Ons pleintje nu:

zaterdag, februari 27, 2010

Een gezellig familieweekend

Zaterdag

Bij het opstaan lees ik over de enorme aardbeving in Chili en moet meteen aan onze vroegere overburen denken. Zij zijn Chileens en we hadden erg leuk contact met ze. Een paar jaar geleden keerden ze terug naar Santiago, maar ik heb via Facebook nog regelmatig contact met Alejandra. Ik schrijf dus gauw een berichtje naar haar, in de hoop te horen, dat zij ok zijn.

Katja is hier vooral dit weekend om naar een open house over het verplegingsprogramma bij Johns Hopkins University in Baltimore te gaan. Ze wil geen transfer doen, maar haar undergraduate bij Virginia Tech afmaken met de major Human Nutrition Foods and Exercise. Daarmee kan ze dan naar nursing graduate school.

Zonder het gemak van een fietstocht met Janet of een loopje met Mary Ellen, vind ik het op het weekend moeilijk mezelf te motiveren te gaan sporten. Ik kijk eens op het rooster van Anytime en daar zie ik een resist-a-ball klas staan. Die lijkt me wel wat!

De instructrice, Julie, staat bekend als moeilijk en dat mag ik wel. Het wordt een uur lang flink aan de spieren werken. Het lijkt zo makkelijk, zo'n bal, maar dat valt tegen! Ik houd het allemaal vol, maar ben iedere keer weer blij, als er een oefening klaar is en een ander stel spieren onderhanden wordt genomen.

Na een wandeling met Cosmo, bij wie het harnas goed werkt, en de lunch, gaan Katja, Rick en ik naar de bioscoop. Daar gaan we Valentine's Day kijken. Alle drie vinden we het een leuke film. Natuurlijk wel een beetje voorspelbaar bij tijd en wijlen, maar gewoon een leuk verhaal.

Katja heeft nog een paar uur Spaans huiswerk te doen, maar wil wel erg graag haar favoriete kabobs als avondeten. Op de terugweg halen we die bij Friends. Hun zalm kabobs zijn zo zacht en worden geserveerd met een heel lekkere spinazie in een soort tomatensaus. Kai en Saskia eten ook mee dit keer en het wordt een gezellige maaltijd.

Saskia zou Saskia echter niet zijn, als ze niet een logeerpartij had geregeld. Ditmaal gaat ze bij Samira slapen met nog een vriendin. Terwijl Katja huiswerk maakt en Kai de bas oefent voor zijn concert morgen, kijken we naar de laatste avond Olympische Spelen. We gaan het nog missen straks!

Intussen klets ik ook met Alejandra op Facebook. Gelukkig is alles goed met hen, maar ze zijn enorm geschrokken! Ze vertelt, dat het doodeng was. De aardbeving duurde anderhalve minuut en ze dacht, dat hij nooit op zou houden. Helaas weten we inmiddels ook, dat er al meer dan 700 doden te betreuren zijn.

Zondag

Gisterochtend werden we om half zes gewekt door Saskia's wekker, die op "natuur" staat, d.w.z. luidt gefluit van vogeltjes. Vanochtend word ik weer wakker van vogelgezang en klaag tegen Rick, dat Saskia's wekker alweer afgaat. Welnee, bromt hij, dat zijn de vogels buiten! Inderdaad, nu ik wakkerder ben, hoor ik het ook. Vlak onder ons raam vindt een vogelvergadering plaats, waaraan tenminste een cardinaal (het enige lied, dat ik herken) deelneemt.

Rick haalt het zondagse Starbucks ontbijt en haalt Saskia op de terugweg op. Met zijn vijven ontbijten we gezellig.

Dan vertrekt Saskia met vriendinnen naar de film en Kai naar wiskundebijles. Met Katja neemt Rick allerlei achterstallige administratieve zaken door. Liever dit weekend, dan volgende zaterdag, want dan zullen we alle tijd nodig hebben om in te pakken!

