Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 07, 2010

Record hitte

Als ik beneden kom, zit Rick nog rustig aan zijn ontbijt. Dat verandert binnen een paar minuten, als hij uitvindt, dat hij over elf minuten bij een vergadering een presentatie moet houden. Oeps!!! Ik heb Rick nog nooit zo snel klaar gezien. Hij heeft een "Franse" douche genomen en vertrekt meteen. Later hoor ik, dat hij net, toen zijn beurt kwam, binnenliep!

De hitte duurt voort, vandaag belooft zelfs nog wat warmer, dan gisteren te worden. Cosmo blijft maar een paar minuten buiten en rent dan weer naar binnen. Wandelingen met hem zitten er dus even niet in.

Op het moment ben ik dankbaar voor mijn lidmaatschap bij Anytime. Nog steeds heb ik er geen moment spijt van, dat ik daar bijna twee jaar bij ben gegaan. Vandaag houd ik het vijftig minuten vol op de stairmaster en fiets dan nog een kwartiertje.

Saskia wil ook graag lid worden, dus ik haal haar en Shannon op en rijd terug naar de sportschool. Het plan is dus, dat Saskia met Sharon gaat werken en ik haar ook regelmatig meeneem. Shannon vindt het er ook leuk en denkt er nu over ook lid te worden. Dat zou het natuurlijk makkelijker maken voor Saskia om vaker te gaan. Met een vriendinnetje is het aantrekkelijker.

Kai staat al klaar om achter mij aan naar de garage te rijden. De van maakt al een tijdje een beetje een zeurderig geluid, wat ik na wil laten kijken. Eerst wilde ik een auto huren, terwijl de van in de garage is, maar bedacht me toen, dat Kai rijdt en Katja's auto ongebruikt op de oprit staat.

De monteur denkt, dat het de banden zijn, die er inderdaad nogal versleten uitzien bij nadere inspectie. Wetend, dat die bij de Toyota garage waarschijnlijk een stuk duurder zijn, bel ik thuis een aantal bandenzaken af voor prijzen. Merchant's is verreweg de goedkoopste. Ik wacht nog even de evaluatie van de garage af, voor ik een afspraak maak.

In Katja's gele kevertje rijd ik naar Safeway. Wat een leuk, pittig autootje is het toch! Ik voel me een stuk "cooler" erin, dan in de "soccer mom" van (hoewel die laatste alle nieuwste snufjes heeft). Ik voel me in de winkel wel wat opvallend met haar sleutelbos inclusief nieuwe pepper spray om mijn nek, maar ach.

Kai en ik kijken naar de wedstrijd Duitsland-Spanje, waarbij ik niet weet, voor wie ik ben. Een finale Duitsland-Nederland zou zoveel herinneringen uit 1974 terugbrengen, maar ik denk, dat ik een verlies dan erger zou vinden, dan een verlies tegen Spanje. Ik ben dus voorzichtig opgelucht, als Spanje wint.

Tot mijn schrik zag ik vanochtend, dat ik per ongeluk Kai's dermatoloog afspraak en Saskia's chiropractor afspraak op dezelfde tijd heb gezet! Gelukkig zijn de praktijken maar een paar straten van elkaar verwijderd in het centrum van Vienna.

Na Saskia bij de chiropractor te hebben afgezet, ga ik met Kai mee naar de dermatologe. Hij wil graag, dat ik bij de afspraak ben. De dokter loopt uit en intussen belt de garage me terug. Op de gang, want in de wachtkamers mag (terecht) niet getelefoneerd worden, luister ik naar het "vonnis".

De van is helemaal goed, behalve de banden. Het slechte nieuws is, dat ik geen gewone banden heb, maar "run-flat" banden. Die banden raken niet lek, maar zijn ook bijna twee keer zo duur, als gewone banden. Op mijn vraag, of ik er niet gewone banden onder kan zetten, is het antwoord, dat ik geen reserveband heb. Tja, dat is dan wel riskant, want we rijden wat af met die van en lang niet altijd in dichtbevolkte gebieden.

De prijs van de garage voor vier nieuwe banden doet me bijna flauwvallen, dus ik bel gauw Merchant's weer op. Tot mijn teleurstelling is hun prijs maar $15 minder, wat ik ook uit, want dan is het net zo makkelijk om het nu gewoon bij de garage te laten doen.

Opeens zijn er allerlei mogelijkheden tot het verminderen van de prijs en besparen we $75 door naar Merchant's te gaan. Dat is wel de moeite waard, dus ik maak een afspraak voor morgenochtend. Kennelijk heeft de garage die speling niet, want de monteur vraagt wel, hoeveel ik bespaar, maar biedt geen tegengas (helaas).

Intussen zit Kai eindelijk in de behandelkamer, maar is er van een dokter nog geen sprake. Arme Saskia, die bij de chiropractor zit te wachten. Ik wil niet weg om haar te gaan halen, want dan komt natuurlijk net de dokter binnen. Ik bel de chiropractor dus om te laten weten, dat dit bezoek nogal uitloopt. De receptioniste daar is een lieverd en belooft Saskia bezig te houden.

