Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 16, 2010

Arrestatie in de cul de sac

Een ding, dat ik gemist heb op vakantie, is de plafondventilator boven ons bed.  Er was wel goede airco in de hotelkamer, maar die blies over ons bed heen en iedere nacht had ik het snikheet (Rick ook, maar die kan er beter tegen).  Heerlijk, die bries boven ons hoofd!  Grappig, hoe je daaraan gewend raakt, want toen ik Rick leerde kennen en hij zo'n ding in zijn slaapkamer had, vond ik het maar niets, al dat lawaai en die kou.  Ha, nu kan ik bijna niet meer zonder! (I laugh in your general direction, zou Rick zeggen)

In ieder geval maakt het ons bed wel erg lekker en ik heb moeite me om kwart voor negen uit bed te hijsen.  Met Christine, die een uur op ons "achterloopt", heb ik afgesproken om negen uur bij te kletsen.  Zij doet dan haar ochtendwandeling, maar daar heb ik nog geen energie voor.  Er is veel te vertellen, dus voor we het weten is er een uur voorbij.

Katja is inmiddels op en wil graag Cosmo op gaan halen.  Ik ook, maar ik ben al eens eerder voor niets gegaan, omdat hij zijn bad nog niet had gekregen.  Ik bel de kennel dus op en Cosmo is klaar om opgehaald te worden.  We wekken Kai ook, want die wil meestal mee om zijn viervoetige vriend op te halen.

Terwijl Kai ontbijt eet, bel ik eerst Richards Computer op, want ik heb nog niets over mijn stukke laptop gehoord.  Die blijkt ook nog niet klaar, ze wachten op een onderdeel en weten niet, wanneer dat zal aankomen.  Gelukkig heb ik dit kleine laptopje.

Daarna bel ik Olympus, want mijn nieuwe camera had na het snorkelen telkens een lek bij de batterij en XD kaart.  Ik tref een aardige, Amerikaanse (opmerkelijk, want vaak zijn de supportcentra ergens in India of zo) medewerker.  Natuurlijk adviseert hij mij om de camera op te sturen en e-mailt daarvoor een speciaal formulier. 

Een "probleem", dat ik voorzie, is, dat de datum op mijn bon op de Europese manier is geschreven: 6-8-2010,  wat het, als men het met Amerikaanse ogen leest, doet lijken, of de camera in juni is gekocht.  Ik schrijf er dus wel een uitleg bij, voor het geval dat verkeerd wordt gelezen.

Met Katja en Kai rijd ik even later naar Town and Country kennel.  Daar verwacht Kathleen ons al en vertelt ons, dat Cosmo werkelijk een prachtige hond is en ook ontzettend lief.  Ze zegt er nog bij, dat ze dat echt niet zegt, omdat wij er nu toevallig zijn.  Als ze met hem wandelen krijgen ze ook allerlei opmerken.  Dat gebeurt mij ook regelmatig en het is leuk zo'n compliment over onze hondenbaby te krijgen!

Die komt, zoals gewoonlijk, op ons afstormen en we krijgen allemaal een zeer enthousiaste begroeting.  De assistente, die hem brengt, lijkt geen afscheid van hem te willen nemen.   Het geeft me een goed gevoel, dat ze hier zoveel om hun viervoetige gasten geven!  Cosmo vindt het hier dan ook altijd prima.

Helaas blijkt net in dat halve uurtje mijn Canadese broer en zijn gezin langs te zijn gekomen op hun terugweg naar huis.  Zij lieten een fles maple syrup op onze stoep achter.  Gauw bel ik ze op om te bedanken en mijn schoonzus merkt op, hoe ze genoten van alle vlinders op de struiken voor ons huis.  Inderdaad zijn dat er heel wat!

Kai en ik maken ons klaar om naar Anytime Fitness te gaan.  Kai mag deze week gratis als mijn gast komen, hij moet alleen even hun gastenboek tekenen.   Dat vind ik toch wel heel schappelijk!  Na een half uur cardio (stairmaster voor mij), doen we bijna drie kwartier gewichten.  Het Women's Health boek houdt me weer ruimschoots bezig.

