Ons pleintje nu:

zaterdag, maart 27, 2010

Naar Huntsville, Alabama

Zonder een wekker te zetten, word ik om kwart voor zeven wakker. Ik doezel nog een kwartiertje en wek dan de rest van het gezin ook. We willen vroeg op pad, zodat we niet te laat in Huntsville aan zullen komen.

De kinderen nemen allerlei vertier mee voor de lange autorit. Kai kan natuurlijk niet zonder zijn gitaar en amp en Saskia heeft de X-Box met een paar spelletjes mee. Rond kwart over acht trekken we de deur achter ons dicht en gaan op pad.

Het is schitterend weer, al is het flink koud, maar daar hebben we in de auto geen last van. De rit over de I-66 gaat voorspoedig en na zo'n drie kwartier draaien we de I-81 op. Iedere keer weer verbaas ik me erover, hoe ver de grens met Tennessee van hieraf nog is! Driehonderd mijl (480 km) maar liefst, bijna de helft van onze reis vandaag gaat door onze eigen staat!

In Harrisonburg bij JMU (waar Kai net gisteren van gehoord heeft, dat hij er op de wachtlijst staat, maar hij wil hier toch niet heen) stoppen we bij Starbucks. Behalve de nodige lattes bestel ik ook een spinazie met ei wrap, want ik heb nog geen ontbijt op.

We zetten onze route naar het zuiden voort door de mooie Shenandoah Vallei. Links liggen de bergen en rechts is het glooiend boerenland. Er zijn vooral melkboerderijen, maar ook een aantal kippenboerderijen. Zoals altijd op de I-81 stikt het van de vrachtwagens, die elkaar ook nog eens constant inhalen en daarmee soms gevaarlijke situaties creeren.

Net ten zuiden van Blacksburg, waar Virginia Tech ligt, stoppen we bij een Wendy's om lunch te halen.. Na bijgetankt te hebben, neem ik het stuur van Rick over. Hij heeft nog een jetlag van drie uur en gaat even slapen.

De I-81 gaat verder door het Appalachia gebied. Erg mooie natuur, maar dit is ook een van de armste gebieden van Amerika. Dat is te zien aan de vele "trailer"huizen, die er staan. Ook de boerderijen zien er oud en vervallen uit.

Eindelijk bereiken we de grens met Tennessee. Daar is de snelheidslimiet 70 mijl per uur, dus rijdt iedereen (ik ook) tachtig. De I-81 gaat over in de I-40. We schieten lekker op en voor we het weten zijn we Knoxville voorbij en via de I-75 op weg naar Chattanooga. Christine belt en staat versteld hoe ver we al zijn. Zij zei, dat het een twaalf uur durende rit zou worden, maar we zullen het, als we zo doorrijden, in onder de tien uur doen.

Rond vijf uur rijden we Alabama binnen en via de mooie state route 72 hebben we nog ongeveer negentig mijl te gaan tot Huntsville. Het landschap varieert van glooiende heuvels tot meren, waar we langs rijden. Hier is Alabama erg mooi.

En dan zien we opeens het Westin hotel voor ons opdoemen! Christine, Chuck en Mallory komen ons hier ontmoeten, maar we zien ze nog niet. Rick parkeert de auto en ik check in. Met de kinderen lukt het de bagage zonder verdere hulp naar boven te krijgen.

Beneden worden we omhelst door de Glovers. Het toeval wil, dat het vanavond Prom avond is hier in Huntsville. We lopen naar P.F. Chang's, onderweg kijkend naar alle mooie jurken, maar daar zouden we meer dan anderhalf uur moeten wachten op een tafel. We proberen het ook bij Cantino Laredo en daar krijgen we meteen een tafel.

Christine brengt Mallory naar een feestje en daarna hebben we een gezellige maaltijd. We bestellen guacamole, die vers bij de tafel wordt gemaakt. Mijn salade met garnalen en mango smaakt ook erg goed.

Bij de hotelbar drinken we nog een wijntje (of margarita voor Rick en martini voor Chuck) en dan gaat Saskia met hen mee naar huis en wij gaan naar bed. Eigenlijk was dit een veel makkelijkere rit, dat we verwacht hadden. Volgens de Glovers hebben wij die met 10,5 uur het snelst ooit afgelegd!

9 reacties:

HennyB. zei

Best wel heel snel zeg, binnen 105 uur naar Huntsville. Veel plezier gewenst.

Sally zei

Fijn zo'n voorspoedige rit. Inderdaad snel gereden. Veel plezier.

Cisca zei

Wat een eind zeg. Zo zuidelijk ben ik nooit geweest! (Tenminste, niet met de auto. Ik was al wel meerdere keren in Florida en New Orleans...)

Becs zei

Dat is een hele "snelle" rit geworden! Zo te lezen hebben jullie lekker door kunnen rijden!

Petr@ zei

Fijn dat jullie de route zo vlot hebben afgelegd. Scheelt toch weer voor je spieren.

Is de temperatuur dat wat beter?

Marjon zei

Heerlijk dat de rit zo snel ging. Grappig dat Saskia de X-box meeneemt in de auto, Joyce houdt het bij lange ritten op een I-pod of DS (maar ik zal haar maar niet op ideëen brengen :) )

Heel veel plezier met zijn allen in Huntsville.

Natasja zei

Toch ook wel eens fijn, dat een trip nu wel voorspoedig verloopt (en niet zoals laatst met Mexico, dat alles tegenzat). Veel plezier daar!

Nicole zei

Wat fijn dat jullie de rit zo snel hebben kunnen maken! Heel veel plezier nog met Christine, Chuck en Mallory!

www.ine1149.web-log.nl zei

Gelukkig dat déze reis wel vlot verliep. Veel plezier de komende dagen.