Intussen besluit ik weer eens een Wii Sports Active More Workouts routine te doen. Ik kies er een van drie kwartier, want die duurt dan een uur. Met Cosmo loop ik maar kort, want hij hinkt weer met zijn linkerachterpoot. Het was een week weg en nu doet hij het weer. Hij geeft geen kik, als ik de poot bevoel, dus ik heb geen idee, wat er aan de hand (of liever poot) is. Maar even kijken of rust helpt.

Katja heeft een berg was meegenomen en wacht tot die klaar is, voor ze op weg terug naar school gaat. Terwijl dat allemaal wast en droogt, gaan we naar Microcenter voor inkt voor haar printer. Rick en zij doen zich ook tegoed aan een late lunch bij Baja Fresh. Ik houd het bij een groene thee, want heb geen trek.

Tegen drieen is het dan weer tijd om afscheid te nemen van Katja. Gelukkig maar voor kort dit keer, want ze komt vrijdag alweer thuis voor haar Spring Break. Rick en ik vertrekken met Kai naar Washington.

Kai's "Best of Season" concert wordt in het Rock n Roll Hotel gehouden vanavond, een bar in het noordoosten van de stad. Dat is het minst veilige deel van de stad (hoewel een heel stuk veiliger nu, dan toen wij hier kwamen wonen) en die bar ligt aan een nogal louche straat.

Bovendien moet er aan de straat geparkeerd worden en dat is maar erg beperkt, dus zou Kai waarschijnlijk een flink end weg moeten parkeren. Dat vindt hijzelf ook niet zo fijn, dus hij grijpt Ricks aanbod om hem af te zetten grif aan.

Inderdaad duurt het, nadat we Kai hebben afgezet, een hele tijd, voor we een parkeerplek op loopafstand van de bar vinden. Binnen krijgen we een roze bandje om als teken, dat we oud genoeg zijn om alcohol te bestellen, en een stempel op onze hand na betaling van de $10 entree.

Kai's groep zal het vierde liedje op het programma spelen. We zijn nog vroeg, dus Rick en ik drinken een cola en ik heb nu wel trek, dus bestel wat tortilla chips met salsa. Het concert vanavond is een wedstrijd tussen de verschillende School of Rocks in deze omgeving. Het is dus best een eer, dat een van de nummers van Kai's groepje is uitgekozen.

Als Kai het podium opkomt, zien we, dat hij zijn electronische equalizer t-shirt draagt. Als de band begint te spelen, licht het op en het publiek vindt het prachtig! Wat zijn we trots op onze zoon, die daar zo "cool" staat te spelen! Hopelijk vindt hij volgend jaar in Richmond een leuk bandje om lid van te worden.

Na Kai's optreden gaan Rick en ik eten. Het Belgische restaurant Belga Cafe ligt hier vlakbij en daar willen we al een tijdje weer eens gaan eten. Dit is het enige restaurant, waar ze "grijze (Hollandse)" garnalen serveren en natuurlijk bestellen het voorafje daarmee. Stuk voor stuk geniet ik van de smaak van de kleine garnaaltjes. Heerlijk!

Ook de mosselen met verse groente in een kerriesaus met Belgische frieten en mayonnaise (waar ik zo min mogelijk van probeer te snoepen) zijn voortreffelijk bereid. Het is zo'n grote pot, dat ik het allemaal niet opkrijg. Ook Rick smult van zijn biefstuk met friet en rauwkostsalade.

Leuk is, dat de gerechten op het menu in het Nederlands geschreven staan. Alleen jammer, dat de serveerders het niet verstaan, als je ze in het Nederlands bestelt. Voor we weggaan kletsen we nog even met de Vlaamse eigenaar. Ik vertel hem, hoe gek ik op de garnalen ben en hij zegt, dat hij ze in pakjes van 250 gram verkoopt. Wel flink duur, waarschuwt hij erbij. Ik wacht dus maar op een speciale gelegenheid, voor ik ze koop.