Na de lunch maakt Katja zich klaar om naar de mall te gaan en verwacht haar vriendinnen ieder moment.  Als er dus op de voordeur wordt geklopt, denken we, dat het Shannon of Leah zal zijn.  Katja opent de deur en er staat een heel bezwete jongeman, die ons een kaartje overhandigt.  Hij stelt zich voor als "Justin" en het kaartje is van een tuiniersbedrijf.  We nemen het aan en denken er verder niet over, want zulke kaartjes krijgen we regelmatig.

Katja heeft gisteren haar kamer uitgemest en daar kwamen drie zakken rotzooi en vijf zakken om weg te geven uit (onvoorstelbaar, gezien die kamer ongeveer 3,5 bij 3,5 is!).  We dragen de zakken naar de vuilnisbakken en de van en zien dan een ongemarkeerde politieauto de cul de sac inrijden.  Wat zou die hier komen doen?

Shannon en Leah zijn er inmiddels ook en we kletsen wat, terwijl we (alweer) proberen Cosmo te vangen, die zijn stoute kant laat zien.  We zien de tuinierswagen met een heel aantal mannen, waaronder "onze" Justin, achter de politieauto staan en al gauw komen er nog twee ongemarkeerde politieauto's.  Er is duidelijk iets gaande. 

Onze buurman Chuck komt ook net thuis en kijken en buurvrouw Susan komt naar buiten.  Terwijl we ons afvragen, wat er gebeurt, moet Justin zijn handen omhoog doen en wordt hij gefouilleerd.   Chuck, voortvarend, als hij altijd is, gaat eens vragen, wat er aan de hand is.  De politieagent belooft dat zo te komen vertellen.

Een paar minuten later komt hij op ons af en zegt, dat iemand in de straat achter ons hen heeft gebeld, en dat ze nu een "routine achtergrondonderzoek" doen.  "Routine?", vraagt Chuck.  Dat hebben we namelijk nog nooit gezien in alle jaren hier met heel wat kaartjesafgevende vreemdelingen.  "Routine voor ons", antwoordt de agent en daarmee duidelijk af.

Als we terug naar huis lopen, zien we nog net, hoe Justin in de boeien wordt geslagen.  De rest van het groepje staat erbij te kijken.  Kennelijk heeft Justin iets op zijn kerfstok.  Leuke gedachte, dat hij net aan onze voordeur stond!  Volgens buurvrouw Susan, die een betere kijk op alles had vanuit haar huis, vonden ze drugs bij hem.  Het Vienna police department zet iedere week alle criminaliteiten, die hier gebeuren (niet bijster veel, overigens) online, dus ik ben benieuwd, wat er volgende week te lezen zal zijn.

Susans dochter Anna is bang geworden van al die politie en Susan moet weg.  Ze vraagt dus, of Saskia op kan komen passen.  Anna is dol op Saskia, dus dat maakt het helemaal goed.  Ik ren naar huis om Sas op te halen, die net onder de douche vandaan komt.  Zij vindt het zielig voor Anna, dus gaat met kleddernatte haren meteen naar de overkant om te helpen.

Rick is vandaag nog vrij, maar druk met van alles en nog wat.  Zijn auto lekt bijvoorbeeld koelingsvloeistof, dus moet weer eens naar de garage.  Met een leenauto komt hij terug.  Hij en Katja gaan allerlei tv shows kijken, die ze op vakantie hebben gemist.  Als Kai klaar is met zijn kamer opruimen, gaat hij dat ook doen.

Televisie overdag geeft mij altijd het gevoel, dat ik ziek ben.  Het doet me denken aan de weken, jaren geleden, dat ik mijn bed niet uitkwam door de fibromyalgie.  Mij niet gezien, dus!  Het is buiten zonnig en vochtig en warmer, dan in Aruba.  "Gewoon" buitenzitten is dus te warm.  Oplossing: het zwembad!

Met Nederlandse tijdschriften en baddoek loop ik naar de overkant.   Ons zwembad heeft dan wel geen mooie fonteinen of uitzicht op een turquoise zee, maar het is omgeven door groen en gevuld met blije mensen.  Een duik in het koele water is heerlijk!  Ik lees wat en zwem wat en de tijd vliegt, zoals gewoonlijk. 

Buurvrouw Chris komt en het is grote herkenning te horen, hoe zij ervan baalt bijna $400 voor haar dochter Laura, die ook terug naar college gaat, te hebben uitgegeven vandaag.  De gewone kosten voor college zijn duur, maar alles, wat er omheen nodig is, is ook niet niks!  De komende paar dagen zal onze bankrekening ook flink dalen met allerlei benodigdheden voor beide kinderen.  De lijst van benodigdheden, die Katja in Aruba voor haar broer maakte, is maar liefst drie pagina's lang!

