Ons pleintje nu:

donderdag, juni 10, 2010

Een mooie donderdag

De grijze wolken van gisteren hebben plaatsgemaakt voor een prachtig blauwe lucht met een vrolijk zonnetje. Ik maak weer eens gepocheerde eieren voor ons ontbijt en Rick, Katja en ik eten samen buiten.

We zijn alweer de laatste weken van Katja's tijd thuis ingegaan. Over minder dan een maand gaat ze al naar haar internship op St. Eustatius. Ik denk er nog maar even niet aan, want geniet erg van de tijd met zijn allen bij elkaar.

Als Katja en Rick naar hun werk vertrekken (Katja moet weer oppassen), ga ik naar Sharons interval klas. Haar zoon was gisteren jarig en ze heeft cake gegeten en wil dat er vanochtend afsporten. Dat zullen wij weten! Het wordt een uur intensief bewegen, waardoor de tijd vliegt.

Na afloop wil ik nog graag lezen en waar beter, dan op de stairmaster. Na twintig minuten zit ik net in een spannend gedeelte van mijn boek. Ik verplaats me naar een makkelijker apparaat, de fiets, en lees nog een stuk verder.

Thuis zie ik tot mijn verbazing Katja en Leah op de oprit liggen zonnen. De honden lopen om hen heen en Cosmo rent op de van af en springt naar binnen. Leah hoeft pas om een uur naar haar internship en Katja's oppaskindje Katie ligt diep in slaap in haar Kevertje. Die staat in de schaduw met alle deuren open geparkeerd, anders is het veel te warm voor het kindje.

Als Katie, die ik een schattige tweejarige vind en waar Katja dol op is, eindelijk wakker is, neemt Katja haar mee naar het zwembad. Ik ga boodschappen voor het avondeten doen bij Whole Foods.

Daar zijn de kipsate's afgeprijsd en met dit lekkere weer heb ik daar meteen zin in. Er zijn twee marinades, een teriyaki en een Thaise pinda. Erbij kies ik de chipotle zoete aardappelovenfrietjes, die iedereen lekker vindt, en haricots verts. Pindasaus en komkommersalade, die ik zelf maak, zullen de maaltijd volledig maken.

Op de terugweg zit ik me toch boos te maken over het doktersbezoek van gisteren. De kans is vrij groot, dat we, net als vorig jaar, zelf voor de kosten van dit bezoek zullen moeten opdraaien. Ik vind $200 sowieso al veel voor een praatje van minder dan tien minuten met een dokter, maar goed, ze is een specialiste.

Dit keer heeft ze me zelfs niet eens gezien en heeft haar medewerkster ook niets gedaan, behalve een recept uitgeprint. Het zit me niet lekker om dan voor een compleet consult te zullen moeten betalen. Ik bel haar receptionist en vraag hem duidelijk te maken, dat ik niet het volle pond wil betalen.

Hij vindt dat duidelijk maar vreemd. Volgens hem klaagt niemand daarover. Waarschijnlijk, omdat hun verzekering het wel zal betalen. Toch doet hij verder zonder morren, wat ik vraag. Eens kijken, hoe dit verder gaat.

Met een picknick van brood, kaas en kersen (mijn favoriete fruit is op het moment goedkoop) voor Katja en mezelf loop ik naar het zwembad. Het water is nu wel aan de koude kant, dus Katie speelt in het zand. Aan een van de picknicktafels eten we in het zonnetje. Het loopt tegen de dertig graden, maar is nauwelijks vochtig, dus heel goed uit te houden.

Terwijl Katja Katie naar huis brengt, verkleed ik me in mijn bikini. Of ik ook daadwerkelijk de moed ga opbrengen om in het water te gaan, betwijfel ik, maar lekker op een luie stoel aan het zwembad liggen is al zo'n luxe.

Katja gaat ook mee. De zon staat hier erg hoog en binnen de kortste keren verbrand je. Ik ga dus met zonnebrandcreme op in de schaduw liggen. Katja wil echter bruin worden en gaat in de zon liggen. Gelukkig wel met SPF 30 op, zodat ze niet verbrandt.