Terug bij het Rock n Roll Hotel is het concert nog in volle gang. Ik ben moe en heb hoofdpijn, dus verkies in de auto te blijven wachten. Rick heeft de auto in een zijstraat geparkeerd en ik kijk naar de verlichte bakstenen rijtjeshuizen, die allemaal in een andere kleur zijn geschilderd.

Vrijwel ieder huis heeft een torentje als voorgevel en twee ingangen, een souterrain en een tweeverdieping woning, zo te zien. Ik probeer me voor te stellen, hoe het zou zijn om hier midden in de stad te wonen. Lawaaierig in ieder geval. Het is wel niet zo erg, als in New York, maar terwijl ik daar zit hoor ik ook allerlei sirenes.

Kai's liedje heeft niet gewonnen, maar "zijn" School of Rock van Vienna wel. De Queen liedjes kregen de hoofdprijs. De directeur van die school is ook een echte Rocker, die veel van zijn pupillen verwacht. Het is verbazingwekkend, hoeveel Kai in minder dan een jaar gegroeid is, qua muzikaliteit!

Thuis zetten we natuurlijk meteen de slotceremonie van de Olympische Spelen aan. Als de vlammen uitgaan moet ik altijd even slikken. De Olympische Spelen blijven bijzonder en de winterspelen hebben mijn voorkeur.

12 reacties:

Naomi Overdam zei

Hallo

Wat een heerlijk weekend heb je weer gehad. Ik ken het gevoel van in een gat vallen na het eindigen van een evenement. Ik vindt de winterspelen ook geweldig. Nu weer 4 jaar wachten. Maar ik heb dit ook na het eindgen van de tour de France enzo.

Super van Kai dat zijn school gewonnen heeft

Groetjes Naomi

Vita zei

Wij vinden het juist wel fijn om midden in de stad te wonen en dus alles op loopafstand te hebben, maar het is inderdaad kiezen tussen totaal afhankelijk zijn van de auto in een suburb en soms last hebben van anderen in de stad. En veel geld betalen voor weinig huis en veel buren :)

Wij waren vorig jaar op een camping net buiten Washington (Cherry Hill Park) en maakten er echt een sport van om niet via die saaie snelwegen de stad in te rijden, maar via de 1.

's Avonds terug was het even slikken inderdaad, want we hadden natuurlijk tevoren iets gelezen over de vele schietpartijen in het noordoosten van de stad. Goed, we hadden het dak van de cabrio er maar op en onze tassen buiten beeld.

Niet om met een gerust hart te wonen daar, maar wel geweldig om rond te kijken, met al die prachtige oude huizen.

Dat dat niet alleen imago is, blijkt wel uit http://www.crimereports.com/map. Wat bizar trouwens, dat 's.ex offenders' er met naam, leeftijd, adres en foto opstaan!

Ik geloof ook meteen dat de stad Amsterdam niet te vergelijken is met die van Washington, qua veiligheid. Ik kom in het geval dat wel gezellig bij jou in Vienna wonen. Daar is een maand tijd alleen een auto gestolen, zo lijkt het. En jullie hebben Tysons Corner :)

Petr@ zei

Gezellig om je gezin weer een paar dagen compleet te hebben. En nog even aftellen voor je trip met Katja naar Mexico.

Fijn voor Kai dat hij zo'n leuke hobby heeft gevonden en dat hij zich zo thuisvoelt op het podium. Ik vind het maar knap van hem.

Annemiek zei

Leuk tshirt van Kai. Kan me voorstellen dat het heel cool was :)
Nou, die Katja is nog wel even bezig. Zo te zien moet ze echt even heel hard nadenken over wat ze werkelijk wil, er zijn ook zo veel leuke dingen om te leren. Als ze op die manier een masters gaat halen zou ze een masters in verpleging halen zonder ooit als RN gewerkt te hebben volgens mij. Heel veel theorie en weinig praktijk.