Dr. Nims komt eindelijk binnenzeilen, natuurlijk zonder verontschuldiging, dat ze drie kwartier verlaat is. Ze is vriendelijk genoeg tegen Kai, maar k vind haar nogal een "ik ben de dokter en jij maar de moeder" houding hebben jegens mij.

Naar mijn mening terecht vraag ik over de antibiotica, die Kai nu voor zijn huid slikt en de (zo lijkt het zelfde, maar kennelijk niet helemaal) antibiotica, die de kaakchirurg hem voor heeft geschreven voor na zijn verstandskiezenextractie. Ze kijkt me nogal geergerd aan en vermeldt kortaf, dat haar antibiotica onder geen beding onderbroken mogen worden. Dat geeft mij geen antwoord, dus ik zal de kaakchirurg morgen maar opbellen.

De antibiotica hebben gelukkig wel goed gewerkt voor Kai's huidinfectie, dus krijgt hij dezelfde antibiotica voor nog een paar maanden. Hij heeft ene paar cysten, die de dokter met cortisonen inspuit. Dat is pijnlijk voor Kai, het arme joch! In ieder geval gaat het allemaal de goede kant op.

Eindelijk kunnen we Saskia ook weer ophalen. Thuis zie ik dat Katja mij op MSN heeft geprobeerd te bereiken. Gelukkig zie ik haar nog online. Het is zeker heel wat, daar. "You have no idea!", schrijft ze. Zoals altijd kan Katja de humor van haar situatie wel inzien. Ze is avontuurlijk genoeg om meer de uitdaging, dan het ongemak te benadrukken.

Het slapen in het tentje is zeker wennen. In de botanische tuinen, waar ze kamperen, komen ook tarantula's voor (brrr!), dus ze moeten hun tenten en tassen potdicht houden. Dat was ze vanochtend vergeten, dus ze hoopt, dat er niets tussen haar lakens kruipt. Er zijn ook veel hagedissen, vertelt ze.

Qua eten is er weinig te bieden, zegt ze. Het zullen pasta- en rijstgerechten worden. Nederlandse produkten heeft ze helaas in de supermarkt (nog?) niet gezien. Wel zijn er veel Nederlanders, getuige het feest in de bar gisteravond na de winst van het Nederlandse elftal. Katja belooft foto's op Facebook te zetten en sluit dan het gesprek af, want het is haar douchetijd.

Kai rijdt mij naar de garage, waar ik de van ophaal. Op de thermometer in de auto zie ik, dat het buiten 105 graden Fahrenheit is (104F is precies 40C) en dat wordt op de radio bevestigd. Overal in de omgeving werden vandaag warmterecords van meer dan tien jaar geleden verbroken.

Dit is de enige keer, dat ik Fahrenheit beter de echte temperatuur vind uitdrukken, dan Celsius. Het voelt inderdaad letterlijk kokend heet buiten, dus 100+ graden geeft dat beter weer, dan 40 graden. Verder ben ik nu wel "tweetalig" qua temperatuurschalen, maar vind ik 0 voor het vriespunt en 100 voor het kookpunt nog steeds veel logischer.

Op de radio hoor ik hoe een paar mensen in Washington hot dogs en eieren kookten op de kap van hun auto. De kinderen (Kai, Saskia en Laura) en ik besluiten eens te kijken, of we een ei kunnen bakken op het asfalt van de oprit. Dat lukt niet helemaal, maar het eiwit stolt wel. Met blote voeten is de oprit in ieder geval te heet om op te lopen.

De hele dag kijk ik al uit naar een duik in het zwembad, dus ik verkleed me snel en loop naar de overkant. Het water voelt vandaag nog warmer, dan gisteren en is nu bijna niet meer verkoelend. Ik ben ook aan het einde van alweer een spannend Amelia Peabody boek, dus lees op een luie stoel verder.

Saskia en Shannon komen ook. Zij bestellen pizza om bij het zwembad te eten. Saskia heeft gisternacht bij Shannon gelogeerd en Shannon komt vannacht bij ons logeren. Ik ga eens kijken, wanneer de logeermarathon tot een einde komt. We zijn op nacht vier nu.

Rick sms-t, dat hij bij de dokter zit. Die constateert sinusitis, dus Rick krijgt antibiotica. Twee dagen geleden dacht ik al, dat dat het geval was, dus ik ben blij, dat Rick is gegaan. Hopelijk voelt hij zich nu snel beter.

11 reacties:

Anja zei

Ook hier is het warm maar we zitten (nog) wel onder de 100 graden.
Ik heb ook voetbal gekeken en wist ook niet wie ik wilde zien winnen. Evt. opnieuw verliezen van Duitsland in de finale....dat wil je toch niet meemaken!

ilse zei

Hier is het ook weer tropisch warm. Het koelt helemaal niet meer af en zelfs onweer blijft weg.. Alleen het, overbevolkte, zwembad helpt een beetje.

Bente zei

He het is bij jullie warmer dan bij ons. Dat komt in de zomer niet vaak voor!
Het is hier eigenlijk voor juli best nog wel lekker.