Na een paar uur ontspannen loop ik naar huis.  De tv shows zijn bekeken en Rick neemt Saskia mee naar de chiropractor (goddank, want ik heb een enorme hekel aan die praktijk!).  Zelf ga ik naar Safeway om nog wat boodschappen te halen.  Het voelt wel weer lekker om door zo'n enorme Amerikaanse supermarkt te lopen.  Als ze nu ook nog 10 zaden beschuit hadden, was het helemaal ideaal!

In de twee weken, dat we weg waren, is onze tuin zoveel begroeid, onvoorstelbaar!  Door de stormen ligt hij ook bezaaid met takken, maar ook hebben de vlinderstruiken de hele voortuin overgenomen!  Die zijn terecht zo genoemd, want ze zitten vol vlinders.  Mijn schoonzus zei het vanochtend al.  Ik moet daar natuurlijk een paar foto's van maken.  Helaas is er te weinig licht voor de meeste foto's, maar ik krijg een paar mooie, die in ieder geval laten zien, hoeveel gele vlinders er zijn!


De beloofde zware onweersbuien blijven gelukkig uit.  We eten, op Katja's verzoek, kabobs als avondeten.  Nog twee avonden en dan gaat zij weer op pad voor haar volgende jaar bij Virginia Tech.  Kai verhuizen we op zaterdag.  De zomer is echt omgevlogen!  Gelukkig heeft Saskia nog tot 7 september vrij!

9 reacties:

Anja zei

Wat een prachtige vlinderfoto's.
Ik kijk ook nooit overdag tv, heb er zelfs een hekel aan als hij aanstaat. Geniet van de tijd samen deze laatste dagen!

Marie zei

Wow, wat een 'action-packed-day' Never a dull moment in your house, he Petra ;-)

Elke zei

En zo kom je na een vakantie weer snel in de routine van elke dag...
Tuinen met vlinders en vogels vind ik altijd heel mooi!

HennyB. zei

Zo te lezen zijn jullie weer 'echt thuis', wat een dag! Wat een leuke foto's van de vlinders heb je gemaakt. Nog veel plezier de laatste dagen met het complete gezin!

Bibi zei

Wat een mooie vlinders!
Grappig, ik heb dat ook, als ik overdag tv kijk dat het dan voelt of ik ziek ben.

Margreet zei

Mmmm, 3 pagina's met benodigdheden? Wij gaat vanmiddag shoppen, maar op mijn verzoek. Zelf denkt ie aan een extension cord genoeg te hebben. Als je electronica het maar doet, he? We verhuizen hem donderdag, dus krijg wel een beetje de zenuwen nu.

Bianca zei

Wel goed dat de politie zo controleert hoor ! er lopen altijd meer criminelen (groot en klein) los dan er vast zitten.

Prachtig die vlinders, wij hebben er ook veel maar helaas willen vlinderstruiken hier niet groeien, te heet denk ik voor ze.

Petra zei

@Anja - Inderdaad, ik heb ook echt een hekel aan tv overdag!

@Marie - Nee, absoluut niet!

@Elke - Inderdaad, maar dat had ik al verwacht. Ik zou graag ook meer vogels onze tuin inlokken, een buurvrouw heeft bijvoorbeeld een kolibri lokker, maar ik durf niet, want de katten van ons en de buren zijn er veel te kien op.

@Henny - Dank je

@Bibi - Vreemd is dat, he? Overdag zijn er gewoon zoveel andere dingen te doen, tv is voor 's avonds, als je moe bent.

@Margreet - LOL! Bedenk wel, dat die lijst door Katja is gemaakt (gelukkig, ik ben haar er erg dankbaar voor). Kai had de helft er niet van nodig, maar nog wel heel wat wel.

@Bianca - Inderdaad, je weet maar niet, wat er langs de deuren gaat. Eigenlijk zijn wij hier een beetje te vertrouwend geworden met deuren openen voor vreemdelingen.

Nicole zei

Spanning en sensatie zo meteen na terugkomst van je vakantie! Wel goed dat de politie alles controleert.
Wat is de zomer idd omgevlogen. Ongelooflijk dat Katja en Kai al zo snel weer naar hun Colleges gaan.