Als ze echt wil weten hoe het is om in de verpleging te werken moet ze echt eens een paar dagen meelopen met een verpleegkundige en ook als aide werken. Dan pas krijg je echt een idee hoe het is.
Als ze geen transfer wil en haar bachelors in wat anders eerst wil kan ze daarna ook binnen een jaar haar RN halen.

Natasja zei

Leuk dat je muzikaal talent in de familie hebt! Die kinderen van jou zijn altijd zo actief en betrokken bij van alles en nog wat! Voor het goede doel staan ze klaar, speelt in een bandje, doen het goed op school...je bent vast een Proud Mom!

Kasaka zei

@Vita -- Ik hoop niet, dat ik de indruk wekte niet in de stad te willen wonen. Nu is Utrecht geen wereldstad, maar ik heb daar jarenlang met veel plezier in het centrum gewoond. Ik zou me ook zo in diverse buurten van Washington zien wonen. Daarom ben ik blij, dat ik er met de metro zo ben.

B. zei

Hey wat een gaaf tshirt heeft Kai, ik ging even op die website kijken, ze hebben zelfs een tshirt waar je gitaar op kan spelen hahaha, dat is toch ook wat. Nou draag ik eigenlijk nooit dingen met opdruk maar dit is wel tempting.
Nou heb ik ook heel erg trek gekregen in die kleine garnaaltjes!

Brin zei

Ja, ik heb gehoord dat het Belgische restaurant Belga een enorm succes is ! De eigenaar is trouwens samen met onze verslaggeefster Greet Dekeyzer voor onze nationale zender vanuit Washington. Als ik er ooit kom ga ik het zeker proberen. Het schijnt dat de Amerikanen dol zijn op de mosselen en stoofvlees met frieten. Voor ons eigenlijk dagelijkse kost en niet meer zo vlug iets om op restaurant te bestellen, behalve de mosselen af en toe ;-)

Anoniem zei

[p]China bird outdoor [url=http://www.cheapcanadagoosejakke.com]cheap canada goose jakke[/url] down jacket is pretty good . Subsequently, the company registered the name Canada Goose in 2000 and now distributes all of its products under the Canada Goose brand . The specific International [url=http://www.cheapcanadagoosejakke.com]canada goose jakke dk[/url] Clothiers Inc . canada goose down jacket
My hubby and i were initially put on by my own sojourn if you want to Manitoba with your your five The us geese in addition to subsequently I had become lively working to develop just what exactly these people point of view because never a stride in this article vermin . Two Queen [url=http://www.canadagoosejacketoutletdk.com]canada goose sale[/url] St . You should try [url=http://www.canadagooseparkaclearances.com]canada goose parka women[/url] to let your bird out of the cage as much as possible . A down jacket is filled with goose feathers, which are very warm and are known to insulate heat very effectively . A Blog for Top Natural and Organic Skin Care Products Review, Tips, Discussions regarding organic and [url=http://www.genuinecanadagoosevest.com]canada goose down vest[/url] natural cosmetics and beauty products for the skin.[/p]
Led brand canada [url=http://www.authenticcanadagoosecoats.com]canada goose coats on sale[/url] goose down jacket giant launched the green down jacket last year profits doubled in the down jacket brand to continue to secure their dominance and become the preferred brand in Europe and the United States winter down jacket . canada goose down coat apparel graphite

[url=http://www.google.com/recaptcha/api/image?c=03AHJ_VuulpSleuXqtIneDy0xoV8W3x6yfNmBhoULewlIcRp4d3VaKZOXTW8UswomAHC-r1ptYGahaDJA-8LTq8hlD5K3pdnVZ2YIw38Ix2yZ4SMorakKaiMaL3c6Pc4Y5FxuLzrmp4rmvDDcOWuoT9LWCTGWiUBh62qi5XbnZTas3gI6IYqAJjec]we are beautiful store statement made goose5q[/url]
[url=http://www.myofficejournal.com/home/posting.php?mode=quote&f=8&p=668459]They are beautiful shop online statement made discount canada goose7l[/url]
[url=http://www.joyeux-web.fr/jardinage/forum/viewtopic.php?f=3&t=3&p=19905#p19905]They are beautiful store statement made canada goose6i[/url]