Suus zei

Hallo,
Ik zal me toch maar eens voorstellen. Ik lees al enige tijd jullie blog en ben hier via Danielle (peacelog) gekomen door een oproepje... ik werd zo geraakt door de verhalen vanuit de USA dat ik ben blijven hangen en zo nu en dan eens lekker kom bijlezen.

Zelf koesteren wij ook een droom die richting op te gaan. Het is enorm bijzonder het te lezen.

Groetjes uit een eveneens zonnig en warm Nederland,

Suus (Laban)

Theo zei

Oei, hier schijnt het ook weer heel warm te worden, de komende dagen, maar geen 40 graden hoop ik. Ik vond het op de Nederland-Brazilie-dag vorige week al zo warm, dat we binnen zaten, en alles potdicht hielden.

Ik moet zeggen, ik ben ook blij met Spanje. Ik vind het natuurlijk leuker om te winnen tegen Duitsland, maar verliezen...

Al ga ik er niet van uit dat ze
dat doen!!!!

Katja heeft wel een bikkel-vakantie zeg. Respect hoor!

Theo

Nina zei

Wat een doktersbezoeken op 1 dag!!
Heel begrijpelijk dat Cosmo liever binnen blijft, met zijn dikke vacht...
Hopen dat Rick nu snel opknapt.

Saskia is nu toch 14? In NL waarschuwen ze altijd voor fitnessen als je jonger bent dan 16, (omdat je nog in de groei bent en dan denk ik zelf dat dat met name geldt voor krachttraining) maar ik weet niet wat daarvan waar is. In principe mag het hier geloof ik vanaf 16, maar Saskia krijgt natuurlijk wel begeleiding enzo... Ik weet ook niet hoe daar in de VS tegenaan wordt gekeken, maar wilde het even melden. :-)

Sterkte met de hitte, neem vooral af en toe een duik in het zwembad!!

Anoniem zei

Wat een hitte zeg, wij mogen hier ook niet klagen, maar 40 is wel heel warm. Zeker voor Cosmo met die dikke vacht. Zelfs mijn teckels liggen op hun rug in de huiskamer.

Onze vakantie was naar BC and Alberta. Helemaal top.
Ik heb een weblog bijgehouden, daar staan ook foto's bij.
Allemaal niet zo professioneel als die van jouw, maar wel leuk.
Als je zin en tijd hebt.

http://beacramer.web-log.nl/

Sterkte aan Rick en sterkte voor allemaal met de hitte.

Groet, Bea

Petr@ zei

Ook hier is het erg warm, maar 40 graden hebben we niet gehaald. Jammer dat het zwembad geen verkoeling meer biedt.

Ik had dezelfde gevoelens over de wedstrijd Duitsland-Spanje, maar tijdens de wedstrijd was ik toch wel voor Spanje. Ze deden zo goed hun best!

Fijn dat het de goede kant op gaat met Kai's huid.

HennyB. zei

Wat een temperaturen zeg bij jullie, hier in Nederland is het ook lekker warm en zonnig. Vrienden van ons 'zitten'in New York en ze hebben weinig puf om dingen te ondernemen, die hitte hadden ze niet verwacht!
Wens Rick sterkte en ik wens jullie allemaal een heel prettig weekend!

Bianca zei

Wat een hitte bij jullie, ik vind 100 ook zo "kokend heet" klinken ha ha, het blijft hier gewoon warm en gelukkig vooral bewolkt, maar met die hoge luchtvochtigheid is het geen doen buiten als de zon toch gaat schijnen. Misschien krijgt Cosmo ook wel erg hete voeten op de weg dat hij daarom niet wil wandelen ? en met hitte zijn ze hier ook veel liever binnen dan buiten.

Petra zei

@Anja - Gelukkig is het hier nu ook geen 100 graden meer.

@Ilse - dat is een ding, ons zwembad is vrij rustig

@Bente - Het komt vaker voor, dan je denkt, dat het hier warmer is, dan in het zuiden. We krijgen hier vaak een "Bermuda high", dat hoge temperaturen veroorzaakt.

@Suus - Bedankt voor je berichtje. Ik vind het altijd heel leuk mensen, die hier meelezen, te "leren kennen".

@Theo - eigenlijk vind ik het zonde om binnen te zitten in de zomer, maar het is gewoon te warm voor buiten.

@Nina - Dat idee, dat jongeren geen krachttraining zouden mogen doen is een beetje achterhaald. Heel zware gewichten zijn niet goed voor de gewrichten, maar dat zijn ze voor niemand. Sporten bij een sportschool is niet zoveel anders, dan een sport beoefenen.

@Bea - Ik heb je verslag opgeslagen en hoop het op een rustig moment te lezen. Het ziet er heel vakantieachtig uit :).

@Petra - Ja, hadden we nu niet beter Duitsland kunnen wensen? Ach, we zullen het zondagmiddag weten.

@Henny - Met deze hitte lijkt me New York helemaal erg.

@Bianca - De luchtvochtigheid was, wat het vandaag bijna ondraaglijk maakte buiten