemd weer en meer dan een week met iedere dag neerslag is hoogst ongewoon voor hier, zelfs in de wat nattere lente!

Als dank voor het chaufferen bied ik Pat lunch aan. Zij kiest het mooie Chinese restaurant Hunan Lion. Het is alweer lang geleden, dat wij hier voor het laatst waren. We kiezen een soep en Pat spring rolls (een soort loempia's) en ik pittige wontons met pindasaus. Vooral de hot and sour soep vind ik superlekker! De wontons zijn, ondanks, dat ze als "spicy" op het menu staan, een beetje flauw voor mijn smaak. Over de rekening valt zeker niets te zeggen: $11,50 plus fooi voor ons tweeen!

Inmiddels heb ik een telefoontje gekregen, dat de van klaar is. Pat zet me af bij de garage en gaat dan, denk ik, meteen naar huis en naar bed. Ze klinkt echt ziek! Verschrikkelijk lief, dat ze dit voor mij allemaal heeft gedaan!

Binnen hoef ik enkel mijn handtekening te zetten, dat ik de van weer heb, en de sleutel op te halen. Bij aankoop van de van hebben we ervoor gekozen het onderhoud tot 50.000 mijl vooruit te betalen (met korting, natuurlijk). Heel handig vind ik dat, al is Rick er minder van gecharmeerd. Die gaat liever naar een Jiffy Lube.

De beloofde zon komt eindelijk halverwege de middag te voorschijn en het is meteen warm genoeg om buiten te zitten. Ik ga daar onmiddelijk gebruik van maken, heerlijk! Maar het plezier is van korte duur. Dikke wolken pakken zich samen, het wordt donkerder en voor ik het weet hoor ik vette druppels vallen op de stoelen naast me (ik zit onder een afdakje).

Gauw neem ik alles naar binnen en dat is maar goed ook, want de volgende zondvloed is een feit. De radar laat allerlei rood zien, dus de rivier zal na vandaag nog wel hoger staan, dan gisteren! Ook voor morgen en zaterdag worden zulke buien voorspeld, in ieder geval hoeven we ons voorlopig geen zorgen om droogte te maken.

Als het dan moet regenen ga ik me maar bezighouden met zonniger dingen. In augustus zal onze vakantie weer in Aruba zijn. De vliegtickets zijn besproken, maar het hotel nog niet. Dat zal weer het Westin worden, vooral, omdat Rick inmiddels een gratis nacht bij elkaar gespaard heeft. Dat niet alleen, maar met mijn AAA kaart krijgen we maar liefst 25% korting op de kamers! Gezien het feit, dat we twee kamers moeten huren scheelt dat een enorme slok op een borrel!

Als avondeten bestellen we maar pizza van Pizza Hut (hun dunne pizza met allerlei groentes erop is erg lekker). Saskia gaat met een vriendinnetje mee bij de mall eten.

Nu het weer warmer wordt, heb ik hard nieuwe ideeen voor laatste minuut makkelijke maaltjes nodig. Op Facebook kreeg ik er al een aantal. Maar wat zijn jullie "ik heb geen tijd, geen puf, dus dit is lekker, snel en makkelijk" maaltjes, die het hele gezin lekker vindt? Vooral, nu dat seizoen weer komt, op een warme zomeravond, als je echt geen zin hebt lang in de keuken te staan. Alle suggesties welkom, salades, koude maaltijden, wat dan ook!

15 reacties:

Bianca (Hollandranch) zei

Wat een water bij jullie, dat is wel echt heel bizar. Het is hier ook nat voor de tijd van het jaar maar dat is meer luchtvochtigheid dan regen en vies warm, of zeg maar heet.

Wat ik gemakkelijk vind en lekker is roerbakken, kipfilet, groene asperges, taugee (jaha verkopen ze hier nu ook eindelijk hoera), champignons erbij pittige roerbaksaus erover + noodles erbij en klaar. Maar ik ben niet zo'n keukenprinses ha ha

Anoniem zei

daar heb je vrienden voor

Anja zei

Wat lief dat Pat ondanks haar beroerd zijn voor je klaar stond.
Aan recepten kan ik je niet helpen, ik ben geen keukenprinces.
Ik ben wel benieuwd naar evt. recepten van andere lezers.

Petr@ zei

Wat lief dat Pat je zo heeft rondgereden, terwijl ze zo verkouden is. Een echte vriendin!

Iets wat altijd makkelijk en snel klaar is (en wat iedereen lust) is macaroni (of spaghetti) met gehakt, wat groentes en rode saus (bijv. uit pot maar meestal maak ik een hele pan verse en vries dit in porties in).
Ook makkelijk en lekker is een pastasalade. Alleen duurt het even voordat de pasta koud genoeg is.
Op warme dagen doet een verse salade met stokbrood het goed (al zijn de kinderen niet zo gek op sla) of heel simpel: een kom soep met stokbrood.