Anoniem zei

[p]Natural therapies involve examining and understanding the patients' predisposing elements that trigger the higher degree of this hormone . News, reviews,canada goose jacket, events, awards and more from the loudspeaker experts Bowers & Wilkins . Moncler Maillol Coats are warm and fashion,make sure to not let you fat with [url=http://www.cheapcanadagoosejakke.com]canada goose jakke[/url] heavy jackets . It has become a status symbol, and the Canadian brands are gaining credibility worldwide . These jackets are tested to withstand up to zero degrees, and can therefore ward off frostbite . View latest posts ¡¤ Sound [url=http://www.canadagooseparkaclearances.com]canada goose parka[/url] Lab . We can only hope everyone has such a great experience . Head-to-ankle 700-Fill goose down holds heat inside when extra bulky layers arent quite up towards the establishments dress code, and with the insulated, snap-off hood you can keep your hair from getting thrashed by the wind or get gone the hood to get a sleek shopper look . Its northern border Face Women¡¯s Triple C Down Jacket

Liven up for a fancy French [url=http://www.authenticcanadagoosecoats.com]canada goose coats[/url] dinner and wear The North Face Womens Triple C Down Jacket to insulate you when your evening dress doesnt.[/p][p]Canada Goose Expedition Parka inspired by men's suits paragraph, the season down jacket stressed the warm more stressed fashionable mashup cloaks no problem . canada goose down jacketLed brand canada goose down jacket giant launched the green down jacket last year profits doubled in the down jacket brand to [url=http://www.genuinecanadagoosevest.com]canada goose vest[/url] continue to secure their dominance and become the preferred brand in Europe and the United States winter down jacket . ¡°The world sees us a having a safe banking system and we recently hosted a successful Olympics . The satiny shell sheds light snow and blocks the cold, cold wind on those days when the [url=http://www.canadagoosejacketoutletdk.com]canada goose sale[/url] planet seems unbearably blustery and ice-covered . One solution is to pump Canada Goose Parka Born all the excess gases into the earth . ¡°It¡¯s [url=http://www.canadagoosejacketoutletdk.com]canada goose outlet[/url] growing by leaps and bounds . From the beginning, the company aspired to make its name synonymous with quality, especially the quality of its goose down, sourced from Hutterite farmers in rural communities across Canada . International Clothiers is owned by Fairweather Ltd.[/p]
[url=http://www.cybershimla.com/12764/simple-and-elegant/]we are beautiful store statement made canada goose down3g[/url]
[url=http://www.plum-baby.co.uk/2012/08/08/great-deals-plum-week/#comment-2547]we are beautiful store statement made canada goose4g[/url]
[url=http://www.bmequipment.com/guestbook.asp]They are beautiful store statement made discount canada goose4k[/url]