Niall bracht gisteren een heel aantal brochures over Ierland mee en ik had er al een paar van Petra uit Nederland toegestuurd gekregen (nogmaals bedankt!). Op mijn gemak lees ik ze door en krijg al een goed beeld van wat we willen gaan zien.

Helaas duurt het ontspannen aan het zwembad niet lang. Katja moet naar haar volgende oppasbaantje en Saskia heeft een afspraak bij de orthodontist. Daar is het erg druk, maar hier lopen ze nooit meer dan tien minuten achter op schema.

Saskia krijgt een nieuwe draad voor haar boventanden en tot haar ergernis wil de tandarts nog steeds niet zeggen, wanneer haar beugel eraf mag. Ik kan me die frustratie voorstellen, maar haar gebit is ingewikkeld, omdat er een aantal tanden en kiezen missen, en het moet goed gedaan worden.

Na Saskia thuis afgezet te hebben, rijd ik door naar Pats huis. Zij houdt vanaf vandaag door het weekend een "garage sale". Ik tref haar dan ook in de garage aan. Ze heeft van alles te koop, van sofa's tot kerstspullen. De officiele geadverteerde sale begint pas zaterdag, maar ze heeft vandaag al heel wat van de hand gedaan.

Emily van de gym komt ook en Pats vriendin Debbie is er uit New Jersey. Zij gaan allemaal Chinees bestellen en nodigen mij ook uit. Helaas moet ik dat afslaan en ga naar huis om aan ons eten te beginnen. Met wat moeite neem ik afscheid, al zal ik Pat maandag weer zien.

Natuurlijk ben ik heel blij voor Pat, dat hun huis eindelijk verkocht is, maar, zoals iemand al opmerkte, het betekent ook, dat ze niet meer zo vaak hier in Vienna zal zijn. Na dinsdag zal ze echt verhuisd zijn en zullen we iedere samenkomst met tenminste een overnachting moeten regelen.

Iedereen is er vanavond voor het diner en we eten gezellig buiten. Dan komt Laura om mij een broodnodige massage te geven. Ik heb dat een beetje verwaarloosd, want het is pijnlijk en ook best duur.

Dit keer heb ik wat te lang gewacht. Ik heb echt tenminste eens per maand een massage nodig. Laura doet goed haar best de ergste knopen weg te werken. Na afloop heb ik een flinke hoofdpijn, maar hopelijk voel ik er morgen de goede gevolgen van. Laura zegt ook altijd, dat dat even duurt.

Rick, Katja en Kai zijn naar Get Him To The Greek, een film, die mij absoluut niet trekt. Saskia en ik zijn dus samen thuis. Zij gaat al gauw naar bed en ik zit nog tot laat buiten, genietend van de vele vuurvliegjes.

13 reacties:

Kristel Holsbeek zei

Ja idd een mooie dag gehad;-)
Hopelijk heb je morgen geen hoofdpijn, ik gun het je ten zeerste!

Petr@ zei

Ik ben benieuwd of je inderdaad een lagere rekening van de dokter krijgt. Maar je hebt helemaal gelijk. Het is toch te gek, $200 voor een receptje uitprinten!

Heerlijk, die voorpret voor de vakantie. Wij hebben helaas onze vakantie moeten annuleren, vanwege mijn nieuwe baan (per 1/7 ben ik ook reisagente af), die nou eenmaal belangrijker is dan een vakantie (anders namelijk werkloos). Het worden nu een paar dagen Disneyland Paris, wat natuurlijk ook leuk is, maar ik had al van alles uitgestippeld.
Ach, volgend jaar dan maar weer (Amerika?).

Annemiek zei

$200 betalen als je de dokter niet eens gezien hebt zou te gek zijn! Ik denk dat het ook fraude zou zijn van hun kant als de verzekering zou betalen.

Die Katja boft toch maar dat ze een internship op St Eustatius kan doen. Dat is nog eens wat anders.
Dat zonnen he, als ik de tijd terug zou kunnen draaien ging ik heel wat minder in de zon! Ik heb er nu de gevolgen van.

HennyB. zei

Ik wens je een prettig weekend zonder hoofdpijn enzo!!
Ben benieuwd hoe de rekening uiteindelijk gaat worden!