Tink zei

gegrilde groene asparagus, later pas dressen met olijf olie en zeezout. We hebben een George Foreman grill die je dus ook fijn binnen kan gebruiken. Daarbij gegrilde zalm moot of tonijn evetueel gemarineed in de soyaki saus van Trader Joe. Plus lekker brood van Whole Foods, lekker ok de olijf olie mee op te dippen :-)

Het recept van vandaag was: Pasta met Asparagusen geitenkaas. Dezelfde gegrilde asparagus, in 2cm snijden, pasta koken, iets van het pasta water overhouden, pasta in de bowl met pasta water, geitekaas door de pasta mengen met de asparagus. Door het warme water word de geitekaas lekker zacht en romig. Vers gemalen peper naar smaak. Ook nog lekker erdoor zijn geroosterde pine nuts.

Marie zei

Mijn favoriete zomer salade, en die is, echt waar, in een paar minuutjes klaar: sinaasappel met avocado, 'gedressed' met olijfolie, balsamic vinegar, zout en peper. Voor het lekkerste resultaat de balsamic een paar uurtjes laten 'soaken'.

Smakelijk eten!
Groetjes uit Zug, Zwitserland
Marie

Annemiek zei

Het is me een nattigheid daar. Het wordt er wel lekker groen van.
Ik heb niet zo'n kookkunsten, als ik geen zin heb om te koken krijgen ze een broodje tonijn en tomatensoep uit blik :)

Marion2 zei

Als ik geen tijd heb om te koken, doe ik:

1)Tomatensoep uit zak van AH + broodjes gezond (beetje mayonaise, ijsbergsla,kaas, ei, tomaat, sla, komkommer).
2) Vegetarische gehakt + pot vegetarische Chili con Carne van Hak.
Daarbij Tarly of zilvervliesrijst en wat tomatensalade.

Petra S. zei

Lief van Pat dat ze je heeft gereden. That's what friends are for. Mijn auto moet volgende week naar de garage, nieuwe stuurbekrachtiging. Ik breng 'm donderdagavond, krijg een gratis leenauto en wordt vrijdag gebeld als hij klaar is.

Heerlijk vooruitzicht....Aruba!

Lekkere tips staan er al....je kunt zeker een paar dagen vooruit.

Ineke zei

Mijn tip voor een snel en makkelijk maaltje: zak gemengde sla over de borden verdelen, samen met plakjes tomaat, komkommer, uienringetjes,fetakaas, evt. restjes groenten en stukjes tonijn uit blik of heel dun gesneden plakjes ham, of gerookte kip, dressing olijfolie/azijn en daarbij een lekker vers stokbrood.

Succes.

gr, Ineke

TOG zei

Hier is een goed kookboek voor jou (ik heb het zelf en al zeker aan 5 mensen kado gedaan): http://www.amazon.com/Desperation-Dinners-Beverly-Mills/dp/076110481X

Alles klaar in 20 minuten en de meeste recepten heel lekker. Er zit ook aardig wat variatie in. Het enige is dat je bij de meeste recepten wel extra zout moet doen. Zie nu dat ze hun website hebben uitgebreid, dus je kunt ook wat recepten uitproberen: http://kitchenscoop.com/recipes/ Ik zie niet direkt m'n favoriete warm weer recepten, maar hun boeken hebben ze wel.

Cisca zei

Hier ook verschrikkelijk veel regen. Vandaag is gelukkig even een wat beter dagje...

Pauline P zei

Chili is makkelijk en snel klaar te maken: gehakt rul bakken met (veel) chilikruiden, pot bruine bonen erbij en heel veel groente, al dan niet fijngesneden of zelfs gepureerd. Beetje tomatenpuree erdoor en lekker laten sudderen. Is de volgende dag nog lekkerder!
Zelf heb ik altijd voorgesneden blokjes vlees in de vriezer, zoals gebraden kipfilet, hamblokjes en salamiblokjes. Even bakken met aardappelblokjes of rijst en gemengde groenten en kuiden erdoor. Binnen 10 minuten heb je een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.
Ik heb trouwens sowieso altijd veel voorraad in de vriezer, kan daar wel een week of twee van leven als de nood aan de man komt.

Peacegirl zei

Hier mijn makkelijke maaltijd:

1 blikje tonijn op waterbasis, 1 ui, 2 eetlepels halfvolle mayonaise, 2 eetlepels geraspte (belegen) kaas, 4 plakjes cheddar kaas, 4 pistoletjes (ik neem altijd meergranen), peterselie en paprikapoeder. Bereiding: oven voorverwarmen op 200c. Tonijn uit laten lekken. Uitje snipperen. Ui, tonijn, geraspte kaas, halfvolle mayo mengen. Op smaak brengen met peterselie en paprikapoeder. Pistoletjes uithollen en vullen met het mengsel. Plakje cheddar erop en in de oven ongeveer 12 tot 15 minuten op 200 graden.

Dit is trouwens voor 2 personen, voor meerdere personen gewoon het dubbele nemen

Petra zei

Allemaal bedankt voor de ideeen! Ik houd ze in gedachten.