Anoniem zei

[p]They come in a range of cuffs not to mention border . Further, There are the children for the future problems Discount . Riding boots inside the standard chilly as well as the hot, sandy deserts and mountainous regions have emerged . Retail outlets are valued as well as happy their [url=http://www.mbtstores.co.uk/women-s-mbt-voi-shoes-white.html]rocking shoes[/url] go to regulars MBT . Chinese more often than not send gifts with double, But japan doesn't enjoy it, They are fond of the number [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk/mbt-bara-shoes2-black-mens.html]mbt vizuri[/url] for instance the figure one, three, five, Seven and thus forth, However number "nine" Is truly aprohibition, As in Japanese the conspicuous of "nine" Alike to the conspicuous "Poisonous, In Japanese custom, Private comes with to be sent in private, Not openly sent . You can select the dark, gray or white color [url=http://www.cheapmbtboots.co.uk/mens-mbt-meli-shoes-sand.html]cheap vans shoes uk sale[/url] clothes to match the shoes . Moreover, there has scores of different voice say how the shoes are not that multi-functional in comparison with other shoes trademarks even if they are health shoes . The shoes have various designs: this one can't be [url=http://www.mbtboots.co.uk/women-s-mbt-changa-shoes-black.html]inexpensive shoes[/url] denied.[/p][p]Therefore, when it comes to choosing the shoes it is important to look at she age and at the same time the room for growth and development . Whether ranking you can savor the benefits just like for example raised muscle mass mass behavior in the trunk, [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk/women-s-mbt-lami-shoes-black.html]mbt clearance shoes[/url] Buttock, Backed quad, Abdomen and minimize arm or leg muscle mass tissues . MBT Barabara Shoes . This examine was practiced simply by way of among the list of coders with the MBT [url=http://www.cheapmbtboots.co.uk/women-s-mbt-tabia-toning-sandal-military.html]size 12 shoes for women[/url] casino shoe layout, however MBT Shoes Women Maliza . And it makes everything [url=http://www.mbtstoresuk.co.uk/women-s-mbt-kisumu-sandals-blue.html]walking shoes boots[/url] possible . You should have to also you need to in which only [url=http://www.mbtstoresuk.co.uk/men-s-mbt-sapatu-sandals-white.html]from first shoes[/url] within a or even are unquestionably flow may be . The MBT Shoes alongside proper slippers was had to imitate until this lack of stability and do this with therapeutic massage lone constructing.[/p]


[url=http://www.mudsweatandtears.co.uk/2011/10/05/he-is-human-after-all/]There Offer the cheap MBT sandals shoes online with high-quality 7e[/url]
[url=http://grand-lome.org/spip.php?page=forum&id_article=61]There Offer the cheap MBT sandals for men online with high-quality 1i[/url]
[url=http://typeface.neocracy.org/forum/topic.html?id=214%5Danld]Here Offer the cheap MBT shoes online with good quality 9y[/url]
[url=http://www.deepwaterweb.com/wwwboard/messages/814.html]There Offer the discount MBT online with high-quality 8z[/url]
[url=http://thereallybadpeople.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=32632]There Offer the cheap MBT sandals shoes online with good quality 1r[/url]

Anoniem zei

[p]Since Kim Cattrall wear Ugg boots with wedding, it really shock the world . Internet retailers offer these boots in a variety of styles, colors and different [url=http://uggbootsgrey.webstarts.com]ugg boots grey[/url] sizes . Dip a piece of clean sponge in this mixture and wipe the boots [url=http://uggbootspink.webstarts.com] ugg boots pink[/url] with it . Now we invite your kid to be part of through three million happy Bob Textbooks audience, who can announce in pleasure, I examine the entire book! It is possible to't just jump into reading mainly because you're ready, or due to the fact the neighbor's little one is browsing, or since some relatives customer thinks it can be time . These two styles point once have UGG 70% market share, while pushing the other style is mediocre, UGG according to the material, pattern attributes to re-introduce [url=http://uggbootssaleamerican.webstarts.com]ugg boots sale american[/url] a similar style to another paragraph number for sales . I would wear UGGs, sweat pants including a North Face [url=http://ukuggsaleoutlet.webstarts.com聽]uk ugg sale outlet[/url] jacket . Here, we consider some of the outfits that look fantastic when teamed with a pair of genuine UGG boots . the most well-known winter weather boots, ever-changing boots should be amid the [url=http://uggbootsforsaleusa.webstarts.com]ugg boots for sale usa[/url] autumn, regardless of the powerful high-key show up on traditional tall shoes or boots or dapper ugg gissella exquisite short boots in more detail, at new provides coincide.[/p]