Nina zei

Goed dat je je arts hebt gebeld om het te bespreken! Hopen dat ze er wat mee doen...vond het ook een hele trare opmerking dat je er te goed uit zou zien voor de praktijk...hoort niet, zou ik zeggen!!

Anja zei

Je hebt groot gelijk dat je de dokter over de rekening hebt gebeld, ik ben benieuwd hoe het afloopt. Hopelijk is je hoofdpijn inmiddels over.

Bianca zei

Groot gelijk dat je het niet eens bent met de rekening, en dat te kennen geeft ook. Gezien de opmerking "dat niemand klaagt" ben je dus niet de enige bij wie ze dat doen en dan te bedenken dat ze dan ook nog mensen oplichten (een ander woord heb ik er niet voor) die van heel slechte gezondheid zijn. Diep triest.

Een massage 1 x per maand is zeker beter voor je, hoe minder knopen eruit gehaald moeten worden hoe minder erg je hoofdpijn ook zal zijn denk ik.

Petra zei

@Kristel - het ging vandaag een stuk beter, dank je

@Petra - Ach, jammer van jullie vakantie, maar gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wat ga je doen? Ga je het reisleven missen?

@Annemiek - Dat zonnen probeer ik er zo uit te krijgen! Ze luisteren redelijk, maar het blijven ook ijdele tieners/twens. Katja boft met dat internship, maar ze heeft er ook alles voor gedaan, dus ze verdient het echt (en heeft al het benodigde geld bij elkaar verdiend).

Petra zei

@Kristel - Vandaag een stuk beter, dank je.

@Petra - Wat vervelend van jullie vakantie, maar gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ga je het reisleven missen? Ik mis het soms wel erg.

@Annemiek - gelukkig lukt het me redelijk ze met SPF 30 tot 50 te laten insmeren, maar het blijven ijdele tieners/twens. Katja heeft dat internship helemaal zelf geregeld en het geld ervoor verdiend, wij hebben er maar weinig aan hoeven doen/betalen.

@Henny - ik ook, ik vrees, dat ik nog op mijn strepen zal moeten staan

@Nina - inderdaad, hoe meer ik erover nadenk, hoe vreemder ik die opmerking vind. Je kunt niet aan iemand zien, hoeveel pijn die heeft en dan vooral bij zo'n praktijk.

@Anja - gelukkig is hij over!

@Bianca - ik ben heel benieuwd, wat we nu in rekening gebracht krijgen. Ik ga al jaren naar deze dokter, maar denk er nu toch heel serieus over te switchen.

Sally zei

Nou we zullen nog wel lezen hoe het met de doktersrekening is afgelopen. Zoiets overkomt mij regelmatig. Dat ik later over een situatie nadenk en mezelf wel voor me kop kan slaan dat ik op zo'n moment niet assertiever of allerter reageer. (want zo'n bedrag voor geenseens de dokter te zien is idd belachelijk).
Goh, ik wist niet dat Pat haar huis verkocht heeft, waarschijnlijk heb ik dat in een van je blogje over het hoofd gelezen. Lijkt me qua afscheid inderdaad iets meer 'definitiefs', maar wel fijn voor hun dat die zorg over is. Zijn toch dubbele kosten.

www.ine1149.web-log.nl zei

Goed dat Pat's huis uiteindelijk toch verkocht is, maar jammer voor jou natuurlijk! Vervelend die hoofdpijn, voor mij één van de voordelen van het ouder worden :-)
bij mij is het stukken minder nu. Heerlijk!

Nicole zei

Hulde aan jezelf dat je toch hebt geklaagd over die rekening. Absurd dat ze dat a) zomaar doen en er b) ook nog zomaar (en god weet hoe vaak) mee wegkomen. Ik ben benieuwd naar de afloop.

Wat goed van Katja dat ze dat internship zo helemaal zelf geregeld heeft.

Petr@ zei

Ik ga nu werken als administratief medewerker. Door een reorganisatie bij ons bedrijf zou ik binnenkort zonder werk komen en gezien de huidige situatie in de reiswereld lagen daar op dit moment geen mogelijkheden meer. Maar ik ga het vast missen (het salaris echter niet!) en wie weet, ooit in de toekomst weer eens.